PDA

View Full Version : Ziaristi romani rapiti in irak

mns
29-03-2005, 12:10 AM
"O echipa a postului Prima TV ar fi disparut in Irak in cursul zilei de luni. Surse neoficiale sustin ca doi redactori si un cameraman au fost rapiti de necunoscuti in dupa-amiaza zilei de luni de pe o strada din Bagdad. Pe de alta parte, circula informatia ca "disparitia" celor trei este de fapt un joc al unui serviciu secret romanesc interesat in a compromite imaginea presedintelui Basescu, partizan declarat al aliantei cu SUA in Irak. Ziaristii de la Prima TV se aflau in Bagdad de mai multa vreme, deplasarea lor fiind finantat de un om de afaceri irakian cu interese in Romania.'

http://www.revistapresei.ro/revista_presei.htm

mai asta ne mai lipsea...oricum , noi nu aveam ce cauta in irak, nimeni nu avea ce cauta acolo...americanii astia se baga peste tot :o

micutzu
29-03-2005, 12:09 PM
Ma uit acum la tv si in mod oficial cei trei reporteri au fost declarati rapiti.
Mesajul trimis in romania de unul dintre ei:
"M-au rapit, nu e gluma. AJUTOR!!!"
:alida: Doamne ajuta sa scape cu bine.

Tuby
29-03-2005, 12:18 PM
Eu am inteles ca ar fi in spate serviciile secrete din Romania care insceneaza aceasta rapire pentru a-i pata imagineae lui Basescu, care se stie ca este de acord cu trimiterea de trupe in irak..
Oricum...reactia celor de la prima tv ma surprinde....cand toate televiziunile au acum programe speciale referitoare la aceste rapiri postul trasmite concursuri telefonice aberante..

micutzu
31-03-2005, 10:33 AM
SOCANT :blink: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o
Rapire sau inscenare?!;)
"Mesajul tansmis de Al-Jazeera adanceste misterul. A seara tarziu romanii au aflat ca ziaristii rapiti in Irak traiesc. Aceasta este singura certitudine pe care a adus-o caseta transmisa ieri de televiziunea araba Al-Jazeera. Intrebarile si scenariile plutesc in jurul acestei rapiri facute de teroristi fara identitate. Mesajul transmis de Marie-Jeanne Ion pune in derizoriu actiunea de mediere initiata de controversatul om de afaceri Omar Hayssam. "-Jurnalul National
Marie-Jeanne Ion ar fi spus ca teroristii nu au cerut nici o rascumparare.

stefan
31-03-2005, 10:55 AM
Daca nu au cerut rascumparare inseamna ca o sa ceara retragerea trupelor Romanesti din Irak, si cum Basescu a zis ca nu le retrage :mellow:

micutzu
31-03-2005, 11:02 AM
dj_mozart=>faza e de ce Omar Hayssam ar fi mintit ca i s-a cerut recompensa?!?! <_<
Ce treaba are el cu toate astea?!

Tuby
31-03-2005, 11:26 AM
Arabitoiul ala e un om cu mai multe dosare penale decat ai tu degete la maini si picioare :P deci e clar motivul...inca 4 milioane la el in cont..bani veniti prin intermediul suferintei unei natiuni pe care se pare ca nu da doi bani foarte multa lume..

habbib
31-03-2005, 11:29 AM
a mintit nu a mintit da mi-e mi-a fost foarte clar din interviul cu el ca ceva nu e in ordine, se vedea dupa cum vorbea,mi s-a parut suspect..speram sa nu fie rapiti de teroristi si sa fie o rapire pentru bani,acuma se complica lucrurile cu salbaticii aia..Dumnezeu sa ii aiba in paza si sa ii scape teferi din toata porcaria asta,sunt oameni nevinovati,nu merita asa ceva,sper sa scape cu bine toti..sunt sigur ca Dumnezeu o sa ii ajute sa scape,nu merita o astfel de soarta..

tuby te rog sa nu generalizezi cu "arabitoii"..

