View Full Version : Fente,Driblinguri,Scheme
Spuneti si voi aici tricks-urile ati aflat
deocamdata stiu ca z=bicicleta
spidyp77
01-09-2005, 07:55 AM
mai e si c.
tine c apasat+jos si accelereaza dupa aia in sus pt dribling reuasit
vezi, ca daca sunt mai multi o pierzi
ZapPy
01-09-2005, 10:04 AM
Originally posted by Gaby@Sep 1 2005, 12:31 AM
deocamdata stiu ca z=bicicleta
Z bicicleta? :lol:
Asta da.Daca va amintitzi ce greu se face la fifa 2005 :D
Bine ar fi mearga toate mai uhsor 8)
da si cand iti vine mingea daca apesi z o lasi sa itit treaca printre craci :D
asa am dat dea goluript ca surprinzi apararea :D
si mia mai iesit Fake shot cu z+s si z+d inca nu stiu care e diferenta intre ele
[K4]RedDog17
11-09-2005, 10:01 AM
pe mine ma enerveaza cu nu mai merge asa bine pasa printre 2 fundasi..W-ul..
eu dau foarte multe goluri din centrari din marginea careului mare..sau de pe langa corner. :rolleyes:
Faceti o lista cu toate chestiile astea ce le aflati si poate punem de un mini-ghid de controale la FIfa 06 si il punem la download.
Fifa006
11-09-2005, 12:11 PM
Mai e si Shift care daca ti apasat face pirueta + alte scheme depinde de skilul jucatorului, C e pace control..adica merge linistit cu mingea la picior si mai face si niste scheme in combinatie cu sagetile; z = bicicleta, dummy pass, si in combinatie cu alte taste s, d = fake pass, sau fake shot.. Cam atat stiu pana acum :) am incercat sa fac braziliana ca in fifa 2005 da nu mi-a reusit..crek au scos-o sau au pus pe alta combinatie de taste.
[K4]RedDog17
16-09-2005, 01:40 PM
cam astea sunt toate schemele...
mai e si o faza cand da pasa cu calcaiul cu s+z parca
MALDY
21-09-2005, 09:37 PM
si mai e faza q+s .. se face un`doi :D
Swarovski
22-09-2005, 12:54 AM
Originally posted by MALDY@Sep 21 2005, 09:37 PM
Cum adica q+s? apasate amandoua odata .. sau pe rand ... ?pe q il demarci pe,dar nu stiu sa fac un doi ...explica
Explicati si voi exact cum se face foarfeca in FIFA06 ? :huh:
deepinvisible
02-10-2005, 11:17 PM
am o intrebare...la lovituri libere imi zice press 8 to call second player...ideea e ca nu merge...poate zice cineva care-i faza
Apesi pa C si vine coechipieru sa sa-ti fixeze mingea cu picioru ! ;)
gabi41119842003
03-10-2005, 12:20 PM
vedeti ca a aparut un manual cu tips&tricks pe www.soccergaming.com :D
roy_makaay
03-10-2005, 07:30 PM
Originally posted by gabi41119842003@Oct 3 2005, 01:20 PM
vedeti ca a aparut un manual cu tips&tricks pe www.soccergaming.com :D
aur e asta thx a lot :D :D :bere: :bere: :mishto:
coaca2003
04-10-2005, 03:54 PM
Ce inseamna in ghid "Q+DK"??????De fapt ce inseamna DK??????
Am gasit :mishto:
fredala2003
04-10-2005, 07:07 PM
mah unde gasesc si io manualu ala pe soccergaming? zicetimi si mie pe unde ma duc prin meniu pacolo pls !!!
Fifa006
04-10-2005, 07:11 PM
Originally posted by Swarovski+Sep 22 2005, 01:54 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Swarovski @ Sep 22 2005, 01:54 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-MALDY@Sep 21 2005, 09:37 PM
Cum adica q+s? apasate amandoua odata .. sau pe rand ... ?pe q il demarci pe,dar nu stiu sa fac un doi ...explica [/b][/quote]
Apesi pe Q tii apasat si si pe urma apesi pe S si iei mana...jucatoru` care e la minge paseaza unui coechipier si pe urma se demarca ca sa-i pui pase..
aaa si apropo..daca apesi Q + A centreaza cam ca OTBu` :D
el_paco
06-10-2005, 02:50 AM
Deci pt tacticile din fifa poti citi in tips&tricks din joc...si ... wtf e otbu ?
cucukozma
06-10-2005, 02:23 PM
manualul de pe soccergaming.com e aici: http://downloads.soccergaming.com/download...php?id=00009937 (http://downloads.soccergaming.com/download.php?id=00009937)
Fifa006
06-10-2005, 06:56 PM
Originally posted by el_paco@Oct 6 2005, 03:50 AM
Deci pt tacticile din fifa poti citi in tips&tricks din joc...si ... wtf e otbu ?
