PDA

View Full Version : A inceput...

Sirius
20-03-2003, 10:23 PM
Daca mai este un topic scuze, dar nu prea am vazut vreunul cu aceasta tema: Irak. De vreo doua ore americanii ii macina pe irakieni si noi stam si ne pieptanam :D ...adica vorbim pe forum.
Ziceti si voi ce parere aveti despre conflict.

Sirbu Mihail Bogdan
21-03-2003, 03:01 AM
Eu n-am cum sa nu tin cu americanii chiar daca nu sint de acord cu razboiul.Nici unii americani de aici nu sint de acord cu ce face presedintele.Oricum armata e hotarata,au inceput sa trimita scrisori de inscriere,chiar fratemiu a primit una.Vor sa aibe rezerve in caz ca se intampla ceva neprevazut,dar usarmy o sa castige razboiul repede.

sanshine
21-03-2003, 12:44 PM
hmmm... am observat o chestie interesanta: peste tot, pe forumuri ,prin ziare, (aproape) toti cei care sunt din america i-au luat apararea lui Bush, fiind de acord cu razboiul. Restul... franta, germania stim cum stau. Ati vazut ieri in ProSport articolul lui Vladimir Moraru de la Los Angeles:
Orice razboi e o treaba murdara. Din pacate, traim un moment al istoriei in care dulaul trebuie sa apere singur ograda, cu riscul de a ofusca mioarele si a starni gelozia potailor, care au uitat (Franta) sau n-au stiut niciodata (Rusia, China, Germania) ca Liberte si Egalite nu s-au castigat cu rezolutii si inspectii.
Diferenta de opinii fata de ceea ce auzim zilnic la televizor sau citim in ziare aici in Romania mi se pare atat de evidenta, incat lasa loc unei singure concluzii: in paralel cu razboiul din Golf, se duce si un razboi mediatic ascuns; Cele doua tabere (SUA+aliatii; Europa+aliatii) incearca sa atraga opinia publica de partea lor.
Din principiu, nu sunt de acord cu un razboi. Acesta s-ar putea insa sa fie necesar. Nu am cum sa stiu asta sigur deoarece e greu ca cineva fara cunostinte politice si militare sa discearna adevarul in mijlocul acestei manipulari mediatice. De obicei, ne alegem lucrurile pe care sa le credem in functie de opinia presei, ori cand aceasta opinie nu este de incredere, trebuie sa gandim singuri, si asta doare :wink:

PS: ar mai trebui introdusa o optiune pentru vot: tabara Franco-Germana. Oricum, nu cred ca sunt prea multi care sa"tina" cu Irak. Cu pacea, da, dar nu cu Irak.

mns
21-03-2003, 01:53 PM
Nu stiu cat de inspirat este sondajul asta, asa ca nu cred ca am sa votez...

Mie nu mie se pare normal ce fac americanii si cred ca razboiul ar fi putut fi evitat.Eu zic ca toata lupta asta se bazeaza pe interese si nu pe grija americanilor ca Saddam ar folosi arme bilogoice sau chimice. Zona aia e plina de petrol, cum ar putea SUA sa scape o asemenea ocazie...Parca vad ca il vor inlatura pe oameni lui Saddam de la putere si vor incerca sa faca si din Irak o tara capitalista, iar ei se vorr baga ca niste tantari sa scoata petrolul.

Mie acum dupa chestia asta cu Irakul si Afganistanul amercianii mi se par cei mai tembeli oameni din lume. Nu vreau sa jugnesc pe nimeni, dar pur si simplu sunt niste oameni care nu gandesc. Sa luam exemplul Afganistanului, oamenii aia traiau dupa niste reguli stricte, pentru ca asa era religia lor, asa au trait timp de generatii. Dar ce fac americanii, ei se gandesc ca nu e bine cum traiau oameniii aia si se apuca sa le distruga tara, si apoi vor incerca sa o cosmetizeze sa o reconstruiasca si sa le impuna si lor capitalismu, cu toate ca probabil nu vor reusi, de ce? pentru ca nu e posibil sa vii si sa impui un sistem asa brusc. Oamenii din zoa aia, Orientul Mijlociu, au tarait intr-un alt fel de scoietate, diferita de cea europeana si americana. Eu am impresia ca americanii sunt ca niste copii mici, cum credeam eu cand eram mic ca daca eu ma uit la un program la televizor toata lumea care se uita la televizor vede acelasi lucru. Ei nu inteleg ca in lumea asta exista mii de culturi, fiecare cu obiceiurile ei? Nu poti veni si sa o distrugi doar pentru ca nu o intelegi, si de aceea americanii mi se par niste prosti, ca niste cai care nu vad decat inainte.

