View Full Version : ce s-a ales din campionate
Sk8erBoy
09-04-2004, 10:23 PM
toti spunem serie a e cea mai tare , ba nu premierleague. ba nu primera division
implicit :campionatul italiei , angliei , spaniei
dar totusi cati jucatori din tarile lor mai sunt acolo?
ex la AC milan
portar dida (braz)
fundasi : pancaro , maldini , costacurta cafu (bra )
mijloc : kaka (bra) rui costa (por) emerson (bra) gatuso
atac : sevcenklo (ukr) inzaghi
6 din 11 is straini
Arsenal (echipa de fr :P )
portar : lehmann (ger)
fundasi : ash Cole , Lauren (cam) Toure (Ivorian parca) Cambell
mijlocasi : Pires (fra) Vieira(Fra , cpt) Ljunberg (Swe) Edu (bra)
atacanti: Henry (fra) Bergkamp (ola)
9 din 11
Real Madrid ...
portar Casilias
fundasi : Salgado Helguera bravo Carlos(bra)
mijloc: Beckham (Ang ) Figo (por) Zidane (fra ) solari (arg)
atac: Ronaldo (bra) raul
6 din 11 straini
Deci in concluzie mai putem vorbi de stilul Italian bazat doar pe aparare , sau pe stilul englez bazat pe pase lungi si dueluri "barbatesti" ???
djatomic
09-04-2004, 10:51 PM
Asa e Sk8erBoy , acum chiar ca nu mai putem spune Real echipa spaniola sau Milan echipa italiana , pt ca jucatorii staini sunt majoritari pe la ei ; numai la noi in campionat putem spune ca sunt echipe romanesti , dar ce rezultate au eu si ce rez avem noi , asta ne da de gandit ! :P
Sk8erBoy
09-04-2004, 10:54 PM
cred ca ar fi fost mai bine daca ar fi lasat legea aia cu 3 stranieri in primu unshpe
mai era ceva macar
djatomic
09-04-2004, 11:10 PM
Da pt ca atunci stiam din ce tara e fiecare echipa !
Dar asta e cine are bani cumpara ce e mai bun , cine nu , se multumeste cu ce are !
Dar de Atl. Bilbao ce spui ca e in Primera Division si nu are nici un strain si cred ca mai sunt echipe din Europa asa nationaliste :P
Poet Of Tragedies
09-04-2004, 11:34 PM
Chestia asta a fost benefica pentru fotbalul englez...se stie ca ei nu prea au talent.
Priviti si voi la echipele mari englezesti si sa-mi spuneti daca mai au macar 20 % din jocul britanic(cam brainless dupa parerea mea).
Sk8erBoy
09-04-2004, 11:38 PM
asta am obs si eu la arsenal la celsi englezi is terry Jonson , bridge lampard cole (in general doar fundasii din premierleague sunt englezi)
denad
09-04-2004, 11:39 PM
Este adevarat ca nu mai e ca pe timpuri cand o echipa era formata din jucatori numai din aceea tara, dar si acum se poate vorbi de o echipa ca se num englezeasca, spaniola, sau italiana. Nu conteaza nationalitatea jucatorilor a unei echipe (bine, nu foarte mult :P :P :P ) pentru ca atunci cand un jucator ajunge intr-un camp strain este obligat sa invete stilul de joc respectiv. In general mentalitatea a unei anume echipe dintr-un camp a ramas la fel: italienii joaca tot pentru 1-0, spaniolii joca tot pt spectacol, iar englezii joaca la fel dur dar si spectaculos ca intotdeauna, deci pot spune ca mai mult conteaza in ce campionat joaca decat a de ce nationalitate este.
Sk8erBoy
09-04-2004, 11:52 PM
da de unde ???
Ac Milan joaca la 1-0 ?????
hmmmmmmmm
cleru fotbalului se duce unde is mai multi bani :(
in anglia orice echipa are cate un jucator de clasa
:huh:
denad
10-04-2004, 12:05 AM
Originally posted by Sk8erBoy@Apr 9 2004, 11:52 PM
da de unde ???