OTB - Off The Ball control...in fifa 2005 multi dadeau goluri asa..apasau pe q si centrau`..atacanti primeau mingea sut si gol 95%.. :)
[K4]RedDog17
07-10-2005, 05:49 PM
asa fac si eu ..din 5 centrari in 3 scap singur cu portarul si dau gol mereu..in celelalte 2 cazuri ma prinde in offsaid... :da:
el_paco
08-10-2005, 06:45 AM
oooo...off the ball uitasem de asta, mdea...
Pai, yo zic sa terminati cu prostiile alea cu "z" e pace control ca nah, stie tot omu' acum ca doar scrie mare in controls si nu cred ca e asa dificil sa vezi ce face. Treaba e sa spuneti ce combinatii poti face cu pace si dummy move.
So, daca pui pasa si dai dummy move lasa mingea "thru" adik o lasa sa treaca, de exemplu daca pui pasa de pe extrema la un mijlocas acesta va lasa mingea sa treaca pintre picioarele lui sau ma rog pe langa el la urmatorul care e pe acolo.Din pacate nu prea am descoperit multe kestii inca dar... stiu ca un jucator cu abilitati de dribling si viteza in combinatie cu pace/defend ball ("z") si cu shift poate face niste faza frumoase,
precum telul principal e sa depasesti adversarul
DAmpezz0
09-10-2005, 03:20 PM
Asa e cum a zis paco...daca are skill si viteza buna , cu shift se intoarce ca al fifa 05 dand mingea peste el , sau sare la atacul prin alunecare ,iar cu C cand juc se indreapta spre linia de margine potzi apasa si isi schimba directia sau se poate intoarce daca alergi spre poarta ta...oricum daca alergi dealungul terenului pe langa tusa cu un juc e bine sa apesi C...in rest sunt tot cam cele de la fifa 05
el_paco
10-10-2005, 11:30 PM
Tocmai am vazut niste bijuterii care le poti face cu "pace", precum sa strecori mingea printre doi adversari veniti la pressing; problema e ca mi-a facut-o calc si inca is prins in practice sa avd si eu cum pot fii mester :D . Si totusi stie careve cum se face braziliana ? :huh:
romania_team
18-10-2005, 04:16 PM
DK = Direction keys
DAmpezz0
18-10-2005, 04:29 PM
Incercati q+a+z , imita pasa si isi continua sprintul ,arma buna la cum joc eu
http://fifa06.ea.com/strategy_guide/player.htm
DrushK
19-10-2005, 09:09 PM
ma da gol de la mijlocul terenului a dat cineva ?? :o hihi eu am dat...bine..la practice mode dar am dat...si plus ink de vreo 5 ori la rand bara transversala..sau o faza cand portarul scapa minge printre maini :lol:
~#Stefan#~
20-10-2005, 08:53 AM
Marfa dar cum ai dat golul la practice mode?u juknd cu 11 juktori shi aia doar cu portaru pe bune acum ??? :o :o
DrushK
20-10-2005, 01:03 PM
da ma...pai altfel cum ?:D si apropo nu se da cu "D(sut)" ci cu "A" si cand incepi sa te dai putin in dreapta cum ajungi la sfarsitul cercului de la mijloc si fortza pana la sfarsit..cam asta ar fi reteta...:P SUCCES acum atasez cateva imagini sa vedeti secvente din gol..doar k nu stiu cum sa pun mai multe odata...:(
DrushK
20-10-2005, 01:05 PM
imaginea a doua :P sper sa nu`mi iau warn mai mare :blink:
DrushK
20-10-2005, 01:06 PM
a treia imagine :P
DrushK
20-10-2005, 01:07 PM
a patra imagine :P
DrushK
20-10-2005, 01:08 PM
:mishto: si mingea a intrat in poarta...of ce gol.. :lol:
dvlad79
08-11-2005, 04:44 PM
Foarte frumos golul! N-ar putea da Si atacantii echipei romani asa ceva? Ca din careu nu prea nimeresc poarta! :nashpa: :scaun: :sanshine2: :injur: :greata: :greata:
robert_mtg
08-11-2005, 08:44 PM
Originally posted by DrushK@Oct 20 2005, 02:03 PM
da ma...pai altfel cum ?:D si apropo nu se da cu "D(sut)" ci cu "A" si cand incepi sa te dai putin in dreapta cum ajungi la sfarsitul cercului de la mijloc si fortza pana la sfarsit..cam asta ar fi reteta...:P SUCCES acum atasez cateva imagini sa vedeti secvente din gol..doar k nu stiu cum sa pun mai multe odata...:(
"nu se da cu "D(sut)" ci cu "A" si cand incepi sa te dai putin in dreapta cum ajungi la sfarsitul cercului de la mijloc si fortza pana la sfarsit"
sa iti spun varianta mea: am apasat pe D la maxim si nici macar nu m-am dat intr-o parte --> gol ;)
portaru nici macar nu a mai ridicat mainile in sus sa apere (mentionez ca era portar cu skill mare):rolleyes:
PS: nu era la training -->era la meci oficial 8)
dvlad79
14-11-2005, 02:37 PM
Dar astia joaca meciuri oficiale cu maiourile de la antrenament? Ma cam indoiesc...
