View Full Version : tactici de joc
marcos22
13-03-2007, 06:41 PM
ma fratilor am vazut ca pe aici se vorbeste numai de patchuri ce dracu mah ca este un manager nu un footbal arcade ar trebui sa se vorbeasca de tactica de joc,de exemplu care este cea mai buna cam ce gen de jucatori iti trebuie si asa mai departe,am intrat si eu pe aici in speranta ca gasesc astfel de lucruri dar se pare ca m-am inselat dar cine stie poate se rezolva ceva cu acest thread.Daca se poate sa vorbiti numai de tactica si strategi prin care voi ati avut succes ar fii superb ca sa afle si alti care inca nu au jucat acest joc niste sfaturi ca asa iau bataie tot timpul si nu mai joaca,asa ca va rog eu fara offtopic de genul "mie nu imi merge asta,dar de ce nu e patchul asta" si asa mai departe
scz pentru greseli de ortografie dar m-am grabit mai ales cea cu titlul inca o data scz
-Dany-
13-03-2007, 06:44 PM
se scrie tactici , apropo . Cea mai buna tactica e cea facuta de asistent (haha :) ) ; pentru mine cel mai bun la FM e un 4-3-1-2
Eu la FM folosesc 4-3-1-2 si e foarte buna .
timisica_cristian
13-03-2007, 08:29 PM
eu zic ca e mult mai buna 4-4-2
OFF TOPIC: Am crezut prima data ca scria tatici de joc:lol:
andreiutzu
13-03-2007, 08:43 PM
4-4-2 For ever!
Astristul
13-03-2007, 11:41 PM
4-1-2-1-2 de obicei asa joc. Dar prefer mult si sistemul 3-4-1-2 asa:
---ST-----ST---
-------CF-------
---AM-----AM---
-LM----------RM-
-----------------
----CD-CD-CD---
Agy23
15-03-2007, 12:51 PM
Cel mai bun este 3-5-2 cu 3 CD , 2 DM , RM, LM, AM , 2 ST.
Astristul
15-03-2007, 07:41 PM
Cel mai bun este 3-5-2 cu 3 CD , 2 DM , RM, LM, AM , 2 ST.
Asta e 3-5-2 standard. Dar pare cam defensiva tactica ta! :p
timisica_cristian
15-03-2007, 08:33 PM
nu e chiar defensiva ( poate aia 5 mijlocasi sunt toti mijlocasi-atacanti:p )
vood0o
16-03-2007, 07:12 AM
4-4-2 e si el destul de bun
----ST---ST---
-------AM-----
-LM---CM---RM-
LWB-------RWB
----CD---CD---
vladnego
16-03-2007, 10:33 AM
Eu joc cu 4-1-3-2 adica asa...
----ST--ST----
-LM---AM--RM-
------DM------
-LB--CD-CD--RB
timisica_cristian
16-03-2007, 10:46 AM
asta e cam prea defensiva, dar fiecare cum vrea
Urmelinho
16-03-2007, 11:28 AM
nu e defensiva. Totusi are 2 atacanti si un mijlocas ofensiv
timisica_cristian
16-03-2007, 05:57 PM
in schema aia nu pare ofensiv ( tr mai in fata )
Ice_Man
16-03-2007, 07:11 PM
Eu folosesc 3-5-2 sau 4-2-3-1 facuta de mine.Nu conteaza cati atacanti ai e foarte bine sa si recuperezi mingea la jumatatea terenului.
3-5-2
----ST--ST---
LM---AM---RM
---DM---DM---
--CD--CD--CD-
4-2-3-1
------ST------
LW---CF---RW
---DM---DM---
LB--CD--CD--RB
vladnego
16-03-2007, 07:13 PM
Nu e defensiva deloc...depinde de tacticile pe care le folosesti...
bke_serg
18-03-2007, 12:06 AM
eu folosesc 4-1-2-1-2
--ST--ST--
----AM----
LM------RM
----DM----
LB------RB
--CD--CD--
----GK----
bke_serg
18-03-2007, 12:07 AM
eu folosesc 4-1-2-1-2,la fel ca toate marile echipe din europa;d
poli tm in fifa
18-03-2007, 10:07 AM
Eu folosesc 3-4-3.Simplu si usor dar trebuie sa sti sa te aperi
Agy23
19-03-2007, 05:30 PM
Cei care folositi 4-1-2-1-2 , cum aveti asezarea ? Ofensiva , normala , defensiva? Cum va aparati ? Sus , normal ? vreau sa trec si eu pe 4-1-2-1-2. Jucati cu offside trap ? Pe contra atac ? ms
vladnego
19-03-2007, 06:11 PM
Hmmm...chestiile astea nu trebuie sa ti le spuna altii...cu toata parerea de rau dar sincer ar trebui sa joci si din experienta sa vezi tu cum e mai bine pentru echipa ta...
Agy23
19-03-2007, 07:20 PM
Pai stii care`i chestia , eu pana acum jucam 3-5-2 clasic si intr`un sezon imi aranjam eu tactica , totul mergea bine si frumos . In sezonul urmator , aceeasi strategie , aceeasi jucatori dar eram pe undeva pe la mijlocul clasamentului si pana imi gaseam din nou tactica ma luptam la retrogradare. Din aceasta cauza v`am cerut parerea . Cu ce mai stiu si eu , cu ce mai spuneti si voi , sa reusesc sa fac o echipa buna.
