PDA

View Full Version : Pirateria

Varaloi
17-04-2008, 09:41 PM
Pana la urma, de ce s-a ajuns la situatia care este astazi in Romania, cu piratarea in masa a jocurilor/filmelor/albumelor? Simplu, oamenii nu au bani sa-si ia un joc original, datorita salariilor care sunt in tara asta. Dar totusi devine stresant cand vezi cate un pusti de 12 ani, zicand pe mess altuia "ihi, mia-m lu-at u-n no-u joc da p-a torren-te, d-a e nas-pa, d-a n-u conteaz-a, c-a e fif-a si mi-emi plac-e, chia-r daca e nas-pa, pentr-ca e grati-s". Daca se tot continua in ritmul asta, vom ajunge ca pirateria in romania sa ajunga in asa fel, incat 99 % din copiile unui joc sa fie luate de pe cine stie unde, iar pe urma, toate forumurile sa fie invadate cu mesaje: ba ca i se crapa jocul cand ii vine lumea mai draga, ba ca ii da send / don't send cand intra in joc...Pur si simplu nu mai pot sa suport aceasta situatie, niciodata in occident, chiar daca si acolo se pirateaza (dar nu asa de mul ca-n romania, cu siguranta) macar oamenii care o fac au bunul simt sa-si tina gura, nu sa deschida threaduri intregi numai cu probleme din cauza unui crack prost s.a.m.d...Trebuie sa se faca ceva, iar cel mai bun lucru ar fi marirea salariilor, pentru ca deja in romania salariile sunt de 2 ori mai mici decat in occident :(. E chiar inadmisibil!

stelistul_1000
17-04-2008, 09:48 PM
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Doar atat am avut de spus, din pacate. :(
Edit: Sunt patriot, imi iubesc tara, insa realitatea ma obliga sa recunosc adevarul.

Varaloi
17-04-2008, 09:53 PM
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Doar atat am avut de spus, din pacate. :(

Aceasta Romanie este membra UE, iar in mod normal, tara cu drepturi si beneficii egale cu oricare alt membru. Ne-au tot aburit ca o a mareasca, ca o sa dreaga, dupa ce intram in UE, iar azi este 17 aprilie 2008, la un an si ceva dupa aderare, si ce, ce s-a intamplat? Nimic! Absolut nimic. Ce scuza mai au?

Jokes
17-04-2008, 10:00 PM
Varaloi,daca iti amintesti,am fost avertizati ca schimbarile se vor vedea dupa ani de zile.Asta daca se vor vedea. . . ;)

Sirius
17-04-2008, 10:25 PM
Jocurile, aplicațiile (în totalitate) și filmele (într-o anumită masură) nu se piratează în România. Primele au sisteme de protecție care necesită cunoștințe destul de avansate programare și nu în ultimul rând, experiență în acest ”domeniu”. La rândul lor, filmele costă bani.

Traseul produselor piratate este cam în felul următor: anumite grupuri de indivizi foarte talentați în ale calculatoarelor și cu diferite ”cârtițe” pe la retaileri fac rost de joc/aplicație/film, cu destulă vreme înainte de lansarea oficială (asta pentru că producătorii înșiși le trimit înainte, ca să poată fi despachetate, etichetate, etc.) și apoi se ”joacă” cu ele, încercând să le spargă sistemul de protecție.

După ce reușesc asta (dacă reușesc) aplicațiile sparte le pun pe anumite site-uri de ftp, cunoscute de un număr foarte, foarte restrâns de indivizi. De aici ajung pe site-urile de torrente, dc și așa mai departe.

Recapitulând, este logic că cei care piratează sunt din țările bogate și cu legi permisive, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Suedia. De asemeni, ei susțin că fac asta doar din plăcere și că nu obligă pe nimeni să descarce ceea ce fac ei.

Revenind pe tărâm natal, este adevărat că rata pirateriei este enormă în această parte a Europei. Dar există și un motiv, să-i zicem întemeiat, și anume banii. Un simplu exemplu: dintr-o simplă alocație, un copil american își poate permite chiar și 4 jocuri originale, pe când la noi din alocație...probabil că ne putem alege doar cu carcasa. Este greu să facem un salt brusc financiar la acel nivel, însă probabil, odată cu trecerea anilor, lucrurile se vor îmbunătăți.