Ac Milan joaca la 1-0 ?????
hmmmmmmmm
Ma refeream si eu in general, nu m-am gandit neaparat la Milan. Acolo este Berlusconi care impune antrenorilor ca Milan sa nu fie o echipa defensiva. Si la chestia cu 1-0 poate m-am exprimat gresit, adica e posibil sa fie o echipa defensiva care sa dea multe goluri, DAR ideea era ca echipele italiene joaca inca un fotbal defensiv indiferent de nationalitatea jucatorilor care evolueaza la echipele lor.
LiviuRO
10-04-2004, 12:41 AM
Sunt cateva greseli pe acolo, in echipele tale :P, dar ideea este adevarata! O echipa mare fara un brazilian nu exista. Un francez bun, face cat doi brazilieni cateodata, iar un fundas italian, este cel mai bun din lume. Totusi, este clar, brazilienii sunt atacanti innascuti, francezii mijlocasi innascuti, iar italienii si englezii sunt fundasi de baza. Probabil nemtii sunt portarii, iar olandezii cate un pic din toate :).
Cred ca o mare importanta are si faptul ca Italia, Spania si Anglia sunt forte si la nivel de echipe nationale. Singurele exceptii, adica echipe nationale tari, dar fara un campionat super-valoros, sunt Argentina si Brazilia, adica "spectaculosii". Cu alte cuvinte, nu joaca prea multi la echipele mari, dar totusi au jucatori valorosi...
djal3x
10-04-2004, 07:13 PM
acum am intrat aici...ai dreptate...Sk8erBoy
Sirius
10-04-2004, 09:08 PM
Originally posted by D_Dogg@Apr 10 2004, 12:41 AM
iar un fundas italian, este cel mai bun din lume
Englezii mie mi se par mai buni ca italienii. Si nu veniti cu chestii de genu Nesta ca l-am vazut cum joaca si n-are nimic in plus fata de Wes Brown, sa zicem. Tot respectu pentru Maldini, da' de ala treci usor in viteza. John Terry e mult mai bun.
Poet Of Tragedies
10-04-2004, 11:34 PM
Or fi mai buni individual (desi nici asta nu cred :P ) dar ca intreg sistem defensiv,Italia si echipele italiene in general au fost peste toti ceilalti.
LiviuRO
11-04-2004, 02:59 PM
Nu e vorba numai de Nesta :). Il bagam si pe Cannavaro, si pe Coco, desi joaca LB, si pe Materazzi, si pe Costacurta, si pe Legrotagle... si mai sunt... Dintre englezi, doar Rio, Sol Campbell si poate Wes Brown asta al tau, plus Terry, mi se par cu adevarat buni, dar, cum zice si Pot, italienii mi se par mai buni, luand in considerare si tactica lor, felul in care joaca in aparare.
Sirius
11-04-2004, 09:57 PM
Hai ca mi-ai dat sah. Care-i diferenta la jocul in aparare? Acolo n-am vazut prea multa tactica ci doar intuitie si forta.
Desigur, mai sunt si exceptii, vezi Samuel Koufur de la Bayern, care dribleaza in propriul careu :blink:
LiviuRO
11-04-2004, 10:28 PM
Pai, la sfarsitul anilor 70, Cesare Maldini, marele fundas al Milanului aducea Italiei cattenaccio, sau ceea ce la vremea respectiva era considerata "apararea perfecta". Sistemul era, ca si acum, cu 4 fundasi, 2 centrali, inovatia era mutarea liberoului in fata apararii, adica mijlocas la inchidere si jocul la offiside.
Pana azi, italienii marseaza pe acea idee de baza pe care au imbunatit-o mult, mai ales prin precizia jucatorilor. Ai vazut, intr-o echipa italiana, sunt mereu 2 inchizatori (sau un inchizator si un mijlocas de banda care se retrage in centru pe atac, lasand partea unuia dintre atacatni, sustinut de fundasul lateral de pe partea respectiva), care rup jocul la mijlcul terenului pe cotra-atacul adeversarilor.
in Anglia, mentalitatea este alta (la echipele cu adevarat englezesti, mai putin Arsenal, Man U si Liverpool, care sunt europenizate) se joaca toti in aparare, toti in atac. Cum a jucat si steaua cu Southampton, englezii sunt usor de depasit pe contra-atac sau cu pase scurte, pe jos. Ceea ce, cu italienii, este greu. Mai greu.
