View Full Version : Un nou an scolar
sunshine_claus
11-09-2007, 03:32 PM
Pentru unii incepe un nou an scolar... Sunteti pregatiti? Cati sunteti in ani terminali si ce planuri de `viitor` aveti? Va urez tuturor succes la scoala la liceu sau chiar la facultate chiar daca mai sunt 2 saptamani pana atunci.:) Eu mai an un semestru si nu ma mai apropii de nici un fel de scoala. Dupa 17 ani m-am saturat.:tocilar: Ca plan de viitor nu am nici unul legat de scoala doar sa termin si masterul asta si nu ma mai apropii de scoala.
Ma asteapta 4 ani de liceu si pe urma facultatea. Sunt curios cat de repede o sa treaca... :D
Te astept! >:D<
DarkComy
11-09-2007, 06:04 PM
Ma asteapta 4 ani de liceu si pe urma facultatea. Sunt curios cat de repede o sa treaca... :D
Te astept! >:D<
Am auzit ca noua profa de educatie plastica (desen) nu pare genul care o sa reziste presiunii "nebunilor" din liceu asa ca ai grija ca poate vin din nou ca prof suplinitor si daca pun mana pe clasa ta e vai si amar de fundul tau :naughty:.
Maine dau si eu ultima restanta si dupa am si eu liber pana pe 1 octombrie. Dupa care incepe iar calvarul scolii si al serviciului.
Cum sa nu reziste ma? :( E perfecta atata timp cat nu face infarct.
Ratonu
11-09-2007, 06:50 PM
Eu voi fi în clasa a 12-a... Ce să zic, sunt destul de emoţionat, fiind prima oară pentru mine într-a 12-a.
Jokes
11-09-2007, 07:02 PM
Lasa-ne cu scoala!Altceva mai bun de facut nu ai avut decat sa intrebi de scoala?! :huh:
Pregatit nu sunt,n-am citit nimic! :p
sorin
11-09-2007, 07:23 PM
Prefer sa ma mai bucur de ultimele clipe de vacanta decat sa ma gandesc la scoala.Anul asta o sa fie destul de greu, cine stie peste ce profi (comunisti) mai dau!
Omega
11-09-2007, 07:54 PM
N-am făcut nimic în vacanţa asta. Sper că nu o sa fiu răsplătit pentru chestia asta la şcoală :fluier: . Am trecut clasa a 10-a.
stephen
11-09-2007, 08:16 PM
Dap,si eu tot in a 10-a si chiar n-am facut nimic pentru scoala.Asta e bine,atata timp cat nici nu am primit...Se zice ca anii claselor a 6-a si a 10-a sunt cei mai frumosi.Ei bine,a 6-a s-a confirmat la mine,ramane sa vedem si a 10-a...Si totusi,gandul bacului si facultatii ma bantuie...
Saint
11-09-2007, 08:18 PM
Eu într-un fel aştept să înceapă şcoala. Intru, probabil, în cei mai faini 4 ani :p Dirig(ă) nou(ă), profi noi... mă rog, sunt câteva excepţii pe care nu aş vrea să le întâlnesc :D
Să vedem ce-o să fie...
liquid
11-09-2007, 08:20 PM
Am trecut in clasa a 11-a, tocmai am aflat ca mi-a schimbat profa' de romana, si vine una senila rau #-o
Jokes
11-09-2007, 08:21 PM
Ce n-as da si eu sa-mi schimbe profa de romana!!! :(
Omega
11-09-2007, 08:28 PM
Eu pe profa' de geografie. Are ceva cu băieţii. E trecută de anul ieşirii la pensie şi câteodată ne ascultă chiar şi din lecţie nouă să vadă ce ştim şi ne notează. :|
SSORIN
11-09-2007, 09:15 PM
Si eu am trecut in clasa a 11-a. Sper sa nu mai am aceeasi profa de romana si sa nu mai am emotii la mate. Si nu m-as supara daca s-ar muta cateva fete la mine in clasa:D.
liquid
11-09-2007, 09:19 PM
Si eu am trecut in clasa a 11-a. Sper sa nu mai am aceeasi profa de romana si sa nu mai am emotii la mate. Si nu m-as supara daca s-ar muta cateva fete la mine in clasa:D.
la romana profa veche avea ciuda pe mine, cel putin in semestrul II :-j, mi-a iesit media 5 :imbujorat: (pe primul am avut 8 ), dar acum as vrea sa mai fac cu ea, sa dorm la ore sa fac caterinca :D
yahoo
12-09-2007, 01:13 AM
2 baieti repetenti, unul care se transfera, practic anul meu o sa se rezume la alte clase si alte licee. Mai rau de atat nu se putea! Fock it!
champion
12-09-2007, 10:06 AM
Ma asteapta inca 2 ani de chin :p
Razor
12-09-2007, 11:45 AM
Eu acuma trec pe a 9-a...si ii putin mai ciudat, adica schimb profesorii, colegii in mare parte si mediul de scoala.....normal ca vacanta asta, dupa examen n-am mai facut nimic, da nu ma macina gandul asta pentru ca de aia e vacanta....cand ma gandesc ca mai avem doar 5 zile :alida:
sisu_stelistul
12-09-2007, 12:24 PM
Se duce si vacanta aceasta :( Eu trec clasa a 10-a. Sper sa am rezultate cam ca anul trecut. Din pacate o sa ne schimbe profa de chimie, aveam una foarte de treaba :) Am lucrat putin in vacanta in ultimele 2 saptamani, mi-am facut tema la matematica, mai trebuie sa repet putin la fizica si sa citesc ceva pe la romana.
shinoda
12-09-2007, 02:00 PM
eu am trecut a12a. cred ca o sa fie un an dificil...si asta pt ca toti o sa`mi spuna ca e timpul sa ma apuc de invatat :-< iar la finalul anului vine si cireasa de pe tort :-<
yahoo
12-09-2007, 02:53 PM
HUHU, lachi man, scapi de liceu :">
Deocamdata observ ca sunt cel mai mic...Intru in clasa a 8-a...Ma astepta niste teze nationale care sper sa le pot face si sa reusesc sa ajung in clasa a 9-a...dar totusi de ce mi se pare mie ca vacanta trece mai usor ca scoala :p
sunshine_claus
12-09-2007, 03:39 PM
Nu stiu care e faza cu sistemul nostru de invatamant. Azi sunt teze unice maine nu mai sunt, azi sunt teste nationale maine nu mai sunt, azi e capacitate in a 8-a maine nu mai e ca e in a 9-a si tot asa. Mi-e chiar mila de saracii elevi care nu mai stiu ce sa faca, ce sa invete si cand... ca doar nu o sa invatam tot anul in continuu nu??cu 2 zile inainte de teza sau examen e mai mult decat suficient. sunt chiar tocilari cei care invata cu 3... o alta tampenie dupa parerea mea este faza cu manualele alternative.era mai bione inainte. dar cum am spus e doar parerea mea.
hai ca ma bag si eu in vorba..eu mai am ceva de stat pana incep scoala, pana pe 1 octombrie as mai avea niste restante de dat pe care din pacate nu le voi onora deoarece tentatia financiara este mult mai mare :) bafta tuturor si sper sa aveti un an mai reusit decat precedentul, stiu ca asta imi doresc mie deci gasiti continuarea un pic invers in Parazitii.. :P
Mihnea912
14-09-2007, 08:54 AM
Pentru mine e haos.Trec in clasa a saptea,cea mai grea dupa cum se spune,si mi s-au schimbat 3 profesori,au plecat 5 colegi si ne-au schimbat si clasa.Am si tezele cu subiect unic pe cap...ce poate fi mai perfect. :(
P.S. Leut nu esti cel mai mic fara grija ;)
poli tm in fifa
14-09-2007, 11:22 AM
Si eu tot in clasa a saptea trec si sper (cu toate ca e imposibil) sa-mi schimbe profa de mate care e si directoarea adjuncta...
stefan
14-09-2007, 12:53 PM
Mai am si eu 2 saptamani pana incepe noul sezon de baut bere, deocamdata e foarte bine in vacanta, nu vreau sa vad cum e la facultate, nu ma intereseaza nici noii colegi sau profesori. De acum 15 septembrie nu mai e cea mai neagra zi din viata mea.
boggy
15-09-2008, 11:19 AM
Baaa ce dirig am :lol:!!!! E de mate ,are vreo 60 de ani si e a doua oara cand face pe dirigintele . Jumate din colegi sunt de la Cantemir restul Popricani ,Ciurea ,etc. Dupa o prima zi in care ne-a tinut jumatate de ora in ploaie astept sa vad si alti profesori .
A si sa primesc si manualele ca am fost singura clasa care nu le-a luat .
stefan
15-09-2008, 11:44 AM
Esti la Cantemir? Daca da, e ceva normal sa nu primesti manuale, sa stai afra in ploaie la deschidere sau chiar sa nu-ti vina dirigintele (Iurea cumva?)
Omega
15-09-2008, 11:48 AM
Eu am dat-o dracu. Cred că o să am doar o oră de sport pe săptămână pentru că nişte comunişti gen directorul a venit anul trecut şi ne-a tăiat vreo 3 opţionale după bunul plac şi ne-a băgat ce a vrut el fără să semnăm. Acum orarul meu e full de mate, info şi fizică şi nici măcar nu ştiu dacă o să mă axez pe aşa ceva ţinând cont că şi acum regret că am venit la mate-info. Orarul meu de mâine arată cam aşa: fizică, mate, info, info, mate, istorie, dirigenţie. Iar dirigenţia are toate şansele să se transforme şi ea în oră de info. So i'm screwed, thank you.
