View Full Version : Ai Carte, ai parte!
gianni
12-06-2006, 12:48 PM
Ma uitam prin topicuri si n-am vazut niciunul despre carti! Ma rog, era ceva mai demult!
Asa ca am preluat initiativa si incep!
In ultima vreme, am citit multe carti din vechea colectie "Clepsidra", carti de deductie detectivista!
Cred ca am "devorat" vreo 12 carti in vreo doua saptamani! Haralamb Zinca, O. Goga si M. Stan, Petre Salcudeanu (autorul scenariilor Comisarului Moldovan)!
Voi ce ati mai citit in ultima vreme (cu exceptia cartilor "obligatorii") ?
pikciu
12-06-2006, 01:36 PM
din pacate, n-am mai citit de mult timp o carte :oops: oricum, imi place foarte mult agatha christie :saliveaza:
andrei09
12-06-2006, 02:16 PM
Ultima carte pe care am citit-o si nu a fost "obligatorie" a fost "Codul lui Da Vinci", ca prea se facuse multa valva in jurul lui si trebuia sa il citesc :D. Nu citesc prea mult de obicei, dar daca stiti carti interesante care merita citite, feel free to announce me. :P
andreiutzu
12-06-2006, 07:04 PM
Nu am mai citit o carte......cred ca din a cincea(sunt a opta de acum)....poate doar manualele...si cartile care obligatoriu trebuiau citite...
Jokes
12-06-2006, 07:10 PM
Ultima carte a fost citita a fost obligatorie:"Mara" - Ioan Slavici
sisu_stelistul
12-06-2006, 08:34 PM
singura carte neobligatorie pe care am citit-o ca lumea e biografia lui ghe. hagi.
Ratonu
12-06-2006, 08:41 PM
Ei, asta nu e prea bine.
Ultima carte pe care am citit-o e "Unde se avanta vulturii" ("Where Eagles Dare", e si o piesa Iron Maiden) de Alistair MacLean, un roman de razboi/spionaj destul de usor, dar palpitant.
DarkComy
12-06-2006, 09:21 PM
Vai Cataline , o sa caut si eu cartea ca am vazut filmul si mi-a placut . Cred ca dupa ce termin sesiunea o sa citesc Where Eagles Dare daca o gasesc si o carte in genul codul lui Da Vinci despre Cavalerii Templieri
bullzeye
12-06-2006, 09:21 PM
Ultima carte pe care am citit-o eu (de buna voie si nesilit de nimeni :P) a fost "De veghe in lanul de secara" ("The catcher in the rye") de Jerome David Salinger, destul de deprimanta dar si forte buna.
Time2Chill
12-06-2006, 10:18 PM
Originally posted by DarkComy@Jun 12 2006, 10:21 PM
Vai Cataline , o sa caut si eu cartea ca am vazut filmul si mi-a placut . Cred ca dupa ce termin sesiunea o sa citesc Where Eagles Dare daca o gasesc si o carte in genul codul lui Da Vinci despre Cavalerii Templieri
82361
Tu dupa ce termini sesiunea mai ai chef sa citesti? Esti un idol pentru mine
De cand am intrat la facultate chiar n-am mai citit nimic pe langa carti de drept :nebun:
am cam luat-o razna, dar dupa ce in sesiune am de invatat cam 1200 de paginii, dupa nu prea mai am chef sa citesc...
yahoo
13-06-2006, 12:28 AM
"Ziua "Z" in Africa" de Jacques Robichon a fost ultima carte citita. Cum eu sunt un mare pasionat al cartilor de razboi, trebuia completata colectia mea cu aceasta carte frumoasa.
gianni
13-06-2006, 07:35 AM
Cititul dezvolta vocabularul! Si, in plus, este foarte relaxant! Oricum, eu, cel putin de vreo luna, am lasat jocurile de-o parte si am citit foarte mult! Din pacate, multi tineri prefera sa se joace in detrimentul cititului!
DarkComy
13-06-2006, 01:15 PM
Originally posted by Time2Chill@Jun 12 2006, 11:18 PM
Tu dupa ce termini sesiunea mai ai chef sa citesti? Esti un idol pentru mine
De cand am intrat la facultate chiar n-am mai citit nimic pe langa carti de drept :nebun:
am cam luat-o razna, dar dupa ce in sesiune am de invatat cam 1200 de paginii, dupa nu prea mai am chef sa citesc...
82369
cum a zis si gianni , iit dezvolta vocabularul si cam e nevoie in meseriile pe care le-am ales noi ( Drept , Arhitectura)
Si dupa cata fizica invat la facultate e mai relaxant sa citesti si altceva decat formule si alte dracovenii
gianni
14-06-2006, 07:34 AM
In ultimele doua saptamani mi-am cumparat peste 20 de carti( de la un anticariat)!
Asa cum a spus si Dark, este foarte relaxant sa citesti ceva deconectant, dupa o zi de munca foarte grea, in care trebuie sa intalnesti si cativa stresanti!
Apropos, aveti vreun "ritual" al cititului?
Eu, de fiecare data cand citesc, trebuie musai sa manac ceva dulce! :rolleyes:
Eu tot caut de ceva vreme Padurea Spanzuratilor, dar nu stiu cum fac ca nu o gasesc. De cumparat nu prea vreau sa o cumpar, cine stie cat costa. Mi-ai dat o idee buna cu anticariatul.
gianni
14-06-2006, 09:39 AM
La anticariat se gasesc multe carti bune, numai ca sunt in editii mai vechi! Totusi au niste preturi acceptabile!
A, si pe aici mai sunt oameni care vand carti, pe strada! Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca pe o carte din colectia "Clepsidra" cereau intre 5.000 si 10.000 lei vechi! Oare nu mai este apreciata cartea deloc ?
Daca nu are poze cu ţâţe, tehnici sexuale, free sms, cum sa agati o femeie in 3 pasi simplu, cum sa faci tuica din solutie de spalat geamurile, NU.
gianni
14-06-2006, 09:51 AM
Da, ai dreptate! Din pacate, foarte mare dreptate!
little_foot
27-06-2006, 12:54 PM
Ultima carte pe care am terminat-o a fost "Singur sub dus" a lui Dan Chisu. Desi presarata cu ceva expresii mai vulgare (pe care de altfel le intalnim zilnic la orice pas) cartea mi s-a parut destul de buna, si de interesanta. Asa ca daca aveti timp de citit nu aveti ce pierde luand cartea in mana.
Acum m-am apucat de "Invitatie la vals" (Mihail Drumes) o carte pe care sincer regret ca nu am apucat sa o citesc mai inainte. Voi ce carti mai recomandati?
gianni
27-06-2006, 02:38 PM
Chiar cea pe care o citesti acum! Si tot de Drumes: "Elevul Dima dintr-a saptea"!
In general, in ultima vreme, eu m-am axat pe autorii romani!
little_foot
27-06-2006, 02:45 PM
"Elevul Dima dintr-a saptea" cred ca am citit-o de cel putin 5 ori. O am acasa. Invitatia insa de abia am facut rost de ea de la cineva.
gianni
27-06-2006, 02:49 PM
Little, "Invitatie la vals" este o carte care merita cumparata! Sa-mi spui ce stari ai trait la sfarsitul lecturariii ei! Pana atunci:"Lectura placuta!"
Despre ce e vorba in cele 2 carti?
little_foot
27-06-2006, 05:17 PM
In "Elevul Dima" este vorba despre un baiat care pana in clasa a 7-a toate clasele si le pregatise cu profesori in particular data fiind situatia tatalui care daca nu ma insel era ambasador sau ceva de genul si erau mai tot timpul plecati. Intr-un final se intorc in tara si dupa lungi discutii tatal accepta ca el sa urmeze ultimele 2 clase la un liceu. Este dus in Craiova, acolo dupa un timp ii vine lui o idee ca ar fi bine sa organizeze o expeditie transoceanica, infiinteaza in acest sens o organizatie(ARPET) in care se inscriu din ce in ce mai multi liceeni, si de aici totul degenereaza in lupta cu sitemul de invatamant. Eu am prezentat doar inceputul. De aici cartea devine si mai interesanta. Daca nu as sta in Bucuresti ti-as imprumuta-o cu placere sa o citesti. Asa doar iti recomand ca daca ai timp sa o citesti. :)
In "Invitatie la vals" este vorba despre un baiat al carui singur scop in viata era sa se simta mai presus de ceilalti: ii placea sa faca femeile sa ii cada la picioare si mai apoi sa le paraseasca fara regret, sa-si umileasca colegii prin laudele primite de la profesori, si chiar mai apoi sa-si umileasca profesorii in fata colegilor. Toate astea tin pana cand incercand sa mai faca o victima ajunge sa se indragosteasca. Mihaela (caci despre ea e vorba) il accepta in cele din urma insa lui revenindu-i aceea sete de viata dinainte decide sa ii scrie o scrisoare in care ii spune ca se despart. Ea nu-i raspunde, se consuma in ea ascunde faptul ca este gravida si se indragosteste de altul. El incearca sa-si refaca greseala se casatoresc fara sa stie ca ea de fapt il acceptase pe altul, traiesc ceva timp impreuna el fiind avocat pana cand intr-o zi de ziua ei ii cumpara o cruciulita incrustata cu 22 de diamante si vrea sa o surprinda venind mai devreme acasa. Nu o gaseste, se sperie o cauta la politie si afla ca a fost un accident in care au fost implicati sotii Nenisor (numele celui cu care Mihaela il insela). De aici cred ca incepe drama lui si la final cred ca el vrea sa se sinucida (cel putin asa incepe cartea-eu nu am apucat sa o termin). Sper ca ti-am starnit curiozitatea. :P
Jokes
27-06-2006, 07:43 PM
A doua carte pare interesanta daca o gasesc cred ca o citesc si eu
little_foot
28-06-2006, 09:31 AM
Mda...am terminat de ieri cartea (cam la jumatate de ora dupa ce am scris comentariul) insa nu am fost in stare sa mai postez ceva, sa scriu ce impresie mi-a facut si sa-mi cer scuze pentru presupunerea eronata pe care am facut-o. Nici nu am de gand sa modific ceva este prea "frumoasa" adevarata continuare ca sa o dezvalui. Oricum Gianni ma intrebai ce impresie mi-a facut...nu pot sa-ti dau un raspuns. Nu stiu ce sa-ti zic. Pur si simplu m-a secat sufleteste. Nu am cuvinte. Nu stiu pe cine sa acuz pana la urma: pe el sau pe ea.
P.S:Am gasit si un "sound-track" pentru aceasta carte: Talisman- Singur
gianni
28-06-2006, 01:14 PM
Ceea ce era de demonstrat! ;)
Ai trait stari asemanatoare mie! De aceea, va recomand tuturor sa cititi AMBELE carti! Dupa lecturarea lor, o sa fiti mai bogati! Sufleteste!
Ma duc maine sa caut cartile. :D
gianni
30-06-2006, 06:17 PM
Sunt doua carti care merita cumparate! Da`, vezi sa nu cumva sa-ti ceara prea mult pe ele, fiindca sunt la mare cautare!
