View Full Version : FIFA09 PC Bad news!!!
TigerGeo
12-04-2008, 08:19 PM
UEFA Euro Community Day Cologne
--------------------------------------------------------------------------------
On monday, 7th April 2008 there's been an official Euro 08-community event at EA Germany.
The German fan-page FIFA4Fans visited the event and got some interessting news for us also regarding to FIFA 09 on PCs. At the moment their report is only available in German language, but I summarize the main facts for you here. If you want the full article you should visit FIFA4Fans.
I'm sure they'll have an English version of this article soon.
FIFA4Fans had the opportunity to ask some questions for Euro08 and FIFA09 directly to the producers of the next-gen and current-gen version of Euro08.
Their main question was, if there will be next-gen in FIFA 09
But the answer they recieved is bad, for all of us PC gamers.
It seems like FIFA09 is going to have current-gen again. As the producers said, there are technical and social reasons for this decission. Of course it wouldn't be a too big problem to convert next-gen for PC, but EA also thinks of gamers in south american or eastern european countries who don't have the required systems for a next-gen game.
At the moment it's not quite sure if FIFA 09 finally gets next-gen graphics, but we have to expect to get dissapointed again.
--------------------------------------------------------------------------------
Nu stiu ce parere au baietii de la EA Sports dar daca si FIFA09 va fi current-gen o sa fie dezamagire totala nu numai pt mine cat si pt toti cei care joaca FIFA pe PC...:mad: inca nu stiu daca e confirmata stirea asta dar o sa va tin la curent...
radurapid
12-04-2008, 08:29 PM
Pe mine nu ma intereseaza foarte mult grafica, numai sa rezolve bugurile, si jucatorii sa suteze realistic :D
daca si la fifa 09 o sa fie aceasi grafica..ma jur k ma las de fifa si de editat fifa...:))
kl@udiu
12-04-2008, 08:39 PM
e....... stam la mana celora de lea EA
TigerGeo
12-04-2008, 08:50 PM
Of course it wouldn't be a too big problem to convert next-gen for PC, but EA also thinks of gamers in south american or eastern european countries who don't have the required systems for a next-gen game.
Cei de la EA Sport cred ca asta ar fi singurul motiv pt care nu fac FIFA09 next-gen...ceea ce mi se pare absurd...adica cei de la KONAMI au reusit sa faca PES 2008 next-gen iar cei de la EA Sport nu pot (sau nu vor)...:huh: sper sa schimbe si ei mai multe la FIFA09...:)
mama ..astia de la ea sport zici k nu au desui bani x( adik al doilea motiv e acela k unii nu au cerintele necesare pt un next gen x(X(X(X(x( adik nu o sa il mai cumpere acele persoane si nu vor mai scoate profit..
sorin
12-04-2008, 08:58 PM
As the producers said, there are technical and social reasons for this decission. Of course it wouldn't be a too big problem to convert next-gen for PC, but EA also thinks of gamers in south american or eastern european countries who don't have the required systems for a next-gen game.Nu stiu daca asta e principalul motiv pentru care Fifa nu va fi next- gen si pe PC. In primul rand pe pietele din cele doua zone nu prea se vinde jocul in original si deci numarul care nu vor cumpara FIFA pentru ca nu il pot rula este foarte mic. Lansarea unui nou joc din serie pe platforma current-gen, pe plan mondial, ar genera mai multe pierderi decat genereaza africanii si romanii.
timisica_cristian
12-04-2008, 09:13 PM
At the moment it's not quite sure if FIFA 09 finally gets next-gen graphics
Nu e nimic sigur
Varaloi
12-04-2008, 09:44 PM
Nu e nimic sigur
Da, dar se stie ce face EA, intai abureste lumea, si apoi ii tranteste ceea ce se astepta mai putin. Daca si FIFA 09 va fi current-gen, atunci pe bune ca ma las de FIFA complet, si asa PES-ul, chiar daca nu e chiar next-gen, ii da la suturi lui FIFA, de nu se vede...Pacat, EA, inca odata ati stricat o serie veche si de o traditie uriasa (cum au fost si Command and Conquer, The Sims [datorita miileor de expansion-packuri] si NFS). Inca o data, bravo EA...:mad:. Bravo pentru inca un joc ce va lua numai 10....minus 9!
cosmin targoviste
12-04-2008, 10:00 PM
Mie imi place grafica actuala fifa.E ok se vede frumos care e problema?Mai repede ar trebui sa aiba grija de gameplay sa fie mai realist.Adica sa poti sa te aperi asa cum trebuie,nu sa fuga fundasii de minge sau sa iasa portarul singur,sa poti da un sut decent de la 25 de metri,si alte din astea.
