View Full Version : Care joc credeti ca este mai real?
Vlad87
06-01-2004, 03:36 PM
:offtopic:
danutz_andrey
06-01-2004, 08:54 PM
Pai nu stiu de ce ai pus in acelasi sondaj managerele cu Fifa si cu PES! :blink: Daca ar fi un sondaj intre TCM2004 ,TCM2003 si CM4 as spune clar TCM2004. :cooool: iar dintre Fifa si PES as alege Fifa pt. ca are mai multe licente chiar daca gameplay-ul este sub gameplay-ul de la PES :nashpa:
RaPiDuTz
06-01-2004, 09:24 PM
Hmzz... ce aiurea !
Managere langa simulatoare de fotbal... :scaun:
Oricum daca ma gandesc mai bine as putea da un raspuns la acest sondaj si acesta ar fi TCM 2004, deoarece este un fel de tcm2003 imbunatatit+fifa2004 ceea ce mie nu mi se pare rau deloc... :mishto: (parerea mea :P )
danutz_andrey
06-01-2004, 09:32 PM
Ai dreptate TCM2004+Fifa2004=SUPERJOC :cooool:
Oricumeu am votat Fifa04! :P
Total Club Manager 2003
Total Club Manager 2004
Fifa football 2003
Fifa football 2004
Pro Evolution Soccer 3
CM 4
= bune .... !
deci daca toate sunt bune.... :P .... ganditziva la unu ce coeficient are :unsure: !
oricum pes3 face 50 % din sondaj ! ;)
cocomic
30-01-2004, 02:27 AM
Ma macina si pe mine o curiozitate... cred ca o sa fac si un poll pe tema chestia... cati din cei care zic ca Fifa 04 este mai real si mai fain decat PES3 au jucat vreodata mai mult de 1 meci de PES...
Nu de alta, dar stiu cat de greu se gaseste in Romania PES3, eu a trebuit sa-l cumpar de dincolo, iar spart pe cd destul de putini il au, eventual doar cei care l-au luat de pe ceva dc plus plus...
Si daca n-ati jucat niciodata Pes3, cum puteti compara si spune ca altceva este MAI real sau MAI PUTIN real...
Asteptati sa fac cu johnny site de reluari si goluri PES3... si vedeti voi realitate :D
Ibezarne
30-01-2004, 07:14 PM
Care joc este mai real din ce punct de vedere?
TCM este cel mai slab joc dintre cele din seria managerelor. E varza. Vrea sa simuleze nu numai managementul unui club, ci si viata personala a celui care joaca... Atributele puse jucatorilor sunt total de neinteles... Jucatorii de valoare, daca ai putina grija de tineret, apar pe banda rulanta. E realist din ce punct de vedere? Un prieten a luat Oradea si, in prima saptamana la club, a reusit sa aiba un amical cu Real Madrid (!!!) pe care a batut-o cu 2-1. Singurul lucru care mi-a placut a fost ca puteai sa iti construiesti o scoala de fotbal in strainatate. Campionatul nostru vi s-a parut facut extraordinar? In TCM motorul grafic e inca penibil. Inteligenta in joc e varza. Cartonasele rosii abunda. Schemele tactice sunt de tot rasul... Diferenta dintre echipele mari si mici e minima...
Cel mai bun joc din seria managerelor este, fara indoiala, Championship Manager (nu neaparat 4). Aici sunt zeci de atribute trecute in dreptul unui jucator si, combinate, da nastere la zeci de tipuri de fotbalisti (ca in realitate). Motorul grafic, cel 2d, este in continua dezvoltare (nu exista la ora actuala un astfel de joc care sa arate bine cu motor 3d). Inteligenta jocului (AI) este de sute de ori mai buna decat a TCM-ului. Schimbarile tactice pe care le faci chiar te fac sa simti ca un manager adevarat... Data de baze e imensa si e cea mai buna la ora actuala (200.000 de jucatori si staff....). Satisfactia e enorma atunci cand ai rezultate !!!
Fifa 2004, cu tot riscul de a ma critica, per total (in general) e foarte slab. Bineinteles ca grafica e divina, cornerele si loviturile libere sunt meseriase, dar luat in ansamblu e ... slab. Nu-mi plac pasele. Nu-mi place formula 4-4-2 din joc. Nu-mi plac driblingurile (care sunt sublime, dar poti spune fara sa te doara capul ca lipsesc cu desavarsire). Diferenta dintre echipele mari si mici iar e infima. Poti observa cum un jucator cu o viteza medie iti ajuge la galop jucatori care se doresc a fi cai de rasa... Jucatorii sunt realizati total nerealist (cel mai bun ex. ar putea fi chiar mutu - dar mai bine va aruncati privirea in curtea Barcelonei). Iar optiunea de cariera poate fi considerata un pas inainte, dar deocamdata e de tot rasul. Ca sa nu spun si de meniurile prin care iti tocesti mintea pana intri in joc. Puteti sa ma atacati, dar vorbesc din calitatea unuia care a jucat incontinuu acest joc de la versiunea din 98.