Poate ca in Irak situatia e alta, din cate am auzit de la radio si de la televizor Saddam chiar a distrus orasde intregi si a omorat mii de oameni mai demult cu arme chimice, si pentru asta ar trebui pedepsit. Dar de ce sa distrugi o tara intreaga? De ce? Oamenii din Irak nu au nici o vina. Sa trimita si ei niste trupe speciale care sa-l anihileze pe Saddam.

Oricum, parca americanii nu au omorat mii de oameni in razboaie in care nu aveau ce cauta. Nu au distrus mii de oameni si familii. Soldatii lor nu au violat fete si femei din tarile unde au luptat, ei nu au folosit bombe imbogatite cu uraniu cu care au distrus mii de hactare de pamant si au mutilat si distrus mii de copii? Pe ei cine ii pedepseste? Nimeni. De ce, pentru ca opereaza in numele unor valori in care numai ei cred?

Cine stie, poate SUA a vrut sa mai si testeze cava arme si avioane noi si de aceea au inceput atacul.

In final, sa stiti ca eu pur si simplu am ajuns sa dispretuiesc societatea americana si valorile ei decazute.

Sirius
24-03-2003, 10:38 PM
Ochei fratilor am bagat si ''Pace'' ca optiune; n-am pus Franta-Germania-Rusia pentru ca nu vor ele prea multa pace. Vor sa se dea mari pentru ca dupa terminarea razboiului sa capete ceva prin intimidare (cred ele). Ce-or sa obtina? Ciu-ciu! :D
In ultima vreme mai multe posturi de televiziune au dat documentare cu Saddam si, va spun eu, merita o doza buna de bombe. Este atat de crud, incat Ceausu al nostru' e mic copil.
Si strategia americanilor e interesanta: Au lovit bine palate si cladiri guvernamentale, insa poduri, centrale si alte echipamente necesare civililor nu. In ultimul timp e liniste. Mi-a placut ieri: Jim Clancy de la CNN motaia linistit spunand una alta cand deodata, s-a vazut o luminita pe cerul Bagdadului, o bubuiala starsnica si gata...Nimic altceva. Daca i-ati fi vazut mutra...
Si uite inca o intrebare: Saddam e mort sau nu? Ce credeti?

Sirbu Mihail Bogdan
24-03-2003, 11:17 PM
Se detasaza America in sondaj.daca puneai pace de prima data o alegeam.
Dupa ce au bombardat americanii tinta aia strategica,prima unde se creadea ca e Saddam,ati vazut ca a aparut pe postu lor un individ care zicea ca e el ceea ce era fals.I-au comparat amprenta vocala cu cea a lui saddam si nu se potriveau,se zice ca ar avea 10 sosii,nici nu stii care e el sau daca e mort pana nu ii fac teste sau chestia cu ADN.
Sicer eu cred ca vor castiga razboiul dar nu il vor prinde pe Saddam.

Sirius
27-03-2003, 10:16 PM
Da, or sa faca ca cu Bin Ladenu'. Au castigat lupta, insa gandacul le-a scapat...si din pacate nici n-o sa-l prinda vreodata!

tudosebogdan
31-03-2003, 06:39 PM
E greu sa ingenuchiezi un popor unit insa deja in Irak incep sa se imparta taberele si cred ca grija americanilor ar trebui sa fie sa nu se ajunga la razboi civil. Cred ca victoria va fi de partea americanilor si britanicilor si :D romanilor :D dar vor mai transpira putin pentru ea. Cred ca Saddam Hussein fie se va sinucide fie va fi luat prizonier, el nu s-ar preda de bunavoie niciodata.
Stiti ce mi se pare mie interesant. El nu numai ca nu prea mai apare pe la televizor dar atunci cand o face nu se aude nici o explozie si, daca ar fi in Bagdad, ar fi chiar imposibil de mascat in momentul asta.

