PDA

View Full Version : Cupa Africii 2008

champion
20-01-2008, 11:37 PM
Azi a inceput Cupa Africii, transmis de Eurosport.
Primul meci: Ghana - Guinea 2-1.

Meciuri maine:
Ora - 17:00: Namibia-Maroc
19:00: Nigeria-Coasta de Fildes
21:30: Mali-Benin
Mai multe detalii - http://www.ghanacan2008.com/fixtures.php
Voi va uitati?

Astristul
21-01-2008, 12:01 AM
Daca nu joaca Romania tot degeaba!:lol:

Cred ca o sa ma uit. Sa vedem cum se descurca Emeghara si Djakpa p'acilea! :D

timisica_cristian
21-01-2008, 09:26 AM
Azi a inceput Cupa Africii, transmis de Eurosport.
Primul meci: Ghana - Guinea 2-1.

Meciuri maine:
Ora - 17:00: Namibia-Maroc
19:00: Nigeria-Coasta de Fildes
21:30: Mali-Benin
Mai multe detalii - http://www.ghanacan2008.com/fixtures.php
Voi va uitati?

mama ce meci, ma intreb ce va face Drogba, dar si Nigeria are super jucatori, Ococha, O. Martins, va fi un super meci, parerea mea

champion
21-01-2008, 08:31 PM
Ce gol o dat Kalou, trecand de 4 jucatori adversi, si l-a batut pe portar cu un lob (mai degraba sut :p)
Frumoasa actiune.

pikciu
21-01-2008, 09:45 PM
Da, dar in rest a fost un joc mai mult decat penibil. Faze doar intamplatoare, jucatorii aveau spatii de inaintare si se intorceau, destul de plictisitor. Drogba nu a miscat deloc, comentatorii la un moment dat chiar au zis ca a fost schimbat. :) Urmeaza Mali - Benin, la care am vazut ca a picat nocturna ca pe Giulesti. :)

Kahn
22-01-2008, 09:25 PM
Sper sa castige Maroc,Nigeria sau Coasta de Fildes.

boggy
22-01-2008, 09:38 PM
ce tare e joaca africanii... dezorganizare totala ... acum am vazut la eurosport cum antrenoru' coastei de fildes le dadea sfaturi jucatorilor "vreau de la voi spontaneitate" ... adica daca ai talente la echipa ai sanse sa castigi competitia :p ... mai vezi niste faze frumoase sau niste rasariri pe aici pe acolo de la unii jucatori (sa le sara in ochi scouterilor)

Kahn
24-01-2008, 09:18 PM
Meciurile se transmit numai pe eurosport?

Danutz_dark_one
24-01-2008, 10:26 PM
da, doar pe eurosport si eurosport 2 :D

Ratonu
02-02-2008, 08:31 PM
O competiţie destul de interesantă până acum. De mâine încep sferturile: Ghana - Nigeria, Tunisia - Camerun, Egipt - Angola şi Côte d'Ivoire - Guineea. Ca organizare şi stil de joc, egiptenii m-au impresionat cel mai mult şi, dacă reuşesc să dezvolte în continuare jocul practicat împotriva Camerunului, sunt clar favoriţii mei la câştigarea trofeului. Tot respectul şi pentru Côte d'Ivoire, care a învins Mali în ultima etapă, deşi un egal ar fi calificat ambele echipe în dauna Nigeriei. Singurul aranjament de până acum a părut Tunisia - Angola.

S3BBY
02-02-2008, 09:58 PM
Eu zic ca,pana la urma campioana o sa iasa Egipt...

Kahn
03-02-2008, 12:02 PM
Sunt niste dueluri foarte crancene in sferturi. Acum e foarte greu sa spui cine o sa iasa campioana!:cool:

yahoo
03-02-2008, 03:21 PM
Mizez pe Côte d'Ivoire sau Ghana, chiar si daca Egiptul joaca foarte bine.

Kahn
04-02-2008, 01:57 PM
Deci Ghana a eliminat Nigeria si Coasta de Fildes pe Guinea.
Sa vedem ce se intampla in continuare;)

Ratonu
04-02-2008, 02:42 PM
Ghana - Nigeria a fost mai interesant decât mă aşteptam, au fost câteva momente chiar tensionate. Nigeria, totuşi, foarte slabă ca echipă la această Cupă a Africii, în mod normal m-aş fi aşteptat de la vulturi să-i pedepsească rău pe ghanezi după ce s-a întâmplat până la golul gazdelor.

La Côte d'Ivoire - Guineea m-aş fi uitat dacă putea să joace Pascal Feindouno, pentru că aşa probabil că ar fi înscris şi guineenii şi meciul ar fi fost ceva mai strâns.

