View Full Version : Cine e de vina ca nu ne-am calificat?
Draqla
18-02-2004, 12:38 PM
Dupa ce a trecut ceva timp de la ratarea calificarii la CE 2004 si cred ca spiritele s-au mai calmat, consider ca ar fi cazul sa analizam cat mai obiectiv cu putinta care sunt vinovatii pentru aceste esecuri consecutive.
Au incercat si Hagi, si Iordanescu sa ne califice dar nu au reusit.
La momentul respectiv toata lumea s-a aruncat asupra lui Urs Meier si a celorlalti arbitrii care mai mult sau mai putin au influentat soarta jocurilor noastre. Celebra ramane prima pagina a ziarului "Libertatea" care, la primul numar de la jocul cu Danemarca, a publicat un articol cu numele sugestiv "Scuipati aici" (n.r. poza lui Urs Meier cu o tinta pe fata lui). In timp, au aparut vinovati care mai de care mai neasteptati: conducatorii cluburilor (ca nu colaboreaza cu antrenorii nationalei), conducatorii fotbalului romanesc (pentru conditiile de joc, terenurile in special, si pentru organizare), antrenorul nationalei, etc.
Adevarul e ca mai toti poarta o mica vina dar nu credeti ca se arunca cu pietre in cine nu tebuie? Nu credeti ca s-a creat o anumita imagine negativa a nationalei datorita jocurilor de interese?
Sunt curios ce parere aveti si voi...
e foarte bun topic-ul
desi cred ca multzi or sa-ti sara in cap
ca readuci aminte despre acest incident dureros totusi... !
parerea mea este urmatoarea... :P
jucatorii au cea mai mica vina .... 10% ..... apoi vine Federatia Romana de fotbal (FRF) cu cea mai mare parte din vina... pentru ca nu ne-au pus la dispozitie nici un fel de conditii pentru a spera macar la o calificaare !!! nu am avut terenuri.... nici macar de antrenament....dar de joc.... !!! Sandu a lasat totul in mana presedintilor sa faca ei stadioane sa joace nationala...nu sa faca el macar un stadion...sa avem si noi un stadion pe care sa stim ca joaca doar natioanala...si nu-l calca nimeni in picioare !!!!!!!!!! Deci 40 % din vina ii apartine celor de la FRF ... mai bine zis lui MIRCEA SANDU !!!!
Apoi urmeaza arbitrii .... care dupa parerea mea au 35% din vina ... necalificarii, sacadandu-ne intr-una.....si facand ca jucatorii nostrii sa aiba un moral foarte foarte scaazut dupa fiecare meci !!!
Apoi o parte din vina o are si antrenorul Iordanescu .... 15% care... a facut pe "mita" lotul nationalei.... !!!! ;)
LiviuRO
18-02-2004, 01:32 PM
nu ca dureros, dar deja discutat intr-un alt topic. Si care e sensul sa dezgropam mortii acum? Toata lumea stie ca e vina jucatorilor, care nu au fost in stare sa marcheze din pozitii clare, sa bata cornere... d-astea.
he'
se pare ca numai eu nu stiu
.... cel mai corect ar fi sa facem un POLL !
si sa vedem care-i parerea tuturor ;) !!!!!!!!
suntetzi de acord ? :unsure:
cine e de vina..antrenorul pentru ca nu a stiut cum sa trateze jocurile... :P
Un meci e jucat de jucatori vs jucatori, nu de arbitru , galerie sau mascota. Daca echipa pierde jucatorii sunt de vina, daca castiga creditul este dat jucatorilor.
LiviuRO
19-02-2004, 01:50 AM
iar Iordanescu nu avea ce sa faca mai mult decat a facut. Nu poate fi considerat el vinovat ca Filipescu (care mai jucase fundas stanga, a facut la Bucuresti poate cel mai slab meci al careirei lui).