Pro evolution soccer il voi juca aia saptamana care vine si atunci va voi spune parerea mea...
Prin urmare, un mare vot si sfatul meu de al juca il primeste CM...
cocomic
30-01-2004, 08:22 PM
Bine punctat, Iberzane... totusi.. ai spus de motorul grafic penibil din TCM si de grafica superba din FIFA 04... jocurile au acelasi engine, arata la fel de penibil... nu sunt singurul care considera ca pana si fifa 2003 arata mai bine decat 2004... arata pur si simplu desenati, nu ti se par deloc reali jucatorii...
Despre partea cu simulator 2d, cu asta nu sunt de acord, si nici nu am jucat niciodata mai mult de 1 sapt doua Championship Manager.... modul ala text ma enerva rau de tot... era ca si cum Panduru sau Iordanescu ar face schimbari in echipa dupa ce comenteaza Ilie Dobre... :)... un joc de manager sa fie bun, trebuie sa aiba motor 3d... de aia am jucat (unii mai tin minte) in disperare urmatoarele jocuri: USM 98, FA Premier League Manager 99, 2000, TCM 2003 si mai putin 2004, din lipsa de timp... Poate daca s-ar putea combina optiunile din cm si rezultatul pe care il au, cu putin engine 3d, ar fi un joc reusit :P
In legatura cu PES3, iti dau un sfat: nu-ti da verdictu pana nu joci cateva jocuri, o sa fii uimit cum nici un joc nu seaman cu altul, AI-ul jucatorilor tai nu se baga peste tine cum face la fifa.. (de exemplu cand sa preia mingea langa linia de out, la fifa 99% din cazuri jucatorul o prelua pe piept si mingea iesea afara... shitty...).... ma rog, o sa vezi tu mai bine ca aici in nici un caz nu se iese prin bara si prin plasa ca prin stargate :D... Incearca sa-l joci real, cu pase la mijlocul terenului, cu constructie, cu ocazii, cu ratari, cu goluri primite la singurul lor sut pe poarta... cu penalty-uri pentru sau impotriva ta discutabile.. cu posibiltatea ca arbitrul sa fluiere hent (hands)... chiar, oare cei care au facut fifa n-au vazut nici un hent vreodata?...
yahoo
30-01-2004, 09:33 PM
AM REVENIT!
E ceva stupid sa pui Managere langa Fife.Parerea mea. :offtopic: :scaun: :nashpa: :nebun:
Andrei_C
30-01-2004, 10:25 PM
parca mai era un joc, euro .. cam , ca fifa ..
mai este ?
JohnnyUSA
30-01-2004, 10:32 PM
Domnii mei ... toti spuneti ca fifa are grafica si bla bla bla .. toti spuneti ca tcm super simulator ... ma simt nevoit sa nu fiu de acord. ( precizez ca nu sunt un mare fan al managerelor .. deci parerea mea s-ar putea sa fie putin subiectiva vis-a-vis de acestea )
.. ma enerveaza la culme jenul de oameni care ( dupa cum spune si cocomic ) n-au jucat un joc anume pana acum .. dar isi dau cu parerea despre el cum ca ar fi .. si ca ar fi , si asta numai din auzite.
Dupa parerea mea ( nevizata ) cel mai tare manager este CM4, intre fifa si PES .. cum majoritatea dintre voi stiu .. sunt de partea PES3-ului , ca argumente pot aduce gramezi .. insa nu este cazul , cel putin deocamdata. O chestie vreau sa pun pe tapet in mod special acum : toti spuneti ca fifa face PES la grafica .. va dau un sfat .. jucati PES pe un Ati Radeon 9600 PRO.. si apoi sa-mi spuneti daca-i mai tare fifa.
Inca o chestie : pana si domnu' mns a recunoscut ca singura salvare a EA in cazul seriei FIFA ( pe viitor bineinteles ) este achizitionarea trustului japonez KONAMI!
P.S.: puteti sa ma criticati .. puteti sa spuneti orice .. insa tineti cont de un singur lucru .. a inceput MIGRAREA! ( lumea trece in numar din ce in ce mai mare de la FIFA la PES ). La anul PES4 va fi un BLOCKBUSTER! fifa .. daca EA o tine pe aceeasi reteta , va fi OLD STORY ! M U L T U M E S C ! :pimp:
hmmmmmmm si eu unu ca credeam ca numai in "galerii" sau "shout box" exista
discutii inchinse
poate am jucat eu numai fifa, si pes doar vreo 2 meciuri pe play station, dar mie imi place fifa, si voi ramane intotdeauna pe fifa :P asta e alegerea mea...nici pe mine nu ma deranjeaza ca pes e cel mai tare dupa voi ;p
cocomic
31-01-2004, 02:10 AM
Originally posted by mns@Jan 30 2004, 11:59 PM
poate am jucat eu numai fifa, si pes doar vreo 2 meciuri pe play station, dar mie imi place fifa, si voi ramane intotdeauna pe fifa :P asta e alegerea mea...nici pe mine nu ma deranjeaza ca pes e cel mai tare dupa voi ;p
lol mns... ai dreptate... numai ca ai pus ceva in plus: "dupa voi"...
adica pes e cel mai tare. punct.
stii cum esti tu? cum eram eu cu ciorba de burta... n-am gustat aproape niciodata, si vreo 20 de ani am zis ca nu-mi place... pana am mancat acu 2 ani la mare si de atunci sunt fan :)
:pimp:
Johnny, cum facem sa vorbim mai in detaliu despre proiect :D
JohnnyUSA
31-01-2004, 12:13 PM
ma cocomic .. eu oricum ciorba de burta nu o sa mananc .. nu am mancat niciodata.
legatura o luam cel mai bine pe PM aici.