În seara asta, Egipt - Angola şi Camerun - Tunisia. După mine, nu sunt meciuri de ratat.

Danutz_dark_one
04-02-2008, 03:19 PM
in meciul dintre Ghana - Nigeria de aseara mi s-a parut ca Agogo de la ghanezi a jucat cam la fel ca Inzaghi de la Milan, adica a profitat de orice faza pe care a avut-o, fie ea din actiune proprie sau in urma unor greseli in defensiva nigerienilor. am vazut ca nimeni nu a zis nimic de parada miraculoasa a lui Kingson, portatul Ghanei, la torpila lui Taye Taiwo. Nu cred ca sunt multi portari care ar apara un asemenea sut, iar prin asta nu vreau sa insinuez ca Kingson este un portar de talie mondiala.

.::Doriano10::.
04-02-2008, 03:42 PM
eu tind sa cred ca o sa fie o finala Cameroon-Cote d'ivoire....castigata de Cameron....:D

champion
04-02-2008, 03:46 PM
Da, bine zice, a aparat bine Kingson, si cred ca Côte d'Ivoire are cele mai mari sanse sa castige, mai ales dupa acel 5-0. :)

pikciu
04-02-2008, 03:53 PM
Kingson este un portar de talie mondiala.
Exagerezi putin, Kingson e un portar bun si atat. Intr-adevar, sutul a fost foarte puternic, dar a venit undeva pe directia portarului, si ca aper un sut al lui Taiwo nu te face portar de talie monidala. ;)
Mie imi place mult cum joaca Agogo, stilul lui care te face sa-ti pui mainile in cap cand face o preluare d-aia pe 20 de metri, dar alearga mult, e destul de tehnic si puternic. E interesant ca jucator. Coasta de Fildes a aratat ca e de departe cea mai puternica echipa de la CA, dar aseara nu prea a avut cu cine sa joace.
Poate cand o sa dea de adversari mai tari, nu o sa-i mai fie asa usor, si daca are ghinionul sa primeasca prima gol, e cam greu de revenit. Asa cred. :)

Danutz_dark_one
04-02-2008, 04:08 PM
ai inteles gresit. am spus ca nu insinuez ca Kingson e portar de talie mondiala, ci doar ca a aparat bine in acel meci ;)

pikciu
04-02-2008, 04:34 PM
A, nu am citit corect. Imi cer scuze.

champion
05-02-2008, 12:08 AM
Ce gol misto a dat Chikhaoui asta, la coltul lung. Foarte frumoasa faza. Asa vrea ca meciul sa se decida la lovituri de departajare. :D

PS: Ce urat a cazut tunisianul ala. ati vazut? :ouch:

Danutz_dark_one
05-02-2008, 08:54 PM
GHANA Trei persoane au decedat în timpul manifestatiilor de bucurie desfasurate la Accra dupa victoria Ghanei în fata Nigeriei, scor 2-1, success care i-a dus pe Essien si compania în semifinalele Cupei Africii pe Natiuni. In penultimul act al competitiei Ghana va întâlni Camerunul lui Samuel Eto’o.
sursa: www.prosport.ro (http://www.prosport.ro)
e incredibil ce se petrece in Africa, aproape la fiecare succes important al unei nationale trebuie sa aiba loc macar un incident soldat cu moartea sau ranirea uneia sau mai multor persoane!

yahoo
06-02-2008, 12:12 AM
Nu e incredibil, e Africa!

Ratonu
07-02-2008, 01:55 PM
Până la urmă n-au fost surprize în sferturi şi echipele care au câştigat au făcut-o meritat.

În seara asta sunt semifinalele, Ghana - Camerun la ora 19 şi Côte d'Ivoire - Egipt la 22:30. Ultimul are toate şansele să fie un meci frumos, elefanţii stând cel mai bine la capitolul talent dintre toate echipele prezente la acest turneu şi Egiptul fiind în stare să joace foarte bine combinativ, se şi joacă pe cel mai bun stadion din Ghana (din păcate, toate celelalte partide care au rămas să se dispute se joacă la Accra). Pronosticuri sunt greu de dat, dar cred că în momentul ăsta Camerunul are cele mai mici şanse de a câştiga trofeul.

champion
07-02-2008, 02:24 PM
De-abia astept meciurile, mai ales Coasta de Fildes si Egipt, care se anunta a fi un meci foarte bun. Parerea mea, castigatoarea dintre ivorieni si egipteni va castiga si trofeul.