Cine a spus ca le cumpar? :D
O sa ma uit prin biblioteca, poate le am si acasa.
gianni
03-07-2006, 12:47 PM
In ultima vreme am citit Codul Familiei! Adica am fost foarte ocupat si n-am mai avut timp sa fac nimic altceva!
P.S. Daniele, ai gasit cartile? ;)
gianni
05-09-2006, 12:18 PM
Rusinica! N-a mai citit nimeni nimic!?
Acum citesc cartea "Citeste si arde!" de Roman Kim, o carte de spionaj, mai veche, despre evenimentele premergatoare atacului de la Pearl Harbour! Sunt multe chestii autentice din interceptarile facute de americani! Tampitii, stiau deja ca pot fi atacati si, in superficialitatea lor, isi faceau sperante ca Japonia va ataca mai degraba Rusia!
Oricum, va recomand sa o cititi, daca o gasiti pe la anticariate!
Pai de cate ori nu au fost superficiali americanii cand a fost vorba de siguranta lor, ultima oara 11 septembrie. Superficialitatea e slabiciunea mare a tarilor puternice.
gianni
05-09-2006, 02:17 PM
Sunt bolnavi de superficialitate! O faza tare din carte este cea in care unii dintre decriptologi faceau pariuri in legatura cu directia "vantului" ( tara care o sa fie atacata )! Bine, americanii s-au bazat pe faptul ca adancimea in zona radei din Pearl Harbour era de doar 30 de picioare si ca nu era posibil un atac cu torpile asupra lor!
Sirius
06-09-2006, 08:37 PM
Ceea ce citesc eu acum se cheama "Marea, Marea" de Iris Murdoch. Este o carte tip jurnal despre un personaj ajuns celebru in lumea teatrului care acum, retras la pensie intr-o casa pe marginea marii, isi regaseste prima iubita, aflata sub "dominatia" unui sot tiranic si pune la cale rapirea ei. Actiunea este presarata cu descrieri despre mare si diverse alte filosofii. Poate fi interesanta pentru cei care prefera astfel de aventuri romantice, insa si altor categorii de cititori, fiindca nu este stil telenovela ci este o lectura destul de pasionanta si bine scrisa.
shinoda
08-09-2006, 01:10 AM
pe mine tot ma bate maicamea la cap,sa pun mana sa citesc o carte ca trece vacanta si nu am facut nimic pt scoala. insa m`ati facut foarte curios cu aceasta carte, `Invitatie la vals`. am sa incerc sa fac rost de ea si sa o citesc....
gianni
11-09-2006, 01:24 PM
Sirius, carte pare interesanta! O sa incerc sa fac si eu rost de ea!
Am citit cartea realizata dupa filmul "Oamnei de onoare" si pot spune ca este la fel de buna ca si filmul!
shinoda
13-09-2006, 04:51 PM
" Inca o data ramai cu bine, Dor ! Te sarut aievea, cum te sarutam odinioara de zeci de ori, incat imi spuneai coplesit: "Nebuno lasa-ma, ma inabusi !" - si eu tot mai mult voiam sa te inabus. De ce nu te-am omorit atunci ? De ce n-am murit impreuna?
Mihaela Petrican
Aimee a ta. "
Eu am citit in ultimele saptamani o carte "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie", probabil nu ati auzit de carte, e interesanta, e o comparatie intre hinduism (yoga si alte practici) si ortodoxism. cartea e scrisa de un grec ce l-ea incercat pe amandoua, adica a trait atat in India cat si pe Muntele Sfant din Grecia.
gianni
14-09-2006, 12:44 PM
Am auzit de Parintele Paisie! Cred ca o sa incerc si eu sa citesc cateva carti despre marii parinti ai ortodoxismului roman! Am vazut ceva carti pe la Biserica unde merg eu!
Din ce stiu eu, nu e roman, si-a trait o mare parte din viata pe Muntele Sfant iar apoi a intemeiat o manastire de maici in Grecia, cel putin asa am auzit.
gianni
14-09-2006, 12:50 PM
Erau niste carti despre el la Biserica, de aceea numele imi este cunoscut!
Cu exceptia Bibliei, nu prea am citit carti cu caracter religios! Sper sa o fac cat mai curand!
Mi se par interesante, nici eu nu am citit multe pana acum, doar vreo 4 sau 5, iar astea le-am citit intr-un interval de aproape 3 ani.
gianni
14-09-2006, 01:04 PM
Sper sa am puterea de a intelege ceea ce au scris acei oameni!
Eu nici biblia n-am citit-o...cred ca mai dureaza pana am s-o fac pentru ca iti trebuie creier mult in cap ca sa intelegi cartea...si daca citesti ceva ce nu intelegi pe alocuri mai bine nu mai citesti deloc.
gianni
14-09-2006, 03:12 PM
Important este ca in momentul in care vei citi Biblia sa o faci intr-o atmosfera linistita si mai ales sa-ti deschizi sufletul si mintea! Oare este atat de greu de patruns, ca sa-ti fie teama sa incepi sa o citesti!? Chiar este Cartea Cartilor!!!
Nu mi-e teama s-o citesc..dar eu nu sunt un om extrem de credincios si nu cred poti intelege deplin lucruri pe care nu le crezi sau ai dubii.
gianni
15-09-2006, 01:19 PM
Tuby incearca sa citesti! Nu mai spune despre tine ca esti mai putin credincios! Putini sunt adevaratii credinciosi in ziua de astazi!
Suntem putin OFFTOPIC! Cred ca ar trebui sa ne mutam pe "Discutii serioase"! ;)
ScorpionX
15-09-2006, 02:13 PM
Eu zic ca Biblia trebuie citita de orice crestin, chiar daca nu este asa de credincios. Acolo gasesti raspunsuri la multe intrebari si tot odata ajungi sa-ti pui multe intrebari. Am auzit un sondaj interesant acum un an si ceva, care spunea cam asa:
Dintre crestinii care au citit Biblia aproximativ 70% nu frecventau Biserica sau se considerau atei. Dintre acestia, dupa ce au citit Biblia, 15% au inceput sa frecventeze Biserica, iar 70% au inceput sa citeasca si alte carti referitoare la credinta. Dintre ultimii, 60% au inceput sa frecventeze Biserica, iar 25% au inceput sa duca o viata mult mai ordonata si mai linistita (fara totusi a frecventa biserica).Dupa aproximativ 5 ani 50% din cei 25% au inceput sa frecventeze Biserica.
As vrea sa va intrebati acum daca Biblia merita citita? Eu nu pot sa spun ca sunt un credincios cu adevarat, dar cu siguranta pot afirma ca daca nu ar exista religie societatea ar ajunge un haos, ne-am comporta ca niste hiene.
Un mare fizician si matematician francez spunea: (nu stiu sigur daca e vorba despre Blasiere Pascuale, suzati-mi franceza de balta)
"Daca Dumnezeu nu exista si crezi in el, nu pierzi nimik
Daca Dumnezeu exista si nu crezi in el, pierzi totul"
gianni
15-09-2006, 02:19 PM
ScorpionX, ai dreptate! Biblia este o carte speciala, care te poate ajuta sa mergi mai departe! Te calauzeste, te ghideaza, te invata! Nu numai ca merita citita, ci este trebuie citita!
Ratonu
16-09-2006, 09:48 AM
Eu am citit-o si nu mi-a oferit cine stie ce raspunsuri. In plus, sunt destule informatii inutile, contradictii (de exemplu, porunca "Sa nu ucizi" si ce spune Iisus sa facem cu vrajitorii) si chestii pur si simplu ilogice.
ScorpionX
16-09-2006, 12:30 PM
Ratonule daca ai citit Biblia si ai inteles ca Iisus spune sa ucidem vrajitorii, atunci ai pierdut timpul degeaba. Imi pare sau sa-ti spun. Dar deja devine ceva grav sa crezi ca Iisus ar indemna la asa ceva. Ca sa citesti Biblie trebuie sa inveti sa privesti dincolo de cuvinte. Daca nu poti, atunci iti recomand ceva actiune, sau chiar carti de dezvoltare personala (pe care le recomand tuturor).
Ratonu
16-09-2006, 06:17 PM
Nu am inteles numai asta, dar nici prea multe nu am inteles. Totusi, intr-un fel, nu am pierdut timpul de pomana, pentru ca lunga lectura m-a ajutat sa ajung la concluzia ca, desi e probabil cea mai bine structurata dintre religii, crestinismul are si el gauri si e la fel de fals ca toate celelalte.
ScorpionX
16-09-2006, 08:50 PM
Vezi asta e problema multora din ziua de azi. Cauta sa gaseasca gaurile si sa acuze, in loc sa vada adevarurile si sa invete din ele. Mentalitate de roman?!...Nu cred. Asa e firea omului din ziua de azi, care desi nu vrea sa recunoasca, cauta sa ramana mediocru, fiind multumit cu acest statut.
Apropo...esti cumva rocker?
Daca da, sa-mi spui daca satanismul este o solutie. Pt ca e apreciat in comunitatile de rockeri.
Ratonu
16-09-2006, 10:15 PM
Care adevaruri, ca eu nu le vad?! Cine poate sa imi demonstreze ca e adevarat ce scrie in Biblie e invitat sa o faca.
Da, sunt rocker. Nu sunt satanist, dar nu am nimic impotriva satanismului laveyan (intr-adevar, popular in comunitatile de rockeri), care sustine, printre altele, dragostea fata de cele lumesti si ideea ca fiecare individ trebuie sa-si stabileasca singur un scop al existentei (si nu presupune existenta unui Satan). Bineinteles, satanismul extrem (cel de care a auzit toata lumea) nu are nevoie de comentarii (apropo, nu cunosc pe nimeni care sa practice asa ceva si nici nu am dat pana acum de vreun muzician pentru care sa existe dovezi clare ca apartine acestei religii).
yahoo
16-09-2006, 11:06 PM
Eu n-am citit biblia si nici n-am de gand sa fac acest lucru. Nu pot sa dau un motiv anume, pur si simplu nu ma intereseaza asa ceva la aceasta varsta. N-am nevoie sa fiu ghidat, sau sa primesc sfaturi.
Oricum, nu sunt credincios de fel. Am fost cand aveam o varsta mai frageda. Acum am o alta perceptie si alte idei care imi guverneaza viata!
shinoda
16-09-2006, 11:16 PM
Biblia sustine ca omul a fost creat de Dumnezeu. In acest caz, daca a fost creat de Dumnezeu de ce oamenii de stiinta sustin ca omul se trage din maimuta?? Sunt doua chestii foarte importante, dar care se bat cap in cap.
yahoo
16-09-2006, 11:23 PM
Profa de istorie ne-a pus anu trecut sa alegem intre aceste 2 teorii. Astfel dupa gandirea ei, cel care sustinea teoria evolutionista, e ateu, iar vice-versa in cazul teoriei creationiste!
gianni
18-09-2006, 07:51 AM
Hai ca am dat-o-n OFFTOPIC!
