View Full Version : sumo
sanshine
27-12-2002, 01:54 PM
Marfa sportul asta! Nu pierd nici un turneu de pe Eurosport (ma rog, cand il dau la 1 noaptea, asta e :( ).
De fapt, Eurosportul asta a introdus o multime de sporturi noi: frate-miu si taica-miu sunt innebuniti dupa sarituri cu schiurile, transmisiunile de curling si snooker sunt urmarite si ele.
Oricum, revenind la sumo: intoarcerea lui Takanohana (preferatul meu) a fost evenimentul anului, pe locul 2 as zice ca a fost promovarea lui Asashoryu la rangul de ozeki. M-a dezamagit putin stagnarea lui Kotomitsuki, care incepuse furtunos anul trecut.
Voi urmariti ceva jocuri din-astea 'ciudate'??
sumoul nu ma pasioneaza, dar este un "sport" nu stiu daca nu l-ai numit tu in post, dar e cu niste echipe care arunca cu niste pietre rotude si trebuie sa ajunga in ceva cerc la capatul pistei, nu stiu exact cum ii zice... :D
Catalinc7
27-12-2002, 07:42 PM
Sumo.... sa ma gandesc ce este..... Nu e sportu' ala in care 2 tipi asa mai facuti pe la 250kg se lupta pt. o masa copioasa?
stefan
31-12-2002, 11:19 PM
mns sportu ala cu niste pietre rotunde e curling.shi (sunt cocalar de mirc) sumo e ala cu doi grasani cum zicea catalin.mie imi plac sariturile cu schiurile,incerc sa nu ratez nici o etapa.sezonu asta m-a dezamagit hautameki
sanshine
03-01-2003, 01:08 PM
.sezonu asta m-a dezamagit hautameki
Si pe mine. Dar eu tin cu celalalt hautameki. Banuiesc ca tu te referi la Matti, eu ma refer la Jussi :wink:
Sirius
04-01-2003, 10:31 PM
La Sumo ma uit si eu foarte des si imi placea de Akebono care era un adevarat munte.
Cat despre sarituri cu schiurile, eu inca mai tin cu Martin Schmidt desi acum sare numai de placere!
curlingul si sumoul sunt niste sporturi anonime, sau cel putin prin romania.
stiu ca este off topic, dar ma rog.......... joaca cineva oina, ca am vazut un reportaj despre oina si am vazut ca este cam la fel ca si baseballu, americanii astia toate sporturile "inventate" sunt copiate de la alte tari
baseball-oina
fotbal american-rugby
Sirbu Mihail Bogdan
06-05-2003, 01:50 AM
se joaca oina si in alte parti decat in romania?
stiam ca e jocu nostru national,oricum nu cred ca americanii au facut baseball-ul dupa iona noastra.
seamana foarte mult, si oina a fost niventata inaintea baseballului
tudosebogdan
06-05-2003, 03:59 PM
curlingul nu-i sport anonim pe la noi, mie imi place la nebunie si am ramas surprins ca au castigat americancele finala mondiala in fata canadei daca nu ma insel. e un sport care pare usor dar cere o finete de invidiat :|
sanshine
06-05-2003, 04:33 PM
baseball-oina
fotbal american-rugby
Probabil englezii te-ar contrazice, zicand ca baseball-ul se trge din cricket. Iar spaniolii/mexicanii ar zice ca se trage din "pelota" - tot un joc asemanator, de-al lor. Si asa cum probabil nimeni in afara tarilor astea nu stie (si nici nu-l intereseaza) ce e pelota, la fel e si cu oina si americanii. Daca nici noua nu ni se mai pare un joc interesant...
ScorpionX
06-05-2003, 07:47 PM
Culmea mie imi place sumo si tin cu Takanohana din todeauna. Mi se pare prea tare pt greutatea lui (cam mica, in comparatie cu altii)
sanshine
07-05-2003, 01:22 PM
vrei sa zici "ai tinut". s-a retras acum vreo 2 turnee. :(
ce parere ai de noul yokozuna, Asashoryu?
http://www.sumo.or.jp/meikan/rikishidata/image/20000100.jpg
E tot in stilul lui Takanohana, mis si muschiulos, cand se incordeaza in lupta nici nu zici ca e luptator de sumo, ci culturist. E primul mongol din istorie care ajunge yokozuna. Zilele astea e iar sumo pe Eurosport, sunt curios ce mai face.
Chestia e ca daca castiga Chiyotaikai turneul asta, are sanse sa ajunga si el Yokozuna, si ar fi iar 3 yokozuna in activitate, ca pe vremea lui Akebono.
tudosebogdan
13-05-2003, 04:24 PM
am si eu o intrebare, acum la Eurosport tot da imagini dintr-un turneu de sumo dar nu am inteles pana acum daca este in desfasurare zilele astea sau a fost candva, odata, de mult de tot si acum e in reluare .... :unsure:
sanshine
15-05-2003, 08:31 AM
de obicei, e ultimul turneu, deci de acum maxim cateva saptamini.
sanshine
14-11-2007, 01:03 PM
off: loool, thread vechi. As spune antic, eram student holtei cand am scris ultimul post :) Dar, decat sa fac unul nou, mai bine il bag pe asta la reanimare.
on: Tare faza cu Asashoryu (http://en.wikipedia.org/wiki/Asashoryu_Akinori) de anu' asta. Primul yokozuna suspendat :rolleyes: Si, in absenta lui, a aparut un alt mongol tanar, Hakuho (http://en.wikipedia.org/wiki/Hakuhō_Shō), a castigat 2 turnee si a ajuns si el yokozuna :o Abia astept sa reintre Asashoryu si sa-i vad luptandu-se (in ultima zi, normal)
John_Terry
14-11-2007, 04:12 PM
nu prea ma pasioneaza sumo. mi se pare un "sport" cam aiurea, sincer...
andrei093
14-11-2007, 09:13 PM
pfff eo nu suport sumo... in sportu asta "SUMO" eo nu vad decat niste grasi ,care baga in ei pana crapa, imbracati in chiloti tanga si care isi dau palme :lol: mai degraba m'as uita cum doi cheliosi se trag de par :lol: NO OFENCE :p:p
sanshine
14-11-2007, 09:28 PM
NONE TAKEN
probabil ca multi oameni zic cand vad fotbal: care-i faza cu handicapatii astia, oameni in toata firea imbracati in pantalonasii aia gay, alearga dupa besica aia de porc sa o bage in atze; si milioane de fraieri belesc ochii la cum flegmeaza astia pe teren :p
e si sumo un sport, are niste traditii, niste reguli, niste campioni si ceva fani; normal ca daca nu te intereseaza n-ai de ce sa le stii :bere:
Eu nu ratez nici un episod de la sumo.E prea tare sportul asta!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.