EuDinamovistu
12-04-2008, 10:09 PM
Mie imi place grafica actuala fifa.E ok se vede frumos care e problema?Mai repede ar trebui sa aiba grija de gameplay sa fie mai realist.Adica sa poti sa te aperi asa cum trebuie,nu sa fuga fundasii de minge sau sa iasa portarul singur,sa poti da un sut decent de la 25 de metri,si alte din astea.
Ai dreptate.....grafica e destul de buna si cum ai zis si u ar trebuii sa mai lucreze la gameplay:P
champion
12-04-2008, 10:14 PM
Sa se scoata transfer bids, sau sa poti transfera mai multi jucatori :| (deodata)
iti place k probabil nu ai un sistem bun compatibil cu un fifa 09 next gen..ia incearca sa joci la cineva sau undeva fifa 08 pe xbox 360 sau chiar si pes la high pe pc
poli tm in fifa
13-04-2008, 08:12 AM
Care ziceti ca va lasati de FIFA terminati cu aburelile astea...Daca dupa ce a aparut FIFA 08 nu se anunta ca FIFA 09 o sa fie next-gen si se stia de la inceput ca o sa fie curent-gen,tot asa ziceati,ca va lasati ?
radurapid
13-04-2008, 11:12 AM
Ma, daca vreti asa mult next-gen, cumparati-va consola ! :p... Am jucat si eu Fifa 08 pe Xbox360 la un tovaras si nu e foarte minunat, e tare, dar nu exceptional.
cosmin targoviste
13-04-2008, 11:21 AM
iti place k probabil nu ai un sistem bun compatibil cu un fifa 09 next gen..ia incearca sa joci la cineva sau undeva fifa 08 pe xbox 360 sau chiar si pes la high pe pc
Mi-e indiferent,tot acealsi joc e decat ca se vede mai frumos.Nu am verificat daca sistemul meu este compatibil cu next gen,dar daca nu e, sunt sigur ca exista multi,foarte multi iubitori ai acestui joc care au astfel de sisteme,medii ca performanta.Daca toate nu vor fi compatibile cu Fifa 2009,atunci EA Sports isi va reduce substantial vanzarile,fapt ce nu cred ca le convine.Eu prefer,cum am spus,sa se mearga tot pe curent gen si sa se lucreze la GamePlay!
stephen
13-04-2008, 12:50 PM
Mda, eu personal m-am saturat de aceeasi grafica de la Fifa 2004 incoace. Sincer, oamenilor suntem in 2008, deja rahatisurile grafice de la Fifa sunt enervante. In plus, cand vorbim de current-gen si next-gen ne referim si la gameplay nu numai la grafica. Ca sa faci un gameplay bun pentru Fifa trebuie sa o iei de la 0, asta e clar. Fifa e o catastrofa si cateva din reparatiile facute pentru 08 si Euro nu schimba prea mult asta. Ca sa iei gameplay-ul de la 0 cred ca ai nevoie si de un motor grafic pe masura, asa ca nu se poate unul fara altul.
Sa luam exemplul lui PES :ei aveau gameplay-ul de la versiunile trecute .L-au pastrat dar au creat un nou motor grafic, care nu este next-gen dar e mult,mult mai bun(lucios asa cum este,e ok). Fifa nu are nici una nici alta, deci...
Asta cu vanzarile e vrajeala. Cum sa nu aibe vanzari? Din contra,eu zic ca daca fac next-gen vor creste vanzarile si mai mult. In strainatate nu este la fel de costisitor sa-ti faci un upgrade decent la PC cum este la noi.