După atingerea acestui obiectiv, ar rămâne doar problema educației, fiindcă ar trebui să se precizeze clar cât de mult poate afecta pirateria o afacere în domeniu. Cu fonduri și educație, la un moment dat și acest obicei va da mult înapoi. Altă soluție nu cred că există...

Varaloi
18-04-2008, 08:58 AM
Jocurile, aplicațiile (în totalitate) și filmele (într-o anumită masură) nu se piratează în România. Primele au sisteme de protecție care necesită cunoștințe destul de avansate programare și nu în ultimul rând, experiență în acest ”domeniu”. La rândul lor, filmele costă bani.

Traseul produselor piratate este cam în felul următor: anumite grupuri de indivizi foarte talentați în ale calculatoarelor și cu diferite ”cârtițe” pe la retaileri fac rost de joc/aplicație/film, cu destulă vreme înainte de lansarea oficială (asta pentru că producătorii înșiși le trimit înainte, ca să poată fi despachetate, etichetate, etc.) și apoi se ”joacă” cu ele, încercând să le spargă sistemul de protecție.

După ce reușesc asta (dacă reușesc) aplicațiile sparte le pun pe anumite site-uri de ftp, cunoscute de un număr foarte, foarte restrâns de indivizi. De aici ajung pe site-urile de torrente, dc și așa mai departe.

Recapitulând, este logic că cei care piratează sunt din țările bogate și cu legi permisive, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Suedia. De asemeni, ei susțin că fac asta doar din plăcere și că nu obligă pe nimeni să descarce ceea ce fac ei.

Revenind pe tărâm natal, este adevărat că rata pirateriei este enormă în această parte a Europei. Dar există și un motiv, să-i zicem întemeiat, și anume banii. Un simplu exemplu: dintr-o simplă alocație, un copil american își poate permite chiar și 4 jocuri originale, pe când la noi din alocație...probabil că ne putem alege doar cu carcasa. Este greu să facem un salt brusc financiar la acel nivel, însă probabil, odată cu trecerea anilor, lucrurile se vor îmbunătăți.

După atingerea acestui obiectiv, ar rămâne doar problema educației, fiindcă ar trebui să se precizeze clar cât de mult poate afecta pirateria o afacere în domeniu. Cu fonduri și educație, la un moment dat și acest obicei va da mult înapoi. Altă soluție nu cred că există...

Faptul ca un copil american poate sa-si cumpere 4 jocuri originale din alocatie, este perfec adevarat, avand in vedere ca USA este cea mai puternica tara din lume. Dar in Romania situatia e alta: nu ca nu putem sa facem un boom economic, nu vrem sa-l facem, desi avem posibilitati (toate fondurile europene care vin se dau pe mertanele parlamentarilor). Mie chiar imi pare rau, ca dupa 6 luni petrecute la Munchen, am spus sa nu-mi abandonez tara natala, si m-am intors aici...

timisica_cristian
18-04-2008, 09:07 AM
Faptul ca un copil american poate sa-si cumpere 4 jocuri originale din alocatie, este perfec adevarat, avand in vedere ca USA este cea mai puternica tara din lume. Dar in Romania situatia e alta: nu ca nu putem sa facem un boom economic, nu vrem sa-l facem, desi avem posibilitati (toate fondurile europene care vin se dau pe mertanele parlamentarilor). Mie chiar imi pare rau, ca dupa 6 luni petrecute la Munchen, am spus sa nu-mi abandonez tara natala, si m-am intors aici...

chiar si daca un copil ar avea o alocatie mare, tot nu si-ar cumpara jocul, fiindca il poate lua gratis. Un sistem ingenios anti-piratare il are Konami( Pes 2008 ), fiindca trebuie neaparat sa cumperi jocul ca sa ai acces la joc online s.a.m.d

Varaloi
18-04-2008, 09:10 AM
chiar si daca un copil ar avea o alocatie mare, tot nu si-ar cumpara jocul, fiindca il poate lua gratis. Un sistem ingenios anti-piratare il are Konami( Pes 2008 ), fiindca trebuie neaparat sa cumperi jocul ca sa ai acces la joc online s.a.m.d

Tu chiar crezi ca pe un pusti il intereseaza ca nu poa' sa joace online? Nu, nu-l intereseaza, atata timp cand ei nici nu stiu firma ce a creat jocul pe care-l joaca, si de asemenea cred ca jocurile se inventeaza, nu se creeaza! Un pusti roman joaca un joc doar pentru ca face parte dintr-o serie (fifa, cs) si in nici un caz pentru continutul lui!

stephen
18-04-2008, 12:30 PM
Se mai pune problema locurilor de unde ai putea cumpara anumite lucruri.