Ratonu
31-03-2005, 11:34 AM
Domne, de ce tot ce are romani la mijloc trebuie sa fie atipic? Fantastic, domne! Nici nu stiu ce sa cred si nici macar ce sa sper...

micutzu
31-03-2005, 12:09 PM
Si cand ma gandesc ca orice reporter de stiri ar dori sa ajunga in Irak,pt ca abia atunci poti fi numit intradevar reporter. :huh:
Araboiul ala Omar Hayssamdeja a spus ca de acum se va retrage cu familia la munte si nu va mai da nici o declaratie,dar ca el tot cu varianta lui tine.Calr! :mellow:

mns
31-03-2005, 02:47 PM
Originally posted by Ratonu@Mar 31 2005, 12:34 PM
Domne, de ce tot ce are romani la mijloc trebuie sa fie atipic? Fantastic, domne! Nici nu stiu ce sa cred si nici macar ce sa sper...
Exact, cand e vorba de noi trebuie neaparat sa fie o afacere la mijcloc sau ceva suspect, pana si aici, s-au bagat toti in fata pe aici ca au primit ei mesaje de rascumparare si ca au cerut bani...hai sa fim seriosi, ala era unu ce se baga in seama si vroia sa faca rost de ceva bani...nu cred ca avea el vre-o legatura cu rapirea

ma uitam ieri la tv si toti ca e conspiratie si tot asa ca de ce au trimis sms ca au facut calcule stiintifice ca nu puteau sa scrie sms-ul asa repede ca de ce nu stiu ce si nu stiu cum...la nimeni nu-i pasa de reporteri, toti vor senzationalul

yahoo
31-03-2005, 08:10 PM
In primul rand dc au plekat nepregatiti in Irak.Le-a trebuit Irak,si-au luat Irak.Totu e o inscenare!!!

Sirius
31-03-2005, 09:05 PM
Ma uit acuma la ce zice analistu' militar de serviciu la TVR (Radu Tudor-foarte inteligent tipu' asta) si cel mai interesant este ca analiza imaginilor respective arata ca aia sunt cam amatori. Unu' dintre mascati sta cu mana pe teava puscociului, iar americanul ala care era cu ei este in plan secund. In mod normal ala este cel mai important, daca ar fi teroristi politici. Eu nu cred in conspiratii si prostii d-astea. Eu cred ca rapitorii sunt niste simpli borfasi, care au pus la cale chestia asta pentru niste fonduri in plus. Si cred ca, mai devreme sau mai tarziu vor face o gafa. Si daca nu mint americanii si Delta Force ii cauta pe rapiti, sigur o sa-i depisteze in acest caz. Si atunci e marea problema. Pentru ca astia de multe ori actioneaza in forta (doar stiti jocurile...). Iar aici se pot intampla multe...

RaPiDuTz
31-03-2005, 11:57 PM
dai dreaq de romani prosti ca nu mor eu :P :D
e posibil sa fie inscenare ca parca prea linistiti erau, plus ca nici locul nu mai e ca in situatiile precedente...s`au vorbit probabil intre ei ce dreaq :P

mai najpa e ca moare papa...ce ne facem ? :crazyboy:

albertrazvan
01-04-2005, 06:35 AM
Doamne fereste sa nu ne faca teroristii si noua o surpriza neplacuta de-a lor, ca cea a spaniolilor :( , daca baga o bomba, doua intr-un metrou in Bucuresti ... nici nu vreau sa ma gandesc... ori in shcoli :(, va dati seama cati oameni ar omori si cate pagube ar face???
Suntem tzara nesemnificativa, este un joc politic al SUA, ce ne-a trebuit noua razboi??? Nu puteam sa stam linistitzi in banca noastra??? :(
Chiar ne trebuie un atentat ca sa retraga trupele din Irak???

