View Full Version : Turul Frantei 2006
Prima intrebare. Cand incepe?
AM inteles ca Comunidad Valenciana (fosta Liberty Seguros) a fost scoasa din joc pentru ca o parte din ciclisti s-au dopat => Alexander Vinokourov nu va participa anul asta? El era liderul?
Ratonu
29-06-2006, 12:17 PM
Pe 1 iulie incepe, adica sambata asta.
Astana-Wurth se numeste acum fosta Liberty Seguros si se pare ca e posibil, totusi, sa participe la Tour. In timpul Turului Italiei, au aparut niste dezvaluiri: s-a gasit un laborator, pungi cu sange si o lista cu "porecle" de ciclisti. Se pare ca vreo 200 de personaje din peisajul sportiv spaniol ar fi implicate, inclusiv cei mai buni ciclisti, mai putin Valverde. Managerul de atunci al lui Liberty, legendarul Manolo Saiz, ar fi si el direct implicat. In urma evenimentelor (acum cateva luni, Roberto Heras fusese gasit dopat si i-au fost retrase victoriile din Turul Spaniei), sponsorul principal s-a retras din ciclism. Ancheta e inca in desfasurare si probabil ca se vor lua masuri impotriva echipei candva dupa Turul Frantei, dar nu vom sti nimic sigur pana vineri la ora 18 a Frantei, cand se prezinta listele oficiale cu participantii.
Altfel, anul acesta, Turul Frantei ar putea fi unul cum nu am mai vazut de multa vreme. Basso, Ullrich, Mancebo, Vinokourov, Leipheimer, Rasmussen, Evans, Landis, Valverde se vor bate pentru victoria finala. Favoritul meu e, ca de obicei, Jan Ullrich, clar mai bun decat toti ceilalti la contratimp, dar poate putin in urma cu pregatirea pe munte (ca in fiercare dintre ultimii ani, de altfel; racelile sau accidentarile de inceput de sezon si kilogramele acumulate in vacanta nu i-au dat pace). E de vazut si daca Ivan Basso va reusi sa fie printre primii, dupa efortul depus in Turul Italiei, pe care l-a si castigat. In mare forma par americanii Floyd Landis si Levi Leipheimer, primul castigand in sezonul asta mai multe curse destul de importante, iar ultimul situandu-se primul chiar in clasamentul final al criteriului Dauphine-Libere.
Ca de obicei, va invit sa participati si la frumosul joc Team Manager (http://www.ciclism.ro/manager/index.php?in=1010abc).
yahoo
29-06-2006, 12:36 PM
Cea mai asteptata competitie de mine anu acesta (pe langa CM). Ce pot sa zic? Basso este obosit dupa Il Giro si nu stiu cata putere are sa-l bata pe Ullrich. Apoi mai este Paco Mancebo, care a dezamagit anul trecut si Rasmussen, omul cu puteri nelimitate. Valverde este tanar si plin de incredere, are 2 victorii anul acesta in cursele de o zi (Liege-Bastogne-Liege iar cealalta am uitat-o). L-as mai adauga pe Popovych sau Hincapie, insa nu stiu cata putere vor avea.
Va fi un tur foarte interesant, ca deobiciei voi tine cu Discovery si Valverde, in lipsa lui Lance.
sisu_stelistul
29-06-2006, 12:40 PM
Nu prea ma uit la ciclism, dar Amstrong mai participa? Parca el a castigat in ultimi 7 ani.
Ratonu
29-06-2006, 01:22 PM
Lance Armstrong s-a retras.
Si am uitat sa-i mentionez pe Yaroslav Popovych si Denis Menchov. Tanarul ucrainean va fi sustinut de o echipa foarte puternica, probabil cea mai puternica alaturi de CSC. Despre rus, nu stiu cat de capabila este Rabobank sa il sustina, dar in mod sigur va tinti macar o victorie de etapa, la fel ca si coechipierii sai. Ma astept de la echipa olandeza sa zburde in acest tur ca si anul trecut, poate chiar ma mult.