S3BBY
15-09-2008, 11:59 AM
Si eu am tot un dirig de vreo 50-60 de ani,doar ca e de info.:D Totusi,la mate am dat de dracu'.Fac cu directoarea:-s.In rest,totul e ok.Clasa buna,colegi buni(mai ales colege :naughty:).Nici eu nu am primit manualele,pe motiv ca bibliotecara inca e in vacanta.Sa vad si ce profesori o sa am.:)
kanye_west
15-09-2008, 12:09 PM
Prima zi de liceu...nici nu stiu daca va fi bine sau....rau?!
Am luat cartile si de maine incep orele...
Maine voi face cunostinta si cu colegii mei...
Maryusake
15-09-2008, 12:20 PM
Ultimul an de gimnaziu, sper sa am note mari in teze.^_^
Am facut cunostita cu noul regulament, portile se inchid in intervalul 8-14,nu am voie sa sar pe geam,nu am voie sa joc barbut, nu mai am voie sa-mi etalez tricoul cu Che Guevara, fara caterinca si mistouri.Altfel spus,ca intr-o inchisoare.
Asa imi trebuie daca invat inttr-un liceu.B)
boggy
15-09-2008, 12:41 PM
Esti la Cantemir? Daca da, e ceva normal sa nu primesti manuale, sa stai afra in ploaie la deschidere sau chiar sa nu-ti vina dirigintele (Iurea cumva?)
Dap . Iurea e . Si tu tot acolo ai fost ?
C.RoNaLdO7
15-09-2008, 12:50 PM
Si la mine prima zi de liceu. Ce sa zic , a fost bine. Dupa ce m-am bucurat ca ni s-a schimbat diriginta , care din cate am auzit era una din cele mai rele profesoare , am dat de un dirig , care nici el nu pare prea intelegator. Maine luam cartile , sa vedem ce-o sa fie.
Eu am dat-o dracu. Cred că o să am doar o oră de sport pe săptămână pentru că nişte comunişti gen directorul a venit anul trecut şi ne-a tăiat vreo 3 opţionale după bunul plac şi ne-a băgat ce a vrut el fără să semnăm.
Eu am avut in 5-8 numai o ora de sport.:mellow:
stefan
15-09-2008, 01:12 PM
Dap . Iurea e . Si tu tot acolo ai fost ?
Da, am pierdut si eu vreo 8 ani pe acolo. Din fericire nu l-am avut pe Iurea dar au fost altii care mi-au mancat nervii: Iliescu (chimie), Hutanu (fizica), Uriciuc (info), Iorga (filosofie). Iliescu si Hutanu cred ca au iesit la pensie sau nu mai au mult, dar Uriciuc e inca tanara si nervoasa.
boggy
15-09-2008, 01:16 PM
Da, am pierdut si eu vreo 8 ani pe acolo. Din fericire nu l-am avut pe Iurea dar au fost altii care mi-au mancat nervii: Iliescu (chimie), Hutanu (fizica), Uriciuc (info), Iorga (filosofie). Iliescu si Hutanu cred ca au iesit la pensie sau nu mai au mult, dar Uriciuc e inca tanara si nervoasa.
Iliescu n-a iesit .Fac eu chimie cu ea .De Hutan n-am auzit .
New year,new highschool.Se pare ca a venit si vremea bobociei la mine.25 de fete,4 baieti,profilul Servicii.Dirigintele pare bun la prima vedere,profesor de contabilitate si studiul calitatii.Sper ca va merge bine in liceu si ca nu o sa am probleme,ca nu degeaba cica e cel mai profil bun din oras.Asa ca de maine incepe si pentru mine viata de licean cu dorinta sa invat si ma distrez cu nebunele mele :p.
kanye_west
15-09-2008, 01:37 PM
Mda...unele persoane "rele" imi scad reputatie pentru simplul motiv ca scriu cum a fost azi in prima zi de liceu, altii spun ca voi ramane repetent in acest an scolar...
Nu stiu ce sa zic dar nu cred ca vor sa faca un bine...
Ii las in pace si sper sa nu se mai joace cu reputatia ca nu am facut nimic rau
Despre "Iuliu Maniu" liceul la care sunt nu pot sa spun decat ca este pe placul meu, am niste colegi de treaba chiar daca nu i-am cunoscut pe toti inca, doar din priviri am vazut ca sunt ok.
Va urez succes tuturor!Sa va fie usor ori la scoala ori la liceu si sa puneti "burta" pe carte..;)
poli tm in fifa
15-09-2008, 02:04 PM
Nici macar nu am primit orarul azi si am stat si vreo 3 ore aiurea prin scoala si maine am 4 ore de dirigentie :D Am un coleg nou de 1,88 si 48 la picior :eek:
C.RoNaLdO7
15-09-2008, 02:06 PM
Am un coleg nou de 1,88 si 48 la picior :eek:
Eu am 1.80 si port 46.:lol: Dar am vazut in clasa unul mai inalt si cu picior mai mare ca mine.:lol:
stephen
15-09-2008, 02:07 PM
Mda...eu imi bag picioru' (ca ar fi indecent sa bag altceva) in cine a decis sa avem uniforme anul asta. Pana la urma Constanta era unul dintre orasele care nu aveau prea multe licee cu uniforme. Acum cica tot orasul va fi obligat sa aibe. Nu inteleg de ce ne obliga si pe noi. Mai avem doar 2 ani de stat, la ce naiba ne mai trebuie?
In rest...incep orele de la 7:30 dimineata - fabulos! - abia astept zilele "frumoase" de iarna si ger. Voi avea 6 ore/zi :cool: . Ah, si parca bobocii de anul asta sunt mai putin cocalari decat aia de anul trecut.
P.S. Si orele or sa fie de rahat.
poli tm in fifa
15-09-2008, 02:11 PM
Mda...eu imi bag picioru' (ca ar fi indecent sa bag altceva) in cine a decis sa avem uniforme anul asta. Pana la urma Constanta era unul dintre orasele care nu aveau prea multe licee cu uniforme. Acum cica tot orasul va fi obligat sa aibe. Nu inteleg de ce ne obliga si pe noi. Mai avem doar 2 ani de stat, la ce naiba ne mai trebuie?
Si noi trebuie sa purtam uniforme :( blugi cu sacou si fetele fusta cu sacou :mellow: Arata ca dracu :mad:
C.RoNaLdO7
15-09-2008, 02:12 PM
In rest...incep orele de la 7:30 dimineata - fabulos! - abia astept zilele "frumoase" de iarna si ger. Voi avea 6 ore/zi :cool: . Ah, si parca bobocii de anul asta sunt mai putin cocalari decat aia de anul trecut.
Da , sunt cam aiurea uniformele , dar asta e. Eu incep maine la 1 si termin la 8.:eek: La ce liceu esti?:)
stephen
15-09-2008, 02:30 PM
Da , sunt cam aiurea uniformele , dar asta e. Eu incep maine la 1 si termin la 8.:eek: La ce liceu esti?:)
Calinescu.
M.I.L.32
15-09-2008, 02:46 PM
Si eu aveam uniforma in liceu (2000/2004). Sigur, nu erau pe placul nostru,dar am fost obligati.
SSORIN
15-09-2008, 03:01 PM
Nu inteleg de ce ne obliga si pe noi. Mai avem doar 2 ani de stat, la ce naiba ne mai trebuie?
Si eu am patit acelasi lucru anul trecut. Daca nu plateai uniforma cica nu treceai clasa.
Eu incep orele de la 7 dimineata si am cate 7 ore in fiecare zi, la fel ca pe clasa a 11-a. Anul trecut mi-a placut la nebunie sa fac probleme la informatica de la 7 pana la 9 si nu am scapat nici acum, o sa am 2 ore de laborator lunea tot de la prima ora.
shinoda
15-09-2008, 03:03 PM
Dragi liceeni, bucurativa de acesti ani pentru ca sunt cei mai frumosi. Eu unu regret ca am terminat liceul dar asta e.:p
Si mie imi pare oarecum rau ca am terminat si cu liceul si cu facultatea. :(
liquid
15-09-2008, 03:40 PM
ffs BAC ba :-<
T-Bag
15-09-2008, 06:58 PM
Dragi liceeni, bucurativa de acesti ani pentru ca sunt cei mai frumosi. Eu unu regret ca am terminat liceul dar asta e.:p
Forget it. :D
Ultimul an de gimnaziu, sper sa am note mari in teze.^_^
Am facut cunostita cu noul regulament, portile se inchid in intervalul 8-14,nu am voie sa sar pe geam,nu am voie sa joc barbut, nu mai am voie sa-mi etalez tricoul cu Che Guevara, fara caterinca si mistouri.Altfel spus,ca intr-o inchisoare.
Asa imi trebuie daca invat inttr-un liceu.B)
Si eu sunt tot in ultimul an.La mine la scoala este ca la spitalul de nebuni: proaspat renovat,vopsit in alb,porti inchise intre 8-14,uniforme:camasa albastra+blugi.
radurapid
15-09-2008, 08:05 PM
Vreunul din Socolescu? :D
DarkComy
15-09-2008, 08:30 PM
Si mie imi pare oarecum rau ca am terminat si cu liceul si cu facultatea. :(
Same here
Anii de liceu sunt printre cei mai frumosi. Eu mai am doi ani de facultate (6 ani are facultatea)...abia astept s-o termin dar totusi o sa imi para rau ca nu o sa ma mai vad zilnic cu colegii iar cu timpul o sa rupem de tot legatura.(cum s-a intamplat cu cei din liceu)
liquid
15-09-2008, 08:39 PM
Pff, au trecut 3 ani, mai am unul... Pe astia 3 nu i-am simtit absolut deloc, cu toate ca am facut destule, am destule amintiri dar nu pot sa-mi dau seama cand au trecut asa repede. Sper ca si anul asta sa-l traiesc cat pot eu de intens, pentru ca nu-mi place deloc gandul ca ma despart de toti prietenii care mi i-am facut in liceu...
