View Full Version : Snooker
Hai ca am vazut ca amatori de biliard exista pe forum...dar la snooker cine se uita ? ? Acum se disputa turneul " Player`s Championship" si deja s-a ajuns in ultimul act...Paul Hunter - Jimmy White.....plus ca in curand va incepe campionatul mondial de snooker...cel mai important turneu pe parcursul anului...
Ia ziceti..care urmareste acest joc mult mai greu dar si mai frumos decat biliardul ??
denad
11-04-2004, 08:32 PM
Eu ma uit de ceva timp la jocul asta dar nu l-am jucat niciodata (dunt doar vreo 10 mese :( in Romania). Anul asta trofeul Player`s Championship il va castiga probabil Paul Hunter ( White e prea batran si-l dor ochii :P ). Dar la Campionatul Mondial cred ca tin cu Hendry si O'Sullivan. Tuby, tu cu cine tii?
PS: E bine ca sa deschis un topic si pentru snooker ca nu mergea amestecat cu biliardul obisnuit.
Chiar acum ma uit pe Eurosport si e 7-5 pentru White :( ...imi place stilul nou de joc si increderea care o are acum Hunter....iar ca jucator imi place Mark King...printre singurii care risca de fiecare data si nu sta foarte mult pe ganduri in cazut loviturilor grele... :mishto: :mishto:
P.S. Cine joaca Snooker 2003 ?
sanshine
12-04-2004, 10:26 AM
eu am tinut cu White si ma bucur pentru el. Hunter e tanar, nu-mi fac griji ca n-o sa ajunga vreodata campion mondial.
te referi la World Championship Snooker 2003? cel mai bun joc-de-bagat-bila-n-gaura pe care l-am jucat! :mishto:
la snooker nu prea m-am uitat
dar din ce am vazut
hunter pare a fi unu fffff bun
danutz_andrey
12-04-2004, 05:45 PM
Mie nu-mi place sa ma uit,doar sa ma joc!
Saptamana viitoare incepe turneul mondial....sa vedem acolo super meciuri..
A terminat cineva un turneu sau chiar campionat la snooker 2003 ? ? io am o sg prob..daca joc pe 1280...rezolutia wind nu imi apare nimic...daca joc pe rezolutie mai mica nu pot sa joc fullscreen... stie cineva ceva ? ? thx :huh:
m-am uitat si eu intr-o zi pe eurosport la snooker, era ceva campionat mondial de la shefield sau cum intre unu hamilton si o'sul;ivan cred, stiu ca unu dintre ei, cred ca sulivan a batut cu 13 la 3
care e regulamentul la jocul asta, ca eu dupa ce m-am uitat la un meci intreg tot nu am inteles complet
Este super acest sport...regulamentul este urmatorul :
Cine baga cele mai multe bile castiga un frame...mai multe fremeuri castigate duce la castigarea meciului...problema si frumusetea jocului este ca exista 15 bile rosii si 6 bile colorate...in ordinea valorii ( galben = 2 p , verde 3p, maro 4p, albastru 5p . roz 6p . neagra 7p)...care trebuiesc introduse in gaura cate o bila rosie..urmata neaparat de una colorata...apoi din nou rosie...urmata de colorata...totul pana la sfarsit sperand a realiza un break cat mai mare...cel mai mare fiind cel de 147 puncte...realizat numai jucand pentru fiecare bila rosie bila neagra..cea cu valoare maxima..
Numele de snooker vine de la originala situatie in care bila alba nu poate atinge bila obiect (cea pe care ar trebui s-o lovesti)...majoritatea jucatorilor apeland la lovituri cu manta...
P.S. Pentru cei (ca si mine) care nu puteau juca Snooker 2003 full screen pe rezolutie maxima problema se rezolva simplu : in timpul jocului ctrl-alt-delete..si in task manager minimizati si apoi maximizati task-ul
LiviuRO
03-05-2004, 12:46 PM
Snookerul este chiar foarte dificil, este un joc mai mult tactic decat spectaculos. Jucatorii rareori introduc bile dificile, doar in situatii extreme, in rest, baga bile pe care pot sa le bag si eu. Arta este in aducerea bilei albe in pozitia favorabila si acele "lovituri de siguranta"/"safe" pe care le executa pentru a isi incomoda adversarul.
