View Full Version : Turul Frantei 2008
yahoo
05-07-2008, 06:47 PM
Ei uite ca s-a intors. Impreuna cu delicioasa ciorbita, costita si ceapa zdrobita. Mi-a placut finishul primei etape, intens iar favoritul meu a triumfat. Sper ca macar anul acesta sa nu mai avem parte de scandaluri. Vive le tour!
pikciu
05-07-2008, 07:05 PM
Sa se intoarca Radu Naum. Fraierul ala de Manolo nu are talent, degeaba se chinuie.
yahoo
05-07-2008, 07:18 PM
Din cate am inteles se intoare Patron, pai altfel nu mai are farmec. :D
vlad89
06-07-2008, 11:15 AM
De ce nu mai participa Alberto Contador?
yahoo
06-07-2008, 03:57 PM
Pentru ca se afla la Astana iar echipa n-a fost invitata la aceasta editie datorita scandalurilor de anul trecut.
Ratonu
13-07-2008, 03:31 AM
Uh, acum văd şi eu pentru prima oară threadul ăsta.
E un tur interesant deocamdată şi lupta pentru victorie e încă deschisă, deşi Evans are deja un avantaj destul de important de la contratimp. Să vedem, nici Andy Schleck, nici Kim Kirchen nu cred că sunt de dat la o parte, pe lângă favoriţii clari la un loc în primii 5.
Astăzi avem prima etapă considerată de munte mare, dar probabil că până la următoarea nu se va clarifica mare lucru. De la începutul turului am cont aici (http://fantasy.tour-de-france.eurosport.com/), iar din echipa mea îl propun pe Bernhard Kohl câştigător după o evadare. Dacă va fi lăsat.
Ratonu
17-07-2008, 01:36 PM
EPO a revenit la modă. După Manolo Beltran (Liquigas, ex-US Postal) şi Moises Duenas Nevado (Barloworld), Ricardo Ricco, deţinătorul tricourilor de cel mai bun tânăr şi cel mai bun căţărător, a fost prins şi dat afară din tur, de data aceasta pe baza unor probe prelevate înaintea începerii competiţiei.
Articolul L'Equipe (http://www.lequipe.fr/Cyclisme/breves2008/20080717_122653_ricco-positif_Dev.html)
Sincer, începe să mă enerveze rău lupta anti-doping din ciclism (deşi, în contextul deja existent, mă bucur că l-au prins pe Ricco), în condiţiile în care în alte sporturi fanii nu au nici o problemă cu oameni cum e Rafael Nadal.
Update: Se pare că întreaga echipă Saunier-Duval a fugit din Franţa, probabil ştiau că îi aşteaptă mai multe. :D
yahoo
17-07-2008, 11:06 PM
Imi place sa vad partea plina a paharului. E bine ca sunt depistati acesti ciclisti, inseamna ca macar lumea lucreaza, laboratoarele franceze nu-s puse acolo ca sa fie, sa cloneze nu stiu ce animal pe cale de disparitie. Totusi cliclismul ramane un sport destul de sarac. Echipele n-au bugete de zeci de milioane de euro incat sa-si permita sa arunce banii pe geam.
Desi Cadel mi-e antipatic, e genul de ciclist curat, care nu face valuri dar e consistent.
Multi spun ca nu se mai uita la ciclism din cauza doppingului, eu dimpotriva, ma uit cu o mai mare placere stiind ca pe zi ce trece ciclismul se curata.
yahoo
22-07-2008, 12:00 AM
Inca o etapa si ajungem la cel mai important moment al verii pentru mine. Cadel e clar ca nu are echipa si ii va fi imposibil sa se tina dupa favoriti. Inca sper intr-o sclipire a lui Valverde dar nu m-ar deranja o victorie a lui Frank sau Menchov. Dupa mine Frank e printre putini ciclisti pentru care as baga mana in foc ca nu ia nimic.