little_foot
01-04-2005, 08:37 AM
pai dk suntem vai steaua noastra normal k umblam k maidanezii dupa oase aruncate pe strada...unde e ceva care sa ne scoata si pe noi putin in fata hop si noi..ne guduram pe langa americanii aia si pe ei ii doare-n de portofel de noi..asha romania in sus romania in jos si cand le ia interviu alora pe strada americanii zic k nu au auzit mai nimik despre noi..doar de ceausescu :scaun:
cat despre rapire dk e o inscenare din partea noastra cum s-a mai zis ne facem de nu ne mai spala nici niagara :sanshine2: ...dar oricum ce au facut astia pe la televiziuni e super urat..aia rapiti acolo(sau macar asha zic ei)si noi ne apucam sa-i acuzam k e inscenare k nu sunt aia cu sabia langa capul lor si k nu le-au taiat deja capul unora dintre ei k sa dovedeasca k nu glumesc :nashpa: urat...

mns
01-04-2005, 08:46 AM
Oricum si ziarele si stiristii de la noi parca o dau mai mult pe senzaional decat pe "drama" celor 3 reporteri...si noi ne amagim ca suntem o tara saraca si ca armata am trimis-o acolo ca sa ajutam si ca sa ne punem bine cu americanii...daca ne-ar fi invadat pe noi...ne-ar mai fi pasat ce tara ii...tot invadatori erau vazuti toti...deviza noastra e "ada bucile sa le pup"

habbib
01-04-2005, 11:10 AM
eu unu dupa ce am vazut ieri la tv,mare lucru nu prea am mai inteles,ba cu serviciile secrete,ba cu arabii aia,nu mai inteleg nimic,de un singur lucru sunt sigur:reporteii cu siguranta nu fac parte din nici o inscenare,ei sunt practic la mijloc,dc ar fi vorba de o inscenare nu stiu cine a pus-o la cala si nici de ce..oricum din cate am vazut pe al jazeera,am observat 4 stari de spirit total diferite:arabu era plictisit de mama focului,baiatu de origine armeana era o stana de piatra,nu schita nici un gest,cel slab cu ochelari(care habar n-am unde erau)era distrus si la capatul puterilor si fata,care parca transmitea stiriile,insa in expresia fetei ei se vedea ca a era franta,plansa si ii mai si tremura gura..si nu am ascultat declaratia nici unui psiholog,asa mi s+a parut mie,fara sa stau sa mai analizez nimic..oricum Dumnezeu sa ii aiba in paza si sa ii aduca teferi acasa..

micutzu
01-04-2005, 02:06 PM
Ma gandeam acum ce bine ca toata povestea asta cu rapirea sa fie o pacaleala de 1 aprilie. :mellow: Dar dupa cum se vede nu e.ziaristii astia is in pericol indiferent daca is in mainile unor teroristi,banditi sau iau parte la o inscenare.

albertrazvan
01-04-2005, 04:56 PM
daca e inscenare...ceea ce nu cred, o sa fim priviti ca niste borfashi mai rau decat suntem priviti acum

r5m
06-04-2005, 10:43 AM
aseara a circulat zvonul k cik ar fi fost eliberati, dar se pare k nu`i adevarat

mns
06-04-2005, 10:56 AM
de nu stiu cate seri cirucla zvonul ca o sa apara din avion...si nu e asa....m-am uitat azi noapte la ddd in direct la otv si acolo iar ca cica la al jazzera au zis asta si ca deja is in avion ... si nu a fost asa...

Sirius
22-04-2005, 09:19 PM
Zi trista astazi fiindca adevarul a iesit la iveala si este exact cum nu se putea mai rau. Al Jazeera a difuzat o noua caseta cu cei rapiti, iar situatia este schimbata radical, deoarece ei arata mult mai rau, au catuse si doi chiar plang. Revendicarea teroristilor este scurta si aceeasi ca in mai toate cazurile: retragerea trupelor din Irak.
Ipoteza cea mai plauzibila pentru aceasta schimbare dramatica este ca ei ar fi fost predati de catre nimenii care i-au rapit unei organizatii teroriste mai mari, care se ocupa cu cereri politice. Ultimatumul este de patru zile. Autoritatile au de luat o decizie extraordinar de dificila, nu se poate comenta mai mult.
Tot ce putem sa facem este sa ne rugam pentru compatriotii nostrii si sa speram in continuare. :alida:

Time2Chill
22-04-2005, 09:40 PM
Originally posted by Sirius Black@Apr 22 2005, 09:19 PM
Zi trista astazi fiindca adevarul a iesit la iveala si este exact cum nu se putea mai rau. Al Jazeera a difuzat o noua caseta cu cei rapiti, iar situatia este schimbata radical, deoarece ei arata mult mai rau, au catuse si doi chiar plang. Revendicarea teroristilor este scurta si aceeasi ca in mai toate cazurile: retragerea trupelor din Irak.
Ipoteza cea mai plauzibila pentru aceasta schimbare dramatica este ca ei ar fi fost predati de catre nimenii care i-au rapit unei organizatii teroriste mai mari, care se ocupa cu cereri politice. Ultimatumul este de patru zile. Autoritatile au de luat o decizie extraordinar de dificila, nu se poate comenta mai mult.
Tot ce putem sa facem este sa ne rugam pentru compatriotii nostrii si sa speram in continuare. :alida:
personal, cred k initial, a fost ceva legat de afacerile lui haisam... acu cica si tatal femeii, avea relatii cu ala... dar acu dak au fost dati, si aia cer evacuarea trupelor.. dak they mean buisness... o sa-i mai vedem p-aia in niste cutii.... la o zi de doliu national :alida: :alida:

Tuby
22-04-2005, 10:43 PM
La cate scenarii au circulat eu sincer nu mai am incredere in mass-media din Romania cu precadere in presa....un lucru este insa cert...va trebui ca poporul roman sa aleaga intre a pupa in continuare dosurile mai dezvoltatilor nostri aliati si a transforma 3 ziaristi in 3 martiri sau retragerea trupelor si eventuala eliberare a lor..

Ratonu
22-04-2005, 11:59 PM
Mda, in continuare nu stiu ce sa cred... Foarte ciudata treaba, se pare ca baetii s-au jmekerit, si-au tras echipament video de proasta calitate, au inceput sa filmeze imagini ceva ma sinistre cu cei 4 rapiti, si-au gasit si un nume si o revendicare care (scuzati cacofonia) ne-a dat pe spate pe toti... :mellow:

mns
23-04-2005, 10:04 AM
Asta e, sa retragem trupele din irak...mare branza...cine naiba ne-a pus sa ne bagam si noi ca usca in c***t acolo, doar ca sa lingem bucile americanilor si a englezilor...nu cred ca noua ne-ar fi convenit sa vina la noi in tara o forta d'asta multinationala sa elibereze transilvania de sub ocupatie tiranica romaneasca si sa o dea inapoi ungariei :P eu as fi fost primul care as fi rapit reporteri senegalezi si portoricani :D :P

asta e...si reporterii s-au bagat unde nu le fierbe oala...e atat vina lor cat si a statului roman...

Ratonu
27-04-2005, 01:26 AM
Ei acum se pare ca nu mai e deloc de gluma... Teroristii amentinta ca Sorin Miscoci si Mohamed Munaf vor fi ucisi daca pana la ora 16:00 nu le vor fi indeplinite cererile...
Trebuie sa spun ca ultimele imagini cu cei trei ziaristi romani chiar m-au impresionat, spre deosebire de toate celelalte... Se vede clar ca cei rapiti plang si sunt in culmea disperarii, iar cameramanul de la Prima TV este imbracat in portocaliu...
Sa dea D-zeu ca nenorocitii aia sa nu vorbeasca serios, ci sa faca aceste amenintari doar in speranta de a obtine mai multi bani... Oricum, foarte putin probabil ca detinatorii de acum ai celor 4 sa fie si rapitorii... Acum o luna, ii vedeam pe Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Mohamed Munaf flancati de doi gainari care nu stiau sa tina arma... Acum vedem niste oameni care par sa "mean business", ca sa zic asa...
Si un apel catre populatie: domne, de acord cu demonstratiile pentru eliberarea ostaticilor... dar cum sa demonstrezi pentru retragerea trupelor romane din Irak? E absurd. Chiar daca nu avem ce cauta acolo, prin indeplinirea cerintelor teroristilor, nu am face decat sa fim prima tara care le "confirma" acestor nenorociti ca ceea ce fac merita si sa crestem numarul rapirilor. Deci, oameni buni, nu mai faceti jocul teroristilor! Plus ca ce ne-au cerut ei nu se poate face intr-un termenul pe care ni l-au dat...

mns
27-04-2005, 07:48 AM
Vom vedea azi ce se va intampla...asta e...s-au jucat si ei cu focul, am inteles ieri ca ei nu circulau chiar legal prin irak si nici nu respectau zonele acelea (rosie, verde etc) deci de la inceput trebuia sa-si dea seama ca nu vor fi in siguranta...acum ramane de vazut...totusi cum au ajun ei de la gruparea aia prima de amatori la asta ... ca astia par cu adevarat nervosi :o

micutzu
27-04-2005, 01:24 PM
Nu cred ca vom retrage trupele din Irak si nici nu cred ca ar fi normal ar insemna sa le facem jocul teroristilor.Ziarstii indiferent din ce tara cand pleaca in Irak trebuie sa aiba aprobari de la diferite institutii din tara si strainatate,trebuie sa respecte diferitele zone de risc din Irak,au totul stabilit cu multa atentie pt ca nu e de joaca.
Normal romanii cauta intotdeauna senzationalul si plecati cumva pe sub mana( ma surprins faptul ca acel dan tudor de la prima la inceput nici macar nu stia cu cine i-au plecat angajatii ) au si gasit senzationalul.
Tatal Marie-Jeannei vrea acum retragerea trupelor dar cand era in parlament pt PSD a votat pt plecarea militarilor.Daca ar fi fost altcineva rapit cred ca putin ii pasa.Trebuia sa se gandeasca de la inceput la consecintele interventiei romanilor in Irak.
Retragerea trupelor din Irak ar insemna inca o bila neagra pt romani,pt ca noi nu suntem o mare putere ca germanii sau francezii.Trebuie sa ne obisnuim ca depindem de fiecare data de marile tari.
Credeti ca pe vremea lui Stefan cel Mare daca erau rapiti de turci cei mai buni trei prieteni ai lui Stefan,el lasa moldova sa fie cotropita de dusmani?
Oricum musulmanii au probleme si intre ei cum sa nu aiba si cu occidentul.Retragerea trupelor e doar un pretext.Teroristii nu au omorat 2 francezi desi Franta e impotriva razb din Irak.Au gasit ei alt motiv sa-i omoare.
Doamne ajuta sa scape cu bine!

Tuby
27-04-2005, 06:08 PM
Se vede treaba ca o solutie pasnica nu le capteaza atentia rapitorilor...atunci facem in felul asta...nu ne dati ziaristii, noi impuscam toti studentii arabi din tara cu familii mai mult decat instarite venite aici dupa anii 90, familii de tepari si santajisti...
Nu vreau sa ofensez pe nimeni si imi cer scuze daca o fac dar eu consider ca Romania a fost pentru arabi un paradis, eh e timpul sa o transformam un iad...acelasi iad pe care il simt in suflet familiile si apropiatii rapitilor

mns
27-04-2005, 10:49 PM
iti dai seama ca ce spui e o mare porcarie, pe langa ca jignesti o multime de oameni nevinovati din romania, mai jignesti si pe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei bagandu-i pe toti in aceeasi oala...puteti sa ii faceti jegosi si teroristi pentru ca isi apara tara si probabil sunt in stare sa omoare pe oricine pentru ca familiile lor au fost decimate de bombele americanilor...dar sa cataloghezi mii de oameni drept tepari si santajisti mi se pare anormal...

si sper ca macar sa iti cer scuze fata de ce ai zis, mai ales lui habbib

Floyd
27-04-2005, 10:57 PM
Asezati-va linistiti ca totul se va rezolva si nimeni nu va fi ucis! Sunt sigur de asta in proportie de 90%. Apoi se vor clarifica lucrurile si toata lumea cred ca va afla ceea ce putini reusesc sa inteleaga acum.
Se fac afirmatii care mai de care mai bombastice si mai "inflacarate" si nu au nici un rost. Aveti rabdare si va veti lamuri!