Dogg ai jucat in realitate ??
Io de vreo 3 ori in Champions....pot spune ca am ramas uimit...masa este mult mai rapida ( bilele se duc mai mult pe masa) ....si este foarte greu la masurile mesei sa anticipezi unde va ajunge bila...
Oricum dupa o ora de jucat mai aveam chef dar venisera oamenii care se antrenau...si am ramas acolo pentru un pool amarat....pot spune ca dupa o ora de snooker bagam bilele alea banale in gaura super simplu...:P
Am mai incercat si in Texas dar se stau cu orele la coada..deci nu e rentabil...
Si am inteles ca ar mai fi o masa si in IDM ?? sau sunt numai de pool ??
LiviuRO
06-05-2004, 02:45 PM
Exista si IDM, da tre sa ai bani tata, mi se pare ca e 10 Euroi/ora. Am jucat si eu, si in Champion`s, si in Dakota (daca l-ai prins), in total de doua ori. Ce am remarcat, e mult mai greu sa controlezi, bila alba decat in jocul de biliard (9ball, freeball), sa nu mai vb ca masa este cu adevarat mare, si daca nu ai un tac adecvat pentru snooker, nu o sa joci niciodata ca lumea. Oricum, gaurile sunt foarte mici, e greu sa dai lovituri de la distanta.
Tacul face toata meseria la snooker...este mult mai usor...Nu am apucat Dakota..nici nu am auzit de el...iar IDM mi-a luat jocul din glezne :P
Iar la masa daca nu esti mai inalt cat de cat nu ai nici o sansa...de foarte multe ori ai nevoie de extra tacul acela..
tudosebogdan
07-05-2004, 07:15 PM
eu de abia m-am mutat la prietena mea acasa si ea are un televizor color vechi din 90 toamna si nu prind cu el prea multe posturi ... s-a terminat campionatul modial? daca da cine a invins?
tin sa va spun ca sunt mort dupa snooker!!! :saliveaza: acum vorbesc serios insa in ultima vreme nici macar fotbalul nu mai egaleaza pasiunea mea pentru snooker. singurul neajuns este ca nu prea stiu unde as putea cauta un club de snooker in Romania ca desi nu le stiu eu prea bine la masa de biliard totusi pe calculator am invatat deja cu sa dau si poate se nimereste si pe verdeata (ma refer tot la masa si nu la gazon). poate ca de aia imi place si snookerul, ca se joaca tot pe o suprafata verde :blink:
tudosebogdan
07-05-2004, 07:19 PM
apropo, stiu in primul ca nu ar trebui sa postez unu dupa altul dar totusi ma framanta o intrebare:
cu cine se va bate Hunn in iunie?
stiu ca bulangiul l-a tot facut pe unu mic si chel in timpul unui meci, ala a refuzat o bataie in ring insa altul a spus ca stie ca ala e mic si chel insa nu vede rostul pentru o asemenea atitudine si ca accepta el lupta. problema e ca am uitat cine e asta care face pe cavaleru in apararea unui tip inteligent care nu isi foloseste decat forta mintii .... sincer eu unu l-as fi trosnit pe hun daca ma facea mic si chel asta avand in vedere si faptul ca am 1,80 si o 100 de kile ... :D
-Razvan-
22-05-2004, 12:43 PM
Ar putea sa-mi explice cineva regulile k parea interesant? Eu am prriceput ceva-ceva dar nu indeajuns.
Ratonu
23-05-2004, 08:19 AM
Ma, deci sunt 15 bile rosii. OK? 6 bile de alte culori. OK? Bilele rosii trebuie introduse in buzunare. Dupa fiecare bila rosie introdusa se va introduce si o bila colorata. Bilele rosii au cate 1 punct. Bila galbena 2. Bila verde 3. Bila maro 4. Bila albastra 5. Bila roz 6. Bila neagra 7. Bilele colorate sunt repozitionate pe punctele lor atunci cand sunt introduse in buzunare; ele raman in buzunare numai atunci cand nu mai exista bile rosii pe masa. Scorul maxim posibil prin introducerea bilelor este de 147; el poate fi, totusi, mai mare in cazul in care adversarul face faulturi. Faultul este comis atunci cand jucatorul nu atinge bila obiect (bila rosie sau bila colorata pe care a nominalizat-o). El este de 4 puncte de la bila rosie pana la bila maro, de 5 puncte la bila albastra, de 6 puncte la bila roz si de 7 puncte la bila neagra (puncte care se acorda adversarului). OK? Asta e esentialul.