D-zeu exista, asa ca nu mai are rost sa discutam! Biblia ramane cartea fundamentala! Daca vreti sa aflati de ce exista unele inadvertente, atunci mergeti la biserica!
Sirius
29-12-2006, 12:17 AM
Am terminat azi de citit o carte intitulata "Relatare despre regele David", aparuta pe la editura Humanitas. Subiectul urmareste dilemele pe care le are un istoric chemat de regele Solomon sa scrie o cronica a domniei tatalui sau, David. Dar istoricul descopera ca David nu era deloc personajul ultra pozitiv care se credea, ci un ucigas cu sange rece, avid de putere si multe altele. Insa astfel de detalii nu puteau aparea in cronica, fiindca ar fi patat onoarea regelui si tocmai asta se vroia: eliminarea zvonurilor "nefondate" despre David. Intrigi, coruptie, rasturnari de situatie si umor considerabil sunt de gasit in carte, o lectura foarte placuta...
Ca tot vorbea fantoma lui stefan cel mare pe conferinta de Codul lui DaVinci, eu am primit de Craciun "Codul bunelor maniere". :D
In rest nu prea am mai citit nimic de la ultimul mesaj postat pe topic, am acum o carte interesanta dar nu am mai avut timp sa o incep.
habbib
05-01-2007, 12:15 AM
In ultima perioada am citit Decameronul (o carte care probabil trebuia sa o citesc mai in tinerete), "Zahir" a lui Paolo Coelho si "De veghe in lanul de secara"(J.D. Sallinger) + Ghidul Nesimtitului (Radu Paraschivescu).
In prezent: "Banchetul" (Platon).
gianni
08-01-2007, 08:45 AM
Am terminat de citit o acrte interesanta: "Si de vei fi crai, si de vei fi calau..." a unui scriitor polonez-Tadeusz Nowak!
Saint
14-01-2007, 01:03 PM
Eu pana acum am citit Harry Potter, care mi-a placut super mult! Si multe carti politiste (in mare parte de Rodica O. Brasoveanu) si mai era unu` Horia -nustiucum-! :D
D-abia astept release-ul de la Harry Potter and the Deathly Hallows :da:
gianni
15-01-2007, 02:37 PM
Cred ca este vorba despre Horia Tecuceanu! Scrie misto! Citeste-l!
Andrey95
12-02-2007, 09:34 PM
Eu asa micut cum sunt am citit prima carte de la cap la coada din viata mea: Ciresarii - Cavalerii florii de cires si m-am apucat de a doua: Castelul fetei in alb.
pikciu
12-02-2007, 09:56 PM
cat de mult mi-a placut Ciresarii... :)
gianni
13-02-2007, 02:49 PM
Da, chiar merita citite! Eu le-am lecturat de vreo cateva ori si le gasesc mereu amuzante! Si va recomand tot de Chirita- "Trilogia in alb", trei carti foarte bune!
stephen
14-02-2007, 10:36 AM
a citit cineva The Historian(Colectionarul de istorie) de Elisabeth Kostova?
Eu cand ma plictisesc sau vreau pur si simplu sa ma relaxez si sa ma desprind de lume, ma pun si citesc poezii de Eminescu. Asta am facut ieri seara. De fiecare data ma uimeste cat de actual poate sa fie prin opera lui.
gianni
16-02-2007, 09:17 AM
Destul de interesanta ideea cu poezia! In momentele libere incerc sa citesc cat mai mult! Din pacate, nu prea mai am timp si am ajuns sa regret vremurile copilariei!
Am inceput sa recitesc Biblia!
stephen
21-03-2007, 09:02 PM
propun sa facem fiecare un top 10 cu '','' cartile favorite.Dar spuneti ca postati si dupa aia pun si eu pe ale mele.
gianni
22-03-2007, 08:23 AM
Ultima carte citita: Alexandru cel Mare, scrisa de Valerio Massimo Manfredi!
In ceea ce priveste top 10 o sa ma gandesc bine, fiindca am multe carti preferate! Printre primele in top, cu siguranta o sa fie "Shogun"!
stephen
23-03-2007, 05:45 PM
buun.Eu incep sa-mi postez top zecele:
1.Winnetou/Old Surehand/Der Schathz Im Silbersee-Karl May
2.Culoarul Mortii-Stephen King
3.Ingeri si demoni-Dan Brown
4.Colectionarul de istorie-Elizabeth Kostova
5.Stapanul Inelelor(trilogia)-J.R.R. Tolkien
6.Quo Vadis-Henrik Sienkiewicz
7.Shining-Stephen King
8.Cavalerii Ordinului Basarab-Ioan Dan
9.Caderea Constantinopolelui-Vintila Corbul
10.Seria Harry Potter(cred ca merita si micul vrajitor un loc pe-aici)-J.K.Rowling
shinoda
26-03-2007, 08:41 PM
Am terminat de citit "Elevul Dima dintr`a saptea". Superba cartea, mai ales finalul...cand cei doi se intalnesc peste 15 ani, pe o banca intr`un parc.
gianni
27-03-2007, 12:55 PM
O carte foarte buna! Incearca si "Invitatie la vals", de acelasi autor!
Ratonu
27-03-2007, 01:08 PM
Spoiler!! :o
Sincer, eu nu am citit mai nimic în ultima vreme. Voiam să mă apuc de "Potopul" lui Sienkiewicz, dar felul în care e structurat romanul e de-a dreptul descurajant.
gianni
27-03-2007, 01:42 PM
Mie imi pare rau ca nu prea mai am timp de citit in ultima vreme! Ma omoara serviciul!
shinoda
27-03-2007, 01:48 PM
O carte foarte buna! Incearca si "Invitatie la vals", de acelasi autor!
am citit`o acu ceva timp :)
stephen
27-03-2007, 07:52 PM
haha,si eu am vrut sa ma apuc de Potopul dar ideea de polonezi si structura(cum s-a spus mai sus) m-a facut sa renunt dupa primele 3 pagini.Cel mai mult mi-a placut Quo Vadis,am citit si putin din Prin Foc si sabie dar nu se compara.
Hei, poeziile lui Bacovia rullz all the way! Va recomand din suflet sa vedeti ce minte bolnava avea omul asta!
shinoda
27-03-2007, 10:03 PM
Hei, poeziile lui Bacovia rullz all the way! Va recomand din suflet sa vedeti ce minte bolnava avea omul asta!
sadic omu. mie imi plac poeziile lui
gianni
03-04-2007, 08:52 AM
Am terminat de citit "Expeditia Nisetrul 2" de Vlad Musatescu. O recomand celor care au probleme cauzate de stres, deoarece este PLINA de UMOR!
scrie foarte bine Vlad Musatescu,intr-adevar sunt pline de umor de situatie cartile lui.Cel mai mult mi-a placut-Cei trei veseli naparstoci
stephen
03-04-2007, 10:19 AM
o da,clasica Cei trei veseli naparstoci.Am facut crampe de la atata ras
Sirius
03-04-2007, 02:03 PM
Bacovia nu era nici sadic si nu avea nici minte bolnava. A abordat un gen care la acea vreme era foarte tabu. Acum insa, versuri ca ale lui sunt folosite de o tona de formatii metal. Asadar, Bacovia ocupa un loc special si in preferintele mele.
gianni
04-04-2007, 07:51 AM
Bacovia ofera niste imagini vizuale deosebite!
Iar cartile lui Vlad Musatescu te fac sa razi cu pofta!
Deeny
02-05-2007, 07:57 PM
Scuzati-ma pentru ca sunt OFF-TOPIC si redeschid subiecte dar e ceva URGENT:Nu are cineva povestea pe calculator "Moara cu noroc" de Ioan Slavici?
Inca o data:SCUZATI-MA dar imi trebuie pana maine.
sisu_stelistul
02-05-2007, 08:15 PM
http://ro.wikisource.org/wiki/Moara_cu_noroc
Omega
11-05-2007, 11:34 PM
Pe mine nu prea ma pasioneaza cititul din pacate. Citesc dar foarte rar. Prefer un film. (noua generatie necititoare de carti maybe :P.). Cel mai mult ma enerveaza la liceu atunci cand profu' de romana imi cere mie sa reflectez in caiet ce ziceau unii poeti in niste poezii tampite scrise la betie. D-aia il urasc eu pe Nichita Stanescu ... Sunt 5000 de interpretari la o poezie d-asta si eu trebuie sa nascocesc din mintea mea neinteresata exact varianta la care se gandeste profu'...extravagant :lol:
gianni
12-05-2007, 10:01 AM
Incearca sa-ti dezvolte capacitatea de creatie. Asa gandeam si eu pe vremea mea, dar mai tarziu vei intelege de ce este bine.
ON-TOPIC: In ultima vreme am inceput sa recitesc! Sper sa mai aflu vreo carte buna pe undeva!
stephen
12-05-2007, 12:27 PM
nici eu nu prea agreez poezia.Prefer proza si romanele thriller/horror/aventura poate chiar si drama.Am terminat ieri Stephen King-The Dark Half si am inceput o carte in engleza Out of Africa de Karen Blixen.Faza e ca eu la pentru scoala am alte lucruri de citit dar e pur si simplu stupid sa lecturez Teoria Literaturii,Metafizica Sexului,Studii despre Iubire,Homo Ludens...Critica literara la greu.Ma apuca pandaliile cu astfel de "carti".
Ce curu saftei sunt cu cartile alea pentru cineva clasa a 10, mi se pare un pic exagerat.
sisu_stelistul
12-05-2007, 03:05 PM
Homo Ludens am avut si noi la a9a...a fost impartit pe capitole, si fiecare a avut un capitol de prezentat, dar nu erau atatea capitole cati suntem noi in clasa si eu am scapat :p
stephen
12-05-2007, 04:07 PM
Ce curu saftei sunt cu cartile alea pentru cineva clasa a 10, mi se pare un pic exagerat.
sunt a 9-a dar mersi oricum de compasiune ^_^ . Noroc ca profesoara mea e usor de fraierit cu niste copii xerox din cartea originala la care fac niste conspecte.
gianni
13-05-2007, 12:45 PM
Ultiama carte citita ieri: "Valea fantomelor" de Edgar Wallace.
Maryusake
13-05-2007, 01:26 PM
asta-i cartea care ma facut sa nu mai deschid calculatorul timp de 2 saptamani:P: trilogia wardstone Uncenicul Vraciului,Blestemul Vraciului,Secretul Vraciului
Omega
13-05-2007, 02:59 PM
Am citit si eu Morometii. Foarte smecher :D . Nu il citeam da' ne-a cerut la scoala. Sunt a 9-a.
little_foot
26-05-2007, 10:43 PM
Vad ca pe topicul asta discutiile lancezesc. Nu prea va place sa cititi din cate observ. Ultima carte citita a fost Paravanul Venetian a lui Mircea Berindei. Este o carte in care autorul isi prezinta viata sa de diplomat in timpul celui de-al doilea razboi mondial si cea de dupa razboi cand a fost operioada neagra o data cu venirea la putere a comunistilor. Imi place sa citesc, ma relaxeaza si-mi omoara timpul. De multe ori am momente in care mi-ar placea sa stau pe iarba si sa citesc fara sa fiu deranjat. Am intrat iar in aceasta pasa...productiva pentru activitatea mea pasagera de poet. :p
gianni
28-05-2007, 09:57 AM
Mai bine o carte, decat un film! Cam acesta-i deviza mea! Am citit o carte a lui Petru Dumitru, uite ca-mi scapa titlul acum, din care s-a inspirat Pintilie in realizarea filmului lui, care se numea, parca, "O vara de neuitat".
sorin
28-05-2007, 09:16 PM
Mai bine o carte, decat un film!