Bine, sunt si alte sisteme defensive, cum ar fi cu 3 fundasi centrali, in care doi sunt la marcaj, iar al treilea vine si dubleaza omul, iar partile sunt asigurate si in ofensiva si in defensiva de jucatorii de banda, dar asta nu caracterizeaza nici fotbalul italian (mai putin Roma) nici pe cel englez.
djatomic
12-04-2004, 08:50 PM
Parerea mea este ca in anglia si Chelsea s-a "europeniozat" si chiar din perioada Zola .
Mie unul imi place cel mai mult campionatul Spaniol (cel mai spectaculos...parerea mea :P ) , apoi cel Italian (tin prea mult la aparare) , apoi cel Francez (a crescut mult in ultimul timp , se vede si dupa rez din Champions League) si pe ultimul loc cel Englez (cred ca daca nu juca Mutu , nici nu mai uitam :P ) .
Sk8erBoy
12-04-2004, 08:59 PM
in spania se joaca cel mai mist6o fotbal , da totusi tot in romania is cei mai buni :mishto:
djatomic
12-04-2004, 09:29 PM
Corect asta am uitat sa mentionez , dupa cum a spus si Sk8erBoy , in Romania sunt cei mai buni jucatori de fotbal din lume :P ... sper sa ma auda si ei :D
LiviuRO
12-04-2004, 10:27 PM
Mah, hai, poate nu momentan, dar in ultima vreme tot pleaca super-valori... Totusi, si acum sunt 2-3 jucatori de valoare europeana.
Spania este frumoasa ca joaca acolo: Real, Barca, Valencia si Depor, in rest... nu stiu, mie Italia mi se pare cel mai frumos campionat. Apoi, celelate, intr-o ordine mai mult sau mai putin importanta.
dj-cata
12-04-2004, 10:58 PM
Camp spaniol e cel mai spectaculos....are cele mai frumoase meciuri ...
camp italian nu imi place deloc.....se apara toti...si vezi puytzine goluri pe meci...
la sistemul tau liviu iti mai adaug eu unul.....cu 4 fundasi...2 inchizatori cum zici tu.....3 mijlocasi care sa ii puna destule pase la singurul atacant :) cred ca e cam ce ai zis tu cu aia 2 inchizatori....dar si sistemul asta e foarte folosit
LiviuRO
12-04-2004, 11:28 PM
Este cam aceeasi chestie ca si ce am zis eu, cateodata, functie de lot, atacantul care se retrage lateral poate fi inlocuit cu un mijlocas.
Cosmin_ultrasteaua
14-04-2004, 01:35 PM
Chiar daca toti cred ca eechipele italiene se apara mereu nu e adevarat. Sunt capabile si de meciuri frumoase. Cum a fost Juve-Real de anul trecut sau Juve-Milan, Inter-Milan de anul asta. Campionatul Italian e mai spectaculos pt ca au mereu 4-5 echipe care lupta pt titlu in fiecare an.
LiviuRO
15-04-2004, 11:28 PM
E adevarat, si echipele italiene fac meciuri frumoase, dar raar, doar cand sunt in forma maxima, sau cand meciul este lejer. In meciurile importante e spectacol doar daca una din echipe marcheaza repede, sau daca, meciul este ca si castigat.
Cel mai bun exemplu de non-spectacol intre echipe italiene a fost Finala Champions League de sezonul trecut...intre Juventus si MIlan..(sau invers)...un joc tactic...incalceala la mijocul terenului..cah !!...singura parte a meciului mai tensionata au fost penalty-urile..
dj-cata
16-04-2004, 12:03 AM
inb 80% din meciuri...nu e spectacol....foarte rar...
eu prefer sa ma uit la englezi sau la spaioni decat sa ma uit la italieni si sa vad doar 3 faze pe meci.....
la italieni e frumos ca sunt multe echipe bune dar pacat ca nu fac si spectacol...doar se apara si atat
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.