Varaloi
13-04-2008, 01:03 PM
Mda, eu personal m-am saturat de aceeasi grafica de la Fifa 2004 incoace. Sincer, oamenilor suntem in 2008, deja rahatisurile grafice de la Fifa sunt enervante. In plus, cand vorbim de current-gen si next-gen ne referim si la gameplay nu numai la grafica. Ca sa faci un gameplay bun pentru Fifa trebuie sa o iei de la 0, asta e clar. Fifa e o catastrofa si cateva din reparatiile facute pentru 08 si Euro nu schimba prea mult asta. Ca sa iei gameplay-ul de la 0 cred ca ai nevoie si de un motor grafic pe masura, asa ca nu se poate unul fara altul.
Sa luam exemplul lui PES :ei aveau gameplay-ul de la versiunile trecute .L-au pastrat dar au creat un nou motor grafic, care nu este next-gen dar e mult,mult mai bun(lucios asa cum este,e ok). Fifa nu are nici una nici alta, deci...
Asta cu vanzarile e vrajeala. Cum sa nu aibe vanzari? Din contra,eu zic ca daca fac next-gen vor creste vanzarile si mai mult. In strainatate nu este la fel de costisitor sa-ti faci un upgrade decent la PC cum este la noi.
Mda, mare vrajeala si cu EA. Adica, cu cati bani au ei, nu sunt in stare sa-si faca un engine grafic macar decent si sa-l implementeze in joc? Cat despre gameplay, nu cred ca se mai poate schimba ceva, desi ar trebui, cei de la EA au vazut ca le merg bine vanzarile cum gameplayul de rahat, si probabil nu se vor mai sinchisi atat de tare sa-l schimbe. Si te contrazic, cu un singur lucru: PES 08 se vroia a fi next-gen, dar se pare ca Konami nu prea stie ce-i aia, dar oricum, PES este un zeu pe Pamant in materie de simulatoare sportive. Parca, cand vorbesti de PES, si te intraba cineva daca-i grafica proasta, singura expresie potrivita e "i don't give a shit", dar cand vorbesti de FIFA, iti vine sa zici "it sucks". Diferenta mare...:rolleyes:
eu m-am referit k cei care nu au un calc pe care se poate juca fifa 09 next gen nu o sa mai cumpere jocu...
radurapid
13-04-2008, 03:16 PM
Baieti, nu numai Romania este in Europa. Adevarat, suntem o tara saraca. Dar, ganditi-va la tarile bogate (Germania, Franta, Spania, Italia) si la oamenii de acolo. Din aceste tari isi scot profitu' de isi intretin si stranepotii, ce naiba... Cei de acolo au calculatoare mult mai performante decat ale noastre. Noi pentru Ea Sports nici nu existam pe harta, ca dovada nu avem nici macar o echipa de club in Fifa, si jucatorii romani nu au numele lor adevarate. Fifa 08 curat (1.0) il are pe Ogararu la Ajax. Am instalat si eu updaturile (1.2) si Ogararu a disparut. Cum dreacu' ? Ma rog... faza cu sistemele slabe este doar un pretext... rusine...
Castana17Ucigasha
13-04-2008, 03:25 PM
Asa e , cel putzin pt. mine nu e o dezamagire:)
Alex86
14-04-2008, 11:00 AM
Foarte " emotionanta" grija celor de la EA pentru est-europeni...Nu prea vad echipe din est in joc...Nici una din Romania, Ucraina, Rusia, etc...In 2003 cand a fost Rapid a fost bataie de joc si-atunci, erau si jucatori care nu mai erau in lot de mult. Si-acum cand erau pe punctul de a scoate primul lor joc de fotbal Next-gen pt PC au inceput sa aiba mustrari de constiinta ca nu ne-au bagat in seama atatia ani, au facut ei cercetari de piata, s-au dus la fiecare acasa sa vada ce PC are si au ajuns la concluzia ca est-europenii nu au PC-uri pentru un joc de fotbal Next-gen...Si in cazul Americii de Sud la fel..daca celor de la EA le pasa asa mult de ei, ar fi introdus in joc campionatul Argentinei.
