View Full Version : Generatii dupa generatii
Cred ca la un moment dat fiecare generatie ajunge sa spuna: "pe vremea mea lucrurile nu erau in asa hal, atunci stiam ce e ala respectul si bunul simt".
De ce am deschis acest subiect? Citeam topicul legat de scoala si inca un topic din sectiunea Fifa si mi-am dat seama ca si la noi pe forum e plin de analfabeti si oameni complet pierduti in spatiu, astfel am ajuns sa ma gandesc ca pe vremea cand aveam si eu o varsta mai frageda, lumea parca era altfel.
Intrebarea mea pentru tineri (sub 20 de ani): de ce naiba va comportanti ca niste retardati si analfbaeti? :)
Intrebarea pentru cei de peste 20 de ani: cum vi se pare ca e acum lumea fata de perioada cand voi erati mai mici.
Nu neg faptul ca exista analfabeti, oameni prost crescuti in orice patura de varsta, probelma e ca in momentul de fata cei mai mult sunt din randul elevilor si a studentilor.
DarkComy
16-04-2008, 12:15 AM
Cred ca sunt cel mai in masura sa discut despre chestia asta, avand in vedere ca ii sunt profesor lui r5m si am ocazia sa observ la liceu fel si fel de specimene din actuala generatie.
Recunosc ca si generatia mea a fost destul de nebuna (ma rog...existau cateva specimene mai cretine, restul erau destul de ok) dar macar eram intelegatori cand ne propuneau profii ceva si nici nu distrugeam bunurile scolii intentionat.
Mi se pare imbecilitate maxima sa ti se predea niste chestii de baza cum sa construiesti un tabel in word (in trei pasi), sa notezi pe caiet/foaie si dupa sa nu stii sa reproduci in practica nici macar unul din cei trei pasi...dar in schimb daca le pui o intrebare despre Yahoo Messenger (despre smile-ul X,Y sau Z) sau Hi5, imediat stiu sa raspunda.
Observ ca acum e la moda sa ai telefon cu mp3 player si camera ca sa rasune manelele la maxim si sa iti poti face poze in orice loc ca sa poti pune pe Hi5. Vad zilnic fel si fel de tarfe/curve de liceu care vin cu haine de bucur obor cu sigla aurie D&G sau mai stiu eu ce.
Stiu ca si generatia mea avea destui prosti...dar aia erau doar lenesi, ca daca se puneau cu burta pe carte erau baieti foarte destepti. Generatia actuala e plina de prosti si nu imi par genul care doar sa fie lenesi...astia sunt prosti, prosti, prosti.
In concluzie, generatiile actuale si cele care vor urma o sa fie unele de prosti, retardati, analfabeti...cum vreti sa le spuneti.
yahoo
16-04-2008, 12:42 AM
Cel mai dureros e cand vezi cati retarzi sunt rupti de lume. Se limiteaza doar la "mess", "hi5" si sute de ore petrecute cu mobilu la ureche barfind cu tanti aglaia.
Intr-un oarecare fel m-am adaptat la aceasta societate, pan' la urma n-am incotro. Nu pot sa ma izolez in casa gandindu-ma cat de trista a ajuns aceasta generatie din care fac parte. Diferenta intre mine si cei care aduc o imagine negativa generatiei este ca mai si gandesc, incerc sa fiu rational si sa ma delimitez de actiunile prosteti ale unor pusti.