LE: In FM08, finala a fost asa: :D
http://i198.photobucket.com/albums/aa130/champion067/untitled-6.jpg

Ratonu
07-02-2008, 09:51 PM
A bătut până la urmă Camerunul şi mă bucur că s-a întâmplat aşa. Pe final s-au petrecut lucruri cam neplăcute, dar cu siguranţă nu sunt camerunezii singurii de la acest turneu care ar face aşa ceva - deşi s-ar putea spune şi că ar trebui să fie aşteptat mai mult de la nişte jucători cum sunt leii neîmblânziţi. N-aş fi fost surprins ca meciul să arate ca majoritatea partidelor Ghanei din ultimele săptămâni, dar se pare că absenţele gazdelor au contat destul de mult, Claude Leroy luând cel puţin o decizie greşită legată de acestea, folosirea lui Essien ca stoper, care a afectat atât ofensiva cât şi defensiva echipei. Ambele apărări au fost nesigure, dar Camerunul, când a avut nevoie, a profitat foarte bine de a doua greşeală mare a lui Leroy, aruncarea ghanezilor în atac după mai bine de o oră de prudenţă din partea ambelor formaţii. Arbitrii parcă au greşit puţin, nu ştiu dacă cu ghilimele sau nu, în favoarea oaspeţilor, dar nu într-un fel care să influenţeze decisiv rezultatul. Cred că scorul de 1-0 e unul corect şi că leii vor fi mai interesanţi în finală decât ar fi fost stelele negre. Acolo aştept şi o performanţă mai bună a lui Achille Emana, care a fost jucătorul meu preferat în meciurile din grupă.

champion
08-02-2008, 12:34 AM
Dumnezeuleee, ce meci a fost, cu multe ocazii. Nu credeam ca egiptenii vor bate la un asemenea scor, 1-4. In fine, golurile mi-au placut enorm mai ales torpila lui Keita. :D Si imi pare rau pt cei doi portari ivorieni, nu prea au avut vina la niciun gol, erori individuale mai mult.

A-propos, finala peste 2 zile? sau? :-?

boggy
08-02-2008, 12:41 AM
Dap.... frumos meci cu un scor neasteptat .Mi-a placut ca tot meciul comentatorii s-au contrazis si din toate pronosticurile care le-au dat nici unul nu le-a iesit.

yahoo
08-02-2008, 01:34 AM
E clar ca ivorienii nu au fost concentrati. Sunt jucatori care primesc milioane la cluburile care joaca, le e greu sa se gandeasca ca fac un pas inapoi intorcandu-se sa joace in Africa. Oricum egiptenii joaca bine, insa nu extraordinar. Marcheaza pe greselile adversarilor si sunt sigur ca nu va fi la fel cu Camerun!

Danutz_dark_one
08-02-2008, 09:34 AM
Ivorienii au avut un moment bun dupa marcarea golului lor, imediat dupa ce au primit al doilea gol. Dar a venit acea greseala a lui Kolo Toure si implicit al treilea gol al egiptenilor, si asa si-au pierdut ivorienii si putinul moral pe care il mai aveau. Abia astept sa vad finala, Egipt - Camerun, unde eu zic ca va invinge Camerunul :)

Ratonu
09-02-2008, 03:31 AM
Au fost un meci frumos şi o calificare meritată pentru Egipt, deşi scorul a fost prea dur.

În seara asta se va juca finala mică... care se joacă. Nu ştiu cum vor sta ivorienii din punctul de vedere al moralului, dar în mod normal sunt o echipă mai puternică decât Ghana, mai ales fără Mensah. De văzut ce vor avea de spus şi arbitrii.

Din categoria "trebuia să se întâmple şi una ca asta", Yakubu Aiyegbeni s-a întors târziu la club după ce a ajuns cu Nigeria până în sferturile Cupei Africii, fără să ofere vreo explicaţie. Bineînţeles că a fost amendat (80.000 lire sterline) şi scos din lotul pentru următorul meci de campionat al lui Boro.

vlad89
09-02-2008, 12:52 PM
A fost super turneul. abia astept finala (cred ca va castiga Egiptul, au o super echipa chiar daca nu sunt mari vedete, genul Coastei de Fildes) iar finala mica cred ca merita Ghana pt ca e tara gazda.

M.I.L.32
09-02-2008, 03:28 PM
A fost un meci frumos aseara. Au meritat sa castige. Vom vedea ce va fin in finala , dar sper sa castige Egiptul (joaca bine).

bogdang
09-02-2008, 11:36 PM
Frumos meci intre Coasta de Fildes si Ghana.Ghana a fost pe departe echipa mai concentrata si a meritat,chiar daca a fost un moment cand s-au relaxat si astfel scorul a devenit 2-1 pentru ivorieni.Remarc revenirea de la 2-1 la 2-4,dar parca mai mult a contat ca drogba si compania parca aveau beton in ghete.Mai ales cursa ganezului aluia mi-a placut ca a trecut ca un intercity pe langa un personal(sau mai multe).Maine...finala.Oare isi apara Egipt trofeul?