Nici macar nu am primit orarul azi si am stat si vreo 3 ore aiurea prin scoala si maine am 4 ore de dirigentie :D Am un coleg nou de 1,88 si 48 la picior :eek:
48?de la numarul urmator incep geamantanele
sunshine_claus
16-09-2008, 08:08 AM
profitati cat puteti de mult de anii astia....credeti-ma ca stiu ce spun. imi este foarte dor de colegii de facultate de liceu, de distractia de atunci, de timpul liber. acum servici servici si iar servici. vin atat de obosota seara ca numai de iesit la un suc nu mai am chef. in timpul scolii era altceva....nu aveai chef de o ora mergeai la o terasa, un bar ceva. acum nu ai chef de munca asta e ca tre sa stai 8-10 ore la birou. spor la "invatatura" si sa profitati la maxim de anii astia.
gianni
16-09-2008, 05:51 PM
Yeah! Partea proasta este ca toti prietenii din liceu si facultate vor ramane niste amnintiri frumoase peste timp. Asa ca, faceti tot posibilul sa ramaneti cu foarte multe amintiri.
Bafta in noul an scolar! Hai cu vacanta!
boggy
16-09-2008, 06:12 PM
Multumim pt. sfaturi !
Dupa prima zi pot spune ca am intalnit o profesoara tare frustrata (cea de informatica) si am mai cunoscut alti 4 ,ceva mai normali decat asta .
A, am mai invatat si ca materia e multa (am si 8 ore pe zi) si mare parte din ea nefolositoare. Cel putin asa am dedus eu .
stefan
16-09-2008, 08:33 PM
Pff, au trecut 3 ani, mai am unul... Pe astia 3 nu i-am simtit absolut deloc, cu toate ca am facut destule, am destule amintiri dar nu pot sa-mi dau seama cand au trecut asa repede. Sper ca si anul asta sa-l traiesc cat pot eu de intens, pentru ca nu-mi place deloc gandul ca ma despart de toti prietenii care mi i-am facut in liceu...
Lasa ca din grupa mea doar vreo 5 sau 6 au trecut anul deci alt an universitar, alte materii, alti colegi :(
Valentin79
16-09-2008, 08:36 PM
profitati cat puteti de mult de anii astia....credeti-ma ca stiu ce spun. imi este foarte dor de colegii de facultate de liceu, de distractia de atunci, de timpul liber. acum servici servici si iar servici. vin atat de obosota seara ca numai de iesit la un suc nu mai am chef. in timpul scolii era altceva....nu aveai chef de o ora mergeai la o terasa, un bar ceva. acum nu ai chef de munca asta e ca tre sa stai 8-10 ore la birou. spor la "invatatura" si sa profitati la maxim de anii astia.
Câtă dreptate ai. Exact aşa simt şi eu.
S3BBY
16-09-2008, 09:03 PM
Da,la mine unii profesori inca mai sunt in vacanta(azi nu au venit decat 2 din 5:D).In rest,profesorii(cei pe care i-am intalnit)sunt de treaba.Mi-am cunoscut colegii mai bine si sunt multumit aici.Maine am doar 4 ore,pana se definitizeaza orarul.:)
jolie elena
17-09-2008, 09:48 PM
Sunshine,mare dreptate ai. Desi am terminat facultatea anul asta, cred ca sunt suficient de nebuna incat sa ma inscriu si la master, dar nu mai e asa ca in anii buni de Liceu cand nu aveam chef de ore si plecam prin parcuri,biliard si alte locuri.
As mai vrea sa merg din nou la liceu...ce viata era...si ce mult e de atunci....
Jokes
17-09-2008, 10:17 PM
Depinde si de liceu.La mine nu prea merge cu chiulul asa aiurea.Am profesori care contabilizeaza absentele si sunt unii care chiar la 3-4 deja te ameninta ca ai sanse sa ramai corigent indiferent de notele pe care le ai.
Anul asta se pare ca am cate 7 ore pe zi si incep programul de la 7:30.Sunt "plin de fericire". :mellow:
sunshine_claus
18-09-2008, 07:26 AM
Masterul e total diferit de facultate. ai ore doar vineri si sambata si atat. nu mai ai relatia aia speciala cu colegii, nu se mai formeaza prietenii, nimic. sunt dezamagita de anii de la master. nu am simtit ca traiesc.
Sunshine,mare dreptate ai. Desi am terminat facultatea anul asta, cred ca sunt suficient de nebuna incat sa ma inscriu si la master, dar nu mai e asa ca in anii buni de Liceu cand nu aveam chef de ore si plecam prin parcuri,biliard si alte locuri.
As mai vrea sa merg din nou la liceu...ce viata era...si ce mult e de atunci....
Si eu am terminat anul asta, dar nu ma gandesc la master, cel putin nu in Romania. Aici pur si simplu nu se merita, adica am facut o facultate aici, sau una si jumatate in cazul meu, si am vazut cum merg lucrurile, pur si simplu nu merita. Sper ca de la anul sa plec in Anglia. :D
little_foot
18-09-2008, 06:57 PM
Te duci dupa Sirius?:p
T-Bag
18-09-2008, 08:04 PM
Va dati seama ce moral mi-a dat diriga cand mi-a spus ca profa de mate a lasat corigenta o clasa intreaga la matematica acum 1 an ?
liquid
18-09-2008, 08:16 PM
Chill, am profa de filozofie, in clasa a 12-a imi cere 3 carti, daca nu le iau clar imi iau adio de la bac(acum 2 ani a lasat 3 sferturi de clasa pe vara). Pentru ce mm sa-mi iau cartile alea cand eu nu am avut, nu am si nici nu o sa am vreo legatura cu obiectul predat de ea nush. In fine, cred ca spun totul cand zic ca vede spiridusi in clasa...
jolie elena
18-09-2008, 09:27 PM
Si eu am terminat anul asta, dar nu ma gandesc la master, cel putin nu in Romania. Aici pur si simplu nu se merita, adica am facut o facultate aici, sau una si jumatate in cazul meu, si am vazut cum merg lucrurile, pur si simplu nu merita. Sper ca de la anul sa plec in Anglia. :D
Mns, tu visezi frumos,ca de altfel,noi toti
Stii de cate ori am zis ca plec si eu? Si uite ca tot aici am ramas, cine stie, poate nu pentru mult timp :D
Sper sa ajungem exact acolo unde ne dorim
Si ai dreptate, nu se merita, dar se cere o facultate
Oricum facultatea o poate termina oricine, dar zic ca nu se merita sa mai stai inca 2 ani in acelasi sistem. Pana acum nu demult nici nu ma gandeam sa plec, aveam o speranta ca se vor schimba lucrurile si la noi, dar acum pur si simplu nu cred ca mi-ar face bine sa mai raman aici.
Si acum tocmai mi-a venit o idee pentru un topic nou.
gianni
19-09-2008, 08:55 AM
Un muncitor necalificat castiga in jur de 1200 Euro pe luna in strainatate. ( caz real la una dintre firmele cu care lucrez eu si este oi suma reala la care se platesc impozitele). Pe cand unul care a studiat de "si-a rupt mintea" abia daca poata castiga cat sa-i ajunga sa supravietuiasca.
Asa ca uneori te intrebi de ce mai inveti atat si te stresezi zi de zi cu teme si ascultari?
jolie elena
19-09-2008, 09:22 AM
Oricum facultatea o poate termina oricine, dar zic ca nu se merita sa mai stai inca 2 ani in acelasi sistem. Pana acum nu demult nici nu ma gandeam sa plec, aveam o speranta ca se vor schimba lucrurile si la noi, dar acum pur si simplu nu cred ca mi-ar face bine sa mai raman aici.
Si acum tocmai mi-a venit o idee pentru un topic nou.
Imi permit sa te contrazic putin, nu chiar oricine termina facultatea, crede-ma, stiu cazuri, se renunta pe capete. Intamplator imi place ce am terminat si vreau sa continui cu masterul, poate "afara" imi vor folosi studiile, de fapt sunt sigura ca imi vor folosi si la munca ma leg de tot ce am invatat in facultate
In privinta sistemului, ai dreptate, e prost si din ce in ce mai prost.Daca noi ne plangem de el, ce sa mai spunem de cei care acum ies din Scolile Generale sau Licee, ei chiar nu mai au sperante!
Hai sa-ti raspund si tie, Geanni
Anul asta am fost plecata afara in vacanta, ce-i drept, si am vazut cum muncesc romanii din strainatate. A fost o priveliste care nu mi-a placut deloc. Pe mine, una, nu ma incanta sa muncesc asa cum fac cei din strainatate, daca stii cum se munceste acolo, adica ce nu le place lor sa facem noi, si aici iti pot enumera cam tot ce se munceste afara: munca campului si constructii, astea se fac in proportie de 90%, foarte rar vezi pe cineva care chiar a reusit in strainatate
Sa te uiti putin la mainile lor cum arata, cum se trezesc de la 5 dimineata sa munceasca pt altii, sa fie umiliti doar pt faptul ca sunt romani,sa fie numiti hoti si lista poate continua
Deci, mai bine inveti si suporti sa fii ascultat la ore/cursuri si stii ca poti face mai mult decat sa dai cu sapa, sa culegi capsuni, migdale sau sa cari saci cu ciment, doar pt faptul ca se castiga mai mult
Poate cu vorbele mele o sa-mi pun multa lume in cap, dar e realitate
gianni
19-09-2008, 09:26 AM
Elena, ai mare dreptate in ceea ce ai spus. Numai ca sunt si firme unde oamenii sunt respectati, iar munca lor desi este grea, se realizeaza cu respectarea normelor de protectie a muncii si a tot ceea ce inseamna respectul fata de om.