Corect.Citind o carte iti dezvolti imaginatia, nu primesti doar viziunea regizorului plus efecte speciale.
gianni
29-05-2007, 02:57 PM
Ca tot vorbeam de Vlad Musatescu cu ceva timp in urma, ieri mi-am cumparat "Cei trei veseli naparstoci!". Si o carte a lui Haralamb Zinca: "Un glonte pentru rezident".
gianni
04-06-2007, 03:13 PM
Am avut un week-end in care am dat gata 4 carti: "Perla Neagra" - carte despre inegalabilul Pele; "Minunile orasului"- o carte soft, pentru relaxat mintea; " Bunicul si pacatele lumii"- Petre Salcudeanu si un roman detectivistic de prima mana si o carte a lui Mike Hassel "Razboi fara arme"!
stephen
05-06-2007, 10:11 AM
Eu sunt fixat de cateva luni incoace pe Stephen King,am citit vreo trei carti anul asta de el:O mana de oase,Jumatatea Intunecata,Capcana pentru vise.Si mai intra pe fir Mobilul,Apocalipsa,Cimitirul Animalelor.Vara asta imi propun si ceva din Eliade,E.A. Poe etc.
Si ca tot are ca subiect cartea,sunt convins ca aveti colegi,prieteni care considera "cartea" pierdere de timp.De exemplu,ieri fiindca nu prea mai facem ore,mi-am luat la mine o carte sa citesc,pentru a nu pierde timpul degeaba si...cu exceptia obisnuitelor comentarii:Mama,ce carte mare,Biblia frate...Ce D-zeu gasesti asa interesanta la ea,Tu n-ai ce face? pun pariu ca mi s-a atribuit si popularul termen de "nerd" , pt ca imi place sa citesc.Cum comentati prostia oamenilor?
gianni
05-06-2007, 11:15 AM
Nu esti singurul care a intampinat astfel de comentarii. Cred ca de vina este nesimtirea si lenea proverbiala a celor care fac astfel de afirmatii. O carte inseamna un mare castig, nu o pierdere de timp.
Afli atat de multe lucruri dintr-o carte si iti imbogatesti cunostintele, incat numai un incuiat poate spune astfel de lucruri despre o carte.
De aceea ma bucur foarte mult cand vad ca mai sunt si oameni acre citesc.
Bravo, citeste cat mai mult!
little_foot
05-06-2007, 10:42 PM
Si eu am parte de mistouri de-asta cand sunt in autobuz in drum spre munca sau la munca cand mananc si am chef sa mai citesc putin. Astea sunt glume de oameni retardati, care de fapt sunt niste lichele, niste paraziti pentru care Mihail Drumes este un fost jucator de polo...
gianni
06-06-2007, 12:51 PM
Cartea nu mai este pretuita la justa valoare! Oamenii isi vand cartile din casa ca sa faca un ban, pentru a supravietui! Atunci cand cumpar carti, ma simt extraordinar, parca prind aripi. Iar cei care trec pe langa mine, probabil ca se intreaba de ce arunc banii pe "lucruri nefolositoare".Deh, mai bine mancam decat sa citim!
gianni
20-06-2007, 02:28 PM
Dintre ultimele carti citite, v-as recomanda "Drumet in calea lupilor", o carte despre ultimele zile din viata marelui "Profesor" Nicolae Iorga. Este o carte care imbina evenimentele reale cu actiunea, asa ca va asigur ca nu va veti plictisi deloc si o sa invatati multa istorie din placere.
sorin
03-07-2007, 06:42 PM
Spre binele meu m-am apucat din nou sa citesc.Mi-a picat in mana Mediatorul de John Grisham.Desi cartea nu a avut succesul sau cel putin vanzarile altor carti ale cunoscutului autor, (precum Clientul, Firma, Cazul Pelica, Omul care aduce ploaia) este destul de palpitanta inca de la primele pagini.In mare este vorba de un mare avocat, influent si in politica este arestat pentru incercarea de a cumpara un sistem global de spionaj prin satelit.La presunile CIA, presedintele SUA il gratiaza pe infractor.Incepe o cursa intre puterile lumii pentru aflarea secretelor ascunse de Mediator...Revin cu un alt comentariu dupa terminarea cartii:).
stephen
03-07-2007, 07:07 PM
Eu tocmai am achizitionat un volum de nuvele de Edgar Allan Poe,si trebuie sa spun ca e fabulos...povesti care de care mai interesante,unele freaky,altele spooky dar geniale per total.
P.S. Pentru imbecilul care mi-a scazut reputatie la acest post,(despre care cred ca e un incult) are toata dizgratia mea,si asta nu fiindca mi-ar fi luat din puncte,ci pentru ca este un pierde-lume daca da mesaje : "Mai lasa-ne cu cartile" .Si tu draga userule mai lasa-ne cu prostia ta . ;)
gianni
04-07-2007, 08:05 AM
Inca nu l-am abordat pe Poe, desi este unul dintre autorii geniali!O sa incerc un Kafka, desi nu stiu cat de digerabil o sa fie! Ramane sa va spun!
Stephen sunt de acord cu tine! Baieti in loc sa va jucati, mai bine lecturati!
Mihnea912
22-07-2007, 06:13 PM
Poate cineva sa imi spuna daca in Harry Potter 7 moare Harry va rog?
Sirius
22-07-2007, 06:58 PM
De ce să dăm spoilere? :p Dacă te roade aşa tare curiozitatea şi n-ai chef să-ţi cumperi cartea, mergi la librarie (fiindcă a apărut şi la noi cartea) şi uită-te la ultimele pagini. O să afli imediat răspunsul.
PS: presupun că ştii atâta engleză cât să înţelegi acele pagini. :D
Omega
22-07-2007, 07:41 PM
Poate cineva sa imi spuna daca in Harry Potter 7 moare Harry va rog?
Vezi că pe net sunt forumuri în care fanii Harry Potter schimba opinii şi poti afla imediat ce se întâmplă, engleză bănuiesc că tre' să ştii. Dar de ce nu aştepţi să citeşti cartea ? Care e satisfacţia dacă aflii totul dinainte ? Sau măcar aşteaptă şi tu 3 ani pentru film dacă nu îţi place să citeşti. :p
Mihnea912
22-07-2007, 08:20 PM
Stiu ca stric placerea de a citi-o dar de luat nu pot la momentul respectiv.Am o lista de 13 carti care trebuiesc citite pana la sfarsitul vacantei.Cat de dura e viata uneori.:(.Cum spunea un poet foarte inteligent al carui nume s-a pierdut in negura timpului:,,Cand viata arunca cu mere in tine,fa din ele suc".Multumesc!
SPOILER!
P.S.:M-am uitat pe internet si am aflat ca Harry Potter nu moare in carte.Cel putin asa scrie pe siteul www.wikipedia.com
Ţi-am dat eu o mână de ajutor. ;) Sirius
Saint
22-07-2007, 09:42 PM
De ce ne dai raspunsul? Parca tu vroiai sa il afli, l-ai aflat, dar poate eu chiar vroiam sa am o surpriza :(
Omega
23-07-2007, 12:44 AM
Trebuia sa pui un spoiler, nu să ne zici ce se intâmplă, sau măcar dacă l-ai fi ţinut pentru tine :mellow: . Damn, crazy people ... Editează mesajul, ca să nu vadă şi alţii care şi-ar fi dorit sa afle citind :|
sorin
23-07-2007, 06:56 AM
Mihnea cartea in limba romana apare pe 1 decembrie.
Teoria despre moartea lui Harry este infirmata in volumul 5 de catre profetia aceea care spune ca unul dintre cei doi va trebui sa moara iar celalalt va supravietui.Sper ca nu asta era marele secret al cartii:lol:.
gianni
23-07-2007, 04:37 PM
Cred ca sunt printre putinii care nu au citit si vazut seria "Harry Potter". Va recomand cu caldura sa cititi cartile Rodicai Ojog-Brasoveanu. Merita!
Saint
23-07-2007, 07:54 PM
Le-am citit pe cele din seria cu Melania Lupu! Mi-au placut foarte mult, in special Cianura pentru un suras si Buna seara, Melania :D! Insa nici restul nu au fost mai prejos :)
gianni
24-07-2007, 12:29 PM
Nicio carte scrisa de Rodica Ojog-Brasoveanu nu m-a dezamagit! Reuseste forte bine sa-si creioneze personajele, iar actiunea este mereu la inaltime!
gianni
14-08-2007, 01:18 PM
Din seria Melania Lupu am citit "Anonima de miercuri" si "Buna seara, Melania!".
De asemenea, imi plac foarte mult cartile lui Salcudeanu, Haralamb Zinca si Horia Tecuceanu ( acesta a scris dupa cazuri reale si pot spune, cu mare tristete, ca si Romania a avut criminali de marca).
Valentin79
14-08-2007, 02:24 PM
Din seria Melania Lupu am citit "Anonima de miercuri" si "Buna seara, Melania!".
De asemenea, imi plac foarte mult cartile lui Salcudeanu, Haralamb Zinca si Horia Tecuceanu ( acesta a scris dupa cazuri reale si pot spune, cu mare tristete, ca si Romania a avut criminali de marca).
Incearca si seria cu maiorul Tutovan tot de Rodica Ojog-Brasoveanu.
Intradevar cartile lui Horia Tecuceanu sunt super, dar, din pacate, sunt greu de gasit(chiar si pe net, nu mai vorbesc de librarii sau biblioteci).
gianni
15-08-2007, 11:38 AM
Mersi de pont! Eu mi-am cumparat foarte multe carti de Tecuceanu de pe la dealerii volanti, din anticariate si de pe la colt de strada, de la negustorii ambulanti.Chiar sunt multumit de calitatea cartilor si de preturi.
eu acum citesc Mario Puzio- The Godfather (Nasul)
cristiano_ronaldo
17-10-2007, 07:26 PM
Eu as vrea sa ma apuc de cartea " In Anzii Cordilieri" scrisa de Karl May, a citito un prieten caci i-am dato si lui...a zs ca merita citita, e foarte interesanta si ar mai fi una tot de Karl May " Duhul Desertului" si pe aceasta a citito ( cartile sunt ale mele, eu nu prea am timp sa citesc sunt ocupat cu scoala, ultimul an...)
Maryusake
17-10-2007, 07:43 PM
Din pacate,in ultima vreme nu am mai citit nimic.Cred ca ma duc vineri printr-o librarie sa vad daca gasesc vre-o carte interesanta.Recomandati-mi una:D
daca iti place stilul GTA cumpara Nasul-Maro Puzo
gianni
29-10-2007, 04:47 PM
O carte foarte buna pe acre am citit-o de curand: "Casa Scorpionului" de Nancy Farmer. V-o recomand! Este o carte pe care nu o lasati din mana pana n-o terminati de lecturat!
Este foarte, foarte interesanta! Subiectul pe scurt: Seful Mafiei dintr-un stat aflat la granita Mexicului si Sua isi prelungeste viata cu ajutorul organelor prelevate de la clonele sale. Astfel ajunge la o varsta apreciabila: 148 ani. Cartea prezinta viata ultimei clone, de la nastere pana la varsta de 16 ani... iar de aici va las placerea sa descoperiti singuri ce se intampla! Carte este foarte captivanta si are toate ingredientele unui roman de succes!
gianni
29-10-2007, 04:48 PM
O carte foarte buna pe acre am citit-o de curand: "Casa Scorpionului" de Nancy Farmer. V-o recomand! Este o carte pe care nu o lasati din mana pana n-o terminati de lecturat!
Este foarte, foarte interesanta! Subiectul pe scurt: Seful Mafiei dintr-un stat aflat la granita Mexicului si Sua isi prelungeste viata cu ajutorul organelor prelevate de la clonele sale. Astfel ajunge la o varsta apreciabila: 148 ani. Cartea prezinta viata ultimei clone, de la nastere pana la varsta de 16 ani... iar de aici va las placerea sa descoperiti singuri ce se intampla! Carte este foarte captivanta si are toate ingredientele unui roman de succes!
Danutz_dark_one
05-12-2007, 09:32 PM
Va recomand cu cea mai mare sinceritate ultima carte din seria Harry Potter : "Harry Potter si Talismanele Mortii"
Maryusake
05-12-2007, 09:41 PM
As citi-o dar am ramas impotmolit la cartea a III-a(perioda tezele tec.).Dupa teze vreau sa citesc "Mircea Eliade-Romanul unui adolescent miop" apoi mai vad eu.Va mai cer sfaturi.
p.s.Daca vreti o carte pe care s-o cititi intr-o zi sau dou si care sa fie frumoasa,va recomad "Karl May-Canada Bill"
Danutz_dark_one
05-12-2007, 09:48 PM
Daca vreti o carte pe care s-o cititi intr-o zi sau dou si care sa fie frumoasa,va recomad "Karl May-Canada Bill"
am citit-o acum 3 luni :D.... super cartea :D
poli tm in fifa
06-12-2007, 03:57 PM
Hmm...Am primit de Mos Nicolae toate cartile Harry Potter si azi o sa incep sa ma apuc de ele.Nu am mai citit de mult o carte asa ca imi e dor de una.Sper sa le termin cat mai repede.
p.s. Inclusiv ultima:Harry Potter si Talismanele Mortii
Omega
06-12-2007, 04:04 PM
Vreau să fac şi eu rost de ultima. Am înţeles că este scrisă într-un mod mult mai matur decât celelalte, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Oricum, până când o să ajung pe la Bucureşti ca s-o cumpăr mai citesc din varianta în engleză.
Danutz_dark_one
06-12-2007, 05:34 PM
Vreau să fac şi eu rost de ultima. Am înţeles că este scrisă într-un mod mult mai matur decât celelalte, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Oricum, până când o să ajung pe la Bucureşti ca s-o cumpăr mai citesc din varianta în engleză.
nu trebuie neapart sa mergi la bucuresti pentru a cumpara cartea:D. o poti gasi la orice librarie mai mare din orasul tau :D.
p.s.: chiar e scrisa intr-un mod mult mai matur decat celelalte carti, fapt ce m-a facut sa termin de citit cartea luni dimineata, in conditiile in care am cumparat-o duminica la ora 12 :D:D
Omega
06-12-2007, 06:03 PM
Bă, io stau în Urziceni :mellow:. Deci... De unde librărie mare în oraş mic ? Cea mai mare librărie cred că e cât un veceu normal.
Dupa teze vreau sa citesc "Mircea Eliade-Romanul unui adolescent miop" apoi mai vad eu.Va mai cer sfaturi.
este tare cartea ;) chiar ti-o recomand
Omega
06-12-2007, 06:07 PM
Carte mai obscenă ca aia nu am citit niciodată. E pur şi simplu despre perspectiva unui adolescent. Mie nu mi-a plăcut deloc. Mi-aş fi dorit ca Mircea Eliade să fie şi acuma interzis. A, da, singura carte a lui care mi-a plăcut a fost Maitreyi.
gianni
06-12-2007, 06:10 PM
Incercati sa cititi si George Sovu ( cel care a scris foarte multe carti pentru adolescenti, inclusiv seria Liceenilor). Oricum, cititi cat mai mult; este mai relaxant decat un joc pe computer, care te streseaza de multe ori!
Eliade nu s-a consacrat prin romanele alea subtirele care le inveti in liceu ci prin perspectiva sa adusa istoriei religiilor...
stephen
06-12-2007, 11:14 PM
"Romanul adolescentului miop" nu mi s-a parut obscen.El practic a ales sa dezvaluie niste subiecte tabu din viata sa ,subiecte care ni se par,si poate sunt un pic prea deplasate...insa pe mine m-a ajutat sa ma cunosc mai bine ca adolescent si om.Marius,sincer mi se pare prea devreme s-o citesti pentru clasa a 7-a.Eu as mai astepta putin.
Revenind la Eliade,eu ca mare fan de literatura fantasy/fantastica trebuie sa recunosc ca este aproape singurul scriitor roman(mai incercati Vasile Voiculescu) care abordeaza un astfel de stil si credeti-ma ca este incredibil de original si...genial.Incercati Domnisoara Christina , Nopti La Serampore , La Tiganci si veti vedea.
Cat despre lucrarile sale gen Sacrul si Profanul,Istoria ideilor si credintelor religioase sunt mult mai semnificative,cum a spus si Tuby,dar doar pentru critici,profi de romana etc...pe mine cel putin ,doar m-au plictisit.
gianni
07-12-2007, 02:59 PM
"Romanul adolescentului miop" nu mi s-a parut obscen.El practic a ales sa dezvaluie niste subiecte tabu din viata sa ,subiecte care ni se par,si poate sunt un pic prea deplasate...insa pe mine m-a ajutat sa ma cunosc mai bine ca adolescent si om.Marius,sincer mi se pare prea devreme s-o citesti pentru clasa a 7-a.Eu as mai astepta putin.
Revenind la Eliade,eu ca mare fan de literatura fantasy/fantastica trebuie sa recunosc ca este aproape singurul scriitor roman(mai incercati Vasile Voiculescu) care abordeaza un astfel de stil si credeti-ma ca este incredibil de original si...genial.Incercati Domnisoara Christina , Nopti La Serampore , La Tiganci si veti vedea.
Cat despre lucrarile sale gen Sacrul si Profanul,Istoria ideilor si credintelor religioase sunt mult mai semnificative,cum a spus si Tuby,dar doar pentru critici,profi de romana etc...pe mine cel putin ,doar m-au plictisit.
Sunt lucrari foarte greu de lecturat, mai ales pentru noi, cei tineri.Sincer, atunci cand vrei sa citesti opera lui Eliade, si nu ma refer la nuvelele fantastice sau mai stiu eu ce altceva, ci la adevarata opera a lui Eliade, cred ca trebuie sa ai oarece pregatire stiintifica. Altfel, asa cum ai spus si tu, operele devin plictisitoare si numai bune de folosit pentru un somn rapid.:lol:
Sirius
07-12-2007, 07:33 PM
Poate nu mulți știți că Mircea Eliade are o reputație foarte mare în Europa și mai ales în SUA unde există o catedră cu numele său la universitatea din Chicago. În ritmul în care noi continuăm să ignorăm operele sale și să avem rețineri, nu foarte târziu se va ajunge la o situație asemănătoare cu aceea a lui Brâncuși, pe care francezii încearcă să-l revendince, să spună că ”e de-al lor”. Cu siguranță că atunci ne-am bate toți cu cărămida în piept și am zice că ne sunt furate valorile naționale, dar cu astfel de atitudini, nici nu mă miră.
În altă ordine de idei, cărțile lui Eliade sunt mai neobișnuite, dar pentru cineva obișnuit să citească des diferite tipuri de literatură, nu sunt nici pe departe ceva dificil (aici referindu-mă strict la cărtile sale de ficțiune). Domnișoara Christina, care era dată mai sus ca exemplu, este un mini-roman în cel mai pur spirit Stephen King, doar că a fost scrisă cu puțin înaintea distinsului domn american. În fapt, la cât de cunoscut este Eliade acolo, sunt aproape sigur că a fost una din cărtile care l-au inspirat pe King. Iar celelalte nuvele se încadrează fără nicio problemă în genul fantastic, doar că Eliade le-a făcut în așa fel încât să nu fie atât ”cinematografice” cât să suprindă cititorul și să-l facă să-și pună întrebări. De asta stilul poate părea mai alambicat, dar e doar o iluzie.
În fine, ca să citești Istoria religiilor nu ai nevoie neapărat de o pregătire științifică ci mai degrabă de o curiozitate față de acest subiect. Nu am observat să fie vreun limbaj din cale afară de elevat sau lucruri ermetice. Este pur și simplu o istorie cu o densitate foarte mare de informații extrem de interesante.
Nu vreau să fiu rău, dar glumițe puerile cum că lucrările sale ar fi bune pentru adormit îmi aduc aminte de anumite site-uri care pretind că dau sfaturi pentru creștini, și care dacă nu ai un simț foarte dezvoltat al umorului sunt perfect inutile.
PS: Omega, pornind de la propoziția ta ”Mi-aş fi dorit ca Mircea Eliade să fie şi acuma interzis”, să înțeleg că ești unul din cei 23% de români care consideră că Nicolae Ceaușeșcu a fost cel mai benefic lider politic din istoria României? :p
Omega
07-12-2007, 10:41 PM
Păi, în legătură cu Eliade. Sunt clasa a 10-a. Eu întotdeauna când văd un film sau când citesc o carte încerc să mă regăsesc într-unul din personaje(mai ales cel principal) şi să simt ce simte şi el şi să mă expun în aceleaşi situaţii ca şi el, să simt mai bine acţiunea şi cred că mulţi fac aşa. În "Romanul Adolescentului miop" m-am simţit destul de ciudat trăind toate acele stări delicate şi emoţionante prin care trebuie să treacă aproape fiecare din noi. Nu toţi simţim ca personajele pe care le citim şi le urmăm în cărţi. Cartea asta este un jurnal al sufletului adolescentului în care-s scrijelite fapte şi trăiri pe care unii poate că nu le împărtăşim sau poate că evităm să ne gândim la unele chestii amintite acolo. Nu pot să zic că n-am înţeles motivul şi tema cărţii, dar n-am urmat-o cum trebuie dat fiind faptul că sunt cam insensibil de felul meu(chiar dacă nu întotdeana.).