Ratonu
22-07-2008, 12:19 AM
Nu uita că mai există o etapă de contratimp. După mine, Evans rămâne favorit, cu Menchov ca principal adversar.
champion
22-07-2008, 05:26 PM
Interesanta etapa asta cu toate imprejurimile ei. Nu credeam ca invingatorul va fi chiar Dessel, in fine. Mi-a parut rau pentru pustiul acela, Augustin parca... daca nu cadea acolo, termina in primii 10.
Iar maine, am auzit, ca va fi cea mai importanta etapa dintre toate: Embrun - L'Alpe-d'Huez - 210.5 km. :eek:
champion
10-09-2008, 08:23 AM
Lance revine in ciclism !
http://www.lequipe.fr/Cyclisme/breves2008/20080909_231052_armstrong-sort-de-sa-retraite_Dev.html
yahoo
10-09-2008, 08:22 PM
haha ce bine-mi pare ca revine :D
In sfarsit o sa am si eu de ce sa mai ma uit la tur. Mai Schumacher la formula 1 mai trebuie.
Ratonu
14-09-2008, 10:57 AM
Probabil că a descoperit recent un laborator american ceva bun şi nedetectabil pentru Châtenay-Malabry. Bag ****, şi chiar începuse din nou să-mi placă sportul ăsta din ce în ce mai mult.
shinoda
14-09-2008, 11:52 AM
Eu unu privesc cu ochi buni aceasta reintoarcere a lui Lance. In acesti 2 ani in care a lipsit, Turul parca nu a mai avut acel farmec aparte. I-a lipsit un lider adevarat. Nu a mai fost echipa Discovery care sa traga mereu plutonul dupa ei iar la momentul oportun Lance sa tasneasca si sa isi spulbere competitia. Atunci cand americanul e prezent parca si restul ciclistilor sunt mai motivati si de aici un Tur mai spectaculos. Anul acesta cei de la CSC mi s-au parut mai tresariti insa nici ei nu stiau prea bine pe cine sa sprijine. Cei mai in forma pareau cei doi Schleck insa pana la urma a invins Sastre. Cat despre Lance dopat, hotul neprins e negustor cinstit.
Ratonu
14-09-2008, 12:36 PM
L-au prins, mă, dar nu se face nimic în privinţa asta, pentru că ar fi o lovitură prea dură pentru imaginea Turului, care după mine a avut anul ăsta cea mai reuşită ediţie de când îl urmăresc.
shinoda
14-09-2008, 04:25 PM
Jurnalistii de la L'Quipe sustin ca el s-a dopat in editia din 1999 insa nu au reusit sa demonstreze acest lucru. Ce au demonstrat este ca Lance s-a dopat, insa inainte de a suferi acea operatie care l-a vindecat de cancer pentru ca americanul s-a destainuit unui doctor de-al sau ca a folosit substante interzise, doctor care mai apoi a facut publice aceste marturisiri. Si chiar daca s-a dopat si nu a fost prins in editiile Turului pe care le-a castigat, crezi ca el ar fi singurul? Crezi ca Ulrich, Mayo si asa mai departe nu au folosit niciodata aceste substante? Fii sigur ca si ei au folosit, insa nu au fost prinsi. Turul este prea solicitant atunci cand tintesti victoria. Cat despre spectaculozitatea Turului din acest an, nu cred ca se compara nici pe departe cu Tururile din anii precedenti, cu duelurile dintre Lance, Ulrich, Vinokourov, Mayo, Hamilton, Voigt si asa mai departe.
Ratonu
14-09-2008, 07:19 PM
Jurnalistii de la L'Quipe sustin ca el s-a dopat in editia din 1999 insa nu au reusit sa demonstreze acest lucru.
Ei susţin asta pe baza unor probe care vin chiar de la Châtenay-Malabry, cel mai performant laborator de testare anti-doping din Europa.