Nu vorbim de majoritatea celor care lucreaza "la negru", pentru ca da, asituatia expusa de tine se aplica in cazul acestora.
Vladutzyy
19-09-2008, 09:55 AM
hai ca ma bag si eu in discutie :) eu am trecut cls a8-a si inainte sa incepem scoala eram ff emotionat.la noi a plecat profa de romana,biologie si cea de fizica,iar cea de fizica care a venit e foarte severa cu noi :| , in rest totul mi se pare ca in ultimii ani.sper ca voi trece cu bine acest ultim an de scoala generala :p
jolie elena
19-09-2008, 10:48 AM
Putini sunt cei care lucreaza in firme
Firmele bune, stii si tu, isi au oamenii lor si cu greu accepta "outsiderii", mai ales daca acestia sunt de alte nationalitati.
Vladutzyy nu pot decat sa-ti urez bafta multa la scoala si sa o termini pe a 8-a cu bine si, de ce nu, sa mergi mai departe, scoala are importanta, chiar si asa cum se face.
Dupa ce ai terminat, ramai cu baza, care este cea mai importanta.
DarkComy
19-09-2008, 10:59 AM
În ţara asta liceul este inutil totuşi.La liceu ar trebui să înveţi lucruri care să te pregătească pentru facultate numai că la noi s-a ales metoda: bagă nene toate materiile, chiar dacă nu învaţă nimic zicem că ne-am făcut datoria şi că ne-am gândit la binele copiiilor. Nici copiii nu sunt scuzaţi...pe mulţi îi prinde sfârşitul clasei a XII-a şi habar n-au ce facultate vor să urmeze. Eu m-am hotărât din clasa a X-a să dau la arhitectură.
jolie elena
19-09-2008, 03:05 PM
Bvo tie, DarkComy ca te-ai hotarat de pe acum ce vrei sa faci, poate cu ajutorul tau avem si noi o sansa sa avem un oras mai frumos, ca si asa ducem lipsa de arhitecti, asta al capitalei oricum e praf :)):))
DarkComy
19-09-2008, 08:12 PM
Bvo tie, DarkComy ca te-ai hotarat de pe acum ce vrei sa faci, poate cu ajutorul tau avem si noi o sansa sa avem un oras mai frumos, ca si asa ducem lipsa de arhitecti, asta al capitalei oricum e praf :)):))
Am dat de mult timp la arhitectură, acu trec în anul V. Să ştii că vina pentru felul în care arată capitala e în mare parte a celor care dau sau nu aprobări. Şi cum la noi totul se face pe şpagă logic că iese un rahat. Sunt şi o mulţime de arhitecţi proşti (totul se trage de la pregătirea din facultate) dar în mare parte e vina clienţilor, care nu se pot abţine să nu dea sfaturi, câteodată chiar să iţi facă ei proiectul având impresia că oricine se pricepe la arhitectură...păi în cazul ăsta, de ce dracu mai fac 6 ani de facultate?
P.S. Eu am o problemă cu ordinele. Sunt o persoană orgolioasă şi nu suport să îmi dea alţii indicaţii :D
jolie elena
20-09-2008, 03:52 PM
Sorry, credeam ca esti mai micut :)
Pai clientii au senzatia ca daca platesc trebuie sa impuna si ideile, pentru ca de cele mai multe ori asa se intampla, zic ca iti spun cam ce si-ar dori, dar de fapt impun asta...in fine nu comentez prea mult pe tema asta ca nu sunt de specialitate.
Cu spaga ce sa zic? e la ea acasa.
Orgolios...hmmm...aici nu te vad prea bine, decat daca iti deschizi tu o firma de arhitectura. Cam dificil cand lucrezi la altii........
sorin
21-09-2008, 12:38 PM
Am inceput de o saptamana clasa a X-a si spre deosebire de anul trecut, asta deja pare mult mai rau din toate punctele de vedere. Totul e ciudat de la program, orar si pana la profesori noi.
Cand eram in vacanta, vorbeam cu colegii si speram sa scapam de trei profesori (o domnisoara distinsa de info, de fizica si profesoara de franceza). Cand colo, ne-au schimbat fara explicatii 2 dintre cei mai buni profesori la care era mai mare dragul sa mergi la ora si ne-au adus o copie fidela a lui Valentin Stan, un chel sasait si o profesoara de info care spune de 150 de ori "da" intr-un minut, dar care se pare ca stapaneste mult mai bine materia decat cealalta. Deci nici anul asta nu se va predea nimic la fizica si franceza dar vor exista pretentii...
Incepand cu a X-a, invat de la pranz. De la 12:30 sau 13:30, pana seara la 19:30. E cel mai idiot program pe care l-am vazut, nu inteleg nimic dintr-o zi, plec dimineata la 11 de acasa si ajung noaptea la noua fara ceva
Nu inteleg cum si cine a facut orarul, dar cred ca l-a facut in lipsa de ocupatie. Luni am 3 ore de mate una dupa alta (e drept, una e "dirigentie") plus o ora de chimie. Miercuri si vineri, cand nimeni nu mai e atent, am romana. La liceu de mate-info, fac o ora pe saptamana info, la fel cat fac Desen, Muzica, Psihologie si Educatie Antreprenoriala:(.
Vreau la facultate, ca la gradinita nu mai am cum sa merg.
bogdan7
21-09-2008, 03:12 PM
Incepand cu a X-a, invat de la pranz. De la 12:30 sau 13:30, pana seara la 19:30. E cel mai idiot program pe care l-am vazut, nu inteleg nimic dintr-o zi, plec dimineata la 11 de acasa si ajung noaptea la noua fara ceva
Un program asemator am avut eu anul trecut cand invatam la amiaza...E COMPLET AIUREA, NU INTELEGI NIMIC ! Din fericire, anul asta invat dimineata ^_^
stefan
21-09-2008, 03:23 PM
Vreau la facultate, ca la gradinita nu mai am cum sa merg.
Pai la facultate o sa ai zile cu ore de la 8:00 la 20:00 si doua ore pauza, zile cu 2 seminarii la mate si unu la fizica (un seminar tine 2 ore), zile cand trebuie sa traversezi orasul in 10 minute ca sa ajungi de la un laborator la altul si zile cu doua ore dimineata si doua seara. Asa ca la liceu e inca bine din punctul asta de vedere.
Mie mi-a placut mai mult orarul de la facultate decat ala de la liceu. :p
stefan
21-09-2008, 04:39 PM
Pai in Arad aveai cam 3 ore pe luna si in Timisoara cred ca erau caminele aproape de facultate, nu faceai 45 de minute pana acolo. :p
vlad89
21-09-2008, 05:23 PM
Stefan incepi sa ma sperii de la 8:00 la 20:00... :P
Multa lume imi spune ca e un program mult mai lejer deca cel de la liceu.
stefan
21-09-2008, 06:05 PM
Pai eu sunt la Politehnica, de asta :p
sisu_stelistul
21-09-2008, 06:12 PM
Eu nu suport programul dim, imi placea mai mult anul trecut, 12:30 / 13:30 pana la 18:30 / 19:30, aveam de 2 ori 7 ore, in rest 6, era mult mai bine, ma obisnuisem, asa mi se pare mai greu, am ore de la 7 si jumatate dimineata, iar cand ajung acasa sunt obosit, si trebuie sa fac si teme, anul trecut faceam temele dimineata sau seara dupa o pauza de calculator, si dormeam cam cat vroiam si cum vroiam.
Razor
21-09-2008, 06:29 PM
Si eu am inceput tot clasa a X-a, si inca ma mir cum de am doar o ora pe saptamana de info ( sunt la mate-info). Iar orele de muzica, desen, religie si alte chestii de astea nu stiu la ce ne vor folosi. Ba mai mult, uneori elevii prind cate un profesor mai idiot la vreo una din asta , si reuseste performanta sa aiba media 9 la desen, muzica, religie sau sport, cand la mate, romana, info si celelalte are 10. Au fost mai multe cazuri, si am ramas pur si simplu uimit. Si eu am patit in clasa a 8-a asa, cand in clasele 5, 6 si 7 avusem media generala 10, in clasa a 8-a am avut-o 9,97. De ce ? Fiindca in primul semestru am avut media 9 la sport, fiind singura mea medie de 9 de pana acum ( din clasa a 5-a pana in a 10-a). Si cu asta am avut media generala pe cei 4 ani de gimnaziu : 9,99. Frumos nu ? Din cauza profului de sport. De asta zic, la aceste materii e bine sa ai profi mai indulgenti, ca sunt bagate pentru a creste mediile generale, nu pentru a le scadea :(. Revenind la anul curent, am o noua profa de info, care e cam pasta, norocul meu ca doar in primul semestru, caci in al doilea revine vechea profa din maternitate. Si la religie am dat peste o profa "problema" din asta, care-si preda materia " la fel cum va preda matematica, asa predau si eu religie". In rest sper sa continui seria de medii de 10, doar sa nu ma impiedic din nou de vreun idiot ca vechiul prof de sport din gimnaziu.
cata_dinamo
21-09-2008, 06:40 PM
eu am 3 ore de info pe saptamana la profil mate-info ....profesorii sunt foarte rai :(
ps: succes razor in incercarea ta de a continua seria impresionanta de medii de 10 :mishto:
Pai in Arad aveai cam 3 ore pe luna si in Timisoara cred ca erau caminele aproape de facultate, nu faceai 45 de minute pana acolo. :p
Vorbesc de Timisoara unde am stat 3 ani la 45 de minute de mers pe jos de facultate, si nu mergeam cu taxiul sau cu troleul, mergeam pe jos, fie ca era ger, fie ca era canicula. Chiar nu ma deranja, mai ales in primul an mi-a placut foarte mult acolo, aveam in fiecare luni de la 8 la 8 cu 2 ore pauza, mai aveam cateodata 4 ore dimineata si 2 de la 6 la 8 seara si mergeam cu placere pentru ca Timisoara e un oras foarte frumos si pe langa asta in pauzele dintre ore mai mergeam cu colegii prin Piata Operei, prin Unirii, mancam pleskavite si shaorme. Oh, amintirile... :(
La Arad la facultate recunosc ca a fost de cacat, chiar daca faceam 3 minute pana la facultate.