Spre exemplu eu am avut nevoie de niste soft-uri pentru scoala, softuri pe care le-am achizitionat prin piraterie. Ok, toate bune si frumoase. Am cautat apoi la vreo 2-3 luni dupa- de curiozitate- daca am de unde sa-l cumpar, si cu exceptia netului (ceea ce insemna sa-l primesc de prin Ungaria) nu am gasit nimic la asa-zisele magazine de specialitate.
As spune ca de multe ori nu prea gasim prin magazine ceea ce ne trebuie. Tin minte ca acum vreo cativa ani gaseam jocuri pe la tarabe. Jocuri pe care dadeam bani... Ma intreb acum: eu plateam jocul, nu era original dar eu il plateam (o suma mai mica,e adevarat) asa ca cine era vinovat de piraterie ? Eu sau vanzatorul?

cosmin targoviste
18-04-2008, 12:49 PM
Cum s-a ajuns sa se pirateze jocuri muzica,etc?Simplu.Saracia oamenilor i-a impins sa faca asta.

sorin
18-04-2008, 03:37 PM

Nu cred ca toata treaba tine doar de bani. E adevarat ca ei reprezinta un impediment foarte mare dar in ecuatiie intra si alte probleme. Daca tot e sa facem o paralela, un copil american cand nu are posibilitatea (fie ea si financiara) sa isi achizitioneze un joc ramane jos in banca lui si strange bani pe cand un copil roman se gandeste "Ba, da' daca nu imi place jocu' cum sa dau atatia bani pe el, nu se merita frate, atata timp cat exista dc...". In primul rand noi excludem varianta in care cumparam jocurile din magazin. Cati dintre voi ati vrut sa va cumparati Euro 2008, spre exemplu, ati realizat ca situatia financiara nu e tocmai roz si abia atunci ati cautat metode mai "neortodoxe" de obtinere a jocului? Si la muzica e cam la fel, un cd cu muzica nu e foarte scump, dar preferam sa downloadam pentru ca asa ne-am obisnuit.

In al doilea rand, nimeni nu ia masuri. Operatiunea "gramofonul" a fost un mare fas, rezultatele nu sunt vizibile deci scopul ei nu a fost atins. Daca legile cu privire la drepturile de autor s-ar pune cu adevarat in aplicare, se va ajunge la o "civilizare" a utilizatorului care se va gandi de doua ori cand apasa "Download", la fel cum se intampla acum in tarile occidentale.

@stephen: Amandoi sunteti vinovati:p. El pentru ca distribuie jocul fara drepturi de autor, tu pentru ca il cumperi.

timisica_cristian
18-04-2008, 05:07 PM
Nu cred ca toata treaba tine doar de bani. E adevarat ca ei reprezinta un impediment foarte mare dar in ecuatiie intra si alte probleme. Daca tot e sa facem o paralela, un copil american cand nu are posibilitatea (fie ea si financiara) sa isi achizitioneze un joc ramane jos in banca lui si strange bani pe cand un copil roman se gandeste "Ba, da' daca nu imi place jocu' cum sa dau atatia bani pe el, nu se merita frate, atata timp cat exista dc...". In primul rand noi excludem varianta in care cumparam jocurile din magazin. Cati dintre voi ati vrut sa va cumparati Euro 2008, spre exemplu, ati realizat ca situatia financiara nu e tocmai roz si abia atunci ati cautat metode mai "neortodoxe" de obtinere a jocului? Si la muzica e cam la fel, un cd cu muzica nu e foarte scump, dar preferam sa downloadam pentru ca asa ne-am obisnuit.

In al doilea rand, nimeni nu ia masuri. Operatiunea "gramofonul" a fost un mare fas, rezultatele nu sunt vizibile deci scopul ei nu a fost atins. Daca legile cu privire la drepturile de autor s-ar pune cu adevarat in aplicare, se va ajunge la o "civilizare" a utilizatorului care se va gandi de doua ori cand apasa "Download", la fel cum se intampla acum in tarile occidentale.