Originally posted by Onlinesport
Rutierul german Jan Ullrich a fost suspendat vineri de echipa T-Mobile, pentru implicarea sa īn scandalul de dopaj din Spania, şi nu va lua startul sāmbătă īn Turul ciclist al Franţei, unde era considerat unul dintre favoriţi.
Alături de Ullrich, T-Mobile i-a suspendat şi pe ciclistul spaniol Oscar Sevilla şi managerul belgian Rudy Pevenage.
Decizia a fost luată după ce Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat echipa T-Mobile de implicarea lor īn afacerea de dopaj din Spania. "Īn urma unor documente care ne-au fost furnizate de organizatorii Turului Franţei, considerăm că este imposibil să continuăm colaborarea cu aceste trei persoane", a declarat Christian Frommert, purtător de cuvānt la T-Mobile.
Ullrich (32 ani), īnvingător īn ediţia din 1997 a Turului, era singurul cāştigător al cursei ce figura pe lista cicliştilor īnscrişi la ediţia din acest an, după retragerea americanului Lance Armstrong, cāştigător de 7 ori consecutiv al Turului Franţei.
T-Mobile a luat această decizie după ce a fost făcut public dosarul asupra afacerii de dopaj din Spania, unde a fost descoperită o reţea de doping sanguin.
O sa fie o editie tare interesanta. In mare imi pare rau de Ullrich, asta era sahsa lui, ce sa-i faci daca a tras in vena. :D
Ratonu
30-06-2006, 12:32 PM
Lista provizorie de 31 de ciclisti implicati in Operacion Puerto:
Astanį-Würth: Michele Scarponi, Marcos Serrano, David Etxebarria, Joseba Beloki, Angel Vicioso, Isidro Nozal, Unai Osa, Jörg Jaksche
CSC: Ivan Basso
Caisse d'Epargne-Illes Balears: Constantino Zaballa
Saunier Duval: Carlos Zarate
AG2R: Francisco Mancebo
T-Mobile: Jan Ullrich, Oscar Sevilla
Phonak: Jose Enrique Gutierrez, Jose Ignacio Gutierrez
Comunidad Valenciana: Vicente Ballester, David Bernabeu, David Blanco Rodriguez, Jose Adrian Bonillla, Juan Gomis Lopez, Eladio Jimenez, David Latasa, Javier Pascual, Ruben Plaza, J.Luis M. Jimenez
Unibet.Com: Carlos Garcia Quesada
Retired/suspended riders: Roberto Heras, Angel Casero, Santiago Perez, Tyler Hamilton
Nu stiu ce sa zic. Anul trecut, nu-i intelegeam pe cei care spuneau ca nu se mai uita la ciclism cand L'Equipe a facut dezvaluirile despre Armstrong (care, apropo, ar fi recunoscut anul acesta, in fata catorva persoane, ca a folosit hormoni de crestere, dezmintind apoi afirmatia). Acum ma incearca si pe mine acelasi sentiment, dar nu e vorba numai de Ullrich. Sunt, iata, zeci de ciclisti implicati. Pentru prima oara, am senzatia ca ma urmaresc chiar degeaba acest sport.
E interesant de vazut si ce vor face celelalte echipe. Deocamdata, nici un organism international nu a luat masuri impotriva ciclistilor. T-Mobile n-a vrut sa-si pateze imaginea si le-a dat eject celor trei (acum vor trage, probabil, pentru Kloden). E de vazut daca CSC si AG2R isi vor suspenda ciclistii cei mai importanti, ultima o echipa mica, care a facut eforturi mari pentru a fi gata de performanta sezonul asta. Totusi nu ma asteptam sa-l vad in lista pe Basso, ma gandeam ca managerul Bjarne Riis are afacerile lui...
Oricum, e bine ca incep sa se miste lucrurile in lupta anti-dopaj. Tot respectul pentru spanioli, singurii ce par cu adevarat implicati in aceasta lupta.