Maryusake
30-09-2008, 07:22 PM
Ok,deci am inceput chinul de clasa a VIII-a numit "geometria in spatiu".M-am chinuit minute bune ca sa desenez un amarat de cub (am aflat o metoda ce imi usureaza mult munca^_^ )in schib nu am nici cea mai vaga idee despre cum ar trebui sa desenez o piramida triunghiulara.:(.Imi da cineva niste sfaturi, va rog?(am maine geometria si am avut asta ca tema)
C.RoNaLdO7
30-09-2008, 08:36 PM
in schib nu am nici cea mai vaga idee despre cum ar trebui sa desenez o piramida triunghiulara.:(
Ia vezi aici: http://www.ecursuri.ro/cursuri/piramida-triunghiulara.php
Maryusake
30-09-2008, 08:46 PM
Sa traiesti!:flori:
ady_26_07
30-09-2008, 09:50 PM
si io am trecut a opta:).Chinul si bucuria ultimului an in scoala generala.E naspa ca o sa trebuiasca sa ma despart de niste colegi adevarati dar imi si pare bine ca scap de niste specimene cu 2 neuroni(un neuron e operat si celalat e pe patul de moarte).O sa-mi fie dor de profu de romana...un om de gasca si de cel de religie.Oricum vai de capu meu deja ma gandesc ce voi face peste 9 luni.Ce pot spune....o sa fie un an trist dar fericit.Un fel de dulce despartire:)
Leahu
01-10-2008, 07:20 PM
In legatura cu noul an scolar .. Nu credeti ca unele materii le facem fara nici un folos ? De exemplu : Cu ce ne ajuta in viata Limba Latina ?
..
Astazi eram la ora de TIC si pe prima banca era o carte de istorie.Profesorul de TIC a luat cartea si a inceput sa se uite prin ea , la care un elev il intreaba :
-Domn Profesor , va este dor de istorie?
(profesorul) - Nu , doar ma uitam la poze .
Dupa cateva minute a inceput profesorul sa ne explice ce facea el cand era la scoala,si ce facem noi...adica ei faceau ceva ce ii ajuta in viata,iar noi nu..pana aici pare ca un banc,nu?dar nu este..si intrebarea pe care am puso mai sus in legatura cu limba latina , ni-a puso si profesorul numai ca putin diferit ( - De ce dracu faceti voi la istorie despre Egipt nu inteleg,noi faceam doar istorie Romaniei iar voi faceti tot felul de porcarii fara nici un folos ..) .. Sincer eu i-am dat dreptate,cine nu i-ar da?
liquid
01-10-2008, 07:22 PM
Multe lucruri mi se par tampite in liceu, dar degeaba aberez aici :-j
jolie elena
01-10-2008, 07:29 PM
Cu ce ne ajuta in viata Limba Latina ?
Din cate imi amintesc eu, limba romana, la fel ca multe altele, sunt limbi latine. Sunt cuvinte preluate din latina. Nu e logic sa invatam latina macar 1 an? Hai ca nu e sacrificiul asa de mare. In plus, si eu am facut in facultate cu profil economic materia numita Istoria si Cultura Civilizatiei Crestine. Eu ce era sa fac cu istoria in economie si turism, mai ales ca se vorbeste acolo despre religie ( monoteism,politeism, iudaism, ortodoxie)?
Nu are relevanta dar am tacut si am invatat. Latina e floare la ureche pe langa materia asta.
xdevil
01-10-2008, 07:33 PM
E normala Latina in clasa a 8a pentru ca pana in a 8a e normal sa faci cultura generala. Dar de la liceu ar trebui sa se scape de multe prostii...
liquid
01-10-2008, 07:35 PM
Din cate imi amintesc eu, limba romana, la fel ca multe altele, sunt limbi latine. Sunt cuvinte preluate din latina. Nu e logic sa invatam latina macar 1 an? Hai ca nu e sacrificiul asa de mare. In plus, si eu am facut in facultate cu profil economic materia numita Istoria si Cultura Civilizatiei Crestine. Eu ce era sa fac cu istoria in economie si turism, mai ales ca se vorbeste acolo despre religie ( monoteism,politeism, iudaism, ortodoxie)?
Nu are relevanta dar am tacut si am invatat. Latina e floare la ureche pe langa materia asta.
Anul ala de latina se face in clasa a 8-a. Ok hai sa zicem ca facem inca unul in a 12-a. Dar ce cauta ca obiect OBLIGATORIU pentru bac? Pentru ce sa stai sa inveti, sa stai stresat ca vine o tampita de profa (cazul liceului nostru, proabil si altele) care e in stare sa te lase sa repeti clasa? Pentru ce, pentru o limba de care nu ai sa mai auzi decat de cateva ori in viata? (si numai numele, nu cuvinte).
Leahu
01-10-2008, 07:37 PM
Pai cunoasteti vreo tara care sa invete istoria Romaniei ? Eu nu ! ( Posibil sa invete cei din Republica Moldova.. :confused: )
liquid
01-10-2008, 07:39 PM
Pai cunoasteti vreo tara care sa invete istoria Romaniei ? Eu nu ! ( Posibil sa invete cei din Republica Moldova.. :confused: )
Nup, s-au emancipat ca sa zic asa. Acum se face istoria Moldovei (care nu exista :-j)
stefan
01-10-2008, 07:46 PM
Da, latina isi are rostul in clasa a opta si la liceu daca esti la filologie, eu n-am prea inteles de ce am facut latina in clasa a 9-a. Si nici n-am inteles de ce am invatat latina ca pe o limba de circulatie internationala si nu ca pe o limba din care se trage limba romana. Si din cate stiu eu nu te obliga nimeni sa dai latina la BAC, poti sa alegi dintre mai multe materii de profil.
Nici noi nu cred ca am invatat istoria Angliei, am invatat istoria universala si mi s-a parut destul de interesanta incepand cu secolul 18, in rest nu prea mi-a placut. Oricum si parintii nostrii au studiat istoria partidului comunist sau teorii marxiste chiar si la Politehnica.
Eu la Politehnica nu prea studiez prosii, am facut foarte multa matematica in primul an dar acum dupa 3 zile de facultate parca n-am facut-o chiar degeaba. Singurul lucru care nu-mi place e ca ma duc si scriu, si scriu si iar scriu pana se termina foile dar lucrari practice nu prea fac.
liquid
01-10-2008, 07:49 PM
Si din cate stiu eu nu te obliga nimeni sa dailatina la BAC, poti sa alegi dintre mai multe materii de profil.
Profil Filologie, obligatorie limba latina la bac....
P.S. La Stiinte Sociale e la alegere parca.
jolie elena
01-10-2008, 07:53 PM
Anul ala de latina se face in clasa a 8-a. Ok hai sa zicem ca facem inca unul in a 12-a. Dar ce cauta ca obiect OBLIGATORIU pentru bac? Pentru ce sa stai sa inveti, sa stai stresat ca vine o tampita de profa (cazul liceului nostru, proabil si altele) care e in stare sa te lase sa repeti clasa? Pentru ce, pentru o limba de care nu ai sa mai auzi decat de cateva ori in viata? (si numai numele, nu cuvinte).
Stiu ca se face in clasa a 8 a. Si eu tot in clasa a 8 a am facut. La liceu e aberant, dar depinde de profil. Din cauza asta e obligatorie ca si materie.
Te contrazic. Sunt multe cuvinte de origine latina, exprimarea mea a fost buna, stiu la ce m-am referit.
stefan
01-10-2008, 07:57 PM
proba A - limba si literatura română - scris si oral;
proba B - una dintre limbile moderne de circulaŃie internaŃională, studiate în liceu -
oral;
proba C - limba maternă, scris si oral, pentru elevii care au urmat studiile liceale
într-o limbă a minorităŃilor naŃionale;
- limba si literatura într-o limbă de circulaŃie internaŃională, scris si oral,
pentru elevii care au urmat studiile liceale cu limba de predare în limba de circulaŃie
internaŃională respectivă.
Profil umanist:
proba D - istorie sau geografie - probă scrisă;
proba E - o probă, la alegere, din aria curriculară corespunzătoare specializării - probă
scrisă;
proba F - o probă, la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decât
cele susŃinute anterior - probă scrisă/probă practică.
La mine in liceu multi de la filologie au ales italiana la proba B, istorie/geografie la D, engleza scris la E si sport la F.
jolie elena
01-10-2008, 08:02 PM
La mine in liceu multi de la filologie au ales italiana la proba B, istorie/geografie la D, engleza scris la E si sport la F.
Ce noroc pe ei ca au putut sa aleaga sportul. Eu nu am avut sansa asta.