Compania asta e din ce in ce mai penibila, se foloseste de trucuri ieftine ca sa acopere lenea lor de a crea un joc Next-Gen pt PC. Rusine EA, banii vostrii cu care cumparati firmele decente de jocuri( gen Bioware) nu va ajuta sa cumparati si "simpatia noastra". Cred ca in fiecare an fanii jocurilor PC sunt din ce in ce mai dezgustati de EA.
radurapid
14-04-2008, 05:16 PM
Foarte " emotionanta" grija celor de la EA pentru est-europeni...Nu prea vad echipe din est in joc...Nici una din Romania, Ucraina, Rusia, etc...In 2003 cand a fost Rapid a fost bataie de joc si-atunci, erau si jucatori care nu mai erau in lot de mult. Si-acum cand erau pe punctul de a scoate primul lor joc de fotbal Next-gen pt PC au inceput sa aiba mustrari de constiinta ca nu ne-au bagat in seama atatia ani, au facut ei cercetari de piata, s-au dus la fiecare acasa sa vada ce PC are si au ajuns la concluzia ca est-europenii nu au PC-uri pentru un joc de fotbal Next-gen...Si in cazul Americii de Sud la fel..daca celor de la EA le pasa asa mult de ei, ar fi introdus in joc campionatul Argentinei.
Compania asta e din ce in ce mai penibila, se foloseste de trucuri ieftine ca sa acopere lenea lor de a crea un joc Next-Gen pt PC. Rusine EA, banii vostrii cu care cumparati firmele decente de jocuri( gen Bioware) nu va ajuta sa cumparati si "simpatia noastra". Cred ca in fiecare an fanii jocurilor PC sunt din ce in ce mai dezgustati de EA.
Ai dreptate ;)
cosmin targoviste
14-04-2008, 09:09 PM
Cui nu ii convine sa nu mai joace.Sau sa isi editeze frumos jocul sau sa instaleze patchuri :) . Ce sa faca EA?Campionate cu scandaluri si balacareli ca ale noastre?EA promoveaza civilizatia nu prostia si scandalurile.
Alex86
15-04-2008, 09:19 AM
Cui nu ii convine sa nu mai joace.Sau sa isi editeze frumos jocul sau sa instaleze patchuri :) . Ce sa faca EA?Campionate cu scandaluri si balacareli ca ale noastre?EA promoveaza civilizatia nu prostia si scandalurile.
Problema principala aici nu era ca nu au pus echipele noastre pana acum, pentru ca ne-am obisnuit, e deja al 5-lea joc consecutiv fara o echipa romaneasca. Problema e ca se anunta un mega-proiect pentru 09, ca sa aflam acum ca de fapt PC-urile celor din estul Europei si America de Sud "ii tin pe ei din treaba".
Cat despre balacareli si scandaluri, nu cred ca pe cei de la EA ii deranjeaza in mod special treaba asta. In Polonia Zaglebie Lubin a fost retrogradata si am inteles ca s-au facut si niste arestari, iar campionatul lor e inferior Ligii 1. Si mai sunt foarte multe campionate care dupa valoare si dupa civilizatie nu aveau ce sa caute in joc.
Oricum, nu asta e problema, ca nu apare Liga 1 in joc, ei au dreptul sa decida pe cine pun si pe cine nu. Ce mi se pare mie aiurea e ca ne scot pe noi la inaintare pentru ca e posibil sa nu fie Next-Gen 09, ca si cum ar da vina pe noi cei din estul Europei si pe cei din America de Sud...
Sa-si faca treaba, noi nu-i retinem ;)
stephen
15-04-2008, 11:27 AM
Cine vorbea ca FIFA09 va fi next-gen...se insala amarnic...FIFA09 va aparea oficial sub denumirea de FIFA 09 (RETRO), pentru ca este anul celebrarii FIFA si vor exista echipe ale Germaniei, Angliei etc., inca de la 1inceputurile soccer-ului, meciurile fiind jucate in black & white....next-gen la FIFA pentru PC cam peste vreo cativa ani, nu acum.