Decat sa tot aruncam vina pe cine ne convine mai mult intr-un anumit moment (in speta Iordanescu acum pt stelisti), mai bine ne-am gandi ca poate nu am avut valoare sa mergem la acest Euro. Ca totusi, nu uitati ca trebuia sa trecem si de un baraj, care putea fi cu o Turcia, Anglia... si nu stiu daca treceam sigur de ei.
dj-cata
19-02-2004, 02:02 AM
eu cred ca toti au fost de vina....dar totusi cu toate obstacolele astea am ajuns pana la ultimul meci unde am avut sansa sa ajungem la baraj....si acolo cand echipa trebuia doar sa joace am ratat....si uite asa am pierdut...
si arbitrii au avut o contributie serioasa la ratare....atatea penalty-uri.....
pe langa asta mai vine si sandu care nu a facut nimic pt nationala....si in final iordanescu care facea experimente la meciu cu danezi...cu filipescu....si cu reghe...cand il avea pe dumitru....si cu codrea cand iara il avea pe dumitru sau stoican....si uite asa s-a dus calificarea
eu cred ca istoria se va repeta daca nu se termina cu certurile si nu e lasata echipa nationala in pace
LiviuRO
19-02-2004, 02:16 AM
corecta afirmatia din final. Ar trebui deci, ca steaua sa-si ceara scuze, asa, din "interes national" macar, si sa se treaca rapid peste toata povestea.
DarkComy
21-02-2004, 10:05 PM
Vina pt ratarea calificarii:
-10% jucatorii
-50% FRF-ul :angry:
-30% frate prea multe penatyuri si alte chestii (vorba lui dj-cata)
-10% Iordanescu ( ce naiba isi pupa icoanele inainte de meci icoanele le pupi in minutul 60-70 cand speri la o minune nu inainte de meci asta indica ca te bazezi pe noroc tot meciul) :angry: si a mai facut el si alte chestii
Sirius
22-02-2004, 10:59 PM
Am de zis un singur lucru. Arbitrul are cea mai mica vina. Puteti sa ziceti ce vreti, dar asa e. In momentele acelea arbitrul are cel mult o fractiune de secunda sa se hotarasca ce sa faca si plus de asta faza poate fi prea rapida si/sau el nu poate fi asezat in cel mai bun loc. Si cum n-are reluari nu poate vedea daca a luat decizia corecta si astfel si-o apara. Asa ca golurile marcate conteaza nu unu' incasat in minutele de prelungire. La ce ratari au fost...
Si oricum, bine ca n-am ajuns la baraj ca Spania ne-ar fi facut muci.
dj-cata
23-02-2004, 12:13 AM
nu e sigur ca spania ne-ar fi batut asa de rau....si norvegia a deschis scoru la spanioli acasa...si pierdut cu 2-1.....si eu cred ca puteam mai mult decat ei...
in retur au fost varza norvegieni si au platit pt ca au vrut sa faca tot felul de jmecheri cu terenul :)
LiviuRO
23-02-2004, 12:49 AM
Intr-adevar Nielsen a avut o parte mica de vina, daca el nu a fost influentat "din exterior". Vina aia mare a jucatorilor este ca nu au putut mai mult, si nu ma refer in ultimul meci, de la Copenhaga, ci in celelalte confruntari. Chiar daca si atunci au fost arbitrii oarecum "vinovati", chiar daca Iordanescu, cum marcam 1-0, cum ne retrageam in aparare-meciul cu Norvegia, de la Oslo.
