PDA

View Full Version : Stadioane

pikciu
09-02-2006, 11:26 AM
ma uitam pe niste site-uri si am vazut stadionul din malaysia National Stadium Bukit Jalil. super misto, are 100000 de locuri :huh: bukit jalil (http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/asia/malaysia/kuala_lumpur_jalil.shtml) m-am gandit sa deschid acest topic, sa mai discutam despre ce noi n-avem :romania:

Blue
09-02-2006, 02:56 PM
ei mai au si cel mai inalt turn din lume alt lucru pe care noi nu il avem :P

DeadHope
09-02-2006, 08:26 PM
Mdeah, dar nu ai deschis topicul unde trebuie! Asa ca il mut la "Fotbal" (sau cum ii zice)

Blue
09-02-2006, 10:50 PM
E normal sa aiba minunatii de stadioane acolo, ei deabia incep sa joace fotbal, noi deja avem infrastructura...veche si proasta de multe ori. Nu se pune problema ca noi nu putem sa avem asa ceva ci ca nu vrem sau mai bine zis nu vor altii, aia din conducere care prefera sa bage banii in buzunare si nu in stadioane.

pikciu
09-02-2006, 11:33 PM
stadioanele de la noi sunt vechi, neamenajate, pe stil comunist adica cu pista (doar ghencea, giulesti, sportul si brasov ce nu sunt asa), vai de ele... acum il dau exemplu pe "Nicolae Dobrin", ca pe asta am fost de cele mai multe ori. e mai "beat" ca gicu dobrin. acum e in modernizare din august, au schimbat gazonul, o sa puna nocturna la vara, dar ma indoiesc ca o sa-l amenajeze asa cum ar trebui. adica sa taie iarba aia de printre randuri :lol: ca mai are un pic si ne acopera, gardurile ar trebui schimbate, pietrele alea mari dintre tribune si gard ar trebui indreptate, ca juma' de stadion se impiedica de ele. nu mai zic sa mareasca tribuna a doua, ca se vede traficu de pe strada, sa acopere vreo tribuna... :blink:

gianni
10-02-2006, 10:12 AM
Chestia este ca noi nu prea avem nimic in ceea ce priveste infrastructura sportiva! Si, daca persita aceasta indolenta caracteristica oamenilor "de sport" de la noi, nici nu vom avea prea curand! Ne uitam cu jind la ceea ce au ceilalati si speram sa se faca ceva si la noi! Daca nici "cei mari" nu au cu ce, ce sa mai zic de cei din esaloanele inferioare!?

sisu_stelistul
01-03-2006, 12:47 PM
acum o sa se renoveze ghencea, si noctorna o sa aiba cam toate echipele din div. A din sezonu viitor.(ati vazut ce mijto arata lia manoliu acum?)

DarkComy
01-03-2006, 12:50 PM
In afara de gazon , ce arata asa de bine pe Lia Manoliu?? :huh:

sisu_stelistul
01-03-2006, 01:06 PM
la gazon, ma refeream, dar am inteles ca o sa refaca tot stadionul la vara dupa ce revine steaua pe ghencea. nu?

DarkComy
01-03-2006, 01:15 PM
Pai din ce am vazut in macheta , ei isi propun sa acopere tribuna 0, tribuna I si tribuna II ; vor sa modifice si accesul pe stadion . Si ar mai fi amenajarile din jurul stadionului ( parcari si alte chestii)

Dar sa vedem daca macar o sa faca chestiile astea ( pe langa ca e o tampenie totala :P )

sisu_stelistul
01-03-2006, 01:27 PM
lasa sa-l faca, cu stadionul acesta facut avem sanse sa gazduim finala cupei uefa din 2009( sau din ce an candidam)

DarkComy
01-03-2006, 01:34 PM
:lol: . Stai tu calm ca o finala de UEFA nu se organizeaza doar cu un stadion ,de exemplu : trebuie cateva hoteluri de 4-5 stele si multe altele dar nu-mi vin acum in minte

Ionut cel Intelept
09-06-2006, 09:15 PM
Stati fara grija cu Videanu primar nimic nu se face. Le-au trebuit 4 ani sa puna niste iarba , si vor ei sa acopere tribunele. Ziceti mersi ca macar se poate juca pe el acum.

DarkComy
09-06-2006, 10:31 PM
Nu ai auzit ca cica vor sa demoleze Lia Manoliu acum :lol: :lol: . O sa cred asta cand o sa intre buldozerele si alte masinarii si incep sa demoleze pana atunci vorbe ca si pana acum cu acoperirea tribunelor. Nimic nu se face sunt numai vorbe cum a fost Agathon ala sau cum se scrie ( ministrul turismului ) care ne-a tot aburit cu Dracula Park si circuit de Formula 1 . :lol:

Ratonu
09-06-2006, 11:01 PM
E nasol ca vor aparea si proteste la decizia de construire a unui alt stadion in locul vechiuui "23 august" si asta va fi o buna scuza ca arena sa scape doar cu o renovare aproape inutila. Sa fim seriosi, englezii au demolat Wembley, un stadion evident mai putin depasit decat "Lia Manoliu" si mai incarcat de istorie.

stefan
02-07-2006, 06:28 PM
Cand a fost ales Mircea Sandu din nou a aparut un articol in presa cu ca s-ar aloca bani pentru 5 stadioane noi in Iasi, Cluj si alte 3 orase, mai stie cineva ceva de acele stadioane?

pikciu
02-07-2006, 06:29 PM
cu siguranta.... NU.

sisu_stelistul
03-07-2006, 09:58 AM
Da, imi aduc aminte atunci cand a fost sunat in timpul conferintei de presa(pura coincidenta), se pare ca nu s-a mai auzit nimic, dar sa nu ne pierdem speranta.

mns
03-07-2006, 03:55 PM
A fost doar o chestie de imagine. probabil singurul stadion care o sa se faca o sa fie cel in locul stadionului Lia manoliu si atat. SI parca vad ca si ala va fi gata in vreo 10 ani.

sisu_stelistul
04-07-2006, 12:42 AM
Nu asta cu Lia Manolie e cu bani de la buget, o sa vezi ca Romania o sa gazduiasca finala UEFA din 2009, insa tare mie frica ca o sa castigam si stadionul nu va fi gata.