Asta e, din pacate aceasta este tineretul roman si tre' sa-i facem fata.
sisu_stelistul
16-04-2008, 09:41 AM
Pot sa zic ca am cativa prieteni si colegi de clasa normali, in alte clase e plin de idioti si Struti (http://www.youtube.com/watch?v=neJDx_r8jvE). Pana la urma e o manie in toate liceele, hi5, messenger etc. Stiu ca acum vreo cativa ani cand mi-am pus internet si eu toata ziua eram pe mirc, messenger, etc, scriam doar cu k, tz ,sh etc. Dar apoi parca m-am saturat, am cautat si altceva pe internet, am gasit cateva forumuri, si acesta e unul din cele mai vechi, hi5 are toata lumea, si ce-i drept mai demult eram disperat dupa el, toata ziua dadeam massuri, dar acum il tin ca nu strica, dar nici nu stresez pe nimeni. Oricum, mai sunt si tineri normali, oricum parca toti se indreapta spre altceva, parca mie scarba de oamenii care acum 2-3 ani ascultau manele, si acum sunt mari houseri & minnimalisti si apar in filmul de mai sus, macar eu recunosc ca ascult si manele, si n-o sa pot niciodata sa ascult in casa muzica fara versuri. Ma rog, topicul nu este despre unde se duce generatia actuala, ci despre diferenta dintre generatii.
Este normal sa fie o diferenta intre generatii, am crescut in alte conditii, oricum parca tot ce vezi la TV si pe NET te prosteste, cateodata ma gandesc daca o sa-mi gasesc loc de munca si cum, dar cand ma uit in jur capat incredere, oricum mai vezi niste prosti care nu stiu sa lege doua vorbe si au parintii nu stiu ce...
boggy
16-04-2008, 12:07 PM
Pot sa zic ca am cativa prieteni si colegi de clasa normali, in alte clase e plin de idioti si Struti (http://www.youtube.com/watch?v=neJDx_r8jvE). Pana la urma e o manie in toate liceele, hi5, messenger etc. Stiu ca acum vreo cativa ani cand mi-am pus internet si eu toata ziua eram pe mirc, messenger, etc, scriam doar cu k, tz ,sh etc. Dar apoi parca m-am saturat, am cautat si altceva pe internet, am gasit cateva forumuri, si acesta e unul din cele mai vechi, hi5 are toata lumea, si ce-i drept mai demult eram disperat dupa el, toata ziua dadeam massuri, dar acum il tin ca nu strica, dar nici nu stresez pe nimeni. Oricum, mai sunt si tineri normali, oricum parca toti se indreapta spre altceva, parca mie scarba de oamenii care acum 2-3 ani ascultau manele, si acum sunt mari houseri & minnimalisti si apar in filmul de mai sus, macar eu recunosc ca ascult si manele, si n-o sa pot niciodata sa ascult in casa muzica fara versuri. Ma rog, topicul nu este despre unde se duce generatia actuala, ci despre diferenta dintre generatii.
Generatia de azi viitorul Romaniei de maine.
Mda ,diferenta dintre generatii e sesizabila ca de la cer la pamant . In primul rand de situatia unui copil depinde parintele si am avut ocazia sa am pe langa mine copii care isi faceau de cap tot timpul ,ii vedeai rar pe la scoala si la fel si parintii lor. Intr-un an de scoala nu te interesezi de odrasla ta (trebuie sa sune dirigintele sa mai treci pe la sedinte) si cand vii sa vezi ce face te bati cu pumnu-n piept cum naiba face el asta ca eu ii dau educatie de nota 10 .
Stateam ieri in ora de latina si invatam la romana pt. testul ce trebuia sa urmeze (profa nu era in clasa) si au inceput niste colegi sa dea manelele la maxim (cica mai nou baietii nostri "de cartier" sau dat pe manele) ,mai invata daca poti :sanshine2: .Saptamana trecuta cand am fost in laboratorul de informatica la ora de chimie 4 colege la un calculator intrau pe hi5 . Daca intrebi pe copii toti stiu de hi5 ,acum nu la toti le plac manelele (nu esti emo daca asculti manele si nici nu mai e la moda) .
Un copil in ziua de azi are multe surse de informare ,dar in general le alege pe cele proaste .Daca de la TV nu prea ai ce alege ,de pe internet ai multe surse de unde te mai poti informa ,invata ceva . Dar cei mai multi dintre copii folosesc internetul ca pe o sursa prin care sa mai scape de plictiseala .