Sa speram ca vom avea, totusi, un tur spectaculos, in lipsa tuturor celor implicati in Operacion Puerto.
Edit: Au fost suspendati si Paco si Basso. E de asteptat ca toti ciclistii implicati sa fie inlocuiti, sunt presiuni mari facute de UCI si de echipele neafectate.
yahoo
30-06-2006, 01:22 PM
Chiar ca o surpriza, Basso si Ullrich suspendati! Va fi cu adevarat o lupta acerba in lipsa lor, dar nu va la fel de frumos!
nigga_thebest
30-06-2006, 02:14 PM
Acum chiar ca ma voi uita la tour de france numai pentru Banciu si Naum
pikciu
30-06-2006, 02:17 PM
exact nigga, dar acum naum are treaba cu meciurile pe la tvr. sa speram ca va comenta tot turul :) si sa-si bata iar joc de aia care le scriu pe mail :lol:
shinoda
30-06-2006, 08:33 PM
si eu am ajuns sa ma uit la ciclism mai mult de dragul comentatorilor :rolleyes: . un favorit nu prea am anul acesta, insa il tin minte pe Andreas Kloden de anu trecut, cand a facut un tur f bun. pana acum eu am tinut cu Lance si cu Hamilton, insa cum ambii nu participa anul acesta...acum in lipsa lui Basso, il vad favorit pe Valverde, care a avut un sezon destul de bun. ma astept la o surpriza din partea italianului ala mic, care a castigat la JO 2004. am un lapsus, nu imi aduc aminte numele lui...
later edit: am uitat sa va spun ca eu am sa urmaresc anul acesta turul din italia(la fel ca anu trecut ). maine plec in vacanta la ai mei. deci nu am sa ii aud pe banciu si naum :(
Ratonu
30-06-2006, 09:54 PM
Pana la urma a fost exclusa Astana-Wurth. Au mai aparut si cateva nume de ciclisti in Operacion Puerto, printre care si Alberto Contador Velasco, care, dupa mine, era favorit la tricoul alb.
Jokes
30-06-2006, 10:26 PM
Pei pana la urma o sa-i excluda pe toti in ritmul asta
shinoda
30-06-2006, 10:46 PM
mai mai, dar de Tommy Boonen nu aduce nimeni aminte??? tare mie ca in urma tuturor acestor suspendari sa nu ajunga sa castige turul McEwen , O'Grady sau Hushovd :lol:
Ratonu
30-06-2006, 11:07 PM
A aparut si lista (http://www.letour.fr/2006/TDF/RIDERS/fr/partants.html) oficiala cu cei care vor pleca azi in Le Tour. Ciclistii suspendati nu au fost inlocuiti.
De Thomas Voeckler nu zice nimeni nimic, mie mi-a placut acum 2 ani cand a purtat tricoul etape bune pana si-a dat duhul pe munte, poate anul asta cu o pregatire in plus la capitolul cataratori ar putea fii o surpriza.
Ratonu
01-07-2006, 12:03 AM
Voeckler nu are abilitatile necesare pentru a sustine o cursa de 3 saptamani la cel mai inalt nivel. In 2004 a fost, intr-adevar, o prezenta foarte placuta si a fost chiar aproape de a castiga tricoul alb (i-a fost suflat de Karpets la ultimul contratimp). Anul trecut, insa, nu a mai fost asa prezent si probabil ca nici anul asta nu va face mare lucru. A ramas, din pacate, un simplu ciclist de evadari.
d'AmpezzO
01-07-2006, 04:19 PM
Castigatorul Prologului Turului Frantei 2006 este HUSHOVD , tricoul galben, sa fie acesta un semn?.