@stephen: Amandoi sunteti vinovati:p. El pentru ca distribuie jocul fara drepturi de autor, tu pentru ca il cumperi.
Inca un motiv ar fi ca poti lua jocul de pe net cu vreo 2 zile mai repede fata de lansare oficiala. Apropo de muzica, nu e scump un CD cu muzica( maxim 10 lei ), dar poti sa-l iei mult mai repede dupa ( trebuie sa dau exemple:rolleyes: ) dc, torrent etc.

Maryusake
18-04-2008, 05:09 PM
Am aflat si de pe forum ca Nimeni Altu' a lansat un album nou.Si am avut buna initiativa de a umpara CD-ul dintr-un magazin specializat in vanzarea de albume originale.Si,surpriza,nu era acolo desi am fost la destul de multe zile dupa lansare.
In schimb am gasit cateva albume d'ale lui Gutza.:mad:
Asa ca nu am avut de ales...:rolleyes:
LE:Sa nu se inteleaga ca am cumparat albumul lui Gutza :lol:

timisica_cristian
18-04-2008, 05:15 PM
Am aflat si de pe forum ca Nimeni Altu' a lansat un album nou.Si am avut buna initiativa de a umpara CD-ul dintr-un magazin specializat in vanzarea de albume originale.Si,surpriza,nu era acolo desi am fost la destul de multe zile dupa lansare.
In schimb am gasit cateva albume d'ale lui Gutza.:mad:
Asa ca nu am avut de ales...:rolleyes:

Nu suport manelele:sanshine2:

sisu_stelistul
18-04-2008, 07:59 PM
Nu cred ca se mai poate face ceva generatiei actuale, poate doar urmasilor nostri, si daca ar creste nivelul de trai (ceea ce e greu de crezut), noi ne-am obisnuit deja...

Si ce ar putea sa faca, cati sa aresteze, in schimb sunt de acord ca cei care iau filme jocuri muzica de pe net si le vand mai departe sa primeasca amenzi.

Kahn
18-04-2008, 08:45 PM
Saracia din Romania este singurul motiv pentru acest lucru:(

undertaker
18-04-2008, 08:45 PM
lol u crezi ca o sa se mareasca salariile ca sa poata lumea sa cumpere jocuri originale?asta e ultima problema care i-ar interesa pe ashtea din parlament si pe majoritatea populatiei

si chiar dak s-ar mari salariile romanul tot roman ramane.de ce sa dea el bani pe jocuri cand poate sa-l ia de pe net pe gratis.

cosmin targoviste
18-04-2008, 09:35 PM
Normal ca nu vor da banii niciodata pe asa ceva.Si sunt perfect de acord cu cei care nu o fac.Pentru ca eu am vazut cum muncesc oamenii in tara asta(adica oamenii care chiar muncesc nu aia care se scobesc in nas pe scaunele parlamentului).Oamenii muncitori se chinuie pentru fiecare leut castigat si cand vezi ca iti vine factura la gaze 3 milioane si ai un salariu de 9 milioane,iti mai vine sa te gandesti la jocuri originale?Din motiv ce si le pot lua pe gratis de ce sa nu profite?Cu ce ii avantajeaza daca si le iau din magazin?Calitate?Unii se multumesc si mai putin.Eu nu piratez nimic,nu promovez pirateria,dar ii inteleg pe oamenii din Romania care aleg jocurile de pe odc,dc++ sau torrent in detrimentul celor originale pe care nu si le permit.

pikciu
18-04-2008, 10:46 PM
Normal ca nu vor da banii niciodata pe asa ceva.Si sunt perfect de acord cu cei care nu o fac. Din motiv ce si le pot lua pe gratis de ce sa nu profite?

Bai asta, in primul rand nu mai posta doar de dragul de a tasta niste fraze ce nu au inteles. In al doilea rand, in spatele jocurilor/filmelor/softurilor respective sunt niste oameni care lucreaza zile, luni poate chiar ani intregi, in proiectele acelea sunt investite milioane de euro etc. Macar din respect pentru pentru munca acelor oameni, taci.

cosmin targoviste
19-04-2008, 07:13 AM
Da'munca alora de trag pe santiere si transpira pentru cativa lei cine o respecta?Nici aia de fac jocurile nu au nicio vina.Ideea e ca nu cei care profita de piraterie sunt vinovati,ci cei care produc jocurile piratate.Pentru ca omul care se chinuie sa stranga ceva bani,nu isi permite sa plateasca 1 milion jumatate pe un joc.Si daca nu ar exista pirateria va zic eu ca oamenii nu si-ar cumpara jocurile originale,s-ar lasa de ele.

boggy
19-04-2008, 08:15 AM
Da'munca alora de trag pe santiere si transpira pentru cativa lei cine o respecta?Nici aia de fac jocurile nu au nicio vina.Ideea e ca nu cei care profita de piraterie sunt vinovati,ci cei care produc jocurile piratate.Pentru ca omul care se chinuie sa stranga ceva bani,nu isi permite sa plateasca 1 milion jumatate pe un joc.Si daca nu ar exista pirateria va zic eu ca oamenii nu si-ar cumpara jocurile originale,s-ar lasa de ele.