vlad89
10-02-2008, 12:29 AM
foarte bine a jucat Ghana, meritau sa ajunga in finala, bv lor

Kahn
10-02-2008, 12:52 AM
Cred ca Egiptenii sunt 80%castigatori ai Cupei Africii pentru ca joaca extrem de bine.Am impresia acuma ca pot bate Brazilia.

xdevil
10-02-2008, 01:04 AM
Ai tu impresia ca joaca extrem de bine, doar pentru ca e singura echipa cat de cat organizata de la acest turneu. La restul s-a vazut ca au jucat doar asa, de placerea fotbalului, ca pe maidan, fara vreo tactica. Nu avea grija ca daca Ghana sau Cote D'Ivoire aveau un antrenor bun, care sa stie sa motiveze jucatorii, nu scapa Egiptul fara 3,4... In afara de Zidan, au jucatori mediocri. La urma urmei este o echipa mediocra, mult sub valoarea unei echipe a Serbiei sa zicem...

boggy
10-02-2008, 12:43 PM
S-a terminat si finala mica .Joc frumos in care Coasta de Fildes a demonstrat inca odata ca se pricep sa rateze .Au avut meciul in mana si puteau sa il inchida ,dar a fost invers. Ivorienii au reusit la fel ca in meciul cu Egipt sa isi piarda concentrarea pe final si asta a dus la victoria Ghanei.
Pt. finala sper intr-o victorie a Camerunului .

xdevil
10-02-2008, 01:08 PM
Daca tu numesti concentrare sa scapi singur cu poarta goala la 2m de ea si sa pasezi, e grav...
O! Dar ce meci... Sunt sigur ca asta este cel mai ciudat meci de fotbal care l-am vazut vreodata. Song parca era drogat. Cred ca daca tragea pe nas, inainte de meci, tot era mai lucid. Comentariul primei reprize a fost dezastru. Comentatorii astia doi si remarcile lor, penibile ca de obicei, au reusit totusi in repriza secunda sa-mi starneasca rasul. Meciul a fost FOARTE COMIC. In plus la festivitatea de premiere: nu au avut suficiente medalii de aur, nu erau legate bine sau ce se intamplase ca am vazut la vreo 4,5 oameni ca le-au cazut de la gat. DEZASTRU. Sepp Blatter se simtea acolo ca pe Luna. Cred ca si pe Luna era mai putin stingher... O competitie la care totul a fost pe dos, o competitie care imi va ramane mult timp in minte...

Ratonu
11-02-2008, 02:42 PM
Păi ce voiai să facă Banciu şi Cosmescu, să vorbească numai despre ce se joacă? Eu zic că au făcut-o destul şi foarte bine, iar remarcile lor neobişnuite pentru un comentariu de fotbal nu m-au deranjat deloc. De fapt, comentariul lor m-a ţinut pe Eurosport până la sfârşitul transmisiei. Meciul a fost slab şi Egiptul nu merita să câştige dacă ne uităm doar la cum a jucat în finală, însă, per total, faraonii au fost echipa numărul 1 a acestui turneu. Fotbalul african, într-adevăr, nu a progresat în ultima vreme, excepţie făcând, poate, doar Egiptul şi Côte d'Ivoire. Festivitatea de premiere a fost frumoasă până când s-a constatat că lipsesc din medalii, atunci a devenit perfectă. A fost o competiţie cât se poate de africană şi va fi vai şi amar peste 2 ani în Angola şi, atenţie, peste 4 ani în Gabon şi Guineea Ecuatorială.

bogdang
12-02-2008, 06:56 PM
Am o parere foarte buna despre comentariul meciului,care parca(mai ales in grupe si finala)te mai tinea pe post,datorita remarcilor si informatiilor prezentate.Nu cred ca unul dintre noi ar sta sau ar avea chef sa caute pe net amanunte despre ex:Namibia sau povesti cu diferiti antrenori.Finala foarte modesta,un Song penibil,un Egipt stil Inzaghi(a profitat cand si de cine trebuia),si o premiere,ca festivitate frumoasa,dar ca organizare slaba.
S-au remarcat ceva jucatori(Agogo,Manucho),altii au jucat la jumate din valoare(Eto`o,poate si Kanoute),echipe care au dezamagit(Senegal,Nigeria),echipe care si-au demonstrat valoarea(Egipt,Cote D`Ivoire-in afara de semifinala)si momente caracteristice Africii(caderea nocturnei ca pe Giulesti,jucator care ataca un medic in timp ce acesta vroia sa ii ajute un coechipier)...
Raman la parerea ca FINALA s-a jucat in SEMIFINALE.

pikciu
13-02-2008, 12:20 AM
Nu l-ai spus pe ala care manca dintr-o bibilica vie :lol: