View Full Version : Probleme in multiplayer
Salutare si bine v-am gasit.
Problema este urmatoarea: in multiplayer fifa 06 imi merge putin sacadat, jucatorii reactioneaza greu si nu inteleg de ce. Asta se intampla in orice rezolutie si pe orice detalii. In single player merge bine cu tot pe maxim.
Sistemul meu: Barton 2,6+; MB MSI KT 333, 512 ram, placa video ATi 9000 128M/128 biti. De cateva zile mi-am luat un Gygabyte 9550 256M/128biti si problemele au ramas aproape neschimbate.
Am reinstalat XP-ul, jocul si problemele persista. Mentionez ca am incercat cu FX 5200 a unui coleg care e modest 128/64 si jocul merge bine, dispar problemele. Stie cineva, daca ptr. ATi trebuie setari speciale?
Multumesc anticipat
JohnnyUSA
09-03-2006, 03:19 PM
este ciudat ce spui tu aici. in mod normal cand merge sacadat in multiplayer , merge din cauza conexiunii la net.
Are dreptate JohnyUSA. Iti merge sacadat din cauza conexiunii proaste la net!
Problema nu este de la conexiune. In afara de multyplayer pe net am jucat si prin crossover cu colegul de camera, asadar exclusa conexiunea proasta. Si daca ar fi de la conexiune, nu s-ar explica de ce imi merge bine cu FX 5200. Tototdata placile mele video puse la colegul dadeau aceleasi probleme.
Stiu ca este ciudat, dar stiu ca majoritatea jocurilor sunt randate pe placi video cu cipset nVidia si de asta intreb daca are cineva idee de la ce apar problemele la mine.
Jokes
09-03-2006, 09:11 PM
Pei si mie imi merge sacadat si de abia reusesc sa controlez jucatorii si am aceeasi placa ca si tine.
Da ce conexiune ai?
JohnnyUSA
09-03-2006, 09:51 PM
atunci e clar de la placa video. Schimb-o.
Pai asta e problema. Am schimbat ATi Radeon 9000 128/128 cu Gygabyte 9550 256/128 si in multyplayer tot nu merge ca lumea.
Jokes tu care placa ziceai ca ai la fel cu mine, ATi 9000?
Conexiunea nu cred ca are vre-o relevanta, dupa cum am zis mai sus si prin crossover intre 2 compuri problema este identica.
Ba are relevanta conexiunea! Conteaza si distanta dintre cele doua calculatoare. Doar nu vrei sa joci la fel de bine cu unu din America cum joci cu unu din aceeasi camera! :P
Originally posted by kellerman@Mar 9 2006, 11:33 PM
Ba are relevanta conexiunea! Conteaza si distanta dintre cele doua calculatoare. Doar nu vrei sa joci la fel de bine cu unu din America cum joci cu unu din aceeasi camera! :P
75324
Ma refeream ca nu conteaza in cazul meu, pentru ca ori joc cu cineva din alt cartier, ori joc cu colegul de camera printr-un cablu de 3m problema este aceeasi. In ce priveste conexiunea, probabil se stie, in cazul problemelor de retea, lag-ul nu este gen shooter (cand are lag doar cel cu probleme), este lag gen real time strategy (cand un comp cu probleme le tine pe toate). Asadar, cand am intalnit probleme de conexiune pe ambele compuri mergea prost, insa la mine e alt tip de problema, descrisa mai sus, in primul post. Repet, in momentul cand am facut schimb de placi video, problemele au disparut la mine si au aparut la colegul de camera, care folosea acum placa mea.
Revin la intrebarea initiala.....este vre-o problema intre Fifa 06 si placile video ATi? Eu sunt fan ATi, si mi-ar parea rau sa trebuiasca sa trec pe nVidia din cauza ca sunt un fan inrait jocurilor FIFA.
Nu mai aire nimeni nici o idee/solutie ? :(
white shark
12-03-2006, 12:38 AM
si am aceeasi problema la fifa 06 .la multyplayer merge prost. am un ati 9550 gu infinite od. problema e ca si un prieten are la fel si ii merge f bine . conexiunea o am f buna. as aca nu stiu de la ce este[quote]
white shark ai incarcat sa pui alta placa video, cu nucleu nVidia? Eu dupa cum am zis am incercat cu un fx 5200 si au disparut problemele. Asadar problemele sunt de la placile video ATi, sunt sigur, dar sper sa se gaseasca o rezolvare, un driver nou, ceva...
aiurica
14-03-2006, 10:27 AM
Originally posted by Jedi@Mar 12 2006, 11:20 AM
white shark ai incarcat sa pui alta placa video, cu nucleu nVidia? Eu dupa cum am zis am incercat cu un fx 5200 si au disparut problemele. Asadar problemele sunt de la placile video ATi, sunt sigur, dar sper sa se gaseasca o rezolvare, un driver nou, ceva...
75468
dc generalizezi?vorbeste pt cazul tau nu trage concluzii..prbl e de la ati ...n-ai de unde sa stii.eu am ati si merge f bine.cand aud asta cu conexiunea este buna...morr .ce inseamna buna? pot fi atat de multe cauze.......placa retea nu a mentionat nimeni..cunosc un baiat care nu mai stie ce sai faca tot din cauza asta, si are 5200.deci parerea mea e sa aduci un prieten cu pc la tine si sa vezi cum ii merge ca sa excluzi conexiunea apoi sa incerci sa anulezi una cate una.
aiurica nu ai citit atent ce am postat mai sus, si nici ai mentionat tu ce model de ATi ai. Testele le-am facut si prin conexiune directa intre 2 calculatoare din aceeasi camera...prin cablu crossover, excluzand astfel eventualele interferente legate de retea. Am schimbat intre ele doar placile video, problemele (in speta reactia mai lenta a jucatorilor la comenzi si o usoara sacadare a imaginii) apareau doar la compul cu placa ATi, fie ca era 9000, fie ca era 9550. Pe Fx 5200 si chiar pe un amarat GF2 32M/128b mergea mai bine (doar ca la GF 2 calitatea imaginii era mai modesta, insa viteza de joc era buna). Deasemeni nu a contat deloc cine facea serverul.
Am mai testat si un 9250 128/128 recent si problemele sunt neschimbate. Asadar pot sa generalizez, cel putin ptr placile enumerate mai sus pe care le-am avut la dispozitie ptr teste.
Testele le-am facut pe 4 PC-uri...toate placile de baza erau diferite, si de fiecare data rezultatul a fost acelasi.
Inca mai sper sa apara solutii....
aiurica
15-03-2006, 05:00 PM
Originally posted by Jedi@Mar 15 2006, 11:07 AM
aiurica nu ai citit atent ce am postat mai sus, si nici ai mentionat tu ce model de ATi ai. Testele le-am facut si prin conexiune directa intre 2 calculatoare din aceeasi camera...prin cablu crossover, excluzand astfel eventualele interferente legate de retea. Am schimbat intre ele doar placile video, problemele (in speta reactia mai lenta a jucatorilor la comenzi si o usoara sacadare a imaginii) apareau doar la compul cu placa ATi, fie ca era 9000, fie ca era 9550. Pe Fx 5200 si chiar pe un amarat GF2 32M/128b mergea mai bine (doar ca la GF 2 calitatea imaginii era mai modesta, insa viteza de joc era buna). Deasemeni nu a contat deloc cine facea serverul.
* Am mai testat si un 9250 128/128 recent si problemele sunt neschimbate. Asadar pot sa generalizez, cel putin ptr placile enumerate mai sus pe care le-am avut la dispozitie ptr teste.
* Testele le-am facut pe 4 PC-uri...toate placile de baza erau diferite, si de fiecare data rezultatul a fost acelasi.
Inca mai sper sa apara solutii....
75700 pai nu ai solutia dc ne mai intrebi?ia-ti un fx 5200 si gata
Nu ma refeream la o solutie asa de radicala, hardware, speram o rezolvare software asa incat sa pot ramane cu ATi.
aiurica
20-03-2006, 12:40 PM
eu am un ati 9600 pro si nu am absolut nici o prbl
Eras3r
23-05-2006, 02:18 PM
salut sunt un jucator de fifa 06 ... joc in PGL dar nu de putine ori am avut probleme cu jocul pe d ip ... folosind rezolutiile minime 640 x 480 low graphic details ...
nu sunt singurul care sunt nemultumit de delay-ul creat in joc ... dar care nu se datoreaza placii video / calculatorului / nici macar a conexiunii bune de net avute la sala ....
http://www.pgl.ro/forum/showthread.php?p=323932#post323932
JepcaR unul dintre cei mai buni jucatori de fifa din Romania & PGL a fost cel care a dat ideea de a incerca sa creem noi romanii un patch anti delay & Lag in fifa ... as ruga un admin de pe acest forum fifaromania sa incerce sa ne ajute ... raspunzandu-ne daca exista vreo solutie pt. a elimina acest delay, aici, pe forumul PGL, sau pe irc pe sv. quakenet canal #no-delay
:romania: speram sa ne puteti ajuta in vreun fel !
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.