Dar eu merg ca si panaacum pe Valverde, mai ales ca este intr-o crestere de forma. Trebuie luat in calcul si Hincapie care nu mai este nevoit sa stea in umbra lui Lance si poate se se afrime la fel si Landis
Ratonu
01-07-2006, 04:29 PM
Hincapie va trage pentru Azevedo sau Popovych. Oricum, dintre favoriti, cel mai bine plasat este, poate putin surprinzator, Alejandro Valverde. Hushovd e favoritul meu pentru obtinerea tricoului verde si, chiar daca il va pierde maine sau poimaine, il va recupera daca Boonen si McEwen abandoneaza pe munte.
yahoo
01-07-2006, 08:22 PM
Da, Hushovd si anul trecut a rezistat pe munte, desi nu o ducea prea bine. Favoritul meu pentru tricoul verde este insa McEwen. Mi se pare mai rapid decat Hushovd.
Ratonu
02-07-2006, 03:14 PM
Ullrich a cerut teste ADN pentru a se verifica daca sangele sau corespunde celui gasit in laboratorul doctorului Fuentes. Ceea ce este si normal, pentru ca e, probabil, singurul mod in care se poate dovedi clar (ne)vinovatia ciclistului. Problema e ca un astfel de test poate fi efectuat doar la cererea justitiei spaniole.
Altfel, Paco Mancebo a tinut sa-si ceara scuze fata de colegii sai pentru ce s-a intamplat.
d'AmpezzO
02-07-2006, 05:30 PM
Lasa ca pote-i mai bine asa . Sanse mai multe pentru cei mai neinsemnati.
Foarte bine inchis Hushovd care cade dupa sosire si se accidenteaza destul de grav. Boonen declanseaza sprintul prea devreme si victorie clara a lui Casper , mc ewen 2
Hincapie tricou galben
Pana la urma a fost o palma care i-a taiat bratul.
Cate evenimente anul asta in tur. As fi vrut sa ma uit si eu, dar sambata si duminica am fost ocupat si astazi nu stiu daca am chef, avand maine examen.
Cine comenteaza pe eurosport?
yahoo
03-07-2006, 08:39 PM
O etapa castigata de McEwen la sprint desi Boonen venea puternic din spate. Tricoul galben ii revine lui Hushovd iar cel Verde lui McEwen.
yahoo
04-07-2006, 04:53 PM
Si uite cum acu 5 minute Valverde a parasit Turul. Mare pierdere si sincer imi pun intrebarea, cu cine sa tin?
pikciu
04-07-2006, 06:44 PM
cu Banciu :P pacat ca singurul care a iesit sifonat din cazatura aia a fost chiar Valverde.
d'AmpezzO
05-07-2006, 12:08 AM
Am pierdut sfarsitul etapei a 3-a a beneluxului , care nu a trecut deloc prin Franta ceea ce ma amuza. Cine a castigat? Polka dot e tot la De La Fuente? era amenintat de unul din oamenii din evadare
Ratonu
05-07-2006, 12:35 AM
Au mai fost destule etape care sa nu treaca prin Franta, dar nu etape care sa treaca prin 3 tari si niciuna sa nu fie Franta.
A castigat Mathias Kessler de la T-Mobile, care a evadat pe ultima catarare a zilei, cu vreo 2 km inainte de final. La 5 secunde au sosit, la sprint, coechipierul sau, Michael Rogers si Daniele Bennati de la Lampre. Tricoul galben este acum la Tom Boonen, cel verde tot la ciclistul belgian, cel cu buline la Jerome Pineau (care a castigat 4 dintre cele 6 catarari ale etapei), iar cel alb la Marcus Fothen.
yahoo
05-07-2006, 01:21 AM
In momentul de fata Turul chiar nu are un favorit. Dupa ce liderul Pro Tour a abandonat, avem in fata un tur interesant si probabil palpitant. Insa cel mai probabil vom avea acest raspuns in momentul in care se ajunge in Pirinei iar la final in Masivul Central. Rassmusen trebuie sa confirme iar Hincapie sa iasa din umbra Regelui :P
Ratonu
05-07-2006, 12:17 PM
Ei, nici acum nu se poate spune ca va castiga un neica-nimeni, dar adevarul e ca Ullrich, Basso, Vinokourov, Mancebo si Valverde erau primii 5 favoriti pentru victoria finala. Sunt sanse foarte mari acum sa avem un nou castigator american (ma gandesc la Floyd Landis sau Levi Leipheimer) sau, cine stie, poate primul australian invingator in Marea Bucla (Cadel Evans, si el dopat, probabil - cat a fost la T-Mobile nu a facut nimic, iar Australia e o natiune de sprinteri).
