View Full Version : Jocurile Next-Gen pentru PC
stephen
01-02-2008, 11:48 AM
Am vazut pe mai multe forumuri un astfel de topic si m-am gandit sa discutam si noi.In fine,marea dilema este : jocurile next-gen pentru PC - apar ele prea repede,prea curand pe piata?Deja am intrat in 2008 si foarte putine jocuri mai au de gand sa ramana current-gen. Toti producatorii scot jocuri cu grafici si cerinte incredibile,si parca uneori asta inseamna mult eye-candy si putina savoare a jocului.
Spre exemplu in 2007 am avut Crysis,Gears of War,Call of Duty 4,BioShock,Unreal Tournament 3,toate jocuri foarte apreciate,dar toate next-gen.
Stiu ca intotdeauna grafica si tehnologia avanseaza rapid,dar ritmul actual mi se pare unul prea alert.
Practic trebuie sa ne schimbam calculatoarele la 2 ani pentru a tine pasul.
Voi ce parere aveti?
liquid
01-02-2008, 11:52 AM
Poi pe multi ne depaseste acest ritm foarte alert, eu cel putin mi-am cam pierdut interesul fata de jocuri si principalul motiv a fost pentru ca nu le mai pot juca.
M.I.L.32
01-02-2008, 01:40 PM
Daca ar fi sa joci toate jocurile ce apar ...atunci ar trebui sa investesti pur si simplu in calculator cel putin o data pe an. Eu mi-am luat calculatorul acum 3 ani si a fost 30 milioane cu TFT si sistem 5.1 iar anul trecut am mai bagat vreo 5-6 milioane in placa video si 1G RAM si inca e slabut. Intr-adevar tehnologia avanseaza foarte rapid iar jocurile sunt din ce in ce mai "next-generation". Vom vedea cat de departe vor ajunge...
un coleg si-a cumparat acum 3 ani un calculator cu 70 milioane cu tot cu monitor si sistem,iar acum acelasi calculator costa 20 milioane tot la Flamingo si totusi nu este un calculator asa de bun pentru jocuri"next-gen"
.::Doriano10::.
01-02-2008, 02:40 PM
trebuie sa fi foarte bogat sati permiti sa joci jocuri next gen...deoarece au niste cerinte care depasesc multe limite....nu toata luema isi permite sa-si cumpere calculator de 10000 ron.......:D
shinoda
01-02-2008, 03:12 PM
Este adevarat ca jocurile pe PC evolueaza din ce in ce mai mult. Parerea mea este ca e foarte bine primita aceasta evolutie. Acum ca nu toata lumea are posibilitatea sa-si cumpere un calculator care sa corespunda cerintelor jocurilor nu este vina producatorilor. Ei incearca sa ofere clientilor jocuri cu o calitate superioara. Oricum, raman la parerea ca daca esti un impatimit al jocurilor sa iti cumperi o consola iar acolo sa observi calitatea jocurilor. Si cred ca este mult mai rentabil sa iti cumperi o consola decat sa iti cumperi un computer la 30-40 milioane pe care oricum peste ceva timp va trebui sa il upgradezi. Partea proasta a consolelor este ca jocurile originale sunt scumpe ( insa printr-un mod neortodox se poate rezolva si aceasta problema).
Sirius
01-02-2008, 03:31 PM
În primul rând jocurile astea next-gen sunt făcute în niște locuri unde oamenii pot ajunge mai ușor să dea, spre exemplu, 4000 $ pe o super-configurație. Și apoi mai îi fac și upgrade-uri. La noi așa ceva e încă fabulos.
Legat de partea cu consolele, acestea pot părea soluția ideală pentru amatorii de jocuri și de multe ori chiar și sunt așa, însă dacă disecăm puțin situația, o să observăm și anumite deficiențe. Prima dintre ele e aceea că un joc pe console vine pe principiul ”what you see is what you get”, rar de tot putând fi aplicate patch-uri, iar dacă e cazul, e destul de complicat. Așa că dacă producătorii scapă niște buguri urâte...ghinion. Știu că în general se acordă mare atenție jocurilor pe console tocmai din această cauză, însă uneori se mai întamplă.
Apoi, contrat părerii publice, un calculator țeapăn (și aici iar ajungem la chestiunea cu banii) poate duce chiar mai departe calitatea graficii. Un exemplu concret: Oblivion pe PC are view-distance-ul de 3 ori mai mare și texturile la o rezoluție comparabilă cu varianta pe Xbox360. Și că tot suntem la Oblivion, zecile de mii de moduri (în frunte cu cele care modifică grafica) ce aproape fac un alt joc și schimbă total experiența nu prea pot fi băgate ușor pe o consolă.