Am avut si ghinion mare, in toate meciurile importante din campania asta de calificare. Poate ca nici Hagi si Generatia de Aur nu ar fi ajuns la Mondiale in contextul asta.
dj-cata
23-02-2004, 01:28 AM
fi mah serios...grupa asta a fost foarte usoara....daca nu ne incurcam noi singuri eram la europene acum ....
as vrea sa prind si eu ziua cand nu ne mai retragem la 1-0 :) ( si sa nu venit cu ex gen luxemburg si andorra cand am atacat tot timpu :) )
LiviuRO
23-02-2004, 01:47 AM
hai mah ca usoara de tot chiar nu a fost. Puteam sa fim si noi in grupa Frantei spre ex. Cu Slovenia, Israel, Malta si Lituania (parca). A fost echilibrata grupa. Nu e de mirare ca danezii i-au pe turci acasa, in ultimul amical.
dj-cata
23-02-2004, 02:18 AM
daca cu norvegia si danemarca a fost greu....at olanda si cehia ce sunt ? campioni mondiali ? :)
turci au avut si eu perioada lor....acum isi revin la forma normala. Nu vezi ca nici un turc nu mai e titular la marile echipe ale europei....nationala a ratat calificarea cu cea mai proasta echipa (una care s-a calificat la baraj cu un blat :) ). Acum urmeaza echipele de club din uefa care eu zic ca o sa iasa minim 3 din 4 in turul asta
da...
ciudat fotbalul turc
vad pe letonia care-si ia bataie in cipru cu 4-1 ... 2-0 ... si ma gandesc ca au eliminat pe turci... ! Cei drept in meciul acela au fost mai determinati !
dupa parerea mea ... in aceasta campanie de calificare o sa mergem pe acelasi drum.... adik ... aceleasi stadioane...acelasi arbitraj.....acelas antrenor... aceeasi tristete.... aceeasi ratare ! ;)
LiviuRO
23-02-2004, 03:51 PM
nu cata, olandezii sunt campioni europeni, si cehii vice-campioni europeni :).
Acum avem adversari mai puternici, dar si experienta echipei noastre e mai mare. Pentru ca la nivelul titularilor, avem cativa jucatori de talia olandezilor spre exemplu.
(Emre e titular la Inter, Nihat la Sociedad, plus ca ei au multi titulari la echipele lor de club - Galata, Besiktas, Fener, care oricum sunt mult peste ce avem noi in Divizia A)
ca se tot vorbeste despre fotbalul turc
nu cred ca a daunat calificarii noastre...dar oricum... e bine ca s-a luat in discutie pentru ca e un caz similar... ;) !
parerea mea e ca...
avem jucatori mai talentati decat turcii...chiar mult mai buni !
insa marea diferenta intre Romania si Turcia e ca la noi lipsesc banii...acolo sunt foarte bine investiti ... in centre de copii ... in stadioane...si in jucatori ! ;)
LiviuRO
23-02-2004, 09:01 PM
eh Totti, daca ai posta mereu asa, probabil ca nu as mai zice nimic, chiar daca ar fi 15 posturi unul dupa celalalt... Asta e ideea: posturile tale sa contina o idee, o parere, ceva. BRAVO! (si nu o spun la caterinca)
Romanilor le lipseste si mentalitatea turcilor, acea agresivitate pozitiva pe care a imprimat-o Lucescu la Galata, cand toti jucatorii mureau pe teren, mentalitate pe care a adus-o si la Besiktas, si care a castigat campionatul anul trecut.
dj-cata
24-02-2004, 01:32 AM
in primu rand emre nu mai e titular la inter...am vazut cateva din ultimele meciuri si la nici unu nu a fost titular..si nu uita ca era toata europa plina de ei...
camp turciei ...am mai zis si o zic din nou....nu il vad cu nimic peste camp nostru....nu o vad pe galata sau besiktas peste steaua sau dinamo....diferenta o fac bani....terenurile bune....determinarea unor jucatori....dar in primul rand banii
LiviuRO
24-02-2004, 02:18 AM
pai banii sunt aspectul primordial, altfel campionatului Braziliei ar fi cel mai puternic, urmat de Argentina.
Draqla
25-02-2004, 09:45 AM
Asa cum spunea si Giga Popescu, daca in Romania s-ar investi bani la scolile de fotbal si la pregatirea tinerilor in general asa cum Copos a investit in gazon, asa cum Dinamo a investit si investeste in stadion, asa cum Becali investeste in procese ( :D ), campionatul nostru ar fi printre cele puternice.
