PDA

View Full Version : Format Nou - Champions League

Bogdan_RBF
03-12-2007, 12:16 PM
Noul format al Ligii Campionilor

Presedintele UEFA a prezentat vineri, 30 noiembrie formatul Ligii Campionilor pentru sezonul 2009-2010.
22 de echipe se vor califica direct īn faza grupelor, celelalte 10 urmānd a trece prin tururi preliminare. Daca va fi īn primele sase īn topul coeficientilor, Romānia va trimite doua echipe direct īn grupe.
CALIFICATE DIRECT. In actualul format, 16 echipe ajung direct īn faza grupelor. Incepānd cu 2009, sistemul se va modifica, astfel ca 22 de formatii vor avea privilegiul de a merge īn grupe, fara a sustine alte partide. Astfel, detinatoarea titlului continental si alte 21 de cluburi din tarile clasate pe pozitiile 1-12 īn clasamentul coeficientilor vor fi reprezentate direct īn Liga. Locurile 1, 2 si 3 din acest top vor avea trei echipe participante, pozitiile 4, 5 si 6 cāte doua, iar cele de la 7 la 12 cāte una.
TURURI PRELIMINARE. Daca acum lupta se da pentru 16 locuri ramase, de peste doi ani numarul se va reduce la 10. Pentru cinci dintre ele vor lupta īn trei tururi preliminare echipele din tarile de pe locurile 16-53 din clasamentul coeficientilor. Pentru alte cinci se vor duela, īn doar doua tururi, formatiile care vin din campionatele situate pe primele 15 pozitii ale acestui top.
ROMĀNIA. Tara noastra se afla pe locul 6 īn topul coeficientilor, pe care, daca l-am pastra, am avea doua echipe direct īn grupe. Lupta pentru acea pozitie se da, īn acest moment, cu Rusia, Olanda si Portugalia. Īn acest an competitional, Romānia nu mai poate acumula decāt maxim trei puncte, fata de Rusia (care mai are īnca patru echipe īn cupe), Olanda (2) si Portugalia (4).

http://www.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/ucl/518810_mediumsquare.jpg

boggy
03-12-2007, 03:24 PM
cica se vrea echilibrarea numerelor de echipe din est cu cele din vest

boggy
03-12-2007, 03:25 PM
scz pt dublu post .... am gresit ceva :p