:._.:LucyY:._.:
16-04-2008, 12:19 PM
ai dreptate mns si sincer noi ca noi da sa vezi ce urmeaza...cel putin la mine in liceu pe fiecare an cei care vin in clasa a noua sunt vai de capul lor si nu stiu ca sa mai zic...sunt profesori care vor de la varsta de 55-60 de ani sa se pensioneze sa scape de ei.Asta pe langa faptul ca unii profesori dau note de frica elevilor...deci nu stiu ce o sa se aleaga cu tineretul romaniei...:mellow:un singur lucru e sigur:E VAI DE VIITORUL ROMANIEI
DarkComy
16-04-2008, 12:29 PM
Eu vreau sa ma pensionez din meseria de profesor la varsta de 22 de ani. :lol: Abia astept sa se termine semestrul asta, ca sa scap de toti nebunii aia.
vlad89
16-04-2008, 01:02 PM
Din pacate asta e, cred ca fiecare are o nemultumire de societatea in care traieste, cred ca majoritatea dintre noi s-au saturat de manele, de unii elevi care nu stiu nimic (cunosc persoane care nu stiu capitala Frantei si au 18 ani, sau nu stiu sa arate la harta unde este pozitionata Moldova, ma refer la regiune, si isi doresc sa termine o faculatate) de societatea asta (''habitat''), chiar am vazut ceva documentare despre elevii din alte tari, sunt complet diferiti de noi, au alta mentalitate, alta idee despre viata...Sper sa se produca o schimbare...
Maryusake
16-04-2008, 02:40 PM
Pot spune si eu ca m-am saturat sa vad copii ce se duc la olimpiada si scriu "Ma auzit profu"sau"V-a certat?".I mod normal ca sa mergi la olimpiada trebuie sa fii peste nivelul clasei si scrii romaneste.
Apoi m-am saturat sa vad cum fetite care incurca drapelul Germaniei cu al Frantei(seamana atat de mult!?) si care spun ca Romania se invecineaza cu Iugoslavia sa aiba media 10.Iar eu,care nu a stiut capitala Luxemburgului sa am 9:rolleyes:
sorin
17-04-2008, 02:48 PM
Eu zic ca parintii sunt principalii vinovati pentru situatia actuala pentru ca nu se ocupa (suficient) de copii. Sunt absolut sigur ca daca fiecare parinte ar acorda mai mult timp educatiei pe care o ofera copiilor, nu ar mai exista atatia manelisti a caror singura ocupatie e sa pape banii lu' taticu' si mamica. Sigur, dupa 12 ore de munca in care te zbati sa castigi bani tot pentru copil, nu e asa usor sa te mai ocupi si de el dar banii nu pot sa tina locul parintilor.
In al doilea rand sunt vinovati copiii pentru ca au creier dar nu stiu sa il foloseasca. Majoritatea gesturilor prostesti pe care ei le fac sunt menite sa atraga atentia celor din jur, dar daca ar gandi inainte sa actioneze probabil situatia era alta.
In al treilea rand e vinovat sistemul. La scoala in loc sa inveti despre cum sa te integrezi in societate, primesti tot felul de informatii care nu o sa te ajute prea mult in viata. Multi din generatia actuala habar nu au de unde pot sa bea o cana cu apa, fara parinti in preajma.
Jokes
17-04-2008, 03:57 PM
Pe noi romanii ne-a invadat democratia prea repede si nu am avut timp sa o intelegem,de aceea am ajuns sa ne manifestam ca niste maimute cu paduchi.
Mai putem adauga violenta care este foarte sporita prin licee.Cel putin la mine in liceu este o adevarata zona de razboi si este cotat ca unul din cele mai violente din capitala.In rest manifestarile sunt aceleasi:hi5,mess,manele pe telefonul mobil etc
gianni
17-04-2008, 04:25 PM
Am citit si eu posturile voastre! Ma bucur sa vad ca sunteti maturi in gandire!