d'AmpezzO
05-07-2006, 05:27 PM
Victorie a lui McEwen, care este la a 2-a victorie de etapa, o cazatura in ultimii metrii , Pineau ramane in posesia tricoului cu buline , Boonen la fel tricoul galben . Hincapie la 5 secunde
d'AmpezzO
06-07-2006, 05:16 PM
Etapa a 5-a , o etapa in care am avut parte de ploaie , o evadare lunga de 2 oameni , prinsi in finalul cursei , s-au mai inregistrat cateva cazaturi, O.Freire victorie de etapa , Boonen pe 2 , Boonen 13 secude fata de Rogers de pe locul 2 la general .
pikciu
06-07-2006, 06:32 PM
da, interesanta etapa. ma intreb cum ar arata turul Frantei fara Radu Banciu & Naum. sunt pur si simplu bestiali :mishto:
cum povestea banciu de fata aia ca a ramas sa faca clatite, sau sa coasa broderii, sunt super amandoi :lol:
yahoo
06-07-2006, 09:29 PM
Eram la masa si aproape ca ma innecasem cand s-a apucat Banciu sa ne povesteasca de femeia aia cosand :lol: Trčs drōle
Ratonu
07-07-2006, 12:56 AM
Eu am avut ceva probleme alaltaieri cand i-a intrebat cineva de Miruna (o fata care acum vreo 5 ani ii critica dur si punea cratimele aiurea), iar Banciu a zis ca probabil a emigrat si dadea de mancare la oi in Noua Zeelanda in momentul ala.
Din pacate, din ce am citit in Sport Total acum cateva luni, s-ar putea ca Naum si Banciu sa nu mai comenteze impreuna multa vreme. Din fericire, urmarind constant curse de ciclism, am ajuns la un nivel al pasiunii pentru acest sport la care cei doi Radu nu mai sunt indispensabili.
yahoo
07-07-2006, 02:33 AM
Pentru mine sunt indispensabili. Am vrut sa ma uit la Criterium International dar cand am auzit-o pe una comentand, mi-a trecut tot chefu.
yahoo
07-07-2006, 06:23 PM
O etapa destul de scurta si plana. Etapa a avut parte de o evadare "rau" de 17 rutieri, din care doar 3 au ramas si au luptat onorabil. Boonen a facut o greseala mare mergand alaturi de evadati fiind urmarit imediat de Hushovd. Probabil din cauza acestei greseli a pierdut etapa.
In fina s-a impus Robbie McEwen (sau mai nou Ewan McGregor :P ) dupa ce a fost ajutat perfect de catre coechipieri.
Tricoul galben ramane in posesia lui Boonen cel mult pana maine cand va fi contratimpul. Tricoul verde este imbracat de McEwen, Polka Dot de Jerome Pineau iar cel alb de Benoit Vaugrenard.
Pe www.letour.fr este o pagina de unde puteti downloada un fisier pentru Google Earth, astfel puteti sa vedeti traseul turului. :P Este parca si un joc java pentru mobile. Se poate cumpara si din Romania. E doar 1 dolar.
yahoo
08-07-2006, 07:14 PM
O etapa de contratimp individual cu multe surprize. Bobby Julich a abondonat in urma une cazaturi, fiind cotat cu sanse reale la victoria finala. Americanul Levi Leipheimer s-a clasat rusinos, probabil "dulceata" nu mai e pe raftul lui. "Chicken" a dezamagit din nou. In fine, etapa a fost castigata de ucraineanul Serhiy Honchar, pe 2 s-a clasat americanul Floyd Landis iar pe 3 germanul Lang. Tricoul galben ii revine ucraineanului, iar cel alb lui Fothen. In rest purtatorii celorlalte tricouri nu s-au schimbat!