Oricum, marfa golul! bv
little_foot
15-11-2005, 09:30 AM
dvlad79>drushka chiar a zis ca a dat golul la practice.dar daca tu umbli numai sa postezi peste tot si cu cititul o lasi mai moale este de inteles
dvlad79
15-11-2005, 09:58 AM
Sa nu va fie ciuda... Mai greseste omul, cand vrea :P
Scuze, na in topicul de pe 20 oct numitul drushka a recunoscut la era la practice... Sa mi se taie capu', na, dar sa stiti ca nu sunt singurul care o mai ia pe aratura... :oops:
popi-man
15-11-2005, 01:58 PM
mai baieti este posibil eu am jucat cu unu pe direct ip si mia dat gol de la marginea cercului de la mijlocul terenului adika a facut vreo 2 pasi si a tras si direct in bara-gol< transversala si gol> a fost cool portarul a intrat in poarta si na sarit dupa ea statea ca un idiot ma ofticat da golul a fost super:))
fredala2003
15-11-2005, 08:26 PM
nush daca ati obeservat pana acuma da la orice fifa ( cred ) daca apesi de 5-6 consecutiv , repede, pe shift iti iese din joc si iti apare fereastra ai cu stick cheis . Cum fac sa nu mai apara ??
G-Man
08-12-2005, 10:14 PM
:| pe ce taste plonjeaza portarul ? i really don't know. am nimerit si cu DK+A si cu DK+D sau chiar numai cu DK (dar sa plonjeze pana langa bara nu sa se arunce la 1m de pozitia sa). deci...cine imi zice si mie care's tastele corecte (nu am schimbat tastele de control, decat Q-iese portarul din poarta/lung de linie, W-jucatorul alearga si E-sprint)
little_foot
09-12-2005, 09:53 AM
Originally posted by fredala2003@Nov 15 2005, 08:26 PM
nush daca ati obeservat pana acuma da la orice fifa ( cred ) daca apesi de 5-6 consecutiv , repede, pe shift iti iese din joc si iti apare fereastra ai cu stick cheis . Cum fac sa nu mai apara ??
asta nu se intampla numai la fifa.este o chestie de la windows. :P
ady_of_rd7
09-12-2005, 07:23 PM
suntetzi culmea mah... faza aia e de la windows, si o potio dezactiva, dai ceva properties pe acolo si dezactivezi......
iar cu plonjatul portarului...nush la ce te referi....la penalty.....sau la ce.....numai cam la asa ceva te-ai putea referi./...
G-Man
09-12-2005, 10:00 PM
da la penalty. care este(:D) tasta?
O faza tare. Stiati k jocul FIFA 2006 nu ii numai SIM fotbal? ii si horror pe langa :D. don't belive me? lookye here! (http://www.gulp.ro/poze/FIFA_FREAK___) :mishto:
Ronaldhinio
12-12-2005, 03:13 PM
Yo nu stiu prea multe scheme,ma bazez pe alea clasice"Q+W;Q+A;Q+S;Q+D,
ma descurc cu astea destul de bine,Nick-ul meu IN vreo 4 campionate e Ronaldinho,ce vreau yo de fapt e sa-mi explice cineva, suturile din unghi,cu se trage la poarta din unghi,si scheme folositoare care iti si folosesc nu de impresii,daca stie cineva :P
Id-ul meu de messenger e ovi_rossi2002,astept adversari pt fifa06 :D :romania: [SIZE=7]
Peterr
13-12-2005, 03:56 AM
Originally posted by Gaby@Sep 16 2005, 10:36 PM
mai e si o faza cand da pasa cu calcaiul cu s+z parca
Pasele cu calcaiul ies doar din combinatia directie de mers+unghi de preluare a mingii ;) daca tu ai mingea la picior si apesi s+z nu se va intampla nimik decat sa dea un fake-pass sau ceva ;) altceva ce se poate intampla? sa dea pasa cu calcaiul in fata ? :|
:rolleyes: :rolleyes:
Peterr
13-12-2005, 04:00 AM
Dar daca tot am ajuns la capitolul scheme, fente, driblinguri.. am voie sa intreb si eu de loviturile libere ? sa mor io daca am reusit sa dau makar pe poarta (doar cand am apasat pe "Shoot" ca disperatu` :oops: ) ... la '05 apasai odata pt. putere.. (cat mai aproape de banda rosie... fara sa ajunga acolo..) si inca odata pt. acuratete... (cat mai aproape de dungulita verde..) aici cum e ? pls help me ! :crazyboy:
little_foot
13-12-2005, 10:10 AM
pai pui si tu capul ultimului jucator din zid la vinclu si apoi sutul tebuie sa-l prinzi pe banda albastra. ;) .nu e greu.se da chiar misto gol la fifa 2006 :D
marius_maxym
19-12-2005, 07:38 PM
Eu am dat un gol din foarfeca!!
