PDA

View Full Version : Cupa Africii 2006

pikciu
22-01-2006, 08:39 AM
Vineri a inceput o noua editie a Cupei Africii pe Natiuni, o competitie foarte spectaculoasa. Am vazut aseara meciul Togo-RD Congo 0-2, un meci superb, cu niste congolezi care m-au surprins. io merg pe mana camerunului, cu eto'o intr-o forma incredibila. voi?

Ratonu
22-01-2006, 10:15 AM
Nu stiu ce sa zic; cred ca este o competitie mai echilibrata ca niciodata. Cel mai mult imi place Camerunul, pentru ca este cea mai disciplinata echipa si poate face si spectacol.

pikciu
22-01-2006, 10:33 AM
sincer mie nu mi-ar displace o surpriza, sa castige congo, guineea sau chiar togo. e cam greu, fiind un turneu foarte echilibrat, unde cred ca toate echipele au sanse. spre deosebire de europa sau asia. de aceea fotbalul african e frumos

yahoo
22-01-2006, 10:46 AM
Eu ieri m-am uitat la Coasta de Fildes - Maroc!Un meci frumos dupa mine insa cu greseli mari de arbitru!Sunt un mare fan al fotbalului din Africa!Daca ar fi sa dau un pronostic pt castigarea cupei as miza pe Tunisia,Egipt si Coasta de Fildes!

Ratonu
22-01-2006, 11:22 AM
Eu cred ca arbitrajele s-au imbunatatit totusi din ce am vazut pana acum; jumatate dintre arbitrii din primele meciuri au avut prestatii bune, lucru pe care nu l-am mai vazut la nici un CAN.

pikciu
22-01-2006, 11:25 AM
s-au imbunatatit in privinta arbitrilor de centru, pt ca am observat ca tusierii au mari probleme; aseara la togo-congo, un tusier a vazut de doua ori ca mingea a iesit, desi era cam jumatate de metru in teren; la offside-uri au inca probleme. una peste alta e un turneu spectaculos, dar acest lucru se datoreaza eurosportului, dar in special comentatorilor gradinescu, banciu si cosmesu.

yahoo
22-01-2006, 11:50 AM
Banciu parerea mea e cel mai bun comentator,asta si impreuna cu Radu Naum!In fine,CAN-ul a evoluat mult in ultimii ani!
Tusierii gresesc cel mai mult,asa cum am vazut in primul meci Egipt - Libia!In important este ca avem un spectacol de calitate!

pikciu
22-01-2006, 07:16 PM
tunisia-zambia 4-1. din ce-am observat, majoritatea echipelor africane au probleme cu portarii, care-s cam verze :P o intrebare: antrenorul Africii de Sud e roman? dumitru si nu mai stiu cum...

yahoo
22-01-2006, 07:18 PM
Da e roman,il cheama Ted Dumitru!

pikciu
22-01-2006, 10:40 PM
o semi-surpriza: africa de sud-guineea 0-2. a fost cel mai urat meci din actuala editie, care parca e a 25-a, nu? pt cine a vazut meciul, cine credeti ca a dat primul gol: atacantul sau fundasul cu acel procedeu de judo? :huh:

Ratonu
31-01-2006, 09:03 PM
Ati vazut Nigeria - Senegal? Ce nebuneala a putut sa fie in grupa lor! Pana la urma s-au calificat amandoua. Asteptam sferturile de finala, destul de prost programate; de exemplu Senegalul are mai putin de 3 zile sa se pregateasca pentru meciul ei cu Guineea, in timp ce Cote d'Ivoire are la dispozitie aproape o saptamana fara joc oficial pana la sfertul impotriva Camerunului (ce pacat ca e abia sfert!).

yahoo
31-01-2006, 09:47 PM
Va fi cel mai important meci de pana acu!Sper sa fie un meci echilibrat!

pikciu
31-01-2006, 10:01 PM
super frumoasa competitia pana acum. dar sistemul de calificare chiar ca e ciudat. criteriile alea... nu puteau sa fie ca la noi, adica golaverajul si meciul direct? d-asta suntem peste africa.