Pai ganditi-va numai la ce nume a lansat Divizia A in ultimul deceniu si o sa va dati seama ca poporul raman are talent, dar nu are bani. Atat timp cat banii care trebuie sa ajunga la cei care au nevoie de ei ajung la toti borfasii care profita cu nerusinare de aceasta afacere (vezi Netoiu, Staicu si multi altii) nu o sa facem altceva decat sa postam aici despre campionatul italian, englez, spaniol, etc.
Chiar ma intreb daca exista vreo tara in lume care sa televizeze Divizia A (in afara de Romania bineinteles).
nu exista ... !
cine crezi ca ar vrea asa ceva ? :unsure:
referitor la dezvoltare si la astea...
pai uite iti dau un exemplu FC Oradea... abea are bani sa plateasca la jucatori sa se mentina in DiviziaA si ... cum sa modernizeze ?
daca ar fi multi ca Gigi Becali sau Sechelariu.... sa dea din banii lor ar fi mult mai bine ! George Copos si cu Ioan Becali sunt niste nemernici care daca investesc in ceva trebuie sa le vina banii obligatoriu inapoi...chiar daca ei si-i recupereaza de altundeva !
DarkComy
25-02-2004, 01:38 PM
Totti credca in lista cu , Copos si Becali lai omos pe nesimtitul de Staicu care si el vrea la fel si Neoiu si multi altii :angry:
dj-cata
25-02-2004, 11:48 PM
daca ar fi 16 patroni ca si gigi am avea 3 echipe in liga :) ...am investi si nu am mai vinde jucatori afara ...
dap...
asta zik si eu...
sa se faca dracu' o lege... jucatorii sa numai plece pana la 25 de ani din tara ...
sa cretem odata si noi... si apoi vedem noi ... !!!! ;)
supermoro
26-02-2004, 09:15 AM
daca ar fi multi ca Gigi Becali sau Sechelariu.... sa dea din banii lor ar fi mult mai bine !
hai fii serios! sechelariu da din banii lui? daca prin extensie bacaul e familia lui, da! da din banii familiei.
daca ar fi 16 patroni ca si gigi am avea 3 echipe in liga
stai linistit si urmareste evenimentele in continuare si vei vedea ce e si de capul lui becali. pe el in fotbal l-a adus orgoliul. pana la urma toti sunt o apa si un pamant. nu vor decat sa se capatuiasca de pe urma fotbalului. becali, daca nu ar fi fost la cutite cu giovani, ar fi vandut jumate din steaua pana acum. asa, mai da si el pe unde mai apuca. pe radoi pe internet la musulmani (ca doar el nu pleaca decat la real madrid). hai sictir tuturor "investitorilor".
supermoro...
tu ai vazut cate a facut Sechelariu la Bacau ?
nici un presedinte de club...
nu a investit atata cat a investit el ! ;)
supermoro
26-02-2004, 03:38 PM
la bacau e o situatie deosebita si anormala in acelasi timp. de acord cu tine, ca a facut multe. eu am spus doar ca nu a bagat banii lui. e drept ca putea sa nu ii bage nici asa, dar nu sunt ai lui. poate la fel ar face si basescu daca ar fi presedinte la rapid. si atunci ce parere ai avea tu, daca nu cumva esti rapidist, ca locuitor al bucurestiului de chestia asta?
si cu asta nu vreau sa redeschid discutii despre echipe departamentale si alte chestii de astea. adica copos se bate cu pumnul in piept pentru rapid ca face si drege dar nu zice nimic ca ia dat bani mitrea si prin el si eu ca platitor de impozite sa faca stadionul si gazonul. la fel la dinamo. ministerul baga bani iar borcea, netoiu si ceilalti vand jucatori si se capatuiesc. exemplele pot continua. nu e normal ce se intampla.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.