Liquid, cred ca asa cum spunea si Stef, ai profil de filologie ceva, altfel nu are cum sa pice latina ca materie obligatorie. Si mai cred ca o poti schimba, mai intreaba, ca multe se schimba.
champion
01-10-2008, 09:13 PM
Si noi la fel.
Profil Filologie, obligatorie limba latina la bac....
P.S. La Stiinte Sociale e la alegere parca.
din cate stiu eu Latina nu este obligatorie la filologie poti sa alegi si altceva in locul ei.
C.RoNaLdO7
01-10-2008, 09:46 PM
Multe din materii sunt degeaba. Ar trebui sa ne puna sa alegem optional intre sport , muzica , desen si religie macar.
Leahu
02-10-2008, 01:19 PM
In Irlanda sunt 15 materii din care 5 le alegi tu , iar 10 sunt obligatorii .. si la ei se fac 4 ore pe zi nu 6-7 ca la noi :huh:
stephen
02-10-2008, 03:26 PM
Ok, in legatura cu latina. Eu o "fac" din clasa a 9-a si dau teza la ea. Este materie specifica profilului - filologie bilingv engleza. Saptamana asta, profa noastra nu a venit si a fost inlocuita de una care preda la alte clase. Din pacate nu la noi. Pentru ca dupa 2 ani de chin, am invatat ca latina poate sa fie si relaxanta si usor de studiat. Totul depinde de cine-ti preda.
Exista, se pare, multi profesori de latina in Romania care habar n-au cum sa aduca un pic de atractivitate unui subiect, de altfel anost. As spune ca si inutil dar ganditi-va ca sunt unii care vor sa dea la medicina si au nevoie de latina. Viitorii profesori de romana trebuie sa studieze latin in facultate (mai trebuie sa spun de ce? limba romana = limba romanica provenita din latina) . Si poate exista unii care vor sa devina profesori de latina...pare ciudat. Asa, si? Daca respectivului ii place latina, unde s-o studieze daca nu la filologie?
Niciun profil nu are cum sa-si oblige elevii sa dea BAC-ul la latina.
Sunt totusi de acord ca sunt si materii idioate in programa romaneasca, si exagerat de multe ore dar astia care ne conduc merg pe principiul - multe informatii indesate, multe medii, sa invete copiii. Dar ce sa le faci? Majoritatea sunt niste analfabeti.
sorin
02-10-2008, 06:58 PM
Multe din materii sunt degeaba. Ar trebui sa ne puna sa alegem optional intre sport , muzica , desen si religie macar.
Sistemul pe care il avem e bine gandit, dar aplicat prost. Pana in clasa a 10-a, cand invatamantul e obligatoriu, mi se pare normal sa faci si materii de genul asta ca sa iti asiguri cultura generala. Apoi, cine vrea sa continue, studiaza in numar mai mare materiile de profil in ultimele doua clase ramase. Nu inteleg insa de ce profesorii care predau aceste materii catalogate drept "mai putin importante" au impresia ca in jurul obiectelor lor se invarte tot Universul.
C.RoNaLdO7
02-10-2008, 10:27 PM
Sistemul pe care il avem e bine gandit, dar aplicat prost. Pana in clasa a 10-a, cand invatamantul e obligatoriu, mi se pare normal sa faci si materii de genul asta ca sa iti asiguri cultura generala. Apoi, cine vrea sa continue, studiaza in numar mai mare materiile de profil in ultimele doua clase ramase. Nu inteleg insa de ce profesorii care predau aceste materii catalogate drept "mai putin importante" au impresia ca in jurul obiectelor lor se invarte tot Universul.
Problema mare nu e ca materiile exista , ci pur si simplu pentru ca stam degeaba , sunt niste ore pierdute la scoala , nu ca ne-am dori sa facem ceva la ele. Dar eu zic ca daca faci in clasele 1-4 desen , religie si muzica predate ca lumea , ce e mai important , e de ajuns. Apoi daca doresti sa continui , sa le poti avea ca optional.
yahoo
02-10-2008, 10:42 PM
Se face o mare confuzie intre gramatica limbii latine si literatura latina. Una este sa inveti structuri gramaticale total inutile si mai rau sa le aprofundezi si alta e sa analizezi texte literare latine (desigur traduse), autori, opere etc. Sunt foarte putine domeniile unde poti folosi latina fiind o limba moarta. Sincer nu ma intereseaza ca romana se trage din ea, de asta fac ore de romana si gramatica separat. Nu stiu cati dintre cei care invata latina isi vor aduce aminte de infinitivale, de participiale si alte prostii in 4-5 ani. Ca atare gramatica e inutila. As prefera de n ori mai mult o limba germanica care sa ma ajute in viata decat una moarta!
Saint
03-10-2008, 06:18 AM
Nu cred ca sistemul e bine gandit. Daca era bine gandit, nu cred ca ne prosteam din ce in ce mai tare. Adica ar trebui schimbari majore in sistemul de invatamant. In sensul ca ar trebui sa vina cu ceva nou, ca in tarile occidentale, unde nu se mai pune accentul pe teorie, ci pe practica. Si spune-mi tu mie sorine, in ce tara e elevul mai interesat de scoala? S-au schimbat vremurile, si nu mai tine acelasi sistem facut acu` 30 de ani.
In loc sa ne ajute sa ne dezvoltam rationamentul, la scoala noua ne dezvolta memoria...
sorin
03-10-2008, 08:05 AM
Nu cred ca sistemul e bine gandit. Daca era bine gandit, nu cred ca ne prosteam din ce in ce mai tare. Adica ar trebui schimbari majore in sistemul de invatamant. In sensul ca ar trebui sa vina cu ceva nou, ca in tarile occidentale, unde nu se mai pune accentul pe teorie, ci pe practica. Si spune-mi tu mie sorine, in ce tara e elevul mai interesat de scoala? S-au schimbat vremurile, si nu mai tine acelasi sistem facut acu` 30 de ani.
In loc sa ne ajute sa ne dezvoltam rationamentul, la scoala noua ne dezvolta memoria...
1. Nu ma refeream la sistemul de invatamant, care e la pamant ca majoritatea lucrurilor din Romania, ma refeream la numarul si obiectele studiate ca la un sistem. Spuneam ca nu e foarte rau daca faci materiile astea si la liceu, nu iti strica, ba mai mult te ajuta sa nu pari un taran cand asisti la o discutie care nu e despre manele. C.Ronaldo, nu merge sa ii bagi unui copil de 11 ani informatiile pe care ar trebui sa le primeasca pana la 17. Nu inteleg care e problema cu materiile astea. Excluzand cazurile penibile de profesori exigenti si etc, mie orele astea imi par relaxante si binevenite.
2. Copiii din ziua de azi nu sunt mai prosti din cauza scolii, ci din contra, ca nu merg la scoala.
jolie elena
03-10-2008, 08:16 AM
Mie personal nu mi se par inutile niciuna din materiile mentionate de tine, mai ales daca se fac in scoala generala. Ele reprezinta, sa spunem, baza. Cred ca oricine ar trebui sa stie putina muzica, sa cunoasca culorile cat de cat si felul cum se pot combina intre ele, sa aiba si o doza de cultura religioasa si sa stie macar cum se sare trambulina ^_^
Chiar nu sunt inutile. Daca ar fi optionale cred ca marea majoritate ar alege sportul pentru ca in aparenta pare o materie usoara.
sunshine_claus
03-10-2008, 08:56 AM
Daca in program ar fi doar matematica, romana, limbi straine, geografie, istorie, si alte materii de importanta majora, v-ati plange ca e programa prea grea. Asa ca ei incearca sa combine materiile lejere, care sa relaxeze mintea, sa ne deconcentreze, cu materiile solicitante. asa cum spunea si Elena aceste materii te ajuta sa iti formezi o imagine de ansamblu asupra lumii, sa invatam despre frumos, pentru ca altfel o sa traim intr-o lume anosta. Asa ca fiti fericiti pentru aceste materii.
ady_26_07
03-10-2008, 09:26 AM
Mie personal nu mi se par inutile niciuna din materiile mentionate de tine, mai ales daca se fac in scoala generala. Ele reprezinta, sa spunem, baza. Cred ca oricine ar trebui sa stie putina muzica, sa cunoasca culorile cat de cat si felul cum se pot combina intre ele, sa aiba si o doza de cultura religioasa si sa stie macar cum se sare trambulina ^_^
Chiar nu sunt inutile. Daca ar fi optionale cred ca marea majoritate ar alege sportul pentru ca in aparenta pare o materie usoara.
Elena aici nu sunt de acord cu tine.
1.Poate la desen este un copil cu un talent remarcabil si daca nu face in generela desen nu isi poate dezvolta talentul(parintii sigur nu o sal lase sa picteze opere acasa...o sa-l puna sa faca mate si romana)
2.Religia cred ca e foarte importanta in vremurile noastre in care tot mai putini cred in Dumnezeu.
3.Sportul nu este o materie usoara.Totul depinde de profesor.Profesorul nostru ne pune sa facem 3 ture in jurul scolii la fiecare ora.Dam test la sport din regulamentele de handbal,fotbal,baschet si volei.Nu avem voie sa venim fara echipament(pedeapsa:inca 2 ture de scoala).Sa nu mai vorbesc de duritatea lui ca antrenor al echipei de fotbal al scolii.