Eu, ca reprezentant al generatiei in varsta, pot spune ca sunt mari diferente intre ceea ce se intampla acum si ceea ce se intampla atunci.
Pentru ca si atunci bateam mingea pe maidan, dar o faceam in aer liber, si nu pe computer. Stiam sa ne distram, nu sa ne imbatam, drogam sau sa ne rupem ochii in fata computerului. Stiam sa ne purtam cu o fata, stiam ca viata este frumoasa, dar scurta si de aceea apreciam fiecare moment.
Acum, daca nu esti un betivan si un tutungiu, daca n-ai vreo 3-4 cercei in ureche si nu esti cat de cat agramat, parca nu mai esti interesant!
Vedeti voi, marea diferenta dintre generatia trecuta si cea actuala o constituie LIBERTATEA!
Atunci nu eram atat de liberi pe cat suntem acum, de aceea incercam mereu sa fim liberi, dar o faceam intr-un mod inteligent. Pana si invatatul era un mod de a fi liber!
Nu aveam tv-uri, dvd-playere, mp3 playere, computere, dar ne placea lectura, rupeam cartile si evadam intr-un mod placut!
Acum ne uitam la filme, daca nu ne place cartea!
Evadam in universul jocurilor, devenim tot felul de eroi, iar in realitate suntem niste expirati!
Sunt atat de multe diferente, numai ca aceste diferente se pot transforma si putem face ceva mai mult decat facem in momentul de fata!
Hai sa apreciem net-ul la justa lui valoare, ca un mediu de comunicare, rapid si eficient, nu ca un consumator zilnic, ca pe un drog!
Ne putem invita prietenii undeva, in realitate si sa discutam, nu pe chat sau in hi5!
Pana la urma, alegerea ne apartine!
stephen
17-04-2008, 04:28 PM
@mns, DarkComy ,yahoo : ok, facand parte din generatia de analfabeti si retardati (un lucru pe care il admit ; trist dar adevarat) trebuie sa recunosc. Da, copiii din ziua de azi sunt in marea majoritate ignoranti, paraleli cu viata si e absolut regretabil dar ganditi-va ca la randul vostru si voi ati fost criticati astfel de cei mai in varsta. Da, poate ca nu erati asa cum este generatia asta, pentru ca voi ati gustat si putin aer de comunism , dar va intreb doar atat : Oare intr-adevar sunt copiii asa rai sau poate v-ati maturizat voi si ati inceput sa ganditi ca cei care va criticau cu ani in urma?
Ca reprezentant al acestei adunaturi de "detoate" , sunt de acord ca suntem mai rai decat predecesorii dar "fiecare padure are uscaturile ei" . Nu toti vom ajunge golani si puscariasi si nu toti avem parinti multimilionari care sa ne intretina pana la 80 de ani, asa ca macar un mic procent din noi tot va ajunge ceva...
E vorba si de cum este abordata pustimea de catre oamenii mari .Nu vad ce se rezolva daca se critica si nu se iau masuri. Bataie, tortura psihica...habar n-am! Doar, doar sa se trezeasca la realitate.
gianni
17-04-2008, 04:34 PM
Fiecare poate spune cate ceva asemanator! Nicio generatie nu seamana cu alta! Fiecare isi are farmecul ei! Numai ca, spre deosebire, de aceasta generatie, parca lucrurile au fost mai asezate " pe atunci"! Mai linistite si mai cu bun simt!