Ratonu
04-07-2006, 12:45 AM
Stai tu linistit ca in 2009 vom avea alte griji, va fi Gigi presedinte. :P

sisu_stelistul
04-07-2006, 12:53 AM
Finala o sa fie inaintea alegerilor :D

Tuby
04-07-2006, 06:41 PM
Ce finala sa gazduim, pai credeti ca fifa alege doar din punctul de vedere al stadionului? Poate sa fie cel mai tare din parcare daca nu ai infrastructura sa-ti cladesti campania in jurul stadionului n-ai nici o sansa. Si cum noi nu o avem...trageti concluzia :)
Sa zicem ca vin 50000 de turisti desi probabil numarul ar fii dublu. Pai unde ii tii, cum ii organizezi, daca jumatate sunt englezi o sa iasa circul europei :P

sisu_stelistul
05-07-2006, 10:24 AM
Aicea ai dreptate si daca mai vine si o ploaie din aia mare nu stiu ce vom face, si decat sa ne facem de ras la UEFA mai bine renuntam.

ZapPy
05-07-2006, 03:17 PM
deci...stiu ca fc oradea nu e din div a(o pierdut la baraj) nu conteaza.S-a pus pe renovare.Scaune rosu-albastru,gazon f.f bun(mai bun ca fostu gazon a lu steaua) dar marimea e cam ... Aprox 30.000. Faza-i ca or vrut sa mareasca doar ca:intr-o parte ii langa stadion o mica benzinarie iar proprietaru nu vinde locul si nu se poate etinde.In alta parte case particulare etc :|
Cred ca problema asta mai e in multe locuri...nu? :unsure:

stefan
07-07-2006, 10:51 PM
Cam antic stadionul totusi si din cate vad eu pe net capacitatea lui e de 18000 de locuri. Problema la noi e ca mai toate stadioanele stau sa cada, si in loc sa fie construite altele noi, se monteaza niste scaune sa nu se mai vada crapaturile, se da un strat de var, si gata, avem stadion renovat. La Iasi in 2001 stadionul era jalnic, in tribune erau crapaturi, sub o peluza era o cantina si pentru ca apa curgea prin beton in loc se refaca hidroizolatia au pus niste placi de azbest deasupra si gata. Prin vara lui 2001 au inceput totusi lucrarile, a fost refacuta structura de rezistenta, au fost montate scaune, au fost refacute vestiarele unde se infiltra apa, a fost amenajat un minicantonament sub tribune, dar lucrarile merg greu in ultimul timp, mai exact pista de atletism trebuia sa fie gata anul trecut prin octombrie si nu e gata nici acuma, la nocturna s-au apucat abia prin mai, si acum primarul vrea sa construiasca un stadion nou de 25000 (asta actual are 11310 locuri pe scaune) de locuri si sa fie gata in 3 ani.

Oricum degeaba ai stadion destul de mare pentru Romania daca are 40 de locuri de parcare, daca in oras nu exista aeroport international, hotel de 5 stele etc.

DarkComy
09-07-2006, 12:57 PM
Eu sunt 100% sigur ca stadionul ( ma rog schita ) prezentat(a) in ziar nu va fi construit(a) .
1. nu se poate construi un astfel de stadion (+ toate facilitatile de care zic ei) cu 85.000.000 $.
2. stadionul din ziar e o mare vrajeala ca doar la ultimul etaj are acces in tribuna prin culoare la restul nu :lol:
3. la cum se construieste in Romania ,1km de autostrada intr-un an pai astia cred ca putem face stadionul in aproape 2 ani ( ca in octombrie se apuca de demolat si stadionul trebuie sa fie gata cu cel putin 3-4 luni inainte de finala ).

Iar Mac Popescu ( Emil Barbu Popescu ) rectorul facultatii de arhitectura a fost presedinte la Sportul Studentesc cand Mircea Sandu era jucator si se stiu de mult timp si a zis sa il ajute un pic sa isi faca imagine buna.

In final o sa vedeti ca dupa atata tam tam o sa zica ca guvernul e de vina ca nu le-au dat banii ca ei aveau proiectul si alte kkt-uri

Si mai bine nu publica in presa poze SF cu stadionul , sa arate ceva concret si un pret estimativ.

sisu_stelistul
09-07-2006, 01:08 PM
O sa vedeti ca o sa avem un stadion bun, care va castiga organizarea finalei din 2009 a Cupei UEFA, insa acum mai este un proiect organizarea in 2016-2020 a Campionatului European, ceea ce este cam greu de crezut, nici macar Mircea Sandu nu o sa mai fie presedinte pana atunci.

Alex
09-07-2006, 01:17 PM
sisu, celelalte candidate pentru organizarea finalei Cupei Uefa din 2009 au deja stadioane ultra-moderne, de peste 50000 locuri, pe cand noi avem doar vorbe si promisiuni. Si, cum zicea si Cosmin, in ritmul in care se lucreaza in romania la o constructie de asa anvergura sunt extrem de putine sanse sa se termine stadionul in mai putin de 3 ani si este aproape imposibil sa construiesti asa stadion cu atatea facilitati cu doar 85 milioane euro! Asa ca deocamdata sunt doar vise astea!

stefan
09-07-2006, 01:20 PM
Chiar daca s-ar construi acel stadion in Bucuresti, tot nu am putea gazdui Campionatul European cu un singur stadion, pentru ca din cate am vazut situatia e la fel si prin Bulgaria. Si daca se joaca 2 meciuri la aceeasi ora, ce se intampla, impart gazonul in doua? :lol: Ar trebui ca macar in 5 orase sa construim stadioane noi, hoteluri de 5 stele, parcari imense langa stadioane si multe alte chestii pe care nu ni le permitem. Finala din 2009 nu avem cum sa o oragnizam, nu vad cum ar fi preferat un stadion in constructie unuia din alta tara care deja exista.

Ratonu
09-07-2006, 01:43 PM
Pentru un Campionat European este nevoie de 8 stadioane de cel mai inalt nivel. Chiar crede cineva ca vom avea asa ceva in 2020? Si chiar daca ar fi sa organizam competitia impreuna cu Bulgaria, crede cineva ca va avea fiecare 4 stadioane adecvate? Si chiar daca am avea stadioane, vom avea oare un sistem de transport, sosele, hoteluri bine puse la punct?

Jokes
09-07-2006, 01:50 PM
Un simplu si curat raspuns,NU!!!
Cum sa avem ,nu are cine sa investeasca in atatea stadioane,hai poate unul asa cu mare bataie de cap ,dar 8 stadioane este deja prea mult si un stadion simplu nu este de ajuns,ele trebuie sa fie complexe sportive cu tot ce trebuie

little_foot
09-07-2006, 04:13 PM
Nu e cazul sa ne facem iluzii ca organizam nu stiu ce. La noi nu au fost in stare sa puna gazonul ca lumea acum 2 ani si noi vrem sa construiasca monumentul ala? Mai bine sa nu darame "Lia Manoliu" ca ramanem si fara asta asa cum e el.

mns
09-07-2006, 05:30 PM
Stati voi linistiti ca deja stim toti cum merg lucrurile la noi. SI la Arad spuneau investitorii astia doi ca fac marea cu sarea. Pana acum nu cred ca au bagat nici 5% din cat au prmis la echipa. Stadionul a fost refacut de primarie, prin refacut sa intelegeti refacute vestiarele, dau cu var si puse scaune (acum va avea intre 7 si 8000 de locuri :D). Asa e peste tot. CHiar credeti ca la Timisoara vor face stadionul ala de care spuneau? Hai sa fim seriosi, astea sunt populisme ieftine.

Ce inseamna la noi stadion de multe ori:

-sapi o groapa si bagi in mijloc gazon, peretii gropii ii umpli cu beton si gata ai stadion

Ce inseamna la noi renovare:

-pui scaune peste tribunele ce stau sa se prabuseasca
-infigi 4 stalpi cu becuri in capat siai nocturna
-dai cu var si gata ai stadion nou

pikciu
09-07-2006, 07:32 PM
legat de aceasta problema, am citit un editorial care spune multe, scris de Maria Andries, care desi nu prea o suport, acum ii dau perfect dreptate.
Nu!
Maria Andrieş

Nu, domnule Sandu, Guvernul n-are bani de cheltuit pe imaginea unei federaţii falite, corupte şi incompetente. Nu, domnule Lupescu, nu e rīndul politicului, e rīndul FRF să găsească soluţii, īn loc să le aştepte de la alte instituţii.

Nu, domnule Sandu, fotbalul romānesc n-are nevoie de proiecte megalomanice, ci de proiecte realiste. N-are nevoie urgentă de o finală europeană, ci de un Stadion Naţional la standarde europene. Īnainte de a plănui un cadru pentru performanţele altora, trebuie să avem o cadru pentru performanţele noastre. Stadioane şi strategii. Parteneriate avantajoase pentru fotbal, nu pentru şefii lui.

Cum să găzduim ditamai competiţia internaţională, cīnd nu putem organiza decent nici meciurile "naţionalei"? Cui serveşte, ce rezolvăm dacă ardem etapele? Rezolvăm criza de imagine a regimului, nu crizele generate de regim. Nu salvăm fotbalul, salvăm dictatura din fotbal.

Nu, domnule Sandu, nu ne trebuie īncă o măreaţă īmplinire pe spinarea cetăţenilor. Avem Canal, dar n-avem drumuri, avem Casa Poporului, dar n-avem case pentru popor. Construim mega-catedrale, dar n-am scos securiştii din biserici. Plănuim mega-finale, dar n-am clarificat dosarele mega-transferurilor.

Nu, domnule Sandu, statul nu e obligat să vă finanţeze mica īntreprindere despotică, micul cosmos mafiot şi egolatru. Nu sīnteţi un manager credibil, nu v-aţi īnconjurat de profesionişti, de 'jde mii de specialişti, ci de o camarilă de bufet, plus ceata de manevră a lupilor tineri şi flămīnzi.

Nu, domnule Lupescu, nu ne mai povestiţi de Euro 2016 sau 2020. Nu ne interesează ce visaţi, ne interesează realitatea. Realitatea īn care rămīneţi solidar cu Remington-ul lui Alex Rădulescu.

Nu, domnilor federali, nu vă mai antrenaţi gurile de pomană. Ca să progresăm, trebuie neapărat să ştim unde ne situăm faţă de lumea civilizată. Faţă de fotbalul mare. Trebuie să ne cunoaştem locul. Şi nu-l vom afla din falsurile demagogice şi din ideile expandate marca FRF.

Nu, domnule Sandu, nu ne spuneţi cum vom fi peste zece ani, peste douăzeci de ani, peste un secol. Spuneţi-ne unde sīntem acum şi, dacă aveţi obraz, spuneţi-ne şi de ce am ajuns unde am ajuns. Apoi semnaţi-vă demisia.

sisu_stelistul
09-07-2006, 08:22 PM
Nu are dreptate, asta de obicei scrie tampenii.

Alex
09-07-2006, 09:16 PM
Cum sa nu aiba dreptate mah, ai citit alt articol? Sandu vorbeste numai prostii! :huh:

Ratonu
10-07-2006, 01:40 AM
Nu scrie rau tipa, e unul dintre talentele jurnalistice de la noi. Articolul e bun si sunt de acord cu el.

Jokes
10-07-2006, 11:42 PM
Ce vis sa avem si noi astfel de stadion. :huh:

http://img289.imageshack.us/img289/1776/15421f80yp.th.jpg (http://img289.imageshack.us/my.php?image=15421f80yp.jpg)

stefan
11-07-2006, 10:11 AM
mai bine fara pista, si asa nu stiu daca pe vreun stadion pista de atletism mai poate fi folosita, poate doar la Iasi daca o termina sau la timisoara unde mai auzisem ca se monteaza una noua.

andreiutzu
11-07-2006, 10:19 AM
Ce ar mai fi...oricum...cica se implica la Manoliu...macar un stadion sa avem de 5 stele

sisu_stelistul
11-07-2006, 05:50 PM
Acuma marele stadioane nu prea mai au pista de atletism, desi cel care a gazduit finala a avut, oricum stadioanele fara pista au o atmonsfera mai frumoasa.

Jokes
11-07-2006, 07:46 PM
Eu l-am pus asa ca exemplu,nu neaparat cu pista de alergari

stefan
14-07-2006, 11:22 PM
Probabil complexul sportiv de la Tiraspol il stiti cu totii. Acum si-a terminat si Zimbru Chisinau noul stadion, are o capacitate de 10500 locuri si a costat 11.000.000 $

http://www.ultraboys.net/pic/otkritie%20(200506)_3.jpg
http://www.ultraboys.net/pic/otkritie%20(200506)_2.jpg
http://www.ultraboys.net/pic/Zimbru%20-%20...2013.07.06).JPG (http://www.ultraboys.net/pic/Zimbru%20-%20Karabah_1%20(UEFA%20-%2013.07.06).JPG)
http://www.ultraboys.net/pic/otkritie%20(200506)_6.jpg

Ratonu
14-07-2006, 11:43 PM
Frumusel si nu foarte scump. Suntem inca departe de a vedea macar asa ceva la noi.

pikciu
15-07-2006, 12:14 AM
foarte cochet. s-ar putea face si la noi ceva, daca ar exista cineva interesat de asta.

sisu_stelistul
15-07-2006, 12:58 AM
Cred ca e un pic cam mic pentru noi, macar 20 de mii de locuri daca avea era mai bine.
Pentru o echipa din provincie insa e bun.

sdc
10-08-2006, 10:04 AM
chiar reusit stadionul si deosebit,o idee originala.Se pot inspira si patronii nostrii de la vecini

PICIU
24-08-2006, 11:23 AM
si la bacau se va construi un nou stadion

poli tm in fifa
24-08-2006, 11:31 AM
Originally posted by sisu_stelistul@Jul 15 2006, 01:58 AM
Cred ca e un pic cam mic pentru noi, macar 20 de mii de locuri daca avea era mai bine.
Pentru o echipa din provincie insa e bun.
86486

poate e bun pt. o echipe ca sportul,jiul,gloria si lista poate continua.dar pt. o echipa ca si craiova,poli iasi,uta,poli timisoara......acel stadion nu e bun...e prea mic

Alex
24-08-2006, 12:06 PM
Originally posted by PICIU@Aug 24 2006, 01:23 PM
si la bacau se va construi un nou stadion
89542

Ba nu se va construi nimic, sunt doar vorbe aruncate in vant, doar pentru a face senzatie.

shinoda
24-08-2006, 12:08 PM
Originally posted by stefan@Jul 11 2006, 11:11 AM
mai bine fara pista, si asa nu stiu daca pe vreun stadion pista de atletism mai poate fi folosita, poate doar la Iasi daca o termina sau la timisoara unde mai auzisem ca se monteaza una noua.
86101

stadionul lui dinamo are o pista de atletism foarte buna, cred ca cea mai buna din romania :P

stefan
24-08-2006, 12:13 PM
Nu conteaza asta, conteaza ca ei au 3 stadioane noi, 2 sunt acoperite, pe cand la noi cel mai "nou" stadion este cel al Jiului, construit prin 82 parca. De promisiuni ne-am saturat, peste tot in tara se spune ca se construiesc stadioane noi si nimeni nu a facut nimic, si la Iasi zice primarul ca vrea sa construiasca un stadion de 25000 locuri in 3 ani si inca nu au terminat lucrarile la Emil Alexandrescu, si scaunele montate prin 2003-2004 nu corespund standardelor europene pentru ca nu au spatar.

PICIU
30-08-2006, 08:45 AM
da ce scaune sunt alea fara spatar?

shinoda
31-08-2006, 07:56 PM
Originally posted by PICIU@Aug 30 2006, 09:45 AM
da ce scaune sunt alea fara spatar?
90004

sut taburete :P

ZapPy
02-09-2006, 03:55 PM
omg ce vis aveam pt stadionu asta a lu oradea...nu cred ca se mai face nimic pana hoho

deci cand o promovat in liga I o renovat tot...bai,tisnitori,olinzi inclusiv in exterior ...de toate...amu de ceva timp or pus scaune(au spatar) dar degeaba echipa mometan joaca JALNIC.Toti jucatorii buni or fost vanduti...uite un ex concret:la galati gado,stan si vatca toti is de aici.Multi altii is la cluburi mari...ata ete din pacate :(

http://www.bihon.ro/engine.aspx?page=bihon-special-fcoradea

PICIU
02-09-2006, 08:56 PM
mai lasane cu stadionul tau din oradea,k (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) oricum dak (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) o sa se organizeze vreun turneu final in romania nu se va juca la oradea

stefan
02-09-2006, 09:03 PM
Pai in Romania nu se poate juca un turneu final, actualul Lia Manoliu nici macar nu indeplineste conditiile pentru meciurile din grupele UCL.

mns
03-09-2006, 11:37 AM
Stadionul Astra din Arad pe care l-au demolat acum de curand avea vreo 30 de locuri acoperite, cred ca erau locurile VIP, era o bucata de tabla pus peste asa ca un mic acoperis. :D

shinoda
16-09-2006, 05:15 PM
cāta drepate in acest articol:

"Ţară, ţară, vrem stadioane. De Ligă
Andrei Niculescu

Sīntem deja cu o echipă īn Champions League şi, īn mod normal, cu două īn grupele UEFA. Cu puţin noroc, la anul vom avea două locuri īn grupele Ligii. Iar peste doi ani, cifra ar putea creşte la trei, dar pentru asta ne-ar mai trebui, pe līngă noroc, şi ceva rezultate imediate.

E īnsă foarte posibil. Viitorul sună bine, aşadar, dar apare o problemă. Cu ce stadioane putem noi să ne prezentăm ca fiind apte să găzduiască meciuri din Ligă? Deocamdată avem doar unul, "Steaua", dar ştim că şi acesta, īn ciuda ultimelor sale modernizări, a avut nevoie de două inspecţii pentru a fi omologat. Şi dacă īn Ghencea au fost mici probleme, ce impresie vor lăsa "Dinamo" ori "Giuleşti"? Ori arenele CFR-ului, Constanţei, Timişoarei, Craiovei?

Toate acestea trec cu brio un criteriu: au terenuri la dimensiuni standard, cu iarbă pe ele. Mai departe īnsă e prăpăd! Toate celelalte criterii impuse de UEFA nu ating standardele cerute. Vorbim aici de vestiare, de facilităţile pentru mass-media, de condiţiile oferite spectatorilor, de locuri de parcare, de securitate.

Hai să īnchidem ochii şi să ne imaginăm. Dinamo sau Rapid, la anul īn Ligă, alături de Steaua, jucīndu-şi meciurile īn "Ghencea", pentru că n-au unde īn altă parte. Sau, de ce nu?, Dinamo şi Rapid jucīnd, ambele, īn Ligă, pe "Ghencea". Mai bine deschidem ochii repede. Īntrebaţi suporterii celor 3 echipe şi veţi vedea de ce. "

sisu_stelistul
16-09-2006, 07:49 PM
Cred ca pana la urma o sa faca si guvernul ceva stadioane dupa ce intram in UE, deoarece populatie cere.

nigga_thebest
16-09-2006, 07:53 PM
si ce daca cere :)) LOL de parca ar conta ......

sisu_stelistul
16-09-2006, 07:57 PM
Pai gandestete cata lume e suporter de fotbal in romania, si nu o sa faca din bani lor ci din bani care vin de la UE, ca sigur o sa dea ceva bani si pt. sport.

shinoda
16-09-2006, 09:41 PM
wake up people!!! cine sa faca mai stadione noi in tara asta? Tariceanu?? Basescu?? hai ca ma kk rāsu. totusi, sunt probleme mult mai mari in Romania decat lipsa stadioanelor. ce naiba. astia de abia fac 10 km de autostrada pe an, daca fac si 10 desi ma indoiesc.

sisu stelistu: tu spui ca populatia cere. ce populatie mai, sau noi 2 cumva nu traim in aceeasi tara? cer cumva batranii care stau cate 10 ore la coada la farmacie sa isi ia niste amarāte de medicamente compensate si care au pensia de 2 milioane juma sau aia care au datorii de milioane bune la intretinere???

ScorpionX
16-09-2006, 10:09 PM
Bulldogu': e si el copil. Acum nu intelege. Dar cu siguranta asta nu este doloc o prioritate pt Romania, in cazul unor fonduri primite de la UE. Sunt alte probleme mult mai importante incepand cu sistemul asigurarilor de sanatate si continuand cu educatia, nivelul de trai din mediul rural, infrastructura si multe altele. Va realiza si el cand va mai creste ca un stadion nu ar ajuta prea mult. Sau poate va ajuta...Va ajuta anumite personaje sa-si ingroase conturile in urma comisioanelor si altele in urma lucrarilor obtinute.

Totusi cred ca alta ar fi problema daca fondurile ar fi destinate exclusiv sportului, in special infrastructurii. Atunci ar fi un lucru benefic, in cazul in care firma care ar face lucrarile ar fi desemnata prin licitatie corecta (cea ce nu prea cred)

sisu_stelistul
17-09-2006, 07:56 PM
Eu ma refeream la fondurile primite special pt. sport, deoarece UE, trimite fonduri pt. mai multe departamente, iar parerea mea este ca vor da si pt. sport. Cand ziceam populatia cere ma refeream la milioanele de oameni care urmaresc fotbalul zi de zi si care daca ar fi facute stadioane probabil ar vota din nou cu acest guvern, deoarece lor le ajung bani de vodca ieftina de la birtul din sat, si de o paine, nu zic ca este bine, dar intrarea in UE, nu o sa-i faca sa nu mai bea.Pt. ei fotbalul este singura bucurie. Referitor la celalte probleme, exista bani si acum, dar trebuie cineva sa-i gestioneze bine, nu sa-i imparta intre guvernanti. Pt. sanatate mai ales, sunt sigur ca exista bani. Referitor la educatie, mai multi bani pt. profesori nu ar ajuta cu nimic sistemul educational, poate doar mai multi bani pt. profesori tineri care nu au cu adevarat din ce trai, zilele trecute am vazut la postul local tv neptun cum plecau niste profesori din constanta la greva de la bucuresti, printre ei se afla un profesor de la un renumit liceu constantea, profesor care a dat si interviuri si s-a plans, insa stiu de la multi elevi ai acelui liceu spun ca el nu prea isi da silinta la ore, iar la meditatii are foarte multi copii. Deci pt. sistemul de invatamant nu ar fi de ajutor mai multi bani. Scuzati-ma pt. partea de mesaj care e offtopic.

stefan
18-12-2006, 06:26 PM
Ca tot veni vorba de starea jalnica a stadioanelor din Romania si de investitiile facute de forma, uitati o poza cu stadionul echipei FC Botosani:

http://www.fcbotosani.ro/images/stories/jucatori/matei%20marius2.jpg-n.jpg

E prima data cand vad scaune de terasa montate pe un stadion.

shinoda
18-12-2006, 06:31 PM
^^ lux tata :D

Alex
18-12-2006, 06:33 PM
LOL. =)) Le-au prins cu ceva sau sunt puse doar de forma? Daca tot ai adus vorba, am citit in ProSport un articol zilele trecute cum ca Dinamo ar vrea sa joace meciurile din cupele europene pe stadionul din Piatra Neamt deoarece acesta indeplineste conditiile puse de UEFA. Sincer, va spun ca infrastructura si baza de antrenament arata superb, chiar daca Pinalty a vopsit stadionul in portocaliu si albastru (PNL) :D, in rest arata chiar bine, probabil cea mai buna infrastructura din provincie, poate de asta va juca si Romania meciul cu Luxemburg aici. ^_^

andreiutzu
18-12-2006, 06:45 PM
:eek: ...aia nu e nimic fata de targoviste...noi nici numai avem pe ce sa punem scaunele..ca se darama tribuna:D

mns
19-12-2006, 12:22 AM
cate discutii despre stadioane noi au fost in ultima vreme. Toata lumea vrea stadion la standarde europene, stadioane cu zeci de mii de locuri, toata lumea vrea sa-si modernizeze stadionul...

Va zic eu ca o sa ajungem in 2020 si vom avea ca si acum drept cel mai nou stadion, un stadion construit in 1970.

sisu_stelistul
19-12-2006, 10:56 AM
Pana una alta s-au apucat cam toti sa mai faca ceva la stadioane, dar cu toate modernizarile tot nu ne comparam cu cei din strainatate, dar macar ajungem si noi sa ne comparam cu cei din diviziile inferioare din alte tari mai civilizate. La noi nu sunt bani nici pentru infrastructura nici pentru jucatori, rezultatele din ultimi ani pe plan european sunt un miracol. Bine ca avem talent, ca altfel...

sorin
19-12-2006, 05:46 PM
in Romania exista marea problema ca stadioanele apartin de consiliile locale.Acestea nu vor putea sustine niciodata o asemenea investitie cum ar fi modernizarea unui stadion, dar nici nu doresc sa vanda patroniilor de club pt.ca stadioanele sunt o adevarata mina de aur.Patronii sunt deasemenea incapatanati si nu doresc sa investeasca in ceva ce e al statului (vezi cazul Rapidului, Stelei).Pana aceasta problema nu va fi rezolvata nu cred ca se pune problema existentei unor arene cu adevarat europene.

Alex
19-12-2006, 05:53 PM
La noi, mai toate stadioanele sunt construite acum zeci de ani, deci, ar trebui facuta o investitie foarte mare pentru a le moderniza in adevaratul sens al cuvantului, pentru a le aduce la standardele europene. De asemenea, guvernul si celelalte parti ale executivului care ar trebui sa ajute la construirea de stadioane NOI, ii doare fix undeva, chiar daca in Romania, sportul este cel mai bun ambasador! Apropo, cum a ramas cu mega-stadionul ala de a fost proiectat si zicea Videanu ca da bani pentru a fi construit, ala de spunea Sandu ca va organiza finala Cupei Uefa din 2009? A ajuns sa fie tot un mare fasss, ca si toate pana atunci?

stefan
19-12-2006, 06:04 PM
cate discutii despre stadioane noi au fost in ultima vreme. Toata lumea vrea stadion la standarde europene, stadioane cu zeci de mii de locuri, toata lumea vrea sa-si modernizeze stadionul...

Va zic eu ca o sa ajungem in 2020 si vom avea ca si acum drept cel mai nou stadion, un stadion construit in 1970.

Trebuie sa te contrazic, stadionul din Petrosani a fost construit prin 1980 si ceva, stadionul Astra e si el destul de nou, si mai e si stadionul din Otopeni construit in 2000 :D Si la Snagov se lucreaza la un stadion. Deci stadioane se fac, dar din pacate nu face nimeni un stadion cu o capacitate de peste 20mii de locuri si dotari la nivel european

Alex
19-12-2006, 06:09 PM
Pai pe stadioanele alea de 5000-10000 de locuri nu o sa joace echipele romanesti in cupa uefa/CL sau echipa nationala. Oricum, chiar daca se construieste un stadion de 50000 locuri (visez, stiu :D), pe langa acesta trebuie construite si multe locuri de parcare si alte multe chestii!

-Dany-
10-02-2007, 10:13 AM
Doar arena din Piatra Neamţ corespunde normelor UEFA de siguranţă a spectatorilor pe stadioane, care vor intra in vigoare pe 1 iunie 2007. Escaladarea violenţei pe stadioane īn general şi mai ales ultimele incidente din Sicilia au readus īn prim-plan problema securităţii pe arenele de fotbal. UEFA a elaborat deja un nou Regulament, care va intra īn vigoare pe 1 iunie 2007. Dacă aceste standarde nu vor fi īndeplinite, stadioanele respective nu vor mai putea găzdui partide din competiţiile internaţionale.

Un singur stadion
Īn cazul īn care astăzi s-ar pune īn aplicare normele UEFA de siguranţă şi securitate a publicului, īn Romānia ar corespunde cerinţelor doar arena din Patra Neamţ. Īn rest, nici chiar stadionul din Ghencea nu īndeplineşte toate condiţiile. Īi lipsesc, printre altele, sistemul de acces cu turnicheţi, pe bază de cartelă, precum şi sistemul de televiziune cu camere de luat vederi care să filmeze la 360 de grade. Arenele echipelor Dinamo sau Rapid si FC Naţional au mari probleme de defluire urgentă a spectatorilor, aceeaşi situaţie īntīlnindu-se şi la stadioanele Gruia (CFR Cluj), Pandurii sau Oţelul.

Alex
10-02-2007, 12:32 PM
Ah, ce bine ma simt! :D

-Dany-
10-02-2007, 01:09 PM
sa iti zic sincer chiar cand am postat asta la tine ma gandeam ... oricum daca e sa te uiti ghencea e mai bun stadion dar la securitate nu e..

Alex
10-02-2007, 04:24 PM
E mai mare, mai modern etc!

sisu_stelistul
10-02-2007, 04:46 PM
O sa puna si Steaua stadionul la punct, nu cred ca e asa scump sa rezolve ce scrie acolo, pacat ca e asa scump sa marim stadionul.

andreiutzu
10-02-2007, 09:28 PM
Scria in ProSport ca au doua variante...de 45 de mii de locuri sau 60 de mii de locuri

sisu_stelistul
10-02-2007, 11:22 PM
Da dar totusi peste 100 de milioane, acum incearca la alta firma.

shinoda
18-04-2007, 03:31 PM
http://www.gsptv.ro/index/id/3336

cica asa va arata noul Lia Manoliu. nu prea imi vine mie sa cred ca vor construi romanii un asemenea stadion. parca e prea fantasy pt noi :huh:

liquid
18-04-2007, 05:22 PM
pfff sa speram mancar daca siguri nu suntem, oricum e un vis frumos un asemenea stadion in romania :)

dragos_015
18-04-2007, 06:19 PM
Mi se pare prea frumos sa fie adevarat dar nu se stie poate se face si aici un stadion calumea.

stephen
18-04-2007, 07:16 PM
ar fi primul pas ca sa terminam criza asta cu stadioanele dar pare mult prea fantezist,intr-adevar.Sa fie cat de cat un stadion mai mare cu tribunele ceva mai inalte decat le are Ghencea.Proiectul ala 3d parca e Allianz Arena...

sisu_stelistul
18-04-2007, 08:32 PM
Nu e asa de magnific este un stadion la nivelul stadioanelor europene dar nu foarte bun. Dar sunteti siguri ca se va construi, cand se apuca de el?

stefan
25-05-2007, 09:40 PM
Au cateva luni bune, daca nu chiar un an, de cand zic ca demoleaza Lia Manoliu, si probabil ca acest lucru nu se va intampla prea repede pentru ca in toamna va juca Dinamo meciurile din CL acolo (daca se califica). In schimb am auzit ca la Piatra Neamt s-au hotarat sa construiasca si peluza aia care lipseste.

Alex
25-05-2007, 09:49 PM
La Piatra Neamt planul sta cam asa: Pinalty vrea sa construiasca peluza lipsa pt a inchide stadionul lucru destul de complicat avand in vedere pozitionarea nocturnelor si a terenurilor de antrenament si vrea sa acopere celelalte tribune exact cum e la oficiala!

Omega
26-05-2007, 07:49 AM
Am inteles ca aveti un stadion frumusel la Piatra-Neamt, Pinalty asta pare sa se tina de treaba, pacat de rezultatele echipei.

jeeez
17-09-2007, 12:50 PM
cica asa va arata noul Lia Manoliu. nu prea imi vine mie sa cred ca vor construi romanii un asemenea stadion. parca e prea fantasy pt noi :huh:

Nu mi se pare fantasy.. si clar nu este fantasy pentru romania, vremurile incep sa se schimbe.. 15 ani am trait in minciuna.. ca sa faca iliescu & co bani pentru vile si firme :)

stefan
04-03-2008, 04:36 PM
Toaleta stadionului din Buzau:

http://i28.photobucket.com/albums/c219/blue86man/BR%20BOYS/Picture099.jpg

og_loCk
04-03-2008, 05:04 PM
aoleu ce e acolo!!!si la stadionu lu faru e dezastru da nici chiar asa :o

liquid
04-03-2008, 06:44 PM
Ai de capul meu, nici unele echipe de divizia C nu au asa ceva.

Alex
04-03-2008, 10:41 PM
Husi are? :D

shinoda
05-03-2008, 06:56 PM
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/stadion-de-5-stele-la-brasov-2434624

Am ramas cu gura cascata cand am citit acest articol. La Brasov un stadion de 5 stele! Pentru ca traiesc in Romania si stiu cum stau lucrurile, mi se pare ceva ireal. Dar sa asteptam si sa vedem ce se va intampla. Este imbucurator faptul ca echipele de club vor sa isi construiasca noi stadioane. Poate Brasovul va fi un model demn de urmat si pentru alte echipe din campionatul nostru. Adevarul este ca omul este tentat sa vina mai des la meci daca acesta se desfasoara intr-un stadion competitiv. Si de aici vin mai multi bani, bani cu care se pot cumpara jucatori buni si asa mai incolo sa se obtina performanta.