Astristul
19-03-2007, 08:26 PM
Cei care folositi 4-1-2-1-2 , cum aveti asezarea ? Ofensiva , normala , defensiva? Cum va aparati ? Sus , normal ? vreau sa trec si eu pe 4-1-2-1-2. Jucati cu offside trap ? Pe contra atac ? ms
Incearca 4-1-2-1-2 standard. Te duci la tactica si pui ca defensiva sa fie in jumatatea ta (owm half), pasele in general scurte, contraatacul trebuie sa fie bine pus la punct la antrenament si joaca fara Offside-Trap. Eu doar asa joc la FIFA Manager 07. ;) La TCM 2004 joc cu tactica prezentata pe prima pagina. :p
bke_serg
20-03-2007, 05:15 PM
agy23 depinde ce jucatori ai in echipa!daca ai o linie defensiva foarte buna poti juca si ofoarte ofensiv dar daca ai linia defensiva slaba mai bine ai juca normal!
dropzone
21-03-2007, 10:10 AM
Salutare!
Am tot jucat cu tactica asta: 4-1-2-1-2
Parerea mea este ca nu e prea buna! Am facut o groaza de combinatii in tactica asta dar nimic. Fundasii sunt usor de depasit, mijlocul terenului este varza un DM nereusind sa faca fata in multe situatii, iar atacantii se incurca unii pe altii. Apoi cu aceeasi echipa am schimbat putin tactica:
---st---
---cf---
-am-am-
lbw-dm-rbw
-cd-cd-
---sw---
Am observat multe imbunatatiri desi multi jucatori nu erau chiar buni de pozitiile astea... atacul este mai aerisit jucatorii combinand mult mai bine si fiind serviti foarte bine de RBW si LBW care urca foarte des si gasesc multe spatii libere pe extreme, iar SW este eroul echipei intervenint in orice moment fundasii sunt depasiti... singura ramane la mijlocul terenului unde nu prea am posesie dar macar am parte de victorii.
Astept o parere despre aceasta tactica de joc
vladnego
21-03-2007, 08:03 PM
Este greu sa iti dau pareri sau detalii despre o tactica daca nu am sau nu vad exact tacticile detaliate cu care joci...asa...cum joci tu...cu tacticile puse toate normale adica...de la joc...mi se pare cam defensiva...dar totusi...nu cred ca e...
dropzone
22-03-2007, 08:34 AM
pey o sa fac o caracterizare scurta:
la tactica echipei totul e pe normal... inclusiv linia defensiva...
CD - fw run --- never, pos --- def, mostly long, cautious, tackling normal
SW - la fel ca CD numai ca i-am dat very defensive
DM- la fel ca CD numai ca la passing are patient
RWB, LWB, AM, CF - fw run ---- often, restul pe normAL
ST ---- fw run --often, pos--- attacking.
Daca sunt condus mut un AM pe pozitia CF, si joc cu contraatac in a doua repriza daca in prima atacul nu da randament dar asta numai impotriva echipelor mai bune sau de valoare apropiata!
Mihnea912
24-07-2007, 03:56 PM
Care ar fi o tactica buna pentru atac,dar nici sa te lasi descoperit in aparare?
Astristul
24-07-2007, 08:21 PM
4-5-1 cu wingeri, sau 4-1-2-1-2 simpla. Astea 2 dau o oarecare eficienta in atac, iar apararea este destul de buna! Aceste 2 tactici sunt dupa parerea mea cele mai echilibrate si eficiente. Depinde totusi si ce jucatori ai in echipa.... :p ;)
4-1-2-1-2 e o tactica riscanta, cel putin la football manager daca nu o "cosmetizezi" o iei rau de tot pe cocoasa, iti trebuie un DMC solid, cu tackling si passing foarte bune, aici ma refer la un sissoko, xabi alonso, zanetti, tachinardi si un AMC care sa aiba o viziune extrem de buna a jocului, sa fie in stare sa dea si goluri la fel de multe ca pasele de gol, altfel atacantii nu vor inscrie niciodata daca nu primesc pase bune de la playmaker. O alta problema o constituie complexitatea jocurilor de manager, atat fifa manager cat si football manager, ambele au AI-uri ce iti vor invata tactica dupa 1 sezon maxim doua, ca in realitate de altfel, asa ca trebuie sa vii cu ceva nou dupa fiecare sezon care sa surprinda CPU-ul, facandu-l astfel sa clacheze. In principiu o modificare a mentalitatii atacantilor si a fundasilor de banda ar trebui sa aduca acelasi succes, daca acesta a avut loc cu un an inainte si anul acesta!
de unde ati luat add on pt manager 07?
Astristul
26-07-2007, 06:02 PM
4-1-2-1-2 e o tactica riscanta, cel putin la football manager daca nu o "cosmetizezi" o iei rau de tot pe cocoasa, iti trebuie un DMC solid, cu tackling si passing foarte bune, aici ma refer la un sissoko, xabi alonso, zanetti, tachinardi si un AMC care sa aiba o viziune extrem de buna a jocului, sa fie in stare sa dea si goluri la fel de multe ca pasele de gol, altfel atacantii nu vor inscrie niciodata daca nu primesc pase bune de la playmaker. O alta problema o constituie complexitatea jocurilor de manager, atat fifa manager cat si football manager, ambele au AI-uri ce iti vor invata tactica dupa 1 sezon maxim doua, ca in realitate de altfel, asa ca trebuie sa vii cu ceva nou dupa fiecare sezon care sa surprinda CPU-ul, facandu-l astfel sa clacheze. In principiu o modificare a mentalitatii atacantilor si a fundasilor de banda ar trebui sa aduca acelasi succes, daca acesta a avut loc cu un an inainte si anul acesta!
Bine si daca antrenez o echipa mica si nu am bani sa-l iau pe Sissoko sau Xabi Alonso, ce fac? :p:D
cabina
08-01-2008, 10:16 PM
eu prefer 4-1-2-1-2
----ST---ST---
-------CF-----
-LM--------RM-
-------DB----
LWB-------RWB
----CD---CD---
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.