PDA

View Full Version : PES series vs FIFA series

Stef
10-10-2006, 10:16 PM
Imi place la nebunie PES... abia astept PES 6 care sper sa apara pana in noiembrie 06... Cred ca va intrece Fifa, dar sper ca baietii au si licenta de la echipe sa foloseasca adevaratele nume ale jucatorilor si a echipelor... m-am saturat sa vad in PES 5 chestii de genul: (nume adevarat / nume PES) Kahn / Kalm, Lehmann / Lehjma (sau ceva de genul asta)

**In cazul in care exista deja un poll sau un topic cu aceasta tema rog un administrator sau moderator sa stearga acest poll...

Tele`Santana
10-10-2006, 10:21 PM
Avand in vedere ca deabea anul asta am aflat de pes merg pe seria FIFA insa presimt ceva frumos la PES6 astept jocul si astept topicul incendiar FIFA07 VS PES6 :)

Stef
10-10-2006, 10:32 PM
Cred ca exista 2 diferente intre Fifa si PES (doua mari)
Fifa are grafica mai buna
PES este fotbal... (oare nu ar putea aparea si un patch pentru PES 6 cu Liga 1 Burger??)

Ce nu mi-a placut la PES? La inceput mi s-a parut aberanta faza ca tii D si iti face pressing automat (asta e misto), dar se dau destul de usor faulturile... am citit un Preview pentru PES 6 si cica nu mai exista problema asta la faulturi si va fi in functie de arbitru (un arbitru din Anglia nu prea fluiera, iar un Italian te va stresa mai ceva decat soneria de la usa)... Si nici meniul nu mi-a placut... e putin prea pentru PS2... oricum eu cred ca e mai bun decat Fifa... nu poti pune niste CANADIENI (cum sunt cei de la EA sa faca un joc cu care nu prea au legatura...), cei drept cred ca KONAMI (firma care face PES) este din Japonia/Korea/China(???)... nu sunt sigur, dar oricare ar fi se pricep (cel putin in realitate) mai bine la fotbal decat canadienii..

Cristy428
10-10-2006, 10:41 PM
apare si la pes liga 1, plus stadioanele :rolleyes:
pacat ca nu mai apare si la fifa, ca eu le joc pe amandoua ...

T!G3R
11-10-2006, 07:17 AM
siteul asta e fifaromania,pes are siteul lui

Nightdevil
12-10-2006, 07:13 PM
ma cum v-ati pus tricourile favoritilor la avatar va rog ca vreau si eu
:romania: :fotbal:

Tudorikfarafrik
12-10-2006, 09:00 PM
stef informeaza-te inainte sa postezi aici...in echipa care face FIFA majoritatea sunt europeni,cativa asiatici si in ultimul rand americani(si Canada e tot in America ;) ).Si eu am crezut asta odata,dar am citit un interviu al lui Joe Booth(producatorul FIFA07) in care spune clar si raspicat ce am scris eu mai sus.

bai3tzash
13-10-2006, 03:19 PM
nu-mi place PES absolut deloc. Nu as da Fifa pe niciun joc PES. Dezavantaje PES: grafica ca dracu`, gameplay greoi, niste faze cu mingea care nu sunt reale, de parca ai fi pe Luna nu pe Pamant, dai o pasa scurta si se baga un adversar in fata si asa zboara mingea ca nici cu detectivi nu o gasesti :) :)

Undeath
13-10-2006, 03:53 PM
Originally posted by bai3tzash@Oct 13 2006, 04:19 PM
nu-mi place PES absolut deloc. Nu as da Fifa pe niciun joc PES. Dezavantaje PES: grafica ca dracu`, gameplay greoi, niste faze cu mingea care nu sunt reale, de parca ai fi pe Luna nu pe Pamant, dai o pasa scurta si se baga un adversar in fata si asa zboara mingea ca nici cu detectivi nu o gasesti :) :)
95953