Mutombo
05-03-2008, 07:15 PM
Ca sa fie de 5 stele trebuie sa aiba cel putin 50 000 locuri, iar 30 000 pentru 4* (aici (http://www.fussballtempel.net/uefa/4and5stars.html#require) sunt cerintele UEFA). Si becali a zis ca o sa faca ghencea cu 60 000 de locuri, si dinamo avea ceva proiect pentru marirea stadionului, si rezultatul se stie (zero)....Singurii care au facut cu adevarat ceva sunt cei de la Piatra Neamt si CFR-ul

S3BBY
05-03-2008, 08:07 PM
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/stadion-de-5-stele-la-brasov-2434624

Am ramas cu gura cascata cand am citit acest articol. La Brasov un stadion de 5 stele! Pentru ca traiesc in Romania si stiu cum stau lucrurile, mi se pare ceva ireal. Dar sa asteptam si sa vedem ce se va intampla. Este imbucurator faptul ca echipele de club vor sa isi construiasca noi stadioane. Poate Brasovul va fi un model demn de urmat si pentru alte echipe din campionatul nostru. Adevarul este ca omul este tentat sa vina mai des la meci daca acesta se desfasoara intr-un stadion competitiv. Si de aici vin mai multi bani, bani cu care se pot cumpara jucatori buni si asa mai incolo sa se obtina performanta.

:valuri: De-abia astept sa il construiasca. :valuri:

liquid
05-03-2008, 08:08 PM
Husi are? :D

Da la husi este

Alex
05-03-2008, 08:13 PM
Este paduri ?

Dar stadioane este? :rolleyes:

liquid
06-03-2008, 07:34 PM
On topic.

mns
06-03-2008, 09:59 PM

Cred ca o sa mai treaca mult timp pana o sa se construiasca asa ceva. Cand o sa vad ca se incepe constructia, atunci o sa cred.

shinoda
06-03-2008, 10:41 PM
Cred ca o sa mai treaca mult timp pana o sa se construiasca asa ceva. Cand o sa vad ca se incepe constructia, atunci o sa cred.

Cica deja au inceput sa demoleze vechiu stadion. Este si asta ceva.

Omega
18-03-2008, 03:30 PM
Toaleta stadionului din Buzau:

http://i28.photobucket.com/albums/c219/blue86man/BR%20BOYS/Picture099.jpg
Nici la Urziceni (http://img138.imageshack.us/my.php?image=imag043zw9.jpg) nu e mai brează.
P.S.: Nu m-am īncumetat să fac poze şi īnăuntru.

stefan
18-03-2008, 03:59 PM
Cica deja au inceput sa demoleze vechiu stadion. Este si asta ceva.

Pai si asa nu prea mai aveau ce demola ca Municipalul statea sa cada.

Ca tot veni vorba de stadioane noi, uitati stadionul din Chiajna:

http://www.fcbotosani.ro/images/zoom/OLFQVM/dscf4543-n.jpg

http://www.fcbotosani.ro/images/zoom/OLFQVM/dscf4547-n.jpg

http://i239.photobucket.com/albums/ff253/gmpredut/conc-prg1-0/IMG_0969.jpg

Stadionul are 2 peluze si o tribuna, toate acoperite si un fel de cladire "oficiala" in loceul celeilalte tribune. Echipa joaca in Liga II Seria 1 in caz ca nu stiati.

pikciu
18-03-2008, 09:46 PM
Am fost si eu la Chiajna, la un meci de cupa, dar nu era terminat acoperisul, erau doar gauri. In curand vor ridica si stalpii de nocturna. Este un stadion frumos pentru o comuna cum e Chiajna.

Blue
19-03-2008, 04:29 PM
Cochet dar nu de stadioane de 3-4 mii de locuri avem noi nevoie. macar daca nu construiesc altele sa investeasca in refacerea lor.

petryka
24-08-2008, 01:47 AM
am fost de curand la stadion la cfr si mi s-a parut extraordinar stadionul:D:D:D

S3BBY
17-09-2008, 04:35 PM
Am vazut acum pe gsp starea deplorabila in care se afla stadionul municipal din Bacau (http://www.bacausport.ro/stiri/221/cade-municipalul-din-bacau.htm).Nici nu-i de mirare ca nu vin suporterii pe stadion.

fifa3d
17-09-2008, 07:17 PM
fain stadionu chiajna ;)

mns
17-09-2008, 09:43 PM
Referitor la stadionul din Bacau. Acolo cred ca a fost o afacere a lui Sechelariu, cum el a picat, s-a dus si fotbalul din oras.

Cred ca la noi in multe cazuri ar fi bine daca s-ar construi niste stadioane de la 0 si sa nu ne mai chinuim sa renovam aiurea unele stadioane mult prea vechi si expirate.

pikciu
17-09-2008, 09:50 PM
Mda, "conducătorii" preferă să stea să aştepte rezultate mari cu echipe tari ale Europei, cānd noi nu avem măcar un stadion 5 stele, aşa cum au multe din celelalte ţări cu care ar trebui să ne "măsurăm". Cānd ne gāndim că īn Anglia, echipele din liga a 4-a, a 5-a au stadioane care la noi ar fi privite monumente...

stefan
17-09-2008, 09:55 PM
Stadionul echipei Chimia Brazi. E micut dar pentru Liga III mi se pare excelent in comparatie cu cele pe structura metalica ruginita sau cu o tribuna de beton care sta sa cada.

http://www.makida.ro/images/Original/stadion1.jpg

M.I.L.32
18-09-2008, 02:42 PM
Arata foarte bine. Acesta e un exemplu ca se poate si la noi.

Ratonu
08-10-2008, 02:50 PM
Cum actualul Ion Moina e cam īn paragină, iată că a apărut o nouă promisiune:
http://www.clujeanul.ro/galerie/cluj/fa-o-plimbare-virtuala-pe-viitorul-stadion-al-lui-u-imagini-si-video-3281943#video
Sigur că, deocamdată, nu pot s-o consider decāt de domeniul fantasticului, deşi, aparent, există un proiect cāt de cāt serios...