Ratonu
31-01-2006, 10:16 PM
N-ai fost atent. Sistemul ala se aplica in toate competitiile importante si e cel mai bun. Criteriul meciului direct era irelevant din moment ce in clasamentul particular cele 3 echipe (in ambele cazuri) aveau fiecare cate o victorie. Asa s-a ajuns si la situatia de la EURO 2004, cu Danemarca, Italia si Suedia.

Tuby
01-02-2006, 05:20 PM
Probabil o sa-i demoleze Camerun pe ivorieni, revenge is sweet :P
Mi-au placut pana acum meciurile, chiar daca uneori nu au un nivel ridicat dar e un fotbal placut.
By the way, prinde cineva Eurosport 2, sau inca nu a ajuns in Rom?

pikciu
01-02-2006, 05:25 PM
ratonu -> se poate sa ai dreptate... :rolleyes:
cand incep sferturile?

Ratonu
01-02-2006, 05:33 PM
Originally posted by Tuby@Feb 1 2006, 05:20 PM
Probabil o sa-i demoleze Camerun pe ivorieni, revenge is sweet :P
72582

Hehe, asta astept si eu... mai ales de cand a zis Banciu ca Drogba e cu cel putin o clasa peste tot ce se joaca in Africa in acest moment :blink: .
Sferturile incep vineri la ora 15.

andrei09
01-02-2006, 10:00 PM
tuby> eu sunt din targoviste si prind eurosport 2 de aproape un an...probabil firma la care esti abonat nu a preluat inca in pachetul ei de programe si acest post :offtopic:

alecs
01-02-2006, 10:06 PM
Ce fain de tine! Eu sunt in TIMISOARA , si prind EUROSPORT din 98, asa ca ma asteptam sa am si yo EUROSPORT2 ,dar m-am inselat! :offtopic:

pikciu
03-02-2006, 10:58 PM
Ce meci frumos Egipt-Congo 4-1 :mishto: mi-a placut de nr 5 de la congolezi, mbema parca il cheama. daca erau un pic mai inalti congolezii si mai experimentati, ar fi putut produce o surpriza... n-a fost sa fie. maine sunt doua sferturi super: tunisia-nigeria si camerun-coasta de fildes. dar nu cred ca o sa le vad :( ca am treaba 8)

Blue
05-02-2006, 01:38 AM
Pacat de Tunisia am vrut sa castige doar de dragul lui Chamak

Ratonu
05-02-2006, 02:02 AM
Am vazut astazi doua meciuri incredibile... Cred ca Nigeria a meritat calificarea, dar despre Coasta de Fildes nu stiu ce sa zic.
Aceste doua meciuri trebuiau sa fie semifinalele.

yahoo
05-02-2006, 02:45 AM
Meciuri frumoase!Mi-a placut in special Nigeria - Tunisia insa per total Nigerienii au meritat calificarea.Din pacate am ratat capul de afis de astazi insa dupa cum i-am auzit pe comentatori vobind a fost un meci echilibrat!

Tuby
05-02-2006, 09:03 AM
90 de minute nu s-a jucat nimic. In prelungiri de la o iesire aiurea a portarului camerunez s-a marcat si de atunci s-a jucat fotbal african adevarat.

pikciu
05-02-2006, 09:10 AM
Originally posted by Blue@Feb 5 2006, 01:38 AM
Pacat de Tunisia am vrut sa castige doar de dragul lui Chamak
72806

pai chamak nu e tunisian. parca e marocan. sau nu vorbesti de jucatorul de la bordeaux?