Ai uitat sa zici ok la final :P ;)
V-ati uitat la Campionatul Mondial de anul acesta ?? Iar a demolat O`Sullivan tot...io personal am tinut cu pustiul de Dott dar..experienta...deh !!
-Razvan-
23-05-2004, 11:52 AM
Mersi, ratonu`. Esti mai tare la cunoasterea regulilor ca Alexandru Boc si Gh. Stefan la un loc. :D :lol:
denad
24-05-2004, 08:20 AM
si asta e de bine sau de rau?
-Razvan-
25-05-2004, 02:30 PM
E de fff bine. :mishto: :D :D :mishto:
yahoo
19-01-2005, 05:06 PM
Azi a inceput Openul Galez.Il am ca favorit pe John Parrot si John Lee!
yahoo
19-01-2005, 05:07 PM
fcb ----> Cu okazia asta editez si postu dublu de mai devreme.Sa ma luatzi exemplu! :P Cel din semnatura e Rafa Marquez :D
mda..... sper ca sa castige favoritul meu JOHN HIGGINS ...
ps... yahoo..cine e ala din semnatura ta ...ca nu il recunosc
yahoo
24-01-2005, 09:57 PM
Ieri a fost (Duminica) finala openului galez de la Newport.A fost castigat de Ronnie O'Sullivan cu 8-7 in fata scotianului Stephen Hendry.Ma bucur pt Ronnie si de abia astept urmatorul Open!
stefanm14
13-03-2005, 10:51 PM
a inceput, adik aproape s-a si terminat Irish Masters. Semifinalele erau Stevens vs Milkins si O'Sullivan vs Williams, nu stiu rezultatele....asta seara cred ca e finala, ma uit acu pe net sa vad cine joaca !!! FORZA O'SULLIVAN!!!
danutz
07-08-2006, 03:36 PM
eeeeeeeeeeeeee,vremea a trecut si roonye nu mai este cel mai bun ca si mai demult.mai demult era favoritul meu dar acum e higgins si dott.dar mai nou eurosport nu mai da snooker,pacat :sanshine2:
Ronnie a ramas cel mai bun iar eurosport nu mai transmite snooker pt ca s-a terminat sezonu!
danutz
09-08-2006, 04:49 PM
roonie nu mai e asa bun,anul asta dupa ce a pierdut o finala era sa se lase de snooker
L-am vazut recent in turneul de pool transmis de eurosport2 si se misca mai bine la masa de snooker, aici n-a facut mare branza, or fi gaurile prea mari :)
fredala2003
12-08-2006, 11:00 PM
el a si declarat ca la biliard e "prea mult de gandit " si ca la snooker ii vine totul de la sine !!
nigga_thebest
13-08-2006, 01:18 PM
Ronnie are cel mai mare talent din cate sunt doar ca uneori nu prea este in forma... Oricum anul asta cred ca va fi anul lui M.Stevens ;) nu de alta da' e singuru cu care tin si eu in sportul asta :>
danutz
14-08-2006, 06:16 PM
ieri 13.08.2006 a inceput primul turneu de snooker din noul sezon competitional ''trofeul irlandei de nord'' si eurosport il transmite. HAI DOTT :mishto:
Ala e mai mic decat tacul :P
danutz
14-08-2006, 06:24 PM
:D buna gluma dar nici chiar asa,dott ii bun,cu higgins(grasutul) si murphy(falcuta) mai tin,asa le spun eu grasutul si falcuta
si mie imi place de john higgins, mai ales cum se concentreaza inainte de fiecare lovitura are asa o fata hazlie :)
danutz
14-08-2006, 06:32 PM
ce zici de ebdon?taicameu si cu mine ii zicem mutant dupa fata si chelie si a doua varianta :intruchiparea diavolului pe pamant pt. ca nu schiteaza nici un gest indiferent ca pierde sau castiga
Peter seamana mult cu Zidane :D
danutz
14-08-2006, 06:37 PM
si apropo de dott,el ii campion mondial nu uita asta,de hunter imi pare rau si ii doresc toata sanatatea din lume pt. ca are cancer la cap si as vrea sa revina in snooker
Hunter e preferatul meu si dupa ce am auzit si am citit, se simte mult mai bine si in 1-2 ani poate reveni in forta!