Legat de Ceauşescu. Comunismul după părerea mea a fost o idee genială dar care a fost aplicată prost. Nu ne e mai bine acum decât ne era atunci. Singura diferenţă e libertatea excesivă şi introducerea denumirilor organelor sexuale şi nu numai, în DEX.
Sirius
08-12-2007, 12:30 AM
Într-adevăr o carte te prinde mult mai tare atunci când te și regăsești în ea. Dar această senzație nu trebuie să fie dominantă, după părerea mea, ci un bonus.
Cel mai simplu exemplu este acela că ne place să privim la diferite imagini (fie ele tablouri, poze de familie etc.) chiar dacă ele nu conțin și propria noastră figură sau ceva care să ne amintească de ea.
Generalizând, arta are ca scop să ne transmită o imagine, fie a unui sentiment, fie a unui concept, a unui gând sau poate pur și simplu evocarea unei experiențe interioare. Și dacă asta e elocvent în arta vizuală, la fel e și cazul cu muzica sau cărțile, doar că e mai bizar să gândești la fel. Însă, în esență, este cam același lucru.
Revenind la subiect, dacă într-o carte nu te regăsești, tot poți să o studiezi mai departe, pentru ca niciodată nu știi ce-ți rezervă următoarea pagină, la fel cum într-o galerie de artă nu știi ce se află în fiecare tablou, chiar dacă tematica generală nu te interesează.
Așa că nu întodeauna trebuie să te identifici cu personajul dintr-o carte. Uneori trebuie să urmărim evoluția sa, experiențele sale și, rămânând în afară, să ne punem diferite întrebări, care să treacă de nivelul banal al subiectului cărții și să ne creem noi propria imagine. Iar eu zic că în cazul romanului discutat, întrebarea nu ar fi „ce aș fi făcut eu în locul acelui personaj?” sau „am avut oare experiențe asemănătoare?” ci pur și simplu să ne întrebăm oare ce înseamnă adolescența, dacă reprezintă ceva pentru noi și dacă suntem mulțumiți cu ea. Și nu numai...
Cu comunismul nu mai știu sigur dacă mai era un topic, dacă e vorbim acolo, dacă nu, facem unu nou și continuăm dezbaterea.
Omega
23-12-2007, 08:32 PM
Am terminat şi eu de citit, ieri, Harry Potter şi Talismanele Morţii, moment ce a coincis cu sfârşitul aventurii mele în lumea faimosului vrăjitor. După cum am mai zis, cartea e scrisă mai matur ca celelalte, ca dovadă fiind numeroasele decese de personaje care fac totul mult mai dramatic...Oricum, cei care aţi citit de la început cărţile, e păcat să nu citiţi până la capăt, chiar dacă nu vă mai aflaţi în sfera vârstelor la care e recomandată cartea.
A, da...după 7 cărţi mi-am ales şi personajul preferat, exceptându-l pe cel principal. E vorba de Severus Plesneală. :D
Danutz_dark_one
23-12-2007, 08:36 PM
Am terminat şi eu de citit, ieri, Harry Potter şi Talismanele Morţii, moment ce a coincis cu sfârşitul aventurii mele în lumea faimosului vrăjitor. După cum am mai zis, cartea e scrisă mai matur ca celelalte, ca dovadă fiind numeroasele decese de personaje care fac totul mult mai dramatic...Oricum, cei care aţi citit de la început cărţile, e păcat să nu citiţi până la capăt, chiar dacă nu vă mai aflaţi în sfera vârstelor la care e recomandată cartea.
A, da...după 7 cărţi mi-am ales şi personajul preferat, exceptându-l pe cel principal. E vorba de Severus Plesneală. :D
in legatura cu Severus Plesneala, am fost uimit sa aflu care a fost de fapt motivul pentru care Dumbledore avea incredere in el :D
eu am terminat cartea in 2 zile, deoarece nu ma puteam desparti de ea :D
sorin
23-12-2007, 09:53 PM
Aici te contrazic un pic:p.Media varstei la care este recomandata cartea creste la fiecare volum.Publicul fidel creste odata cu personajul principal, nu cred ca poate nimeni sa zica "oh am 16 ani, am citi toate volumele dar pe ultimul nu il citesc pentru ca e prea copilaros"^_^.
Cel mai mult mi-a placut de Cap-de-Mort pentru ca reprezinta pana la urma un model pozitiv, ai ce sa inveti din greselile lui.
Sunt curios ce sau daca va mai scoate ceva J.K Rowling.
Omega
23-12-2007, 10:19 PM
Nu mă refeream la asta. Doar încercam să pun în evidenţă faptul că mulţi zic "Ce mă ? Heri Potăr ? Pleacă mă cu grădiniţa d-aci ! " şi totuşi cartea nu e aşa copilăroasă chiar dacă pe ea scrie 9-12 ani. Cap-de-mort nu prea e un model pozitiv. E modelul omului care nu are prieteni şi însetat de putere. Totuşi ai dreptate, se poate învăţa din greşelile lui.
Din câte citisem pe net, J.K. Rowling nu excludea varianta scrierii unei cărţi care să ne dezvăluie informaţii în plus, pe lângă cele deja existente în cărţi, detalii care au sau nu legătură cu acţiunea cărţii. Totuşi, eu sunt de părere că nu va mai scoate nimic.
stephen
23-12-2007, 10:44 PM
Bestiala cartea.In 2 zile am citit-o...Intr-un fel,ma bucur ca am terminat-o asa repede...si totusi parca regret,am crescut odata cu ea si imi pare rau ca a luat sfarsit,dar oricum o etapa frumoasa din viata mea ca cititor.
Maryusake
23-12-2007, 11:00 PM
Parintii mi-acu cumparat acesta carte drept cadou de Craciun dar eu nu am citit celelate carti.(am citit doar cartile I si III).
Credeti ca as putea citi-o fara a-i strica farmecul?:(
stephen
24-12-2007, 09:57 AM
Mmmm...nu stiu ce ai putea intelege.Eu te sfatuiesc sa faci rost de toate si sa le iei de la capat.Daca nu,strici magia cartii,si aici nu ma refer la vraji :D
mariusgardelli
24-12-2007, 11:33 AM
ultima carte pe care am citit-o a fost una comunista:"Scufita rosie ":lol:
VilleValo
24-12-2007, 12:07 PM
ultima carte pe care am citit-o a fost una comunista:"Scufita rosie ":lol:
Interesant...
Am citit recent o carte foarte cunoscuta de adolescentii de 16-17 ani, Patul lui Procust. E destul de interesanta insa am citit si carti mai bune. Oricum merita.
Numai bine!
mariusgardelli
26-12-2007, 09:54 PM
o carte o termin in 2 ore dak are 5 pagini da pe una de 200 :o in 2 luni :lol:
xdevil
26-12-2007, 11:06 PM
inseamna ca esti cam analfabet
tocmai am primit acum de craciun o carte "Camera de chilimbar". Din ce am citit din prolog si impresiile scrise de diferiti autor, e o carte bazata pe o povestire reala la fel cum e "Codul lui DaVinci" insa tot fictiune. Sunt foarte entuziasmat si sincer nu as vrea sa ma apuc sa o citesc, deoarece ma gandesc ca daca o incep o si termin. :D
mariusgardelli
31-12-2007, 12:26 AM
[QUOTE=x-d3viL;160194]inseamna ca esti cam analfabet
nus analfabet da pana citesc o carte ma bag la un counter apoi la nfs mie se termina toata ziua:p
gianni
03-01-2008, 10:33 AM
Sunt de acord cu afirmatiile voastre legate de "varsta" lui Harry Poter: este o saga care merita citita indiferent de varsta cititorului.
Maryusake
03-01-2008, 11:01 AM
inseamna ca esti cam analfabet
tocmai am primit acum de craciun o carte "Camera de chilimbar". Din ce am citit din prolog si impresiile scrise de diferiti autor, e o carte bazata pe o povestire reala la fel cum e "Codul lui DaVinci" insa tot fictiune. Sunt foarte entuziasmat si sincer nu as vrea sa ma apuc sa o citesc, deoarece ma gandesc ca daca o incep o si termin. :D
Si eu am citit "Camera de chihlimbar" si a fost draguta,n-am pierdut timpul, dar stiu ca erau anumite pasaje mai erotice:lol:
eu acum citesc Harry Potter si Talismanele Mortii
st3v3-0
03-01-2008, 07:29 PM
Nu vreau sa ma laud dar tatal meu a scos de curand 3 carti interesante.El nu e un scriitor de ala care sa-l vedem cu cartile pe la OTV si national tv,nu.Il cheama Florin Ardelean si e un bun jurnalist din Oradea^_^.
Primele 2 catri ar trebui sa fie defapt una dar au fost structurate in 2,fiecare de vreo 500 de pagini si este lucrarea lui de doctorat.Cartile se numesc ''Jurnalism si Tranzitie'' si ''Dogma si opinie'' si ilustreaza tot ce tine de jurnalism de dupa revolutie pana in 1998 parca.Recomand cartile studentilor la jurnalism si celor care sunt interesati.
A treia carte se numeste ''Schite erotice''.Cred ca v-ati dat seama despre ce este vorba:p
Succes la citit:D
Sirius
04-02-2008, 12:36 PM
După părerea mea, topicu ăsta ar trebui să fie mai important decât ăla cu filme, așa că o să mai fac o recomandare:
Urzeala Tronurilor, prima parte din seria Cântec de gheață și foc
După cum poate intuiți din titlu, e un roman fantasy, carte ce a făcut destule furori peste Ocean, anumite ziare de pe acolo scriind chiar că această serie marchează începutul detronării lui Tolkien.
Ei bine, nu este chiar așa...Autorul, George R.R. Martin (R.R. ăsta văd că apare la tot felul de autori din breasla asta...vezi J.R.R. Tolkien :D), este un pasionat al studiului istoriei Europei Medievale, aceasta fiind pe departe cea mai puternică influență în roman. Nucleul romanului constă în lupta pentru putere a diferite facțiuni de oameni (pe un teritoriu fictiv), cu tot felul de intrigi de curte, spionaj, otrăviri, trădări, căsătorii aranjate, dueluri, practic tot ceea ce ar face o veritabilă poveste medievală.
Peste acest nucleu apar puține elemente fantastice, creaturi mitice sau alte rase, pe când la Tolkien acestea din urmă constituiau un element principal al poveștii.
Nu pot spune că este o revelație de roman. Clișeele specifice fantasy-ului (dar fără de care nici nu s-ar putea scrie o astfel de carte) sunt prezente, la fel ca și tipologiile clasice de personaje. Avem și umor, pozitiv sau negativ, caracteristic american. Este bine scris, în sensul că apar destule răsturnări de situație, iar acțiunea nici nu e excesiv de alertă, dar nici nu te plictisește. Din contră, este unul din acele romane care te face să tot dai pagina, numa ca să vezi ce se mai întâmplă. Un lucru care mi-a plăcut este că povestirea este redată din punctul de vedere (la persoana a treia) a mai multor personaje, aflate în fiecare tabară implicată în conflict, astfel creându-se o imagine mai bogată.