Ullrich a fost şi el prins, nu prin teste anti-doping propriu-zise, dar prin descoperirea legăturilor cu doctorul Eufemiano Fuentes, care le furniza "pacienţilor" substanţe interzise. Am ţinut cu germanul pe vremea lui Armstrong, asta e, sportul merge mai departe, trebuie înţeles că în ciclism s-a făcut acest pas, sunt sportivi găsiţi dopaţi pentru că organismele conducătoare doresc acest lucru, doresc un sport curat, ceea ce se întâmplă în puţine cazuri, iar acum că s-a făcut acest pas nu există cale de întoarcere şi trebuie făcut totul pentru curăţarea acestui sport.
Pentru mine, nu avea de ce să fie mai spectaculos Turul cu Armstrong. Că se rula cu viteză mai mare, că aveam nume mai mediatizate, că exista un lider clar în competiţie, astea sunt egale cu 0 în opinia mea, de fapt nu, ultimul e chiar ceva cu minus.
shinoda
14-09-2008, 10:28 PM
Pentru mine, nu avea de ce să fie mai spectaculos Turul cu Armstrong. Că se rula cu viteză mai mare, că aveam nume mai mediatizate, că exista un lider clar în competiţie, astea sunt egale cu 0 în opinia mea, de fapt nu, ultimul e chiar ceva cu minus.
Zi si mie ce ti s-a parut anul asta asa de spectaculos. Etapele de munte unde niciunul dintre favoriti nu avea putere sa atace decisiv, de parca ii tragea cineva din spate cu o sfoara? Evans, marele favorit, varza pe munte. F Schleck a avut o singura etapa buna, in care a preluat tricoul galben si din acel moment a inceput numaratoarea inversa pentru cand il va pierde. Kohl imi e simpatic, cu mutra aia a lui tractorist austriac, era in stare sa omoare in stranga si-n dreapta numai sa nu piarda tricoul cu buline. Valverde saracu, mai bine ramanea in Spania lui sa se antreneze pentru Vuelta unde oricum anul asta din ce-am vazut doar face figuratie. Cat despre marele castigator Carlos Sastre, omul asta a avut o singura evadare sanatoasa care a decis castigatorul. Pot sa spun ca anul acesta am urmarit Turul doar pentru peisajele impresionante ale Frantei si pentru sarea si piperul cursei, Banciu si Naum. Asa ca, sa lasam in urma dezamagirea de Tur de anul acesta si sa il asteptam cu sufletul la gura pe nenea Lance la anu. Hai noroc si la multi ani.
Ratonu
14-09-2008, 11:22 PM
A fost o cursă strânsă fără în care se putea întâmpla orice până la final şi de aici a venit spectacolul. În plus, a fost o cursă mai curată ca oricând. Revenirea dopatului Armstrong nu va face decât să dăuneze ciclismului în ce priveşte curăţenia şi imaginea sportului în general.
shinoda
15-09-2008, 09:39 AM
Da, a fost o cursa stransa care s-a decis pe o singura catarare. Din cauza asta nu consider chiar deloc spectaculos acest Tur. Am si acum in minte acea ascensiune, pe care Sastre a atacat si a fost lasat in pace, deoarece Evans, Schleck, Kohl, Valverde and co. erau morti, de abia se tarau.
Ratonu
15-09-2008, 11:43 AM
S-a decis pe o singură căţărare? Păi, cu Armstrong era decis de la începutul turului. Nu ştiu dacă erau toţi morţi cât nu ştiau de ce sunt capabili adversarii, inclusiv Sastre. Era riscant să pleci în urmărirea spaniolului, în condiţiile în care era printre cei mai slab clasaţi şi printre cei mai slabi la contratimp din grupul fruntaş. Şi chiar dacă ar fi fost toţi morţi (OK, Kohl ştiu că era), care ar fi problema? A fost un efort cinstit, spre deosebire de făcea şi probabil că o să facă Lance Armstrong, şi ar trebui să fi mulţumit măcar cu ăla, pentru că, serios, acum cu revenirea americanului se va da totul din nou peste cap şi nu ştiu cât o să mai existe ciclism şi Turul Franţei.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.