View Full Version : Turul Frantei 2007
Ratonu
10-07-2007, 07:20 PM
Se mai uită cineva? Competiţia a început sâmbătă, iar ieri şi astăzi au fost două etape nebune, cel puţin la final. Ieri, Boonen s-a clasat pe 2, în urma lui Gert Steegmans, un domestique, cel care ar fi trebuit să-i ducă sprintul... I l-a dus în aşa fel încât nici liderul său nu l-a depăşit. Astăzi, evadaţii au fost prinşi cu câteva sute de metri înainte de final, dar tot cam atunci a reuşit să evadeze câştigătorul prologului, Fabian Cancellara, un ciclist de contratimp. Elveţianul a trecut primul linia de sosire, consolidându-şi statutul de deţinător al tricoului galben, în timp ce bătălia sprinterilor a fost câştigată de Zabel, care a fost jalnic în primele 2 etape de sprint. Sâmbătă intrăm în munţi.
poli tm in fifa
10-07-2007, 08:38 PM
Ma uit doar cand nu am la ce sa ma uit pe alte programe,dar am vazut o faza ieri sau alaltaieri nu mai stiu exact,cand dar s-au varsat vre-o 3-4 si apio s-au imparstiat o gramada ca era tot drumu blocat pe latime din cauza lor.A fost super tare faza.Am ras pe saturate !!:lol::lol:
Ma uitam in trecut, intre 2002 si anul trecut nu cred ca am pierdut prea multe etape. Acum mi se pare totusi cam sec, nu prea mai sunt ciclisti importanti si nu mai ma atrage.
Tot pe Eurosport e transmis (Banciu+Naum)?
poli tm in fifa
11-07-2007, 08:41 AM
Da,aia doi,atata poti sa razi cand ii auzi cum comenteaza :lol::lol:
m-am uitat la cam jumatate din ultimele 2 etape, foarte misto finalul celei de-a 2, oricum nu se compara ce este acum cu ce va fi in munti, e mult mai palpitant atunci. Mi-ar fi placut sa va spun si un favorit, dar nu cred ca mai exista asa ceva, am fost foarte dezamagit dupa ce s-a intamplat anul trecut. Poate Vinokourov sa faca ceva interesant, nu stiu Rasmussen daca participa sa ia muntii la rost :)
Ratonu
11-07-2007, 11:58 AM
Rasmussen participă şi se va lupta din nou pentru tricoul cu buline. Eu nu cred că nu mai sunt ciclişti importanţi, doar că mulţi dintre cei care erau importanţi s-au dovedit a fi trişori. :p
Ratonu
15-07-2007, 06:40 PM
Etapă frumoasă astăzi în Turul Franţei, câştigată de Rasmussen, care a evadat pe cea de a patra căţărare a zilei. Al doilea a fost Iban Mayo, ce pare a fi renăscut la Saunier Duval după câţiva ani de performanţe slabe la Euskaltel. Danezul preia tricoul galben şi pe cel alb cu buline roşii, al doilea în clasamentul general fiind Gerdemann, câştigătorul etapei de ieri, care va rămâne cu tricoul alb. Dintre marii favoriţi, Valverde s-a clasat cel mai bine, al treilea, sosind în grup cu Evans, Moreau, Kashechkin şi Frank Schleck. Vinokourov, Kloden, Sastre, Menchov şi Perreiro Sio au trecut linia de sosire uşor întârziaţi faţă de aceştia. Mâine este zi de pauză, iar marţi urmează o etapă ceva mai uşoară decât cea de astăzi, deşi de data asta vor fi şi două căţărări de categorie specială, Col de l'Iseran (2770 m) şi varianta scurtată Col du Galibier. Încă nu avem un favorit clar şi se mai pot întâmpla multe până la final.
yahoo
15-07-2007, 08:17 PM
"Alicsandr" Vino e cam dus saracu. Nu ca i-as duce lipsa dar e clar ca sufera. In opinia mea Valverde va castiga turul. E un ciclist echilibrat, nu straluceste pe munte dar face fata si la contratimp. Apoi mai e si "Albierto Cantador" care la fel s-a tinut bine azi. Va fi interesant.
Ratonu
15-07-2007, 08:39 PM
Sper să câştige Valverde. Să vedem, totuşi, cum se va ţine în Pirinei, unde va fi ceva mai greu decât în Alpi. Nici Rasmussen nu mi se pare total ieşit din cărţi, deşi e clar că va pierde mult timp la ITT-uri (unde, lăsând la o parte "specialiştii" Cancellara, Dekker ş.a.m.d., favoriţi sunt Vinokourov şi Kloden). Ţinând cont şi de faptul că a atacat înainte de o zi de pauză, cred că va putea să sosească de acum încolo cu grupul barosanilor (şi poate, chiar, să îi mai distanţeze o dată) dacă va dori asta. Deci... se joacă.
vinokurov a fost prins cu globula altuia in sange, nu mai avea oricum sanse la castigarea turului dar vestea e oarecum socanta..cu toate scandalurile astea ciclismul isi pierde incet dar sigur fanii
Ratonu
25-07-2007, 09:09 PM
Mda, încep să mă îndrept şi eu spre concluzia că mai bine i-ar lăsa pe toţi să bage cât vor, cum se întâmplă în toate sporturile normale. Între timp, a fost găsit dopat cu testosteron Cristian Moreni de la FDJ şi se pare că se discută scoaterea ciclismului de la Jocurile Olimpice, asta în timp ce în alte sporturi starea dopajului e asemănătoare, numai că nu se iau măsuri. Şi acum îmi vine să râd când mă gândesc la o ediţie a Ştirilor ProTV din timpul Cupei Mondiale de anul trecut, când Raluca ne spunea cu zâmbetul pe buze cum Zidane îşi făcea transfuzii cu propriul sânge ca să poată fi proaspăt pe teren 90 de minute şi la vârsta pe care o avea atunci.
Mă rog, revenind la cursă, Rasmussen e încă primul şi are şanse mari să câştige Turul. Probabil că a trecut vremea când putea să-i ia cineva 3 minute la contra-timp.
rassmusen a fost demis de Rabobank si s-a terminat turul pentru el, tricoul galben si marele favorit..mi-e un pic lehamite de tot, probabil danezul o sa o tina pe a lui ca nu a fost prins concret cu nimic si cam asta a fost.
Anul asta nu mai am avut timp sa ma uit deloc la turul frantei, doar ieri am vazut startul ultimei etape. Nu am fost deloc la curent cu ultimele noutati si cand am citit cati au mai fost exclusi din cauza dopajului am ramas surprins.
Ce sanse avea COntador sa castige turul, asta la inceput?
Ratonu
30-07-2007, 11:36 AM
Contador era cam al 12-lea favorit la casele de pariuri înainte de tur, primul fiind Vinokourov şi următorii doi Valverde şi Kloeden. Eu mă aşteptam ca spaniolul să meargă foarte bine pe munte, dar nu-l vedeam învingător. Oricum, nu cred că e mult mai bine cu el decât cu Rasmussen, Contador a avut şi el legături cu doctorul Fuentes şi apropo de Rasmussen, cred că excluderea lui din echipa Rabobank a fost impusă de conducerea băncii, care nu ar fi vrut să rişte deteriorarea imaginii proprii.
Poate că era mai bine pentru iubitorii sportului să nu existe această luptă sau jumătate de luptă împotriva dopajului, dar acum nu există cale de întoarcere, trebuie luate măsuri serioase, altfel ciclismul va arăta din ce în ce mai rău.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.