Una peste alta, pentru amatorii acestui gen (Stephen de exemplu, n-ai scuză să nu o iei :p) o recomand cu toată căldura. Se găsește în librării la Editura Nemira.
Danutz_dark_one
04-02-2008, 12:46 PM
nu sunt de parere ca va putea sa il detroneze pe Tolkien, dar din cate spui tu, Sirius, pare o carte destul de interesanta si ma gandesc sa o cumpar. totusi, am o singura intrebare: restul de romane care fac parte din serie sunt si ele scoase pe piata?
Eu acuma citesc Biblia.:D
stephen
04-02-2008, 02:43 PM
Tolkien e greu sa fie depasit de cineva(poate doar de mine...glumesc) .Pana la urma el e parintele acestui gen.El a dat nastere conceptului de orci,gnomi si elfi.Multi au o viziune asupra acestor creaturi fictionare ,o viziune care-i apartine lui Tolkien.
Pretendenti la titlul de "Cel mai bun" asupra lui Tolkien sunt multi.C.S Lewis(Cronicile din Narnia) e unul dintre ei,dar care dupa parerea mea e mult prea copilaros .E adevarat ca pana la trilogia Inelelor si cartile lui Tolkien erau un pic mai infantile(vezi Hobbitul , Roverandom) dar asta si face speciala trilogia. Mare mediatizare a fost si pentru Christopher Paolini, cu al sau Eragon,pe care recunosc ca nu l-am citit,si nici filmul nu l-am vazut.Am inteles ca toata aceasta faima a sa se datoreaza faptului ca a scris cartea la o varsta frageda,nu ca romanul ar fi ceva iesit din comun.
Ei bine,domnul George R.R. Martin pare interesant si este pe lista mea de cumparaturi din acest moment,mersi Sirius.Sa inteleg ca te am printre cititorii Regatelor?
Cred ca si romanii sunt buni scriitori de proza fantasy.Un exemplu mai faimos este Mircea Eliade .Foarte,foarte,foarte bine mai scrie si Oana (http://www.club-fantasy.ro),careia daca-i rasfoiti blogul veti gasi niste super creatii.
PS.Acum citesc Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi de Camil Petrescu.Ultima noapte de...a fost teribil de plictisitoare.Intaia noapte de razboi e destul de interesanta.
Sirius
04-02-2008, 06:06 PM
danutz -> seria e alcătuită din 7 romane. Patru au apărut deja pe piață în State, dar în română a apărut doar ăsta, primul, celelalte fiind în curs de apariție.
Stephen -> În mod suprinzător, invenția lui Tolkien sunt orcii. Elfii și dwarfii sunt luați din mitologia nordică, unde aveau roluri asemănătoare cu cele din poveștile sale. Orcii pe de altă parte nu apar în alte mitologii decât foarte rar și adesea desemnând creaturi diferite. Uneori denotă căpcăuni, alteori demoni, însă înfățișarea pe care le-a dat-o J.R.R.T este în mare măsură originală și i se poate atribui.
Hobbitul nu mi s-a părut deloc infantilă, mai ales pe final când încep să curgă destul sânge și mațe, ca să nu mai zic de câteva personaje principale care mor. În plus mersul acțiunii este suficient de complex, la fel ca și dialogurile și gândurile. Roverandom pe de altă parte este într-adevăr o povestioară scrisă pentru copii.
Danutz_dark_one
04-02-2008, 06:23 PM
multumesc mult, Sirius. am terminat de curand de citit seria romanelor Winnetou a lui Karl May si am ramas impresionat de cat de bine si-a construit acesta lumea cartilor sale. insa cel mai induiosator moment ramane fara doar si poate moartea apasului...
stephen
04-02-2008, 06:38 PM
@Sirius,este corect ca gnomii si elfii sunt luati din mitologie,dar nu cred ca tie iti fuge prima data mintea, cand ti-i mentionez , la cum sunt ei in mitologie,ci ii vezi in varianta Tolkeniana.Asta am vrut sa spun.Ei ca aspect fizic in original sunt usor diferiti de cum ii vedem in LOTR.Spre exemplu,elfii germani seamana mai degraba cu Dobby decat cu Legolas.
@Danutz,ai putea sa incerci si Old Surehand , Comoara din Lacul de Argint , Winnetou in Valea Mortii ...vei vedea ca in cartile astea, Winnetou apare mai des decat in cartile care-i poarta numele.
Danutz_dark_one
04-02-2008, 06:57 PM
le-am citit pe toate, in afara de Old Surehand. mulumesc de sfat :D
vlad89
09-02-2008, 10:27 AM
o carte foarte buna e ''Crima si pedeapsa'', Dostoievski...super cartea.
gianni
28-02-2008, 07:22 PM
"Omul cu urechea rupta"- Edmond About: o carte scrisa prin 1861, care trateaza intr-o maniera interesanta conservarea omului si aducerea sa la viata dupa vreo 47 de ani.
Ma steptam la o carte plicticoasa, dar am descoperit-o ca fiind interesanta, mai ales ca viata colonelului francez Fougas a fost strans legata de cea a lui Napoleon.
In rest am citit multe carti romanesti cu autori necunoscuti.
vlad89
28-02-2008, 07:41 PM
"Omul cu urechea rupta"- Edmond About: o carte scrisa prin 1861, care trateaza intr-o maniera interesanta conservarea omului si aducerea sa la viata dupa vreo 47 de ani.
Ma steptam la o carte plicticoasa, dar am descoperit-o ca fiind interesanta, mai ales ca viata colonelului francez Fougas a fost strans legata de cea a lui Napoleon.
In rest am citit multe carti romanesti cu autori necunoscuti.
ce tare, mi-ar place sa o citesc, mi se pare interesanta...
andreiu11
01-03-2008, 07:24 PM
pentru toti cei pasionati de carti recomant ar merge un anticariat online
gianni
04-03-2008, 03:05 PM
Da, o carte interesanta, mai ales ca a fost scrisa cu muuult timp in urma si a dezvoltat o idee interesanta!
Ultima carte citita: Podul amintirilor de Serban Ieronim! Anii `50, post razboi, pre comunism! Dezvolta ideologia comunista!
vlad89
04-03-2008, 06:32 PM
o carte foarte buna, ''Cel mai iubit dintre pamanteni''...(nu stiu daca a mai spus-o cineva), dar e super...
boggy
04-03-2008, 08:50 PM
o carte foarte buna, ''Cel mai iubit dintre pamanteni''...(nu stiu daca a mai spus-o cineva), dar e super...
Cartile nu-s "super" . Daca vrei sa caracterizezi o carte ,dupa parerea mea, nu spui ca e "super" ,e cam superficial. Poti sa spui ca e interesanta ,educativa ,plictisitoare s.a.
gianni
06-03-2008, 10:40 AM
Cartile lui Marin Preda sunt de o calitate ireprosabila!
De aceea va recomand sa cititi cat mai multe carti ale autorilor romani!
vlad89
07-03-2008, 04:22 PM
Cartile lui Marin Preda sunt de o calitate ireprosabila!
De aceea va recomand sa cititi cat mai multe carti ale autorilor romani!
ai dreptate sau Mircea Eliade, are niste carti foarte bune...nu ezitati sa le cititi! :)
gianni
02-04-2008, 06:07 PM
"Trilogie in alb"- Constantin Chirita.
Autorul "Ciresarilor" a realizat o trilogie politista de o calitate deosebita. Se simte influenta maestrei Agatha Cristie, dar fara a altera originalitatea autorului. Folosind nenumarate deductii logice, doctorul Tudor Alexandru, detectivul, personajul principal, se face imediat indragit de catre cititori.
vlad89
03-04-2008, 08:13 PM
am inceput sa citesc ''Don Quijote'' (Cervantes) o carte interesanta. :)
gianni
04-04-2008, 08:48 AM
Hmh! O carte foarte interesanta!Ideea este una cat se poate de originala!
Sa nu uiti si de cartile autorilor romani! Iti vor provoca niste senzatii intelectuale foarte placute si pot fi foarte surprinzatoare!
vlad89
21-04-2008, 06:22 PM
O carte citita cu mult timp in urma, '' Robinson Crusoe'', Daniel Defoe, intotdeauna m-au pasionat cartile cu aventuri... :)
gianni
22-04-2008, 08:20 AM
Am recitit "De-a puia gaia" a lui Vlad Musatescu. A, si am citit "Dimineata iubirii", continuarea "Declaratiei de iubire" alui George Sovu.
alex_r
22-04-2008, 03:19 PM
O carte ce v-o recomand : Timpul dezarticulat de Philip K. Dick
Acum citesc Lupul de stepa de Hermann Hesse
gianni
22-04-2008, 03:23 PM
T. C . Barbucenu- "Scadenta"-policer.
S3BBY
22-04-2008, 10:01 PM
Charles Dickens-Marile sperante
vlad89
23-04-2008, 06:53 AM
Astazi este ''Ziua Mondiala a CARTII'' :)
cosmin targoviste
23-04-2008, 07:23 AM
Am primit anul acesta de ziua mea un volum foarte tare.Se numeste "Spune-mi totul despre tine" si cuprinde povestiri si aventuri scrise de Herbert George Wells,A.Davidson,F.M.Busby si altii.Sunt povestiri horror in marea majoritate(de exemplu "Un pat teribil de ciudat" sau "Stafiile si cei bantuiti de stafii").A fost best-seller in 94'.V-o recomand.Am citit-o si va garantez ca merita toti banii.
gianni
23-04-2008, 12:58 PM
Citeam si eu in trecut carti gen horror, dar un horror care te infiora (mai ales la varsta aceea): H.P. Lovecraft cu "Monstrul din prag", un clasic al genului.
stephen
23-04-2008, 02:40 PM
Stephen King ramane maestrul genului horror.
gianni
23-04-2008, 02:49 PM
Mda, Stephen King imi va ramane in minte cu Shining. Numai ca eu ma refeream la predecesorii lui, inaintasii genului.
stephen
23-04-2008, 02:59 PM
Da, Shining este o capodopera si este romanul meu favorit de la King. Dar aproape toate cartile lui merita citite.
gianni
23-04-2008, 04:06 PM
"Misery", "Carrie", parca, din cate imi aduc aminte (daca imi aduc aminte corect).
dintre cărţile acestea ce îmi recomandaţi:
Pavel Codruţ-Oamenii lui Zamolxe
Marin Preda-Delirul
Mircea Eliade-Romanul adolescentului miop
Mario Puzo-Naşul
vlad89
25-04-2008, 02:52 PM
Mircea Eliade cu siguranta, e unul dintre scriitorii mei preferati... am citit cartea (Romanul adolescentului miop) e interesanta.
vezi ca e vorba de Mario Puzo..
xdevil
29-04-2008, 01:56 PM
Ati citit Moartea unui presedinte de William Manchester? Ma bate gandul sa o citesc dar are cam o mie de pagini si stau si ma gandesc daca merita efortul sau citesc alta...
stephen
29-04-2008, 04:42 PM
Te uiti la o carte dupa numarul de pagini? Daca ai placere sa citesti ceva poate sa aibe si 3000 de pagini. Oricum, poti sa citesti vreo 200-300 de pagini, vezi daca-ti place. Daca da, continui ; daca nu, nu. Eu asa fac cu acele carti care mi se par "grele" si stufoase.
vezi ca e vorba de Mario Puzo..
merci de corectura ,dar nu mai pot sa dau edit:(
gigimures
29-04-2008, 09:27 PM
Acum citesc "Harry Potter" e super tare am terminat multe carti cu el :wub: e f. interesant :D va recomand cartea ;)
Acum citesc "Harry Potter" e super tare am terminat multe carti cu el :wub: e f. interesant :D va recomand cartea ;)
daca este partea a 7-a este interesanta.si eu am citit-o
xdevil
29-04-2008, 10:45 PM
Te uiti la o carte dupa numarul de pagini? Daca ai placere sa citesti ceva poate sa aibe si 3000 de pagini. Oricum, poti sa citesti vreo 200-300 de pagini, vezi daca-ti place. Daca da, continui ; daca nu, nu. Eu asa fac cu acele carti care mi se par "grele" si stufoase.