a fost beton datr dupaia nu am mai reusit
:fotbal: :fotbal: :fotbal:
napKin
19-12-2005, 07:51 PM
Originally posted by marius_maxym@Dec 19 2005, 08:38 PM
Eu am dat un gol din foarfeca!!
a fost beton datr dupaia nu am mai reusit
:fotbal: :fotbal: :fotbal:
Pai ideea era sa zici cum ai facut :P
Andrey87
23-12-2005, 11:38 AM
te intorci....driblezi cu shift...joci asa tot timpul si adversarul e knock-out ;) believe me ;)
giovanni
23-12-2005, 01:18 PM
meh.. nujtu c zicetzi voi da' io sunt cam dezamagit de complexitatea jocului; ;)
pai in toate meciurile sunt faze stas ji nu prea e lok de creativitate... si va asigur ka jok de foarte mult timp genu'.........ajtept '07 deja.. :bere:
SebaS
24-12-2005, 07:04 PM
Bai baieti, se pot da suturi cu efect cand mingea e in joc si nu din lovitrui libere(acolo stiu cum). Am dat unele suturi care au luat o traiectorie mult prea ciudata. HMMM. nu eram beat :)
MuRaZoR
24-12-2005, 07:41 PM
faza era sa zici cum nu ce-ai reusit sa faci :crazyboy:
Swisstec
24-12-2005, 11:01 PM
Eu nu prea folosesc scheme si fente, eu am o tactica clara: pe atac pozitzional merg cu mijlocasul central sau atacantul central(4-3-3) si tastez Q(se demarca unul dintre jucatorii din fatza) si pasez cu W, iar apoi e simplu, sau pe contraatac merg pe banda(dreapta de obicei) si daca nu sunt atacantzii in careu mai frec putzin mingea la margine pana vine lumea la centrare, centrez si pac, gol!:D
bio_hazard
25-12-2005, 12:34 AM
Baieti, ia explicati-mi si mie cum dau cu efect din lovituri libere, ca am incercat cu shift shi nu merge, pur si simplu sa schimba traiectoria mingi nu ii da efect.
shinoda
25-12-2005, 02:08 AM
Originally posted by Swisstec@Dec 24 2005, 11:01 PM
Eu nu prea folosesc scheme si fente, eu am o tactica clara: pe atac pozitzional merg cu mijlocasul central sau atacantul central(4-4-3) si tastez Q(se demarca unul dintre jucatorii din fatza) si pasez cu W, iar apoi e simplu, sau pe contraatac merg pe banda(dreapta de obicei) si daca nu sunt atacantzii in careu mai frec putzin mingea la margine pana vine lumea la centrare, centrez si pac, gol!:D
Ce tactica e asta 4-4-3?. TU joci fara portar :P
MuRaZoR
25-12-2005, 10:34 AM
4+4+3=11 :D dap ai dreptate n-are portar
Swisstec
25-12-2005, 11:41 AM
Intr-adevar, greseala mea, era tarziu si mi-era somn...:D
Tzake
01-02-2006, 04:14 PM
Tactica mea la recuperare e simpla: fundas --> W --> ballack W --> shift makaay --> in marginea careului ma folosesc DOAR de sageti, fac doi trei pasi ca sa imi pozitionez jucatorul cu fata spre coltul pe care vreau sa trag.
3 pase si gol. Daca iese portaru cu W dau Q+D uneori. Daca nu, dau bombe pe jos de nici nu le vede.
Conteaza pozitionarea jucatorului. Nu accelerez in preajma careului. Din sageti faci totul. Conteaza, insa, o mica accelerare la preluare. Nu ma grabesc sa trag. Caut sa-l aduc cu fata spre poarta, deci nu trag din intoarcere sau pozitii chinuite. Se intampla sa mai dau bara-gol din marginea careului din intoarcere, dar rar.
Super gol ce am luat de la 20j de metri. Ronaldo umar la umar cu Demichelis al meu. A facut o scarita mica in fata (cu ce naiba nu stiu) si a luat-o din drop. Vinclu. Plonjon in zadar. Magnific.
Ce incerc acum este sa ma obisnuiesc cu camera care se activeaza prin F4. Se vad super golurile. Ca la englezi.
Nu folosesc C niciodata. Ce-i aia Pace Control... sa fim seriosi. Viteza frate. tzac pac gol. 5 secunde :D
Joc 4-1-2-1-2. Pe centru. Daca joc 4-4-2 nu pot ajunge usor in fata portii prin 3 pase.
Practice mode sau jocul cu calculatorul nu se compara cu cel Online. Deci exerseaza jucand calumea!
Si ceva important dupa parerea mea: lasa de-o parte cunostintele pe care le ai sau nu despre fente si scheme. Joaca calm, relaxat, fara sa ai prea multe pretentii. Daca ai puterea sa revii de la 4-0 si sa bati in prelungiri cu 5-4, inseamna ca esti un bun jucator de fifa 06. Ala e un jucator bun! Aaa, si nu te oftica (ca m-am saturat de putzani care dau la gioale de oftica) :))
Dupa cum ai observat, sfaturile mele sint umpic neclare. Nu spun nimic concret, pe ce apas. Asta din respect pentru noptile pierdute (care implica randament prost la serviciu :D ) si din respect pentru un tip care mi-a spus tot (aproape) ce stie el.