Așa că balanța e destul de echilibrată și PC-gaming-ul nu va muri prea curând, cum cred unii. :p
Fie ca o sa ma credeti, fie ca nu, jocurile pe PC vor fi intotdeauna mai bune decat cele de pe console. Aici ma refer insa la cazurile in care ai bani sa dai pe un computer serios. Pentru ca nu poti compara o consola cu un PC.
PC-ul e facut pentru mai multe lucruri, nu numai pentru jocuri. In schimb consolele sunt facute doar pentru jocuri si entertainment.
Diferenta principala e ca, dupa cum am spus si mai sus, consolele sunt facute pentru jocuri iar developerii pot sa scoata maximul din ele, iar de maximul asta sa se poata bucura oricine, nu doar cei ce dau sume imense pe cine stie ce componente de PC.
stephen
01-02-2008, 04:48 PM
Nu cred ca PC-Gamingul va muri vreodata.Cu tot respectul pentru console,mie mi se par prea nesuferite .Oricat de bine optimizate ar fi & stuff ,pur si simplu nu m-as simti comod jucand Crysis sau Gears pe consola,folosind un joystick.Pur si simplu nu concep sa joc shootere fara mouse.Asta ca un exemplu.
Oblivion e mult mai fabulos pe PC decat o sa fie vreodata pe consola,ai dreptate Sirius.Miile de moduri aparute,skinuri,patchuri...fac din TES4 o experienta superba pe PC.
Calculatorul meu va face in vara 2 ani.Momentan nu cred ca exista joc de pe piata care sa nu pot sa-l rulez(deloc) .Din pacate,optiunea High Details nu mai e de mult o prioritate pentru mine la jocurile foarte noi.In fine,de cand il am si iau jocuri - consult periodic pe site-ul asta (http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest) .Asa aflu cat de bine va merge jocul,inainte sa-l iau. Primele jocuri testate pe-aici au fost PoP:T2T , Splinter Cell CH si DA si TES 4 .Toate treceau de Minimum si de Recommended.Acum am testat Crysis,BioShock,Gears,CoD4 . . .am trecut cu multe emotii.
Uneori e frustrant,cand tin minte cu cat mi-am luat placa video (Radeon X1600 Series - 512 MB) si vad acum placi de 5-6 mil cu DirectX 10.
Este adevarat ca in alte tari nu este asa costisitor sa-ti upgradezi PC-ul,dar mie tot mi se pare exagerat.De ce nu poate sa ia nimeni exemplu de la Microids ,care scot jocuri frumoase ca gameplay si grafica,chiar daca nu sunt next-gen?
Sper ca PC-ul meu sa mai reziste macar si in 2008,sa fie in stare sa joace tot ce apare.Mai am 3 doruri: Assassin's Creed , Elveon , SC:Conviction . :D
liquid
02-02-2008, 01:33 PM
Al meu e depasit deja, si sincer nu cred ca o sa ma chinui sa ii fac un upgrade. Poate la prima pensie :D
yahoo
02-02-2008, 03:24 PM
Prin 2002 cand am avut un laptop de 2000$ "devoram" orice joc. La fel si acum un an juma, la acea vreme aveam unul dintre cele mai tari PC-uri de pe scena Call of Duty romaneasca dar acum e doar un pc foarte bun care insa nu va excela in Crysis spre exemplu. Estimez ca cel putin inca un an pot sa-l mai folosesc lejer, apoi un upgrade total.
Pe de alta parte am vazut un test cu nVidia 3-way: 3 placi video 8800 ULTRA + un sistem pe masura. Cu siguranta o asemenea configuratie ar duce orice joc in urmatorii 2 ani (la nivel maxim de calitate).
Insa dupa cum deja au anuntat, nVidia va lansa si Quad way (4 placi) + procesoarele cu 8 nuclee.
razvi_10
25-05-2008, 09:37 PM
problema la console e ca nu poti sa le inbunatatesti.sa spunem ca ai dat 10 milioane pe un PS2 acum 4 ani.iar dupa 2 ani a aparut PS3 iar dupa 2 ani vezi ca multe jocuri se fac doar pt. xbox 360 si ps3 care sunt next-gen.concluzia=>calculatoarele se pot upgrada dar consolele trebuie schimbate
bogdan7
25-05-2008, 09:57 PM
problema la console e ca nu poti sa le inbunatatesti.sa spunem ca ai dat 10 milioane pe un PS2 acum 4 ani.iar dupa 2 ani a aparut PS3 iar dupa 2 ani vezi ca multe jocuri se fac doar pt. xbox 360 si ps3 care sunt next-gen.concluzia=>calculatoarele se pot upgrada dar consolele trebuie schimbate
Da,dar unele jocuri sunt numai pe consola, Si poti upgrada cat vrei PC-ul, dar nu poti sa compari Fifa 2008 de pe PS3 cu cel de pe PC:)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.