Daca ar disparea pirateria asta ar incuraja si mai mult cumpararea de jocuri sau aplicatii din magazin ,dar industria asta merge foarte bine si cu piraterie .
Si cei care beneficiaza de piraterie au si ei vina lor .

cosmin targoviste
19-04-2008, 08:19 AM
]Daca ar disparea pirateria asta ar incuraja si mai mult cumpararea de jocuri sau aplicatii din magazin [/B],dar industria asta merge foarte bine si cu piraterie .
Si cei care beneficiaza de piraterie au si ei vina lor .

...teoretic,da.Practic,nu prea.

sisu_stelistul
19-04-2008, 08:44 AM
Oricum cei care lucreaza in acest domeniu isi scot banii, poate doar artistii romani au de suferit, dar de cei buni reusesc sa vanda cateva albume si au parte si de concerte.

xdevil
19-04-2008, 08:49 AM
Da' cine il pune pe Gigel de pe santier sa se joace FIFA frate?

cosmin targoviste
19-04-2008, 10:06 AM
Da dar Gigel de pe santier are si el copii care-i cer jocul.

xdevil
19-04-2008, 10:43 AM
Copiii lui Gigel de pe santier nu prea au ei calculator acasa.

cosmin targoviste
19-04-2008, 11:00 AM
Esti sigur?

sdc
19-04-2008, 11:51 AM
pirateria este in floare in tarile unde oameni au salarii mici,sa fim seriosi cine isi permite sa dea atatia bani pe filme,jocuri.Si cei care spun ca distrug cd-uri piratate intai cotrobaie prin ele sa caute ce le trebuie apoi calca cu buldozerul pe ele.Cunosc pe cineva care mi-a povestit multe.Poate doar la muzica se mai cumpara albume,sau un joc FIFA,dar restul toti le iau de pe net desi nu recunosc.Uite toti vb in sectiunea filme despre ultimele filme aparute,sa-mi spuna mie unul ca a cumparat filmul original...

cosmin targoviste
19-04-2008, 12:24 PM
Corect.ai dreptate sdc.

Jokes
19-04-2008, 01:10 PM
Singurele DVD-uri care le mai cumpar,sunt cele de la Jurnalul National.Pentru 5-6 lei cat costa,merita,chiar daca mai tarziu apar si pe net.Ultimul album cu muzica pe care l-am cumparat a fost in Februarie si ca sa ma laud singur am dat 70 de lei pe el.(cd + dvd)

mns
26-04-2008, 01:32 AM
Pirateria nu e doar un fenomen local. Chestii de genul asta se intampla peste tot in lume. Problema e ca la noi fenomenul e doar mult mai raspandit din cauza faptului ca jocurile sunt destul de scumpe in raport cu veniturile unei familii normale.

In mod normal, daca folosesti un program destul de mult si mai si castigi bani din el, mi se pare normal sa il cumperi. Daca iti place un joc foarte mult, iar ar fi normal sa-l cumperi.

Cred ca in viitor lucrurile se vor schimba si la noi si lumea isi va permite sa cumpere mai multe produse originale, astfel probabil si piata se va dezvolta ceva mai bine si producatorii de software isi vor mai indrepta atentia si catre noi (versiuni locale, posibilitatea de a cumpara mai usor produsele etc).

cristiano
15-05-2008, 08:47 PM
Pirateria nu e doar un fenomen local. Chestii de genul asta se intampla peste tot in lume. Problema e ca la noi fenomenul e doar mult mai raspandit din cauza faptului ca jocurile sunt destul de scumpe in raport cu veniturile unei familii normale.

In mod normal, daca folosesti un program destul de mult si mai si castigi bani din el, mi se pare normal sa il cumperi. Daca iti place un joc foarte mult, iar ar fi normal sa-l cumperi.