Acum se testeaza pre-alpha demo la F09 si nu pot sa va spun prea multe, decat faptul ca nu vor fi modificari substantiale...cel putin asa ne "ameninta" EA...dar cine site, poate ne vor suprinde cu imbunatatiri...dar nu next-gen.
(PES2008 este next-gen fratilor, nu va mai contrati aiurea).
Cum va spunea si domnul... :p
E foarte probabil ca "Fifa09NextGen" sa nu fi fost decat un zvon nefondat, asa ca nu inteleg de ce sunteti revoltati de parca vi s-ar fi promis voua ceva anume. E drept ca deja ce scoate EA-ul e penibil dar atata timp cat isi scot banii (pentru ca Fifa e in top la vanzari an de an) baietii sunt fericiti. Asa ca faceti-le un serviciu si jucati PES :p
Varaloi
15-04-2008, 02:18 PM
Cum va spunea si domnul... :p
E foarte probabil ca "Fifa09NextGen" sa nu fi fost decat un zvon nefondat, asa ca nu inteleg de ce sunteti revoltati de parca vi s-ar fi promis voua ceva anume. E drept ca deja ce scoate EA-ul e penibil dar atata timp cat isi scot banii (pentru ca Fifa e in top la vanzari an de an) baietii sunt fericiti. Asa ca faceti-le un serviciu si jucati PES :p
Nu o sa mai faca mult timp banul dupa bataia asta de joc pe care ei o numesc serie, pentru ca eu prevad, ca in curand, publicul isi va da seama de minunatimea PES-ului (bine, exceptand grafica).
cosmin targoviste
15-04-2008, 04:05 PM
calm fratilor!calm!Daca acuma va vaitati asa,cand o sa apara,daca o sa fie tot curent gen ce o sa faceti?Infarct probabil.Nu o sa moara nimeni daca e curent sau next gen.As prefera curent genul pentru ca mi-ar merge si mie si multor altora care nu isi permit sa isi cumpere alte sisteme pt a juca Fifa 09.Prea multe strica,asa ca haideti sa ne multumim si cu putin.
radurapid
15-04-2008, 04:13 PM
Priviti si partea plina a paharului. :p
Daca va fi current-gen va fi la fel de usor de editat deoarece va avea aceasi grafica de FIFA 2004 :))
Tevez
15-04-2008, 05:08 PM
ce tot va ganditi voi la 09 cand mai sunt atatea luni pana cand apare o sa vedem atunci cum o sa fie si daca nu va convine fifa jucati fratilor pes2008 ca e next gen eu sunt multumit de fifa mai bine asa decat deloc..... game playul sigur o sa il imbunatateasca ....
Sper că vă dați seama că Fifa 09 Next Gen nu a fost decāt un simplu zvon lansat īn comunitate de diferite persoane. Nimeni de la EA Sport nu a anunțat vreodată că Fifa 09 va fi un joc așa-zis next-gen.
Eu am mai spus chestia asta și īn topicul legat de console. Fifa 08 pe PS3 si Xbox360 e ceva cu totul diferit față de PC.
Ce va fi cu Fifa 09 rămāne de văzut, probabil piața de PC pentru EA nu mai este atāt de importantă. Gandiți-vă că versiunile pentru console sunt ceva mai scumpe, īn cazul PS3 nu pot fi piratate. Cred că in Romānia EA a scos mai mulți bani din versiunile de console decāt din cea de PC.
Varaloi
15-04-2008, 06:20 PM
Problema e ca in Romania sunt putini ce au sa isi permit o consola next-gen, deci ma indoiesc ca au scos mai multi bani din versiunea de consola decat din cea de PC. Oricum, pentru EA, industria jocurilor pe PC este considerata o industrie de nisa, care oricum nu aduce profituri si care nu e importanta (asta in tarile dezvoltate). Deci sa nu va asteptati la next-gen pentru PC prea curand din partea EA, su nu spun asta cu bucurie, ci chiar cu tristete, desi sunt posesorul unui X360 si ma pot bucura de FIFA la adavarata sa valoare, totusi pe PC este o experienta mai frumoasa...