Hai sa zic ceva concret: E+D. Nu te mai obosi si cu sagetile, n-are rost. Isi fac ei singuri treaba. Alearga tot terenu dupa ala cu mingea. Doar ca nu ii poti controla directia. Si partea proasta e ca se cam duce in spatele lui. Dar merge in aparare ;)
Sint o gramada de combinatii. Sint si combinatii care se fac doar prin "ciupire" de taste inainte de o pasa/sut. Cum spuneam: hai sa invatam singuri.
juventus
12-02-2006, 12:01 PM
Salutare stie cineva cum se face driblingul acela pe shift cand pune piciorul pe minge si se intoarce mi-a iesit de putine ori mi se pare cel mai spectaculos dribling are cineva idee exista vreo combinatie de taste???
pana88
12-02-2006, 12:20 PM
Fratilor, eu sunt jucator de PES, nu vreau sa deschid o discutie pe tema asta, dar pes e mai bun ca fifa. In fine nu conteaza asta, cea ce vreau sa zic este ca joc pes de 6 ani de la strabunicii lui de pe psx, iar ce vad la fifa 2006 ma uimeste, poate ca voi daca nu ati jucat jocul pes nu aveti de unde sa stiti, si nu o zic cu rautate, dar majoritatea controalelor de la fifa sunt "ciordite" de la pes. Viteza plus sut care este auto-pressing, un-doiul q+s, fake shootul, centrarile sutate. Absolul toate astea sunt de la pes. Asta este, EA imi face scarba cu toate jocurile scoase.
Yo am dat in meci goluri d la centru. Am dat SUPER goluri. Dak vretzi reluarile l am :P am 3 reluari d la 3 meciuri diferite. Kre le vretzi ID : zeg_godlike
Tzake
13-02-2006, 11:05 AM
juventus, din cate stiu eu, depinde de abilitatile jucatorului. Am incercat si eu din plictiseala cu Demichelis, dar reactia mea la balbaiala lui a fost "ia si mingea, frate :D".
Alergi normal, apoi shift si sageti (acuma care o fi nu stiu, incearca si tu de ex, daca ataci spre stanga, sa dai shift + sageata jos).
Fente:
- Q+A+Z, toate in acelasi timp. Jucatorul se preface ca da pase, apoi isi continua alergarea. Isi are rostul? Nu prea. 50%.
Driblinguri:
- nu-mi plac, pentru ca modalitatea cea mai buna prin care treci de adversari este evitarea prin sageti, si uneori o mica accelerare cu E. 90% reusita
Scheme:
- cand atac cu Ballack (CAM), de obicei am doi adversari pe care ii trag dupa mine. In fata am doi atacanti care asteapta pasa decisiva. Inainte sa le dau pasa folosesc Trigger Run. Adica Q. Se demarca mai bine. Cand ma decid sa le dau pasa, dau drumu la Q. Dau pasa cu W. Inainte sa o primeasca, mai apas o data Q, si-o preia mai bine. Daca il ataca pe Balla frontal un fundas, dau pasa decisiva (70% ajunge la destinatie). Daca nu ma ataca, incerc sa evit deposedarea CDM-ului sau CM-ului si trag pe poarta de la 20 m. Ori corner, ori respinge in fata lu Makaay sau Pizzaro, ori gol. Ceva tot iese. Trebuie sa ai viteza de reactie de la buna in sus.
- apararea conteaza. Cand adversarul ataca, imi retrag jucatorul. Astfel las mai putine spatii libere. Stie cineva la ce foloseste Walk Defence (adica C)?
- mai folosesc Man Marking. RM adversar e tinut de LM al meu. Zilnic joc cu un baiat care construieste pe extreme si scapa la centrare. Acum extremele lui sint tinute om la om de Deisler si Ze Roberto. Alearga peste tot dupa ei si nu-i mai merge.
Gata :D
violet_blood
13-02-2006, 11:31 AM
daca vreti scheme noi si faine cautati un patch ce se numeste AnimationPatch!E super eu lam luat! Imi place sa apas shift si dau pasa sau apas a+d si cand ajunge la jucator dau D si face tot felu de scheme!
corneltorcea
13-02-2006, 01:54 PM
Cum dau lob?
andreiutzu
13-02-2006, 06:41 PM
unde gasesc acest AnimationPatch?