Cred ca in viitor lucrurile se vor schimba si la noi si lumea isi va permite sa cumpere mai multe produse originale, astfel probabil si piata se va dezvolta ceva mai bine si producatorii de software isi vor mai indrepta atentia si catre noi (versiuni locale, posibilitatea de a cumpara mai usor produsele etc).

de ce daca iti place un joc foarte mult sal cumperi din moment ce jocu ala il gasesti pe strong dc ... dc...Odc...uTorrent..si ar fii prea multe ... eu am 12 asemenea programe si mi se pare corect sa existe asa ceva pentru ca noi nu o sa ne putem compara cu nemtii niciodata...:p

kanye_west
30-05-2008, 06:08 PM
Sincer...eu mi-as cumpara...dar unele sunt si exagerat de scumpe!
Un album nu este scump dar un joc chiar intrece limita!
Dai 150 de lei pe un joc ( oarecare) ..si apoi realizezi ca este de tot.....si vei regreta ca ti-ai pierdut banii..
NU sustin Pirateria si nu o voi sustine, dar intr-o tara ca Romania nu ai ce face...
Majoritatea nu au bani si este normal...Romania este o tara de ...tot rasul!

poli tm in fifa
31-05-2008, 08:36 AM
http://youtube.com/watch?v=iPcHhOBd-hI

Maryusake
31-05-2008, 08:51 AM
Am vazut o reclama asemanatoare si in Romania dar chiar nu m-a speriat deloc.Cel mai potrivit argument "pro piracy" este acela ca, la noi in tara, unii fura sute de mii de euro si nu patesc nimic. Pe langa asta, preturile exorbitante ale jocurile in Romania.Pur si simplu te descurajeaza cand vezi 250 RON in joc mai nou(diablo II consta 3 ron).

Albertino99
31-05-2008, 09:21 AM
Pai vina mai mare este a celor ce pun la dispozitia noastra jocuri,filme si altele.Si aici ma refer la aceasta lume a downloading-ului.Normal ar fi ca ei sa fie priviti cu ochi rai,nu noi(chiar daca si noi suntem vinovati-prea mult spus).Nu vreau sa incurajez pirateria,ci doar sa dezbat problema.
In schimb,mi-a placut conversatia intre cei doi useri,despre Gigel.Si inclin sa cred ca asa e,muncitorul de rand nu isi poate permite sa cumpere un film sau un joc original,cand el abia poate sa isi cumpere ceva de mancare(chiar daca nu il pune nimeni sa joace fifa sau sa vizioneze un film bun,dar si Gigel poate are copii,nu?)

Maryusake
31-05-2008, 09:50 AM
Pai vina mai mare este a celor ce pun la dispozitia noastra jocuri,filme si altele.Si aici ma refer la aceasta lume a downloading-ului.Normal ar fi ca ei sa fie priviti cu ochi rai,nu noi(chiar daca si noi suntem vinovati-prea mult spus).Nu vreau sa incurajez pirateria,ci doar sa dezbat problema.
In schimb,mi-a placut conversatia intre cei doi useri,despre Gigel.Si inclin sa cred ca asa e,muncitorul de rand nu isi poate permite sa cumpere un film sau un joc original,cand el abia poate sa isi cumpere ceva de mancare(chiar daca nu il pune nimeni sa joace fifa sau sa vizioneze un film bun,dar si Gigel poate are copii,nu?)
Deci ai ceva cu uploaderii?:bum:
Poate ca pentru un ameriacn 40$ nu inseamna foarte mult dar in Romania face destul de mult mai ales cand esti copil.Ma uit ca si windowsul ,la cat de praf este, e cam scump si nici nu se merita ca dai banii pe el.Ar trebui sa ia exemplu de la ubunt care e 100% free si mult mai bun.^_^

Albertino99
31-05-2008, 10:06 AM
Deci ai ceva cu uploaderii?:bum:
Poate ca pentru un ameriacn 40$ nu inseamna foarte mult dar in Romania face destul de mult mai ales cand esti copil.Ma uit ca si windowsul ,la cat de praf este, e cam scump si nici nu se merita ca dai banii pe el.Ar trebui sa ia exemplu de la ubunt care e 100% free si mult mai bun.^_^

Nu,nici vorba,nu am nimic cu ei^_^.Dar incercam sa spun ca nu e doar vina noastra,a celor ce downloadeaza aceste materiale.