Ca de obiciei cei "doi" au comentat in modul lor unic. Ma apuca rasul cand il auzeam pe Banciu mirandu-se de statisticile afisate pe ecran care erau colorate, unele avand informatii din '47 :crazyboy: Iar cele mai pronuntate nume astazi au fost Posthuma si Lovkvist!
Ratonu
10-07-2006, 01:50 AM
Da, se pare ca la T-Mobile a ramas mai mult pentru fiecare, acum ca au zburat aia doi. :P Ciudat, nemtii au parut sa aiba o echipa curata pana acum. Chiar Cadel Evans (despre care vom afla in curand, fiti siguri de asta) si Santi Botero (despre care stim deja), cat timp au fost la ei, au fost slabi.
yahoo
10-07-2006, 02:09 AM
Zi de pauza azi iar maine vom avea cea mai plana etapa, de la Bordeaux la Dax. Apoi incepand de pe 13 avem etape cu munti.
De asemenea pe www.eurosport.ro la sectiunea forum/ciclism aveti posibilitatea sa dati un pronistic pt Top 3 la Paris. Castigatorul va avea parte de o cina "romantica" alaturi de comentatorii Eurosport :lol: Si ca un sfat de pro ce sunt :P va sugerez sa mizati pe Denis Menchov, castigatorul Vueltei anu trecut.
Ratonu
10-07-2006, 08:49 AM
Eu as fi mizat pe Floyd Landis inca dinainte sa iasa Valverde. Le-a luat deja secunde bune celorlalti favoriti si mi-e greu sa cred ca va fi distantat pe munte. In momentul asta, primii 5 ar fi Landis, Kloden, Karpets, Evans si Menchov.
yahoo
10-07-2006, 12:17 PM
Sa nu-l uitam pe Hincapie, e bun pe munte, desi e om de o zi, poate rezista.
De asemenea putem avea cea mai mare surpriza, sa ramana Honchar in galben pana la Paris! :P
Ratonu
10-07-2006, 03:08 PM
Nu cred ca Honchar poate rezista. In Turul Italiei a fost foarte slab pe munte, iar T-Mobile va merge, oricum, pe Kloden.
Ratonu
12-07-2006, 08:26 PM
Prima etapa serioasa a Turului Frantei de anul asta a fost castigata de Juan Miguel Mercado de la Agritubel. Tricoul galben si cel alb cu buline rosii sunt preluate de Cyril Dessel de la ag2r, al doilea in etapa. Pica doua pronosticuri ridicole, dar des intalnite in ultima vreme, pentru victoria finala: Honchar si Zabriskie.
yahoo
13-07-2006, 11:43 AM
Gonchar a rezistat dar cu greu si a revenit in frunte pe coborari. Insa este clar ca cei de la T Mobile nu-l vor apara pe ucrainean ci pe Kloden. Iarasi se dau in spectacol cei 2, de data asta Banciu il imita pe Chirac :crazyboy:
Astazi o etapa "fierestrau" unde chicken Rassmussen poate sa dovedeasca ca are sanse la victoria finala.
yahoo
13-07-2006, 05:27 PM
"Hai baiete ca poti, hai inca putin". Prima etapa realmente dificila. Etapa castigata de Denis Menchov urmat de Levi si de Landis. Tricoul galben il ia pt 7 secunde Landis.
Ratonu
13-07-2006, 05:42 PM
Pentru 8 secunde, dar asta e mai putin important. Ingrijorator e faptul ca sunt destul de aproape de castigarea acelei cine, podiumul meu cuprinzandu-i pe Landis, Evans si Menchov. In schimb, m-am inselat cu Rabobank, pana la urma Boogerd si chiar Rasmussen muncind bine pentru Menchov.