1) grafica din pes3 e mai faina ca grafica din fifa !
2) gameplayul e foarte bun si mult mai bun ca fifa , nu stiu ce iti place la fifa sa vezi tot timpul dunga aia pe teren sau sa ai tot acelasi stadion , sau sa dai pe langa poarta si sa zica gol , sau sa cada mingea pe bara sta 10 secunde cade afara si da GOL . s-ati mai zic ?
3)iti plac jucatorii luciosi din fifa ? care fug toti la fel cu acelasi mod de alergare ?
4)faze care nu sunt reale?! zimi tu mie o faza ireala si eu ma pensionez . dar la fifa ti se par reale ? sa dai gol din 3 faze , in toate meciurile ? sut de la distanta , centrare-cap-gol, lovitura libera .
5)pai cum sa fie ma ? ca la fifa ? ca daca pasezi din careul tau sa ajunga in celalat ? nu crezi ca e cam dereglat fifa ?

acum parerea mea:

cred ca ati vazut-o deja , inca un esec pentru EA :crazyboy:
si PES3 e peste fifa 2007 din toate punctele de vedere , cu exceptia licentelor .

phane
13-10-2006, 08:44 PM
Sa stii ca d cand am fifa 2007 nu am dat gol din aceeasi faza de 2 ori. Sunt atatea posibilitati, ca sa nu mai zic de cate feluri de driblinguri exista, mai ales daca ai un gamepad. Fifa e prea complex ca sa se compare cu pes. Fifa 2007 e un omagiu pentru fotbal, iar pes e doar asa fapt divers, sa se afle japonezii in treaba. Meniul ala de cakat te face sa crezi ca joci un joc pe televizor, d'ala cu manete, ati auzit de el, era la moda acu 10 ani-Terminator. Grafica nu e realista, fifa are mai multe fete de jucatori si sa nu mai zic de echipe realiste, jucatori adevarati si stadioane. Pai care mai e satisfactia daca nu dai cu ronaldinho gol de la jumatetea terenului, sau daca nu joci cu chelsea in champions league si te bati sa transferi jucatori din milioanele de optiuni pe care le ai la manager mode. La pes doar joci si atat cu niste jucatori inexistenti si niste echipe idioate. Pai asta numesti tu realist?nici intr-un milion de ani n-o sa egaleze pes experienta fifa de 10 ani. Aici mi-am incheiat pledoaria.

edy2004
13-10-2006, 11:45 PM
phane-dute tata si dormi cu pledoaria ta de doi bani,si cu jocul tau de doi lei;joaca tu fifa cu meniul daca asta te face sa te simti bine si da gol cu ronaldinho de la jumatatea terenului;adevarul e ca in realitate ronaldinho da in fiecare meci gol de la jumate.frate,pes-ul e simulator si daca vreodata ai sa inveti sa il joci poate ai putea sa-l critici,pana atunci vezi de fifa,si de meniul in care iti petreci timpul iar daca nu vezi grafica si jucatorii de la pes care seamana izbitor cu cei din realitate treci pe dioptrii mai mari
OFF topic-de ce am warn,ca nu am mai postat de mult pe aici?

Tele`Santana
14-10-2006, 07:36 AM
Mai aveti putina rabdare sa apara PES6 si atunci ne dam cu parerea va iesi ceva frumos oricum FIFA07 este o combinatie intre PES5 cu FIFA World Cup si cine e cunoscator si le-a jucat poate sa imi dea dreptate

Undeath
14-10-2006, 08:05 AM
Originally posted by Tele`Santana@Oct 14 2006, 08:36 AM
Mai aveti putina rabdare sa apara PES6 si atunci ne dam cu parerea va iesi ceva frumos oricum FIFA07 este o combinatie intre PES5 cu FIFA World Cup si cine e cunoscator si le-a jucat poate sa imi dea dreptate
96022

fifa nu e nici o combinatie , EA fura de la KONAMI ca hotii de fier vechi , sa nu zic cate faze au furat ei de la KONAMI . Cat despre meniu ? frate phane tu joci fotbal cu meniul ? :D , cat despre grafica vorba lu edy2004 ,,treci pe dioprii mai mari'' :lol: , phane ai zis ceva de stadioane ? tu nu vezi ca si gazonu pe toate stadioanele e LA FEL . ce sa zic despre tribune ? doar bannerele fac diferenta la fifa , la PES5 fiecare stadion are gazon special nu ca la fifa , la fel si suporterii , care uneori cand dai gol se vad cu fularele in mana si etc...anti-fifa , pes is the best .