Crede-mă, sunt destui oameni īn Romānia care și-au cumpărat console next-gen și care au cumpărat și Fifa 08.
Diferența de preț e destul de mare: 99-69 Lei pentru PC și 200 Lei pentru Xbox 360 și PS3.
cosmin targoviste
15-04-2008, 07:13 PM
Sunt destui,dar nu multi.
bogdan7
15-04-2008, 08:23 PM
\Fifa 08 pe PS3 si Xbox360 e ceva cu totul diferit față de PC.\
apropo, poate sa-mi spuna cineva daca si fifa 2008 pe ps2 e next-gen, nu numai cel de pe ps3 sau xbox?
nu e next gen..fifa pe ps2 e current gen ..k si pt pc
TigerGeo
16-04-2008, 01:31 PM
Eu cred ca FIFA 09 va fi current-gen 100% si va avea gameplayul de la EURO 2008...plus inca 2-3 campionate noi...:p in rest seria FIFA va continua sa fie current-gen multa vreme (cel putin pt PC)...cand o sa vedem ce va fi si cu FIFA09 o sa ne cumparam cu totii console...:lol: in rest multumim EASports pentru efortul depus dea lungul anilor...:injur2:
bogdan7
16-04-2008, 06:44 PM
pacat ca fifa 2009 nu va fi next-gen:(...Sper ca macar sa fie pe ps2:D
Varaloi
16-04-2008, 07:02 PM
pacat ca fifa 2009 nu va fi next-gen:(...Sper ca macar sa fie pe ps2:D
PS2 NU are puterea de a suporta o grafica next-gen (ex PES 2008-PS2 este singura platforma pe care n-are grafica next-gen). Cu PC-ul e alta poveste...cu un upgrade serios tu poti juca ceva ce nici un X360 sau PS3 nu poate reda. Deci nicodata nu va exista joc cu adevarat next-gen pe PS2, e totusi o consola veche de 7 ani :rolleyes:
bogdan7
16-04-2008, 07:09 PM
veche veche, dar cum se face ca majoritatea jocurilor sunt pe ps2...
:lol:Apropo, uitati un lucru ciudat:mellow:: am instalat pes 2008 varianta x-box pe pc si imi merge destul de bine, doar ca tribunele meci de meci sunt goale
Varaloi
16-04-2008, 07:13 PM
veche veche, dar cum se face ca majoritatea jocurilor sunt pe ps2...
:lol:Apropo, uitati un lucru ciudat:mellow:: am instalat pes 2008 varianta x-box pe pc si imi merge destul de bine, doar ca tribunele meci de meci sunt goale
Tu zici ca e de x-box pentru ca la controale, in loc sa-ti arate tastatura, iti arata un controler de x-box? Nu, daca aveai jocul original ai fi vazut ca la inceput, in manual, scrie ca pentru precizarea controalelor se va folosi un controler de 360, si-ti da acolo o lista cu butoanele de pe controler care corespund unor butoane pe tastatura. Deci...clar nu e un joc de 360...PLUS ca nu exista program de emulare a jocurilor de 360 pe PC, deci...:rolleyes:
bogdan7
16-04-2008, 07:19 PM
pai atunci de ce am tribunele goale?inainte, cand calculatorul meu nu era foarte performant, aveam spectatori, dar imi mergea greu, acum cand e performant, e invers:lol:, merge normal (parca prea normal, jucatorii uneori zici ca aluneca),dar n-am spectatori...
Varaloi
16-04-2008, 07:24 PM
pai atunci de ce am tribunele goale?inainte, cand calculatorul meu nu era foarte performant, aveam spectatori, dar imi mergea greu, acum cand e performant, e invers:lol:, merge normal (parca prea normal, jucatorii uneori zici ca aluneca),dar n-am spectatori...
Atunci chiar ca nu inteleg, e posibil ca tu sa fi reusit...cumva...sa emulezi un joc de 360 pentru PC, dar nu pot sa-mi explic cum...:huh:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.