danutz
14-08-2006, 06:47 PM
asta ii bine,noi sa fim sanatosi si snooker sa vedem,dar ce zici de ken doherty,ii bun ,nu?apropo,stiai ca tatal lui roonie ii la mititica?(sau maicasa)
pikciu
10-10-2006, 06:35 PM
A pierdut īn lupta cu maladia cancerului
SNOOKER Unul dintre cei mai mari jucatori ai lumii, Paul Hunter a decedat la doar 27 de ani
Englezul Paul Hunter, triplu campion al Masters-ului de la Wembley, a īncetat din viata īn noaptea de luni spre marti, la spitalul Kirkwood din Huddersfield.
Carismatic, popular, britanicul a avut totul pāna īn martie anul trecut: talent, faima, bani, farmec si o sotie frumoasa. Dar ce repede se schimba viata! Diagnosticat cu tumori neuro-endocrine la nivelul tesutului care "īmbraca" stomacul, Hunter a fost supus mai multor sedinte de chimioterapie, dar maladia nu a putut fi eradicata. "Vānatorul" a cāstigat de atunci o singura partida, cazānd īn interval de un an de pe locul al patrulea, pe pozitia 34 īn clasamentul mondial.
Cel mai bun rezultat al sau la Mondiale a fost o semifinala, īn 2003, dar memorabil ramāne momentul finalei Masters-ului Benson&Hedges, din 2001. Condus cu 6-2 de Fergal O'Brien, a pus īn aplicare "Planul B" - sex īn pauza cu iubita. "Am revenit si am jucat uluitor, deci pot spune ca īn cazul meu functioneaza", spunea Hunter, pentru care snooker-ul a fost pāna spre ultima clipa a vietii un mod de viata.
In urma lasa o admiratie fara margini, o sotie cu care se casatorise īn 2004, īn Jamaica si un copil nascut īn decembrie trecut. Sāmbata aceasta, Paul Hunter ar fi īmplinit 28 de ani.
ce trist... cat mi-a placut jucatorul asta :alida: :alida: :alida:
shinoda
10-10-2006, 06:52 PM
:( si ce imi mai placea de omul asta. pacat, mare pacat. eu stiam ca isi revenise cat de cat in urma tratamentelor :alida: cu canceru nu te joci, asta e...
Ratonu
10-10-2006, 07:44 PM
Pacat. Un jucator foarte talentat, curajos si spectaculos si un tip simpatic.
little_foot
10-10-2006, 08:37 PM
Stiam ca a fost diagnosticat cu cancer la colon, insa nu stiam ca a murit. Pacat...s-a dus unul dintre cei care stiau sa faca acest sport placut. Dumnezeu sa-l odihneasca. :(
sisu_stelistul
10-10-2006, 08:48 PM
Dumnezeu sa il ierte, lumea a pierdut un mare maestru al snookerului, un sport care prindea din ce in ce mai mult la public.
PICIU
10-10-2006, 09:21 PM
dumnezeu sa-l ierte
ScorpionX
12-10-2006, 01:34 PM
Si ce ma bucurasem ca intr-un timp revenise in circuit :alida:
De acum cred ca o sa tin cu Mathew Stevens
shinoda
12-10-2006, 02:27 PM
Eu am crezut ca s`a facut mai bine atunci cand a decis sa reintre in circuit. Nu juca bine, dar macar incerca. El era unul din favoritii mei :)
nigga_thebest
12-10-2006, 05:24 PM
asta e cea mai proasta veste care am primito azi..... Parca nu pot sa cred ca a murit baiatul asta ...:(
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.