sdc
14-10-2006, 10:02 AM
nu tin partea nimanui,dar sunt companii prea mari ca sa fure una de la alta

edy2004
14-10-2006, 02:24 PM
konami nu are ce sa fure de la EA,daca s-ar intampla acest lucru ar distruge pes-ul

reddyBo
14-10-2006, 02:27 PM
Cand apare pes6 o sa il joc si eu. Sa vad cum e...Am inteles ca nu prea au licentze.

phane
14-10-2006, 02:28 PM
Originally posted by edy2004@Oct 14 2006, 12:45 AM
phane-dute tata si dormi cu pledoaria ta de doi bani,si cu jocul tau de doi lei;joaca tu fifa cu meniul daca asta te face sa te simti bine si da gol cu ronaldinho de la jumatatea terenului;adevarul e ca in realitate ronaldinho da in fiecare meci gol de la jumate.frate,pes-ul e simulator si daca vreodata ai sa inveti sa il joci poate ai putea sa-l critici,pana atunci vezi de fifa,si de meniul in care iti petreci timpul iar daca nu vezi grafica si jucatorii de la pes care seamana izbitor cu cei din realitate treci pe dioptrii mai mari
OFF topic-de ce am warn,ca nu am mai postat de mult pe aici?
96015

sa stii ca daca pesul nu are licente nu are nici un farmec. Am jucat si eu pes5 si sincer mi-a placut, dar la un moment dat m-am plictisit k (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) nu mai aveam ce face. daca si pes6 o sa fie la fel nu va rezista nici 2 minute in calculatorul meu. Astept un joc care sa combine fifa cu pes, da stiu ca nu se va intempla niciodata, dar pana atunci ramanaem cu rivalitatea. si fiecare are parerea lui, nu tre (sunt cocalar de mirc) sa te ataci asa. CHILL

edy2004
14-10-2006, 02:59 PM
de aceea are succes fifa printre toti pustii de 8-10 ani,are licente;ce ma doare pe mine ca e campionatul japoniei cand eu joc doar cu manchester si doar on-line,poate sa aiba fiecare echipa de fotbal din lume,atat timp cat nu va avea un gameplay jucabil care sa iti dea voie sa gandesti o faza,o tactica fifa nu va ajunge niciodata pes-ul,nici la grafica dar mai ales la gameplay;asta e ideea pesului,e simulator se apropie de realitate si ne pune mintea la contributie.
Licente-daca tii neaaparat sa ai licente baga un patch;vad ca pe multi intereseaza mai mult licentele decat jocul in sine
PS probabil ca nu ai 8-10 ani dar conceptia ta despre aceste 2 jocuri se apropie de cele ale unor kinderi care stau ore intregi la fifa si dau goluri la greu si se lauda ce jucatori mari de fotbal sunt ei,iar daca ii pui sa joace pes dupa 5 minute incep sa critice ca de ce nu merge sa dai o pasa,de ce nu se demarca ala;pai simplu,trebuie sa asezi echipa,sa setezi fiecare jucator fiecare tactica in parte,nu dai mingea in careul advers si gata gol;e ceva mai complicat pes-ul si iti trebuie ceva timp sa il inveti,binenteles daca ai timp sa mai ales rabdare

Undeath
14-10-2006, 04:10 PM
Originally posted by edy2004+Oct 14 2006, 03:59 PM-->de aceea are succes fifa printre toti pustii de 8-10 ani,are licente;ce ma doare pe mine ca e campionatul japoniei cand eu joc doar cu manchester si doar on-line,poate sa aiba fiecare echipa de fotbal din lume,atat timp cat nu va avea un gameplay jucabil care sa iti dea voie sa gandesti o faza,o tactica fifa nu va ajunge niciodata pes-ul,nici la grafica dar mai ales la gameplay;asta e ideea pesului,e simulator se apropie de realitate si ne pune mintea la contributie.
Licente-daca tii neaaparat sa ai licente baga un patch;vad ca pe multi intereseaza mai mult licentele decat jocul in sine
PS probabil ca nu ai 8-10 ani dar conceptia ta despre aceste 2 jocuri se apropie de cele ale unor kinderi care stau ore intregi la fifa si dau goluri la greu si se lauda ce jucatori mari de fotbal sunt ei,iar daca ii pui sa joace pes dupa 5 minute incep sa critice ca de ce nu merge sa dai o pasa,de ce nu se demarca ala;pai simplu,trebuie sa asezi echipa,sa setezi fiecare jucator fiecare tactica in parte,nu dai mingea in careul advers si gata gol;e ceva mai complicat pes-ul si iti trebuie ceva timp sa il inveti,binenteles daca ai timp sa mai ales rabdare
96066
[/b]

ai perfecta dreptate , cat despre unirea dintre EA si KONAMI , phane poti sa uiti , daca sar unii KONAMI cu EA s-ar distruge PES-ul .