Maryusake
18-04-2008, 02:24 PM
Gata acum sunt total constient de situatia educationala din Romania.In orele de dirigentie fac matematica si cica de ce apar divergente intre elevi.Oricum a fost o sedinta aseara si nu stiu dar unii profesori au zis ca la orele lor dorm.Cand mi se spune sa las mana jos nu stiu cat de mult dorm:mellow:
Pe alta parte,mie imi placea ca la rarele ore de dirigentie sa intervin si eu si sa imi exprim parerea.Dar neah,cica atunci cand fac asta Parca se trezeste din somn si zice si el eceva.E neatent la toata discutia
Nu stiu de ce dar parca ma simt inselat.Am un sentiment ciudat.:(
gianni
18-04-2008, 03:24 PM
Vad ca se pastreaza chestia cu "facut altceva in ora de dirigentie". Poate ca ar trebui sa se renunte la "facut altceva in ora de dirigentie" si sa se faca ora de dirigentie, unde s-ar putea aborda diferite probleme ale clasei sau sa se discute in mod liber si constructiv.
Si eu ma saturasem de orele nesfarsite de matematica, mai ales ca faceam mate si-n orele de sport.
stephen
18-04-2008, 08:57 PM
Gata acum sunt total constient de situatia educationala din Romania.In orele de dirigentie fac matematica si cica de ce apar divergente intre elevi.Oricum a fost o sedinta aseara si nu stiu dar unii profesori au zis ca la orele lor dorm.Cand mi se spune sa las mana jos nu stiu cat de mult dorm:mellow:
Pe alta parte,mie imi placea ca la rarele ore de dirigentie sa intervin si eu si sa imi exprim parerea.Dar neah,cica atunci cand fac asta Parca se trezeste din somn si zice si el eceva.E neatent la toata discutia
Nu stiu de ce dar parca ma simt inselat.Am un sentiment ciudat.:(
Vii sa faci liceul la Constanta ! Noi facem ore de dirigentie peste cele de romana :lol: Cica suntem rai, ai dracu' de rai ! :rolleyes:
Varaloi
18-04-2008, 09:53 PM
Chiar imi pare rau de ce se intampla cu generatia actuala. Parca s-a mai "smecherit", nu mai stiu ce e aia respectul. Pe vremea cand faceam eu liceul, nu pot sa zic ca toata lumea era "staif", dar macar noi preferam sa ne jucam un fotbal pe maidan, sa mai mergem undeva asa, ca baietii, nu ca acum, cand aproape toata pustimea fuge cat mai repede acasa sa joace FIFA...Parca nu mai e acel sentiment ca esti tanar, ca te bucuri de viata, cand te simtei liber! Nu, acum toatul se rezuma la: scoala, acasa, mess, hi5, fifa, pes, culcare, trezire, facut teme pe ultima suta de metri, plecat la scoala si tot asa...Unde mai e pofta de viata?
champion
18-04-2008, 10:48 PM
Unde mai e pofta de viata?
"pe cale de disparitie"
yahoo
19-04-2008, 02:21 AM
Parca nu mai e acel sentiment ca esti tanar, ca te bucuri de viata, cand te simtei liber! Nu, acum toatul se rezuma la: scoala, acasa, mess, hi5, fifa, pes, culcare, trezire, facut teme pe ultima suta de metri, plecat la scoala si tot asa...Unde mai e pofta de viata?
Nu e chiar asa. Cel putin nu in cazul meu. Desi n-am cea mai activa viata dpdv al sportului, iesitului pe afara, ma declar multumit ca am timp sa ies seara prin cluburi sa ma zbengui si eu putin, ca am un anturaj foarte bun si in niciun caz nociv si ca fac ceva constructiv si placut in cele 3-4 ore petrecute la pc.
gianni
21-04-2008, 08:12 AM
Fiecare isi poate defini intr-un mod propriu "pofta de viata". Trebuie sa ne traim viata, fiecare dupa cum crede de cuviinta, dar respectand cadrul socio-juridic, dar si pe cel moral.
Fiecare generatie poate spune ca a trait cea mai frumoasa perioada in timpul ei. Si fiecare poate spune ca a lui a fost cea mai frumoasa. Si poate avea dreptate! Conteaza modul in care privim lucrurile!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.