Nu dispun de tot timpul din lume si in plus am si unele probleme care ma impiedica sa citesc foarte mult. Asadar, daca citesc ceva, vreau sa merite :). Una e cand citesti o carte de 300 pagini si nu ramai cu o parere foarte buna despre ea si alta e cand citesti o carte de 1000 pagini si constati la final ca acea carte nu a fost chiar ce ti-ai dorit tu :). Sper ca intelegi ce am vrut sa spun.
gigimures
30-04-2008, 12:09 AM
daca este partea a 7-a este interesanta.si eu am citit-o
N-am ajuns pana acolo :( acum sunt la a5-a.
vlad89
20-05-2008, 06:45 PM
Am inceput sa citesc ''Parfumul'' scrisa de Patrick Suskind, am vazut si filmul... abia ast sa o termin!
Maryusake
20-05-2008, 07:26 PM
M-am hotarat, de maine citesc "Baltagul" apoi seria "Ciresarii".:p
vlad89
20-05-2008, 08:48 PM
o carte foarte interesanta ''Baltagul'', si ''Ciresarii'' la fel... le-am citit cu multi ani in urma, spor la citit!
gianni
21-05-2008, 02:13 PM
"Ciresarii" reprezinta pentru mine una dintre cele mai indragite scrieri din literatura romana. Cred ca le-am citit de vreo doua sau trei ori si oricand mi se face dor de aventura stiu ce carte voi alege!
Maryusake
21-05-2008, 02:36 PM
Sper sa nu intru in contradictie cu tine, dar nu te plictisesti cand citesti pentru a Ii-a oara o carte? Am incercat si eu sa ma reapuc de seria "Vraciul"(tot o serie de aventuri) si nu prea mai are farmec. Desi ma impotrivesc, imi vine in minte gandul ca eroul scapa cu bine mereu.:rolleyes:
gianni
21-05-2008, 02:54 PM
De ce sa-ti fie teama ca intri in contradictie cu mine? Atat timp cat iti poti argumenta logic afirmatia, nu este nicio problema! Contradictiile bine argumentate au ca rezultat concluzii interesante!
Nu ma plictiseste sa recitesc o carte, chiar daca ii cunosc finalul! Mai ales atunci cand este o carte buna!
gianni
16-09-2008, 05:32 PM
A mai trecut inca o vara! Ieri a inceput scoala! Pentru multi dintre voi! Bafta in noul an scolar!
Dar, ce-ati mai citi voi in vacanta de vara, mai ales ca, presupun, timp ati avut berechet.
Eu m-am "ocupat" de Edgar Wallace, Rodica Ojog Brasoveanu si bineinteles, de preferatul meu: "detectivul" Conan Doi alias Vlad Musatescu.
Daca n-ati avut pana acum placerea sa-l cititi, il puteti gasi in colectia ziarului "Adevarul" cu unelel dintre celel mai bune romane ale sale. Si, credeti-ma, mai ales ca a inceput scoala, o sa incepeti noul an scolar cu zambetul pe bune si cu o doza mare de bucurie in suflet.
stephen
16-09-2008, 07:13 PM
Pai sa vedem. Eu am inceput bine vacanta dar am terminat prost :
Alexandru Lapusneanul - Costache Negruzzi
Moara cu Noroc - Ioan Slavici
Shogun - James Clavell (una dintre cele mai bune carti citite vreodata)
Niciun ban in plus, niciun ban in minus - Jeffrey Archer (un fel de Ocean's Eleven dar mult mai misto)
Domnisoara Christina - Mircea Eliade
Alchimistul - Paulo Coelho
Umbra lui Poe - Matthew Pearl
si am recitit Fratia Inelului - J.R.R. Tolkien.
Cam atat :p
Jokes
17-09-2008, 10:27 PM
Eu m-am apucat sa citesc American Psycho de Bret Easton Ellis.E cam vulgara dar nu-i rea dupa aproape 4 capitole citite.
sunshine_claus
18-09-2008, 04:31 PM
Domnisoara Christina e o carte superba mai ales pentru fanii povestilor paranormale. In general Eliade a avut o slabiciune pentru genul asta. acum citesc "Dragostea nu moare" raspunsul lui Maytrei la romanul lui Eliade. O caut de mult si in sfarsit am facut rost de ea.
gianni
19-09-2008, 09:04 AM
Shogun este unul dintre cele mai bune romane citite de mine.
Cred ca zilele acestea o sa incep sa-mi caut niste carti pentru ca au trecut vreo doau saptamani si nu mi-am mai achizitionat nimic.
sunshine_claus
19-09-2008, 03:14 PM
Ai citi Nobila Casa? este continuarea Shogun. imi place mai mult decat Shogun.
xdevil
19-09-2008, 06:11 PM
Am citit si eu Domnisoara Christina acum vreun an si ceva... Nu pot sa spun ca mi-a placut extraordinar de mult, dar important e ca m-a facut sa o termin.
AndreiBogdan
19-09-2008, 06:19 PM
eu am citit in vacanza asta: ciresarii vol 1-5, Domnisoara christina si vol 1-4 jules verne
Eu acum citesc cartea ''Zero'' de Giulietto Chiesa.
P.S.: Ati citit careva cartea Ultimul Don de Mario Puzo?
xdevil
20-09-2008, 07:44 AM
Am impresia ca am vrut eu sa o cumpar http. E una de vreo 300 pagini in format mai micut nu?
jolie elena
27-09-2008, 06:44 PM
Hmmm....eu citesc acum o carte din domeniul economic :D, dar cred ca nu prezinta foarte mare interes,poate doar pentru manageri sau viitori economisti :p
cerise
27-09-2008, 09:07 PM
Buna seara tuturor si bine v-am gasit!Ca sa fiu on topic,cum se numeste cartea,elena?ma intereseaza:p
jolie elena
27-09-2008, 10:28 PM
Buna seara tuturor si bine v-am gasit!Ca sa fiu on topic,cum se numeste cartea,elena?ma intereseaza:p
Cerise nu ti-am spus de ea? Shit...
Se numeste Strategia si Tehnica stabilirii preturilor :D. Ca doar suntem in domeniu,nu :p?
Am impresia ca am vrut eu sa o cumpar http. E una de vreo 300 pagini in format mai micut nu?
Este de "marime normala",iar la pagini nu m-am uitat(cartea este a varului meu).
gianni
29-09-2008, 09:39 AM
Acum citesc o carte autobigrafica:" M-am nascut reporter" a lui Mircea Mircu.
xdevil
29-09-2008, 02:06 PM
Este de "marime normala",iar la pagini nu m-am uitat(cartea este a varului meu).
Da, stiu. Mi-am cumparat-o si eu. E interesanta.
gianni
30-09-2008, 09:20 AM
" Cenusa si orhidee la New York" - Vintila Corbul si Eugen Burada.
Caderea Constantinopolelui - Vintila Corbul,cartea mea preferata,oricum sunt innebunit dupa cartile istorice
ady_26_07
05-10-2008, 12:21 PM
ultima mea carte citita de buna voie si nesilit de nimei a fost o carte de bancuri:D:D
gianni
06-10-2008, 08:02 AM
320 de pisici negre a inegalabilei Rodica Ojog-Brasoveanu
kanye_west
14-10-2008, 07:31 PM
Singur pe lume de Hector Malot....super cartea!
E pentru varsta mea...
gianni
16-10-2008, 08:25 AM
Sven Hassel- Monte Cassino.
Ratonu
16-10-2008, 11:21 AM
Sven Hassel- Monte Cassino.
Am citit-o şi eu într-o vacanţă acum câţiva ani, un jurnal de război distractiv, scris într-un stil probabil atractiv pentru mulţi tineri.
gianni
16-10-2008, 11:57 AM
Sven Hassel a devenit celebru datorita acestor evenimente povestite de el ( si se pare ca si traite) de pe frontul celui de-al doliea razboi mondial.
Ramane inegalabil pe acest segment al literaturii!
sebseb
16-10-2008, 05:30 PM
A citit cineva cartea viata dupa viata de raymond moody?
Maryusake
16-10-2008, 06:38 PM
O carte scrisa in perioada comunista, dar simpatica si cu un limbaj oarecum mai stradal, insa nu foarte mult.Este vorba despre doi tineri muncitori la o uzina UTC(dintr-un oras "C"din sudul tarii...I guessCraiova), unul contabil altul sofer care se imprietenesc cu o chelnerita de la cantina.Ies cu ea in oras si se indragostesc de ea si alte momente de tandrete.:p
Horia Patrascu- Petrecerea
pastilax
23-10-2008, 11:10 AM
Momentan citesc Cainele Negru - Stephen Booth ! O carte thriller captivantă! :D
As dori sa imi recomandati o carte despre Opus Dei,SanGraal,sercretele religiei.Orice despre aceste categorii.
xdevil
25-10-2008, 07:07 PM
Codul lui DaVinci si toate cartile aferente...
pastilax
25-10-2008, 10:32 PM
Codul lui DaVinci , Inger si Demon..
sebseb
04-11-2008, 05:43 PM
A citit cineva cartea viata dupa viata de raymond moody?
Ieri am gasit cartea asta intr-o librarie si am cumparat-o.
In ea este vorba de oamenii care sunt in moarte celebrara si isi revin :eek:.Ei trec prin mai multe etape dupa ce mor,ma opresc aici si va las pe voi sa o cititi daca va place:D.
Saint
04-11-2008, 07:15 PM
Acum citesc Strainul de Albert Camus :D. Imi place mult, si duce intr-un fel la stilul meu...
st3v3-0
20-11-2008, 03:21 PM
Cea mai recenta carte citita e M-am hotarat sa devin prost de Martin Page. Ati citit-o careva?
Acum citesc Spovedania unui ucigas, Legenda sfantului betiv de Joseph Roth.
Maryusake
20-11-2008, 04:10 PM
Acum citesc "Mein Kampf" de... ei bine...Adolf Hitler!
Si nu, nu sunt neonazist
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.