<!--QuoteBegin-edy2004@Oct 14 2006, 03:24 PM
konami nu are ce sa fure de la EA,daca s-ar intampla acest lucru ar distruge pes-ul
96059

eu ziceam ca EA fura de la KONAMI ca hotii la fier vechi , de ex: X-ul unde cade mingea e luat de la PES , daca un jucator de al tau nu ajunge la minge intra prin alunecare si io (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) paseaza mingea din fata adversarului tot de la PES e luata , majoritatea plonjoanelor tot de la PES sunt luate , efectul mingii tot de la PES , sa iti mai zic ? sa va intre in cap pasionatilor de fifa ( 7-12 ani ) , fifa 07 nu se apropie nici macar de PES 3!!! :scaun:

Deeny
14-10-2006, 07:58 PM
Fifa imi palce cel mai mult.Nu imi place deloc PES.FIFA mi se pare ca are grafica mai buna deci fifa4ever

phane
14-10-2006, 09:35 PM
Originally posted by edy2004@Oct 14 2006, 03:59 PM
de aceea are succes fifa printre toti pustii de 8-10 ani,are licente;ce ma doare pe mine ca e campionatul japoniei cand eu joc doar cu manchester si doar on-line,poate sa aiba fiecare echipa de fotbal din lume,atat timp cat nu va avea un gameplay jucabil care sa iti dea voie sa gandesti o faza,o tactica fifa nu va ajunge niciodata pes-ul,nici la grafica dar mai ales la gameplay;asta e ideea pesului,e simulator se apropie de realitate si ne pune mintea la contributie.
96066

pesul n-a fost mare lucru sa-l invat ca e destul d usor si are cateva faze care poti sa la repeti. gameplayul e ok si poti sa feci faze complicate daca te chinui, dar cum ai spus si tu, e destinat pt o anumite categorie de varsta. eu joc fifa la professional si cateodata la world class si sa stii ca si acolo trebiue sa gandesti anticipat foecare miscare si sa schimbi tactica in functie de adversar. iti cam ies peri albi cateodata, asa ca nu lauda prea mult pesul, si daca tot vrei sa o faci du-te pe PESromania si spune-ti of-urile acolo. sa stii ca disputa asta poate continua la nesfarsit si nu cred ca cineva o sa aiba vreodata oerfecta dreptate, dar fiecare cu gusturile lui.
PS: am 17 ani in caz ca te intereseaza si joc din placere fifa si nu din disperare

phane
14-10-2006, 09:36 PM
Originally posted by phane@Oct 14 2006, 10:35 PM
pesul n-a fost mare lucru sa-l invat ca e destul d usor si are cateva faze care poti sa la repeti. gameplayul e ok si poti sa feci faze complicate daca te chinui, dar cum ai spus si tu, e destinat pt o anumite categorie de varsta. eu joc fifa la professional si cateodata la world class si sa stii ca si acolo trebiue sa gandesti anticipat foecare miscare si sa schimbi tactica in functie de adversar. iti cam ies peri albi cateodata, asa ca nu lauda prea mult pesul, si daca tot vrei sa o faci du-te pe PESromania si spune-ti of-urile acolo. sa stii ca disputa asta poate continua la nesfarsit si nu cred ca cineva o sa aiba vreodata oerfecta dreptate, dar fiecare cu gusturile lui.
PS: am 17 ani in caz ca te intereseaza si joc din placere fifa si nu din disperare
96121

scuzati greselile din text dar sunt cam obosit, am avut o zi plina azi

edy2004
14-10-2006, 10:11 PM
in caz ca nu ai observat topicul se numeste PES vs FIFA,prin urmare aici posteaza atat jucatorii de pes cat si cei de fifa
PS citeste putin regulamentul forumului ca ai postat de doua ori consecutiv