Ibezarne
02-02-2004, 12:41 AM
Originally posted by yahoo@Jan 30 2004, 09:33 PM
AM REVENIT!
E ceva stupid sa pui Managere langa Fife.Parerea mea. :offtopic: :scaun: :nashpa: :nebun:
Cam asta e si parerea mea ...
Ibezarne
02-02-2004, 02:24 PM
Originally posted by cocomic@Jan 30 2004, 08:22 PM
Bine punctat, Iberzane... totusi.. ai spus de motorul grafic penibil din TCM si de grafica superba din FIFA 04... jocurile au acelasi engine, arata la fel de penibil... nu sunt singurul care considera ca pana si fifa 2003 arata mai bine decat 2004... arata pur si simplu desenati, nu ti se par deloc reali jucatorii...
Despre partea cu simulator 2d, cu asta nu sunt de acord, si nici nu am jucat niciodata mai mult de 1 sapt doua Championship Manager.... modul ala text ma enerva rau de tot... era ca si cum Panduru sau Iordanescu ar face schimbari in echipa dupa ce comenteaza Ilie Dobre... :)... un joc de manager sa fie bun, trebuie sa aiba motor 3d... de aia am jucat (unii mai tin minte) in disperare urmatoarele jocuri: USM 98, FA Premier League Manager 99, 2000, TCM 2003 si mai putin 2004, din lipsa de timp... Poate daca s-ar putea combina optiunile din cm si rezultatul pe care il au, cu putin engine 3d, ar fi un joc reusit :P
In legatura cu PES3, iti dau un sfat: nu-ti da verdictu pana nu joci cateva jocuri, o sa fii uimit cum nici un joc nu seaman cu altul, AI-ul jucatorilor tai nu se baga peste tine cum face la fifa.. (de exemplu cand sa preia mingea langa linia de out, la fifa 99% din cazuri jucatorul o prelua pe piept si mingea iesea afara... shitty...).... ma rog, o sa vezi tu mai bine ca aici in nici un caz nu se iese prin bara si prin plasa ca prin stargate :D... Incearca sa-l joci real, cu pase la mijlocul terenului, cu constructie, cu ocazii, cu ratari, cu goluri primite la singurul lor sut pe poarta... cu penalty-uri pentru sau impotriva ta discutabile.. cu posibiltatea ca arbitrul sa fluiere hent (hands)... chiar, oare cei care au facut fifa n-au vazut nici un hent vreodata?...
Am spus urmatorul lucru: grafica lui 2004 este buna, motorul 3d pentru TCM este patetic... De ce? Pentru ca eu consider ca jocul fifa 2004 nu se muleaza pe un joc manager.
Apoi despre motorul 2d... Nu inteleg ce vrei sa spui. Motorul 2d nu e ala text !!! Asta se intampla in cm3 (sau cm01-02). Motorul 2d din cm0304 este ala in care terenul si jucatorii sunt aratati de sus. Mi se pare foarte bun. Tactica este exact asa cum o gandesti iar meciurile sunt foarte bine realizate. Incearca sa joci si o sa vezi !!!
TCM-ul ar rivaliza mai degraba cu sims decat cu cm. Pentru ca in tcm astepti mai deegraba sa vezi cum reactioneaza un jucator atunci cand il lasa nevasta si mai iti cauti si tu prietena cu care sa te logodesti si sa ii dai cadouri scumpe doar ca sa o ceri in casatorie si apoi sa divortezi. Sau daca esti sadic, faci mai intai un copil chiar daca ea nu are 18 ani impliniti...
De forumul asta am aflat de pe siteul cmro.gameszone.ro. Am auzit ca siteurile ar fi infratite! Chiar nu e nici un iubitor de cm pe aici? CM rulzzzzzz !
i tell u something...tcm rulz
cm e patetic
super naspa
cm rulz !
e mult mai realist !!!!
o sa incerc si eu sa fac rost de el
ca m-am plictisit de demo :P !
RaPiDuTz
20-02-2004, 12:04 AM
lol
votati mha PES3...lasa-ti managerele ca sunt naspa <_<
tcm04 are gameplayul infect a lu` fifa04 si prea putine optiuni de tactica si toate alea... :nashpa:
iar cm4 meniu aiurea,unele optiuni care ma cam enerveaza si vizualizarea meciului infecta :nashpa:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.