View Full Version : 1 Decembrie
Azi e 1 Decembrie si se implinesc 85 de ani de la Marea Unire.. :P
iei :party: mai sunt doar 15 an pana la 100 de ani :cooool:
Nu m-am dus la scoala...da m-a chemat aia la meditatii.... :(
..........I'm lovin'it............. ! ;)
stefan
01-12-2003, 07:51 PM
hm, vad ca pentru mult 1 decembrie e doar o zi cand stai acasa... ia ganditiva ca daca nu era unirea de la 1 decembrie nu ar fi existat acum fifaromania....si probabil ca "ceasca" inca ar fi trait si in cazu asta nu cred ca auzea romania de fifa sau alte jocuri
MaPaX
01-12-2003, 09:15 PM
La Multi Ani, ROMANIA !
La Multi Ani, Alba-Iulia !
La Multi Ani, tuturor de 1 decembrie !
hmm daca nu ar fii fost unirea d ela intai decembrie...pe mns il cheama janos, pe mine sau dimitry, pe stefan andrej, pe scandalf mehmet, deci aratati mai mult despect pt cei care au murit pentru Romania.
Sa stiti ca la ce oameni populeaza azi Romania, nu prea m-ar fi deranjat sa ma cheme Janos :P . Oricum pe bunicu-eu il chema Veres, deci are cheva origini de vecini de dincolo de Tisa :P. Inainte imi era putin rushine de 12,5% din radacinile mele, dar...lol cui ii pasa, oricum cealalta parte de 87,5% din mine e 100% romaneasca :P, mai ales ca taica-meu e din Targovishte :P, Chiar ceva straini naturalizati avem pe aici pe la forum?
Inapoi la Unire...deci stefane, daca nu era Unirea=>nu era nici ceasca, cel putin pentru mine :P si inca nu stiu cat din tara, pentru ca noi eram in ungaria, restu erati comunisti :P
Stiati ca unirea (nu bautura cu bah gogule, probleme ?!?!) a fost "conceputa" la Arad in casa lui S.C.Pop de care nu stau foarte departe :P si cei mai importanti oameni (Goldis) au fost tot din Arad :P so :P Arad rulez :P
Scouville
02-12-2003, 12:47 AM
Ba daca nu era unirea , ungaria avea iesire la marea neagra si noi ne bateam cot-la cot cu liechenstein (desi nu suntem departe de ''performanta ''asta <_< )
Adevarat unirea a fost foarte importanta dar si al 2-lea razboi mondial in care am reusit sa recucerim Transilvania .... sau ma rog nord-vestul ei deci :unsure: ...
Apropo m-am uitat si yo prin arborele meu genealogic .... o sa dau doar de la a 2 generatie (bunicii :lol: )
25% Oltean-Tg Logresti , 25% Focsanean-Focsani , 25 Grec-Salonik , 25% Macedonean(pe rit vechi)-Galicnik :cuminte:
Daca ma gandesc bine cam toti avem Origini straine ... Dar putini au Suflet de Roman :mishto: .... Traiasca Unirea :mishto: , Traiasca Romania :mishto:
Traisca cel mai invetiv popor de pe planeta :mishto: (din toate punctele de vedere)
Nu cred, Ungaria avea doar transilvania, rusii probabil luau toata moldova nu doar teritoriul nuit azi tzara moldova, si romania ramanea doar cu oltenia, dobrogea si ce naiba mai e pe acolo...
chiar, faza asta cu tzara moldova mi se pare cam absurda, deci au aceeasi istoie, au aceeasi limba, sunt tot romani, pana in 1945 parca au facut parte din romania, atunci ce nu vor sa intre iar in romania...ajung rusii sa ne fure moldova..vor sa o federalizeze cica acum...
eu sunt 100% roman. de 10 generatii stramosii mei au fost romani 100% . nu stiu de ce ii vor rusii pe aia pt ca resurse naturale nu au, saraci sunt...singurul avantaj ar fii sa fie vecinii nostri din nou
:sanshine2: ati inceput cu istoria :sanshine2:
si eu sunt roman 120% ... dau pe afara.... :scaun:
:P
RaPiDuTz
02-12-2003, 12:08 PM
aaaaaa, nu vazusi topicu :huh: .... LA MULTI ANI ROMANIA !!!!
Bine macar ca au dat televiziunile filme romanesti (pro tv: garcea si oltenii :D )
stefan
02-12-2003, 05:46 PM
bah, cica eu as avea si stramosi sarbi parca :blink: .in rest is moldovean si se pare ca is mai mult botosanean si vasluian decat iesean :lol:
:offtopic: mns, vad ca iti place unirea(bautura :P ) sau ai facut o pasiune pt basculante?
Scouville
02-12-2003, 08:25 PM
PArtea nasoala este ca In Rep Moldova timp de 40 de ani au stat sub urss astia si-au mai pierdut din anumite obiceiuri , linba nu o cunosc toti(mai repede stiu aia rusa)si in afara de cativa romania ce au trait toata perioada asta cu gandul la libertate ... noua generatie sa zicem chiar cei de varsta noastra '84-'88 nu pun mare pret pe cuvinte precum unire , roman , etc - depinde si de educatia primita de acasa - si asta ma ingrijoreaza ... au reusit rusii in 40 de ani ce nu au reusit turcii in sute ... au dezradacinat din mentalitatea oamenilor conceptul de unire .... pacat sa speram ca nu toti sunt asa (vb din exp propriu am vb pe mirc cu unu din chisinau si m-am ingrozit de ce ideii si concepte avea ala)
De N bucovinei ce sa mai zic ca deja Cernautiu e trecut Cernisky si nu cred sa se mai stie linba romana acolo :alida:
Originally posted by stefan@Dec 2 2003, 06:46 PM
bah, cica eu as avea si stramosi sarbi parca :blink: .in rest is moldovean si se pare ca is mai mult botosanean si vasluian decat iesean :lol:
:offtopic: mns, vad ca iti place unirea(bautura :P ) sau ai facut o pasiune pt basculante?
de unde reiese asta? ce, cu cine ai vorbit? ti-a zis cineva ceva? <_< :nebun:
stefan
03-12-2003, 05:14 PM
Originally posted by mns@Dec 3 2003, 05:04 PM
de unde reiese asta? ce, cu cine ai vorbit? ti-a zis cineva ceva? <_< :nebun:
lol, pai reiese din posturile tale, ca prin ultimele vad numai aluzii la reclama aia...si ce te ambalezi asa....
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.