phane
14-10-2006, 10:45 PM
Originally posted by Undeath@Oct 14 2006, 05:10 PM
ai perfecta dreptate , cat despre unirea dintre EA si KONAMI , phane poti sa uiti , daca sar unii KONAMI cu EA s-ar distruge PES-ul .
eu ziceam ca EA fura de la KONAMI ca hotii la fier vechi , de ex: X-ul unde cade mingea e luat de la PES , daca un jucator de al tau nu ajunge la minge intra prin alunecare si io (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) paseaza mingea din fata adversarului tot de la PES e luata , majoritatea plonjoanelor tot de la PES sunt luate , efectul mingii tot de la PES , sa iti mai zic ? sa va intre in cap pasionatilor de fifa ( 7-12 ani ) , fifa 07 nu se apropie nici macar de PES 3!!! :scaun:
96079

si de unde stii ca nu pes a furat de la fifa ca hotii de petrol din conducte? pesul mereu apare mai tarziu decat fifa, iar fifa are mai multi ani de experienta

edy2004
14-10-2006, 10:48 PM
phane,zi un lucru furat de pes de la fifa,si pentru cultura ta generala pes-ul a aparut inainte de fifa,se numea iss

pikciu
14-10-2006, 10:48 PM
hai, gata, las-o balta. pana la urma nu te obliga nimeni sa joci pes, ramai pe fifa si spera ca peste cativa ani o sa ajunga cat de cat sa semene cu pes. pana atunci apasa pe s+a+d si bucura-te la gol. :P

phane
14-10-2006, 10:54 PM
Originally posted by edy2004@Oct 14 2006, 11:48 PM
phane,zi un lucru furat de pes de la fifa,si pentru cultura ta generala pes-ul a aparut inainte de fifa,se numea iss
96141

bai frate da mereu tii sa ma contrazici, nici nu stiu de ce ma mai obosesc. nu poate omu sa-si spuna parerea ca hop si edy2004 sare repede ca 'nu-i asa, e ca mine, ca io (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) ma pricep si bla bla bla'. relaxeaza-te si incearca sa fii receptiv, Mr. Know-It-All. CHILL BROTHER, CHILL

edy2004
14-10-2006, 10:55 PM
pai cand zici ca a furat cineva ceva de la altcineva vii cu argumente si in a doau problema ti-am zis ca pes-ul a aprut inainte de fifa sub o alta denumire,ce e rau in asta?

phane
14-10-2006, 11:03 PM
Originally posted by edy2004@Oct 14 2006, 11:55 PM
pai cand zici ca a furat cineva ceva de la altcineva vii cu argumente si in a doau problema ti-am zis ca pes-ul a aprut inainte de fifa sub o alta denumire,ce e rau in asta?
96146

auzi, tu ai o anumita satisfactie cand crezi ca esti singurul care ai dreptate, sau chiar iti place sa fii un ghimpe in coaste? Mai bine ti-ai folosi energia pentru altceva, dar hai salasam topicul asta ca deja a inceput sa devina personal si nu e bine. Uite eu ingrop securea razboiului si de acum in colo fiecrae cu parerea lui, fara contraziceri, bine?

edy2004
14-10-2006, 11:56 PM
nu frate nu am nici o satisfactie,ti-am spus ce stiu;pe de alta parte acum un an si ceva ma certam cu cei care tot sustineau pes-ul pana intr-o zi cand m-am deci s sa il incerc si eu;deci sa fiu inteles,nu o tin cu pes-ul ca sunt eu fan Konami sau altceva,pur si simplu mi se pare mai bun;daca ea vor scoate un fifa care va fi peste pes il voi juca cu placere,dar din momet ce cumpar fifa06 pe ps2,dau 2 milioane pe cd original ca sa il joc in retea si vad cum mingea trece prin plasa si aia nu acorda gol sau alte buguri tampite,pai scuza-ma ma reorientez pe ceva calitativ in care merita sa investesc niste bani.

Undeath
15-10-2006, 08:35 AM
mda deja devine topic de cearta , cred ca puteti inchide topicu , oricum PES e peste fifa nu mai are rost sa mai deschideti topicuri dinastea pana nu face EA un joc calumea .

Tudorikfarafrik
15-10-2006, 02:48 PM
are dreptate edy2004...ce a furat PES de la FIFA?si asa e,eu imi amintesc ca jucam ISS pe PS,cu destul inainte sa fi auzit de FIFA...ce frumos era jocul...