Blue
05-02-2006, 07:11 PM
Parca e tunisian, se poate sa gresesc sunt multi africani care joaca in Ligue 1.

habbib
05-02-2006, 07:58 PM
e marocan 100%, nu stiu exact unde joaca dar stiu ca face cuplu in atacul Marocului cu jucatorul lui Loti Boloni de la Rennes, Hadji :)

pikciu
05-02-2006, 09:19 PM
Iata-l pe Marouane Chamack (Bordeaux/Maroc):

pikciu
05-02-2006, 09:20 PM
Iata-l pe Marouane Chamack (Bordeaux/Maroc):chamack (http://cifou76.skyblog.com/pics/38619984.jpg)

nu stiu de ce mi-a aparut mesajul de doua ori, ca i-am dat edit, ca uitasem sa pun poza, si acum cand vad e de doua ori. sorry. mi-a dat si o erorare

Ratonu
10-02-2006, 09:39 PM
S-a incheiat si Cupa Africii pe Natiuni 2006, cu victoria tarii gazda, Egipt. Arbitrajul a parut usor partinitor in prima ora de joc, insa parca totul s-a schimbat pe final, cand au inceput sa apara deciziile mai dificile. Ivorienii au fost ceva mai stersi ca de obicei si era clar ca nu aveau nici o sansa la penaltiuri.
Locul 3 a fost obtinut de Nigeria intr-o finala mica de-a dreptul plictisitoare impotriva rezervelor Senegalului.
Una peste alta, o Cupa a Africii mai putin "africana" ca in alti ani. Putem spune ca nivelul mediu al arbitrajului a urcat de la jalnic la slab, iar cel al inteligentei echipelor de la inadecvat la acceptabil. Am descoperit jucatori foarte talentati de care nu auzisem pana sa inceapa competitia: Enyeama, Mikel, Obinna Nsofor (Nigeria), Diomansy Kamara (Senegal) s.a.
Au fost si vedete care au dezamagit - Bonaventure Kalou (Cote d'Ivoire), Obafemi Martins (Nigeria) - dar ce m-a "suparat" cel mai mult a fost modul in care echipele mari (si mai ales Camerunul) au tratat "derby"-urile. Mi-a lipsit un Camerun - Nigeria jucat ca pana acum cativa ani. Asta este dezavantajul "europenizarii" nationalelor africane.
Revenind la Egipt, nu cred ca au avut neaparat cea mai buna echipa a acestui turneu, dar s-a vazut ca au muncit si au dorit foarte mult victoria (da, se poate vorbi despre asa ceva, pentru ca multi jucatori se duc practic in vacanta la Cupa Africii) si era si normal sa se intample asa, competitia disputandu-se la ei acasa. Au fost ajutati si de public si de arbitri, dar cred ca una peste alta merita aceasta victorie, care face ca nationala Egiptului sa fie detinatoarea recordului numarului de titluri CAN, cinci (al patrulea obtinut in 1998).
Jucatorii mei preferati la acest turneu au fost portarul nigerian Enyeama si mijlocasul senegalez Diomansy Kamara.
Camerunul este cea mai mare deceptie dupa parerea mea. Eu cred ca daca ar exista o echipa care sa fie cu o cel putin o clasa peste toate celelalte din Africa, aceasta ar fi. Insa trebuie schimbate antrenorul si tactica. Nu te poti apara 90 de minute cu o echipa in care a mai ramas un singur fundas cel putin acceptabil, chiar daca si asa apararea ei e peste media africana.

pikciu
10-02-2006, 09:48 PM
mda, cand se parea ca "toti zeii africani sunt cu ivorienii" (b.cosmescu), au ratat drogba si ala mic, baki kone. mi-a parut rau, dar daca vor sa faca ceva notabil la wc, sa-si gaseasca portar, poate il ia pe apula bete de la rapid :lol:

Ratonu
10-02-2006, 09:54 PM
Da, din pacate pentru ei, acest Apula Edel Bete este camerunez si a aparat pentru Armenia in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Germania (el a fost in poarta armenilor la acel 1-1 al tricolorilor de la Erevan), deci nu va mai putea juca pentru alta nationala.
Pana la urma nici Tizie nu este cel mai rau portar; pentru un african, ofera destula siguranta echipei in timpul jocului.