Rasmussen, surprinzator, e, deocamdata, departe de ce ne-a aratat anul trecut.
d'AmpezzO
14-07-2006, 04:51 PM
Victorie in etapa a 12-a a lui Popovici dupa un duel frumos intre Freire , Popovici si Balan. Freire si Popovici au atacat in valuri pe finalul cursei contrati de Balan , in cele din urma acesta s-a plictisit si Popovici are victorie de etapa.
yahoo
15-07-2006, 08:31 PM
Etapa a 13 cu cea mai lunga evadare de pana acu. Incredibil dar adevarat, peste 29 de minute :P Evadarea a fost formata din 5 oameni, insa treptat "au ramas" pe drum. Doar Jens Voigt si Oscar Pereiro Sio s-au luptat la sprint, neamtul avand castig de cauza.
Tricoul galben ii revine lui Pereiro Sio, care avea o intarziere de 28"50' inaintea acestei etape, avand de asemenea acum un avans de un minut in fata americanului Floyd Landis.
De maine intram in Alpi!
Ratonu
15-07-2006, 10:44 PM
Maine va fi o etapa de munte mediu, in care e de asteptat sa vedem dusa la bun sfarsit o evadare consistenta, cam de 15 ciclisti. E posibil ca si Rasmussen sa faca parte din evadare, insa, daca nu va fi asa, va insemna ca danezul se simte bine si poate ataca Alpii in vederea obtinerii tricoului cu buline. In schimb, daca va evada, probabil ca nu-l vom vedea terminand printre primii etapele de munte care au mai ramas.
d'AmpezzO
16-07-2006, 04:24 PM
Incredibil ce cazatura din cauza pietrisului de pe traseu, 3 din cei 6 ciclisti din evadare au cazut, plonjand peste balustrada drumului in tufisurile dimprejur , unul avand clavicula rupta. Un accident oribil
Ratonu
16-07-2006, 05:47 PM
Incredibil, pana la urma Kessler a reusit sa reia cursa. Canada are clavicula dreapta fracturata, iar Verbrugghe are o fractura la piciorul drept.
A castigat Pierrick Fedrigo, urmat de Salvatore Commesso, singurii ramasi in evadare (Mario Aerts a fost ajuns de pluton pe ultima catarare), la o distanta foarte mica de pluton. Este a treia victorie franceza in Le Tour 2006.
pikciu
16-07-2006, 06:05 PM
da, groaznic accident. mi-a adus aminte cand am cazut si eu la fel :mellow:
yahoo
16-07-2006, 08:44 PM
Faza zilei: Arhiva cu Beloki cazand si Armstrong care o ia pe aratura ajunge in fata tuturor si ceilalti il intreaba cum e :lol: Plus desigur comentariile de rigoare oferite de R.N. si R.B.
Ratonu
22-07-2006, 05:39 PM
Cum era de asteptat, Landis castiga Turul Frantei 2006 in urma contratimpului de la Le Creusot la Montceau-les-Mines, in care primul a fost Serhiy Honchar de la T-Mobile. Pe 2 s-a clasat liderul formatiei germane, Andreas Kloden, care urca pe locul 3 in clasamentul general, depasindu-l pe Carlos Sastre (dupa mine, surpriza placuta a acestui contratimp, si nu o zic cu ironie fata de el, ci fata de ceilalti). De asemenea, Damiano Cunego, de la Lampre, mentine tricoul alb intr-un mod absolut rusinos - locul 10 astazi, desi el, in mod normal, e ca pasta la contratimp.
pikciu
27-07-2006, 06:36 PM
ŞOC!!! Cīştigătorul Turului Franţei, Floyd Landis, a fost depistat pozitiv la testul anti-doping!!!
Oficialii echipei Phonak au anunţat astăzi că au fost notificaţi că Floyd Landis, membru al echipei şi cīştigătorul Turului Franţei din acest an, a fost testat pozitiv cu niveluri īnalte de testosteron! Anunţul vine la o zi după ce forul mondial al ciclismului a dezvăluit că un rutier neidentificat a picat un test anti-doping din timpul Turului.