Blade@Sniphe
13-02-2006, 07:24 PM
Da si tu search pe yahoo.Nu sunt cine stie ce patch-urile astea.
ca sa lobezi portaru tii apasat Q si cand crezi ca e iesit oleaca apesi D.Specializeaza-te la antrenament.
violet_blood
13-02-2006, 09:02 PM
patchurile le gasiti pe fifax! atentie sa nu luati versiunea 0,3 sau 0,4 luati versiunea full!
juventus
14-02-2006, 08:44 AM
Tzake multumesc ptr raspuns am observat ca Sevchenco, Delpiero si mai multi jucatori de clasa reusesc in 70% din cazuri sa faca acel dribling care imi place atat de mult iar Walk Defence (adica C) este foarte util poti chiar fenta si portarul cu ajutorul lui!!!
erian
14-02-2006, 09:42 AM
MA AM MAI DAT LISTA ASTA PE UN TOPIC DAR CRED CE E BENEFICA SI AICI
1 :mellow:
CONTROLS, TIPS AND TRICKS
MANUAL FOR FIFA 2006
CONTROL KEYS
Attacking Keys (when you attack) :
? Press Q+DK to activate player runs.
? Press W+DK for through ball.
? Hold E+DK to run.
? Use A+DK for lob pass/cross (with power meter). Also used to throw in the ball.
? Press S+DK to pass.
? Use D+DK to shoot (with power meter) or to clear the ball if you are in your own half. Hold D, for overhead/voley kick, before the player receives the ball.
? Press Z+DK for dribbling.
? Press C to control the pace or to cancel your last move.
? Use Shift+DK for dribbling/first touch.
Defending Keys:
? Hold Q to call in second defender and for pressing.
? Hold W to make the Goalie come out for the ball (Goalkeeper charge).
? Hold E+DK to run.
? Press A (+DK optional) for sliding tackle.
? Press S to control another player.
? Press D (+DK optional) for conservative tackle/clear the ball.
? Hold C to slow down your player.
Lay-off Shot Keys:
? Press C to call in second player.
? Press S to pass the ball to a close player.
? Press D to shoot the ball (with Power Meter).
? Add Curl to the ball using Shift+DK.
Corner/Indirect Free-Kick Keys:
? Press S to pass the ball to a close player.
? Press A to cross the ball inside the box (with Power Meter).
? Hold Q and press A for driven ball.
TIPS&TRICKS
Attacking Tip&Tricks:
? When holding Q, press W+DK for lob through ball. You can use this effectively when your receiver is closely marked by an opponent.
? When holding Q, press A+DK for low cross. You can use this when there are less opponent players inside the box.
? When holding Q, press D+DK for lob shot. This is very useful when you are 1 on 1 with the Goalkeeper, inside the box.
? When holding Q , press S+DK then press S again for 1-2 pass. This is most useful when you are trying to lose an opponent.
? When running, hold C and then press S+DK for trick pass. This way you will disguise you intention. You can use this in the same way for through pass (W+DK), lob pass/cross (A+DK) or shot (D+DK).
? When you are inside de box, receiving a cross, you can press C+D to simulate an overhead/voley kick. This can be extremely useful if you have an unmarked player at the far post and you want to let the ball go to him.
? Before receiving the ball, hold E and press Shift+DK to immideatly kick the ball forward and run after it. You can use first-touch control to accelerate the game or get past defenders. First-touch playing is making the game more faster. If you can control it don?t be afraid to use it.
? When holding E, press Shift to accelerate. You can use this when you are in lots of space, with no opponent standing in front of your player.
? Press Z/Shift+Forward for bicycle dribbling. If you are running (holding on E) this could only work with Z.
? Before receiving a ball, you can press Z+S if you want to let the ball go between the legs, to another player.
? Tap Z+Side Keys for lateral dribbling when running(very effective when the opponent stands in front of you). You should try more combinations of DK+Z or Shift to learn more dribblings (like walking on the ball and so on).
? Press D (+DK optional), then immideatly press Z for fake shot. This is very effective if used properly (you will make the Goalkeeper and eventually some of the defenders go the wrong way). You can also use S then Z for fake pass or A then Z for fake lob pass/cross.
? The most simple way to get past an opponent is the DK dribbling. Don?t forget, when you try this, that you don?t have to run all the time. Try to simulate you are going left (while running slow), then go right and in the same time hold E. You should practice this in order to get it right.
Defending Tips&Tricks:
? You must make a lot of midfield pressing to get the ball from the opponents. When the ball is in the midfield you shouldn?t slide for the ball. You just have to hold Q and to try to deposes your opponent with a conservative tackle.
? When the opponent lobs the ball forward you can press A or S to try making an interception, or press D to clear the ball.
? If you have no other option to stop the opponent attackers then hold W to charge the goalkeaper. Release the key when you think it?s time for him to make a save. You can also hold W to make your goalkeaper catch/clear incoming crosses.
? Use Q key when you are defending. If your marking players (the other players that you can?t control at a moment) are too far from the opponent players hold Q and they will make pressing. This hepls you to act more quickly when an opponent receives the ball.
Used careful, this tip could let the opponent attackers stay off-side.
Corner Tips:
? When you gave away a corner, it?s easy to defend if you know how. Press S until you control the right player, then you should hold on W (to charge the goalkeeper) and press D+DK to clear the ball with a defender.
? Use E key to move your marker faster.
? Don?t forget to change the set pieces. This is very important because some set pieces are more effective (the goalkeapers won?t come out for the ball so often).
Other Tips:
? Use NumPad Keys 2,4,5,6,8 to change your tactics during the game.