Deci aceste materii sunt importante.Pe cand matematica din clasa a 7-a in sus nu mi se pare ca ar trebui sa fie obligatorie ci optionala.Cei trebuie unui zugrav sa stie derivate si alte dastea sau unui muzician.Sistemul de invatamant e varza in Romania...am langa clasa mea o clasa a 5-a unde 5 copii nu stiu sa scrie si vreo 6 scriu ca la clasa a doua si juma' de clasa abea citesc.E grav ce se intampla in Romania trebuie sa ne uitam la sistemul de invatamant din Polonia unde esti ajutat,ai consilieri si fel si fel de ajutoare ca sa-ti gasesti vocatia.
jolie elena
03-10-2008, 10:05 AM
3.Sportul nu este o materie usoara.Totul depinde de profesor.Profesorul nostru ne pune sa facem 3 ture in jurul scolii la fiecare ora.Dam test la sport din regulamentele de handbal,fotbal,baschet si volei.Nu avem voie sa venim fara echipament(pedeapsa:inca 2 ture de scoala).Sa nu mai vorbesc de duritatea lui ca antrenor al echipei de fotbal al scolii.
Deci aceste materii sunt importante.Pe cand matematica din clasa a 7-a in sus nu mi se pare ca ar trebui sa fie obligatorie ci optionala.Cei trebuie unui zugrav sa stie derivate si alte dastea sau unui muzician.Sistemul de invatamant e varza in Romania...am langa clasa mea o clasa a 5-a unde 5 copii nu stiu sa scrie si vreo 6 scriu ca la clasa a doua si juma' de clasa abea citesc.E grav ce se intampla in Romania trebuie sa ne uitam la sistemul de invatamant din Polonia unde esti ajutat,ai consilieri si fel si fel de ajutoare ca sa-ti gasesti vocatia.
Tocmai asta spuneam, ca sportul este o materie usoara doar in aparenta. Despre matematica pot sa spun ca este esentiala in viata. Nu crezi ca trebuie sa stii sa faci un calcul simplu? Am intalnit oameni care comentau la adresa altora cu privire la niste cote si atunci cand le-am spus ca este un simplu calcul de matematica s-au suparat foarte tare. Probabil faceau parte din categoria celor care considera ca matematica este inutila. Din punctul meu de vedere trebuie sa stii sa faci un calcul simplu, sa mai aplici regula de 3 simpla, care am impresia ca multi nu o mai cunosc, sa poti calcula un procent, un TVA ceva.
te duci la cumparaturi si pleci nedumerit de banii pe care i-ai lasat acolo fara sa iti dai seama de ce. Poate m-a pacalit, poate nu, dar totusi cam multi bani dati aiurea:wacko:!!
Cred ca si zugravul trebuie sa stie matematica, poate la un moment dat vrea sa progreseze, nu sa vina sa-mi repare mie peretii,nu?
Cat despre cei mici pot sa spun ca au si parintii lor o parte de vina. Nu e normal sa ajungi in clasa a 5a si sa nu poti sa citesti.
stefan
03-10-2008, 10:39 AM
Matematica optionala din clasa a 7-a? Asta ar fi o mare prostie. Si asa ducem lipsa de ingineri, cercetare nu prea mai exista in Romania dar in schimb avem o tara plina de afaceristi si informaticieni (slab pregatiti si aia). Nu stiu cum e prin alte orase dar in Iasi la Politehnica abia daca s-au ocupat locurile de la buget si la administrarea afacerilor sau stiinte politice sunt mii de studenti. In primul rand metamatica in scoala ar trebui sa ajute la dezvoltarea gandirii si vei avea nevoie de matematica in aproape orice domeniu. Calculatorul nu a fost inventat ca sa gandeasca pentru tine si e ceva mai simplu sa estimezi cati lei primesti daca schimbi 250 euro sau in cat timp ajungi de la Bucuresti la Constanta decat sa scoti telefonul din buzunar, sa vezi pe unde e calculatorul, cum se foloseste, asta in caz ca nu te-a lasat bateria. Daca vrei sa ajungi analist politic si sa calculezi pe telefon cate locuri in senat a abtinut PDL dupa alegeri te duci la filologie si acolo faci o matematica destul de simpla doar 2 ani sau daca vrei sa ajungi zugrav faci o profesionala. In clasele 5-8 e foarte bine ca se fac toate, asa fiecare elev poate sa aleaga ce face mai departe, daca se face pictor sau daca vrea sa-si mai foloseasca si mintea. La liceu e alta treaba, intr-adevar ar mai trebui schimbat cate ceva, dar nu materiile ci numarul de ore si poate din clasa a 11-a niste materii optionale care sa pregateasca elevii pentru facultate. Problema e ca profesorii si mai ales elevii nu-si mai dau interesul, ca la liceu se face doar teorie si nu si practica, ca laboratoarele nu sunt bine dotate sau nu exista, ca dirigintii fac cu totul altceva in ora de dirigentie, nu ca in Romania se face prea multa matematica si prea putina religie.
xdevil
03-10-2008, 12:37 PM
Lasa-ma stefan. Eu sunt la liceu cu profil economic. In loc sa fac matematici financiare si toate calculele astea, simple intr-adevar, de sa-mi sara pe nas, eu fac analiza... Cu ce ma ajuta pe mine astea in viata mea de contabil sau manager ce ajung? Nu ma ajuta cu nimic. Trebuie doar sa stiu calculele elementare care se fac pana in clasa a 8a.
Sunt multe chestii stupide care se fac la scoala incepand cu matematica asta.
Se merge pe conceptul ca daca invatam mai mult devenim mai destepti si mai competenti si nu este deloc asa.
Pe tine te inteleg, esti la Politehnica, te ajuta matematica la nivel avansat...
Dar pe noi, cei care nu vrem sa devenim ingineri, ne macina usor-usor.
jolie elena
03-10-2008, 01:02 PM
Lasa-ma stefan. Eu sunt la liceu cu profil economic. In loc sa fac matematici financiare si toate calculele astea, simple intr-adevar, de sa-mi sara pe nas, eu fac analiza... Cu ce ma ajuta pe mine astea in viata mea de contabil sau manager ce ajung? Nu ma ajuta cu nimic. Trebuie doar sa stiu calculele elementare care se fac pana in clasa a 8a.
Sunt multe chestii stupide care se fac la scoala incepand cu matematica asta.
Se merge pe conceptul ca daca invatam mai mult devenim mai destepti si mai competenti si nu este deloc asa.
Pe tine te inteleg, esti la Politehnica, te ajuta matematica la nivel avansat...
Dar pe noi, cei care nu vrem sa devenim ingineri, ne macina usor-usor.
Cand o sa ajungi la facultate, daca vrei sa performezi in viata, o sa vezi ca la facultate cu profil economic vei avea materia numita Matematici Aplicate in Economie( eu la management asa am avut). Nu-mi spune mie ca nu te lovesti de matematica. Cand o sa inveti tranporturile sau simplexul, care sunt destul de grele, atunci sa-mi zici ca matematica e inutila.
Desi ma cert cu Stef, aici trebuie sa ii dau dreptate, dar doar aici.....
xdevil
03-10-2008, 01:49 PM
Nu ai inteles ceva.
Nu am spus ca nu te lovesti de matematica.
Am spus ca nu te lovesti de matematica LA NIVEL AVANSAT. Si crede-ma am frate si cumnata care au terminat Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si acum fac masterul si am vazut ce matematica se face acolo. Grea intr-adevar, dar nu ce fac la liceu...
Btw, insusi profesoara mea de mate, care nu este o baba de aia incuiata de 60 ani, a recunoscut ca nu ne ajuta prea mult chestiile care le facem la scoala, dar trebuiesc facute pentru ca in opinia ei, anumite specimene din Romania asta isi mai pun capul la contributie putin prin ea...
jolie elena
03-10-2008, 02:00 PM
Nu ai inteles ceva.
Nu am spus ca nu te lovesti de matematica.
Am spus ca nu te lovesti de matematica LA NIVEL AVANSAT.
Btw, insusi profesoara mea de mate, care nu este o baba de aia incuiata de 60 ani, a recunoscut ca nu ne ajuta prea mult chestiile care le facem la scoala, dar trebuiesc facute pentru ca in opinia ei, anumite specimene din Romania asta isi mai pun capul la contributie putin prin ea...
Sorry, inseamna ca am citit eu gresit
liquid
03-10-2008, 02:18 PM
Referitor la sport... Este un obiect foarte usor, daca incerci sa-l practici putin si in timpul liber. Nu o sa-ti mai vina greu sa faci 400 metri alergand in jurul unui teren, sa faci 10 genuflexiuni, 10 flotari....etc.
Aici o sa fac putin referire la fete... Imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii cand le vad ca dupa 2 ture de teren se plang o saptamana de febra musculara "capatata". Poi frate sportul asta are foarte multe roluri, te mentine in forma, te ajuta la slabit... ca tot e la moda sa nu mananci cu saptamanile.. etc etc. ( asta ca o paranteza)
sunshine_claus
03-10-2008, 02:52 PM
Sunt de acord cu miscarea. mie chiar imi pare rau ca nu mai fac sport. alea 2 ore pe saptamana ma ajutau mult. acum obosesc imediat. imi placea foarte mult sa joc volei si chiar imi pare rau ca nu mai am unde , cand cu cine etc...
jolie elena
03-10-2008, 02:55 PM
Sunt de acord cu miscarea. mie chiar imi pare rau ca nu mai fac sport. alea 2 ore pe saptamana ma ajutau mult. acum obosesc imediat. imi placea foarte mult sa joc volei si chiar imi pare rau ca nu mai am unde , cand cu cine etc...