Landis nu s-a prezentat la 2 curse de o zi, marţi īn Danemarca şi miercuri īn Olanda, fără a oferi o explicaţie.
O serie de nume mari ale ciclismului fuseseră suspendate din ediţia din acest an a Turului Franţei cu doar cīteva zile īnainte de startul evenimentului.
Landis era al treilea american, după Greg LeMond şi Lance Armstrong, care reuşise să cīştige prestigiosul eveniment.
Pat McQuaid, preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, n-a vrut să dezvăluie aseară identitatea ciclistului dopat, dar declarase că sunt extrem de furios şi sunt foarte dezămagit de acest eveniment. Credibilitatea acestui sport este īn joc.
cum ar zice banciu: "he he, patroane, s-a cam terminat..."
Ratonu
27-07-2006, 08:15 PM
Da, testul la testosteron/epitestosteron la care a fost depistat pozitiv este cel de dupa etapa a 17-a, cand Landis a castigat printr-o evadare de 130 km pe munte si a recuperat din timpul pierdut cu o zi inainte. Ce surpriza! :rolleyes:
fredala2003
27-07-2006, 09:28 PM
era totusi cam suspecta recuperarea aia de timp dupa ce in ziua precedenta fusese "mort" pe munte !!!
Ratonu
27-07-2006, 09:33 PM
Clar.
Trebuie stiut, insa, ca rutierul va cere un test prin care sa dovedeasca faptul ca dispune in mod natural de abilitatea de a produce cantitati mari de testosteron.
Probabil ca din momentul in care vom avea rezultatul final, Floyd nu va mai fi primit la casa parinteasca, in comunitatea menonita.
d'AmpezzO
28-07-2006, 07:23 PM
Incredibil, abia ne impacasem cu gandul ca avem un nou campion si iata ce se intampla
RaPiDuTz
12-08-2006, 08:38 PM
pana la urma a ramas sau nu campion ?
imi pare rau pt el, oricum se cam exagereaza in ciclism cu dopajul, mi`e greu sa cred ca ciclistii sunt mai dopati ca alti sportivi...
Ratonu
12-08-2006, 08:45 PM
Eu as zice ca, dimpotriva, in celelalte sporturi este lasata prea moale si ca e bine ce se intampla in ciclism cu masurile antidopaj.
Cat despre Landis, nu s-a luat, inca, o decizie oficiala. Oricum, americanul a declarat ca nu s-a dopat niciodata, a criticat dur faptul ca rezultatele probei A au fost facute publice inaintea efectuarii probei B si a acuzat, chiar, un complot impotriva lui.
Mie chiar mi s-a parut un tur castigat pe merit, doar nu era prost ca dupa ce pierduse 10 minute in fata liderului sa se indoape cu porcarii pentru a castiga si a spera ca nu-l prinde nimeni. Pai primul de la care se iau probe antidoping este chiar invingatorul, mi se pare ori o greseala imensa a oficialilor, ori o cretinitate rara a americanului.
nigga_thebest
13-08-2006, 01:15 PM
pai asta ii problema ... ca a avut un deficit de 10min sau cat si a luat 8 minute intr-o etapa... Mi-e foarte greu sa cred ca un om care cu o etapa inainte se chinuia intr-un mod rusinos dupa care sa ne aduca aminte de Lance ...Si observati cat de nervos era dupa finalul etapei ..tot timpu iti dadea senzatia ca ii va pocni pe toti din jur dupa care la interviu isi revenea.... landis nu a aratat in nici un moment ca un castigator al turului Frantei..de altfel niciunul nu arata ... editia din acest an a fost doar o trecatoare catre viitoarea generatie... aici vreau sa spun Basso , Valverde , Schleck ( de ce nu ? ) si alti rutieri care zic eu nu fac parte din gen. Armstrong adica gen. drogatilor . :-)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.