Legend:
DK=Directional Keys (Up, Down, Left, Right)
UN DICTEONAR DE ENGLEZA SI VATI REZOLVAT! :mishto:
T!G3R
15-02-2006, 11:06 AM
puteai macar sa traduci nu sa dai copy paste......origine cred ca a citit manualul acela
erian
15-02-2006, 11:50 AM
scuze daca tu nu sti engleza treaba ta :P eu unu ma pricep :pimp:
T!G3R
17-02-2006, 11:27 AM
am zis ca nu stiu engleza? :rolleyes: ma refeream la faptul ca oricine putea da copy paste doar ca sa mai faca un topic :angry:
ca fapt divers ,am terminat facultaltea de 3 ani,cred ca stiu ceva engleza si sunt mai batran ca multi de pe aici
erian
19-02-2006, 08:30 PM
Originally posted by T!G3R@Feb 17 2006, 12:27 PM
am zis ca nu stiu engleza? :rolleyes:* ma refeream la faptul ca oricine putea da copy paste doar ca sa mai faca un topic :angry:
ca fapt divers ,am terminat facultaltea de 3 ani,cred ca stiu ceva engleza si sunt mai batran ca multi de pe* aici
73870
Si crezi ca ne pasa varsta ta? :offtopic: :iamwithstupid: :iamwithstupid: tu acuma de ce ai mai facut topicul asta? :iamwithstupid: :iamwithstupid:
violet_blood
20-02-2006, 10:28 AM
ati luat AnimationPatch1.0?
Eu am facut niste scheme beton!
Tot timpul face scheme noi? Sunt cca.12 scheme noi!
Blade@Sniphe
20-02-2006, 10:59 AM
Ma am luat eu patch-ul asta da nu imi place cum face foarfeca.La reluare se vede ca mingea loveste in alta parte ca si cum jucatoru o da cu capu.Mai sunt pasele cu pieptu dar cel mai mult imi place cand o da pe la spate si o preia elegant pe langa jucator. :mishto: Erau mai misto seriile mai vechi de Fifa mai ales Fifa 99 unde aveai o sumedenie de scheme.
violet_blood
20-02-2006, 11:05 AM
poate ai luat veriune 0,3 sau 0,4 ca la 1,0 se vede clar! la versiunile inferioare am observat si eu asta!
violet_blood
24-02-2006, 12:02 PM
ati observat schemele?
andreiutzu
07-03-2006, 07:07 PM
Eu cand sa-mi descarce,imi apar niste simboluri(la animaton patch)
<_<
erian
08-03-2006, 07:36 PM
Originally posted by violet_blood@Feb 24 2006, 01:02 PM
ati observat schemele?
74329
dati ma un link de unde sa il luam :ph34r:
frate, da` tie ti-e lene sa cauti? tu cum crezi ca a luat omul patchu`? a batut din palme si i-a aparut pe desktop?
erian
08-03-2006, 08:04 PM
Originally posted by real5madrid@Mar 8 2006, 08:42 PM
frate, da` tie ti-e lene sa cauti? tu cum crezi ca a luat omul patchu`? a batut din palme si i-a aparut pe desktop?
75209
ma, eu zic mai greu imi este sa caut patch'ul decat lui sa puna un link nu crezi? :cuminte:
andreiutzu
09-03-2006, 09:39 AM
Da ,pana la urma am gasit patch-ul(dar am cautat o gramada :crazyboy:)
Cornel
12-03-2006, 03:36 PM
ce inseamna DK
andreiutzu
12-03-2006, 07:30 PM
Sagetile de la tastatura!!!!!!!!!!!!!!!
erian
13-03-2006, 07:57 AM
Originally posted by andreiutz (sunt cocalar de mirc) (sunt cocalar de mirc)u@Mar 12 2006, 08:30 PM
Sagetile de la tastatura!!!!!!!!!!!!!!!
75521
da asta reprezinta :da: si da un link de unde l-ai luat :naughty:
Freez
17-04-2006, 07:48 PM
Va spune eu kum (sunt batut in cap si nu stiu sa folosesc limba romana) sa dati din orice lovitura libera bara : Reteta e simpla dai cu shift in jos la maxim shi (sunt cocalar de mirc) tragi la maxim shi (sunt cocalar de mirc) bara ;) shi (sunt cocalar de mirc) cu golul tot la fel dar numai ca nu apesi la maxim te lasi in jos dai aproape pana la maxim shi (sunt cocalar de mirc) gool :mishto: va zic la sigur incercati :bere:
T!G3R
11-05-2006, 03:01 PM
am si eu o intrebare si nu stiam unde sa postez....stie careva cum se dau loviturile libere la firul ierbii?tot am vazut cum da calculatorul,si pe direct ip le dadea 1 asa dar nu vrea sa-mi spuna...pls ajutati-ma :)
ahui_ahile.kosmin
19-06-2006, 09:12 PM
pai nu merge la firu ierbii dar sut ffff puternic aprope la firu ierbii se da cu Q+D (ai apasat Q si apsi D pana pe linia albastra) vezi sa nu dai in zid, incerca sal ocolesti!!! DAR am si eu o intrebare......cine cunoaste o schema de aparare, cum te poti apara cel mai bine?? HELP ME!!!! :)
.:bâzy:.