Mergem impreuna in parc, improvizam un teren de volei si prestam. Poate vine si Cerise, ne descurcam noi cumva :p^_^
sunshine_claus
03-10-2008, 02:56 PM
tot mergem impreuna acasa, ne oprim dupa serviciu o ora in parc, cerem de la colegi la textile haine si adidasi, la jucarii cerem o minge si s-a rezolvat.... vb si cu Cerise si gata.
jolie elena
03-10-2008, 02:58 PM
Doar Dr Taberei e la 10 min de noi mergand pe jos :p
ady_26_07
03-10-2008, 03:43 PM
Tocmai asta spuneam, ca sportul este o materie usoara doar in aparenta. Despre matematica pot sa spun ca este esentiala in viata. Nu crezi ca trebuie sa stii sa faci un calcul simplu? Am intalnit oameni care comentau la adresa altora cu privire la niste cote si atunci cand le-am spus ca este un simplu calcul de matematica s-au suparat foarte tare. Probabil faceau parte din categoria celor care considera ca matematica este inutila. Din punctul meu de vedere trebuie sa stii sa faci un calcul simplu, sa mai aplici regula de 3 simpla, care am impresia ca multi nu o mai cunosc, sa poti calcula un procent, un TVA ceva.
te duci la cumparaturi si pleci nedumerit de banii pe care i-ai lasat acolo fara sa iti dai seama de ce. Poate m-a pacalit, poate nu, dar totusi cam multi bani dati aiurea:wacko:!!
1.Cred ca si zugravul trebuie sa stie matematica, poate la un moment dat vrea sa progreseze, nu sa vina sa-mi repare mie peretii,nu?
Cat despre cei mici pot sa spun ca au si parintii lor o parte de vina. Nu e normal sa ajungi in clasa a 5a si sa nu poti sa citesti.
zugravu poate sa invete matematica cand vrea si cand se hotaraste el ca vrea sa progreseze.Poti sa faci liceu si la 50 de ani.Dar de ce sa nu-l inveti pe om sa zugraveasca bine decat sa-l inveti matematica de liceu pe care o va uita peste 10 ani.
2.Regula de 3 simpla o inveti in a 5-a si o folosesti in a sasea,a saptea.daca ai invatat-o nu o uiti ca e prea simpla daca nu o inveti nu o s-o aplici niciodata.Dar sigur nu te invata la liceu regula de trei simpla.Raman la parerea ca teoria nu isi are rostul daca nu faci practica calumea.In manuale trebuie facute probleme din viata de zi cu zi nu teoretice.
3.Nu am zis ca matematica trebuie sa fie optionala din clasa 1 ci doar ca ar trebui sa fie optionala din a 8-a unde,daca dai de exemplu la filologie nu iti trebuie niciodata derivate si geometria in spatiu.
Matematica optionala din clasa a 7-a? Asta ar fi o mare prostie. Si asa ducem lipsa de ingineri, cercetare nu prea mai exista in Romania dar in schimb avem o tara plina de afaceristi si informaticieni (slab pregatiti si aia). Nu stiu cum e prin alte orase dar in Iasi la Politehnica abia daca s-au ocupat locurile de la buget si la administrarea afacerilor sau stiinte politice sunt mii de studenti. In primul rand metamatica in scoala ar trebui sa ajute la dezvoltarea gandirii si vei avea nevoie de matematica in aproape orice domeniu. Calculatorul nu a fost inventat ca sa gandeasca pentru tine si e ceva mai simplu sa estimezi cati lei primesti daca schimbi 250 euro sau in cat timp ajungi de la Bucuresti la Constanta decat sa scoti telefonul din buzunar, sa vezi pe unde e calculatorul, cum se foloseste, asta in caz ca nu te-a lasat bateria. Daca vrei sa ajungi analist politic si sa calculezi pe telefon cate locuri in senat a abtinut PDL dupa alegeri te duci la filologie si acolo faci o matematica destul de simpla doar 2 ani sau daca vrei sa ajungi zugrav faci o profesionala. In clasele 5-8 e foarte bine ca se fac toate, asa fiecare elev poate sa aleaga ce face mai departe, daca se face pictor sau daca vrea sa-si mai foloseasca si mintea. La liceu e alta treaba, intr-adevar ar mai trebui schimbat cate ceva, dar nu materiile ci numarul de ore si poate din clasa a 11-a niste materii optionale care sa pregateasca elevii pentru facultate. Problema e ca profesorii si mai ales elevii nu-si mai dau interesul, ca la liceu se face doar teorie si nu si practica, ca laboratoarele nu sunt bine dotate sau nu exista, ca dirigintii fac cu totul altceva in ora de dirigentie, nu ca in Romania se face prea multa matematica si prea putina religie.
Ce probleme ai pus tu acolo si ce am zis io..poate nu mam facut prea bine inteles.Ai senzatia ca la liceu te invata la matematica sa transformi euro in lei prin inmultire sau sa afli niste procente.Eu asta am vrut sa zic.Cum am zis si mai sus astea se invata in generala dar cand te duci la magazin sau vrei sa-ti pui gresie si faianta in casa faci niste derivate?Folosesti Numai adunarea, scadereainmultirea si impartirea.Daca ai talent la matematica continua cu matematica la liceu specializat.De ce sa faci la filo mate ca si asa nu intelegi nimic decat sa faci ce-ti trebuie.Eu personal vreau sa dau la mate-info deci nu poti sa spui ca mai sus ma plang de matematica ca nu o inteleg.Si eu tot drumu' asta l-am ales dar cred ca nu ar trebui ca matematica de liceu sa fie obligatorie.Sper ca m-am facut inteles.
Referitor la sport... Este un obiect foarte usor, daca incerci sa-l practici putin si in timpul liber. Nu o sa-ti mai vina greu sa faci 400 metri alergand in jurul unui teren, sa faci 10 genuflexiuni, 10 flotari....etc.
Aici o sa fac putin referire la fete... Imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii cand le vad ca dupa 2 ture de teren se plang o saptamana de febra musculara "capatata". Poi frate sportul asta are foarte multe roluri, te mentine in forma, te ajuta la slabit... ca tot e la moda sa nu mananci cu saptamanile.. etc etc. ( asta ca o paranteza)
Asa cum ti-am trimis la reputatie eu nu consider ca sportu e greu.Dar uite cum zici u cu fetele.Daca din clasa 1 la sport alergi si faci spport nu ai cum ca atunci cand o sa fi la liceu sa obosesti dupa 2 ture pentru ca si 2 ore pe saptamana daca alergi tot se creeaza o forma fizica.Si nu imi e greu sa alerg 400m si sa fac 10 flotari si genoflexiuni...eu am inteles mai demult importanta sportului si cred ca alerg in fiecare zi cam 1 km.
off:ma doar degetele
jolie elena
03-10-2008, 03:50 PM
Eu nu reusesc sa fac flotarile asa cum trebuie :(:( niciodata....
Imi ies super bine abdomenele, genoflexiunile dar niciodata flotarile :(:(:(
E drept ca la ora de sport faceam doar sarituri in lungime, rezistenta, viteza si abdomene contra cronometru, in linii mari. Imi placea la sport :p
ady_26_07
03-10-2008, 03:59 PM
poate ca pentru ca nu ai facut flotari de mica nu poti acum dar nu stiu nu sunt doctor
DarkComy
03-10-2008, 04:12 PM
Pe vremuri, cand faceam karate avem o forma de invidiat. Faceam 100 de flotari continuu. In primul an de facultate, la exam la sport am reusit sa fac cele mai multe flotari vreo 40 si ceva in 60 de secunde. Acu sunt leguma...dupa vreo 25 ma prabusesc, dar m-am apucat sa fac "miscare" in ultimul timp si parca ma simt mult mai bine.
Hmm, cam offtopic poate ar trebui un topic cu fitness.
jolie elena
03-10-2008, 04:19 PM
Pe vremuri, cand faceam karate avem o forma de invidiat. Faceam 100 de flotari continuu. In primul an de facultate, la exam la sport am reusit sa fac cele mai multe flotari vreo 40 si ceva in 60 de secunde. Acu sunt leguma...dupa vreo 25 ma prabusesc, dar m-am apucat sa fac "miscare" in ultimul timp si parca ma simt mult mai bine.
Hmm, cam offtopic poate ar trebui un topic cu fitness.
Era putin legat de orele de sport :p, dar cred ca ai dreptate, ar fi bun un topic legat de fitness, intretinere, etc
stefan
03-10-2008, 07:05 PM
Ce probleme ai pus tu acolo si ce am zis io..poate nu mam facut prea bine inteles.Ai senzatia ca la liceu te invata la matematica sa transformi euro in lei prin inmultire sau sa afli niste procente.Eu asta am vrut sa zic.Cum am zis si mai sus astea se invata in generala dar cand te duci la magazin sau vrei sa-ti pui gresie si faianta in casa faci niste derivate?Folosesti Numai adunarea, scadereainmultirea si impartirea.Daca ai talent la matematica continua cu matematica la liceu specializat.De ce sa faci la filo mate ca si asa nu intelegi nimic decat sa faci ce-ti trebuie.Eu personal vreau sa dau la mate-info deci nu poti sa spui ca mai sus ma plang de matematica ca nu o inteleg.Si eu tot drumu' asta l-am ales dar cred ca nu ar trebui ca matematica de liceu sa fie obligatorie.Sper ca m-am facut inteles.
Ce m-am saturat de oameni care citesc 3 cuvinte din ce scriu si vin cu fel de fel de teorii. Am spus ca matematica ajuta la dezvoltarea gandirii, daca stii derivate, integrale sau geometgrie in spatiu pai atunci poti sa faci un calcul banal extrem de usor, nu stai 10 minute sa te gandesti cam cat vine TVA la 100 RON sau la ce unghi trebuie sa tai o placa de faianta ca sa se imbine cu alta. Acum ai inteles?
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.