Tuby
28-04-2005, 12:58 PM
Am spus ca celor care se simt ofensati sa ma scuze dar asta este parerea mea...si eu am doi prieteni arabi la medicina si am numai cuvinte de lauda la adresa lor dar nimeni nu a incercat solutia asta...ochi pentru ochi...pai cum sa nu prinda curaj teroristii cand vad ca nimeni nu ridica un deget..
Ca sa nu mai spun ca romanii sunt niste prosti...manifestari prin centrul capitalei in care ii cer socoteala lui Basescu...niste slogane cretine...am impresia ca unora le este dor de mitingurile din vremea lui Ceausescu..
Si amestecarea mass-mediei....rasuceste cutitul in familiile care stau cu suffletul la gura...
Si am mai auzit intr-o stire ceva de genul " se cere eliberarea lui Marie Jeanne Ion" pai stai putin...doar ea ? restul ce sunt ? monede de schimb ? doar pentru ca ta-su e mare baron psd restul nu conteaza...stiti cum sunt ? scarbit de toate evenimentele astea si toate imi demonstreaza ca locuiesc intr-o tara de cacat in care singura farama de vointa este repede eliminata de grohaiturile celor pentru care nimic altceva nu conteaza decat propria persoana.

Time2Chill
28-04-2005, 02:56 PM
sincer si mie mi se pare cam exagerata... se tot incearca o iesire in masa a oemanilor in strada, k sa protesteze, pt ce plm sa protesteze k-i doare-n pu1@ pe arboii aia de noi, singuru lucru care s-ar realiza la o iesire in strada generala ar fi un haos... care ar duce la o incapacitate de a conduce tara.... oare cine ar avea de pierdut atunci si cine de castigat????? in plus nuj cati dintre voi stiu k in afganistan a mai murit un soldat.... si excaptand k s-a prezentat stirea nu s-a mai zis nimik.... un lucru impresionant i l-a spus, tatal(sau bunicul) soldatului mort lui basescu, k dak fiul sau ar fi murit pt tara nu i-ar fi parut rau.... da asa fi'su a murit pt altiii.... da despre asta nu se spune, k atunci nu iese nimeni in strada.... si nu-i asa interesant......

DeadHope
28-04-2005, 09:53 PM
hm....nu cred ca vor mai fii salvati....romanii is prea idioti

ferroviery
28-04-2005, 10:05 PM
Intrebarea e <_< Cine dra..cu ia trimis acolo ??
:angry: S-au dus de buna voie :angry:
pentru ce ? nu le-a ajuns toate minciunile/rahaturile de la noi din tara la care ei le zic stiri?..................
:angry: Vreti sa stiti de ce se negociaza eliberarea "reporteritzei" MJ Ion pentru inceput? Stiti ce-i tatal ei? :angry:

DeadHope
28-04-2005, 10:23 PM
Hm...esti cam dur....
Erau p-acolo sa-si faca meseria....
Stiu ca tatal lui MJ este senator...sau ceva de genul asta...
Eu am impresia ca totul a scapat de sub control....

mns
24-05-2005, 10:47 AM
se pare ca i-au eliberat...am vazut si eu ieri la tvr (singurul post tv ce-l mai prind dupa ce am renuntat la cablu tv la timisoara) :P si erau pe aeroport si se imbratisau si pupau cu basesc...

mi-e cam lene sa citesc presa sa vad ce mai se zice despre subiectul asta, poate mai povestiti voi pe aici ce mai e pe la tv in legatura cu ei

Tuby
24-05-2005, 11:17 AM
Pai se vehiculeaza din nou cateva scenarii....cum ca pana la urma a fost o inscenare a serviciilor secrete pentru a mai castiga Base niste voturi ( de parca ar mai fi avut nevoie...)
Ma rog...sunt de acord cu CTP cum ca reactiile ziaristilor sunt deplasate, de parca ar fi obtinut vreo victorie epocala....nici nu prea ma intereseaza pentru ca din ziua 1 a fost pusa la indoiala aceasta actiune a lor..

yahoo
24-05-2005, 08:24 PM
Ce e clar e ca sa platit o rescumparare si niste bani in plus ca terotisti sa zica ca i-au eliberat din proprie initziativa(adika au facut musulmanii presiuni)!In rest se pot face sute de speculatzii!