20-06-2006, 01:56 AM
eu utilizez pressingul cu 2 aparatori si e foarte eficient.si mai am si eu un sfat pe care sa vi-l dau.cand scapa adversarul singur cu portarul vostru, si intra in careu tastati (nu tineti apasat, doar atingeri) tasta gk charge.portarul va misca putin in fata si il va face pe atacant sa suteze, dar fiind inca in poarta, el va retine.eu asa fac mereu, si nu am luat nici un gol :P
ahui_ahile.kosmin
20-06-2006, 01:10 PM
presingul cu doi aparatori cum se face....ce taste.....Q-cumva? dar si asa schema asta ii varza eu vreu ceva mai complex.....mult mai complex, tu probabil ca joci contra calculatorului eu joc pe direct ip si in campionatul de fifa din orasul meu!!! la faza cu portaru ca iasi doar un pic si te opresti ii la fal de slabuta ca daca dai sut la firul ierbii (2*D) nu are ce face!!! scuze daca am spus cuvinte mai dure in legatura cu ''schemele'' tale dar is mult prea inferioare....am o intrebare pentru tine....bati la world class sau macar la professional???? Am cam deraiat de la intrebarea principala. Cine stie o shema de deposedare(aparare) buna???
.:bâzy:.
20-06-2006, 07:01 PM
exact, tii apasat pe q si in acelasi timp pe d, ca daca tii doar pe q, am impresia ca nu il deposedeaza :huh:.daca asta nu te multumeste, incearca una din tacticile din joc ;)
cat despre "schema cu portarul", probabil, dar si eu am jucat pe direct ip (ce-i drept nu cu un adversar prea bun) si a functionat si cu el, doar ca tineam mai mult pe e ca sa il fac sa creada ca ies inspre el.chestia e ca el nu tragea pe jos, asa ca probabil ca ai dreptate
ahui_ahile.kosmin
21-06-2006, 09:50 PM
pai nu stie nimeni bah .....ce naiba......asta ii forum de fifa si nu stie nimeni :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((((((((
ALEX Stegaru'
26-06-2006, 11:35 AM
Cum fac si eu foarfeca la FIFA 06???
andreiutzu
26-06-2006, 04:11 PM
Poti lua Animation Patch ...sau o faci doar din pura intamplare
Jokes
26-06-2006, 04:33 PM
Vezi ca jucatorul trebuie sa fie liber ca sa-ti reuseasca nu atacat de un jucator advers
ahui_ahile.kosmin
26-06-2006, 04:53 PM
ba foarfeca se poate face si fara animation patch....cu animation patch nu are rost sa mai joci .......ele nu este simulator ii SF :D foarveca se poate face apasand de 2 ori pe D dar trebe sa ai noroc ....ca mingea trebuie sa vine la semidistanta adik (sunt cocalar de mirc) sa mai putz (sunt cocalar de mirc)in mai incet .....pio reusit de 2 ori dar nu am dat niciodata gol din foarfeca......:(
ROBY_10
28-07-2006, 06:55 PM
Originally posted by Fifa006@Sep 11 2005, 01:11 PM
Mai e si Shift care daca ti apasat face pirueta + alte scheme depinde de skilul jucatorului, C e pace control..adica merge linistit cu mingea la picior si mai face si niste scheme in combinatie cu sagetile; z = bicicleta, dummy pass, si in combinatie cu alte taste s, d = fake pass, sau fake shot.. Cam atat stiu pana acum :) am incercat sa fac braziliana ca in fifa 2005 da nu mi-a reusit..crek au scos-o sau au pus pe alta combinatie de taste.
62076
ce??????????? brailiana la 2005 imi ziceti shi (sunt cocalar de mirc) mie de pe ce combinti de taste
????? :o :o :saliveaza: :saliveaza: :oops:
Fifa006
30-07-2006, 12:11 PM
Originally posted by ROBY_10@Jul 28 2006, 08:55 PM
ce??????????? brailiana la 2005 imi ziceti shi (sunt cocalar de mirc) (sunt cocalar de mirc) mie de pe ce combinti de taste
????? :o* :o* :saliveaza:* :saliveaza:* :oops:
87300
:D Da poti sa o faci .. tii apasat doar pe SHIFT si apesi din sageti inainte si inapoi..depinde cum este pozitionat jucatorul. Daca este cu fata inspre dreapta tii apasat SHIFT si apesi sageata din dreapta si sageata din stanga rpd si face braziliana..dar trebuie sa fie jucator bun (ex. Kaka, Ronaldinho, Henry) altfel se impiedica in minge.
bogd4n
07-08-2006, 03:19 PM
cand e mingea la adversar apasati pe D si jucatorul echipei cu care joci se duce automat la ala si il si deposedeaza de minge :P ;)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.