Sirius
31-03-2003, 09:53 PM
Eu n-as zice ca principala grija a americanilor trebuie sa fie sa nu izbucneasca un razboi civil in Irak. Mai degraba trebuie sa fie atenti cu celelalte state musulmane, caci aia nu prea se au bine cu SUA.

mns
01-04-2003, 09:27 AM
daca ne gandim mai bine, SUA nu se are prea bine cu multe state din lume, mai ales cu alea musulmane...

in legatura cu Saddam, eu nu prea cred ca ala e atat de imbecil sa ramana in Bagdad, parca vad ca e pe undeva la soare, face plaja, fara nici o grija... :crazyboy:

tudosebogdan
01-04-2003, 02:37 PM
Lumea araba si in special musulmanii, nu au la inima nici SUA si nici Rusia (URSS) pentru faptul ca in primul rand ei le considera popoare fara credinta, care nu au ceva sfant. Mi se pare de asemenea corect ca dat ordinul de incepere a Jihadului, deoarece acesta reprezinta razboiul sfant de aparare a pamantului pe care traiesti, impotriva fortelor invadatoare. Am inteles ca si Liga Araba a rugat SUA sa inceteze razboiul si sa isi retraga trupele cat mai repede posibil din Irak. De asemenea presedintele Egiptului a rostit un discurs in care spune ceva de genul ca avem aici un Saddam pe care toti il stim si ca daca il inlaturam pe el ar putea ca in umbra lui sa mai apara inca o mie ca el si ca razboiul ar trebui sa se termine imediat.
Devine din ce in ce mai palpitant mai ales ca se zvoneste ca 5000 de sinucigasi au ajuns deja in Bagdad. :crazyboy:

Sirbu Mihail Bogdan
01-04-2003, 10:19 PM
Arabii singuri impotriva Americii nu au ce face.Pot sa aduca ce vor ei.S.U.A are tehnologia.Ce credeti ca nu ar putea invinge Irakul intr-o noapte?dar nu vor sa-i omoare pe oamenii nevinovati.Am vazut ca si Siria vrea sa intre,cu ce sa lupte,cu AK 47 de la rusi de acum 20 de ani.Nici eu nu sunt de acord cu chestia asta ,sa se duca sa faca legea pe pamantul irakienilor dar toti arabi exagereaza cand spun ca o sa-i bata pe americani,si nu toti arabii ca Arabia Saudita e cu sua.

tudosebogdan
02-04-2003, 06:09 PM
Tu de partea cui ai fi cand in tara ta sunt prezenti cateva zeci poate chiar sute de mii de soldati inarmati pana in dinti? Si inca ceva, daca nu ar fi cu SUA atunci de la cine ar mai lua bani pe petrolul lor? :?

Sirius
04-04-2003, 09:34 PM
Americanii au ajuns la cativa km de Bagdad si acum se gandesc probabil cum sa-l impresoare mai bine.
Intre timp televiziunea Irakiana a dat niste imagini cu Saddamu prin multime ranjind nevoie mare. Aici e o problema... imaginile le-au dat la ora Romanie 20.30...rezulta ca la Bagdad trebuia sa fie ora 21.30...imaginile erau etichetate cu ''Live''...si in imagini era lumina ca ziua si nu se vedea fumul care este deasupra Bagdadului. Asa ca iata domnilor, prostia lui Saddam. Sau a pierdut notiunea timpului? :o :D :crazyboy: :?

mns
04-04-2003, 09:44 PM
imaginile nu erau in direct, eu le-am vazut mai devreme pe CNN si aparea recorded nu LIVE, au spus si ei ca imagilile au fost filmate ceva mai devreme, in timpul zilei

chestia aia cu fumul nu stiu cum e, ca din ce am vazut nu se putea observa prea bine mediul din jur ca erau mai mult cladiri ,nu prea au aratat cerul sau orizontul, oricum eu nu cred ca saddam e destul de nebun sa stea in bagdad in momentul de fata, parca vad ca are, cum zic americanii, vreo cateva camere cu casete filmate dinainte si pe care le baga asa pe rand sau in functie de veenimente, poate a si murit deja, cine stie, si acum a lasat vorba ca cineva de acolo sa bage casete cu el sa nu demorelizeze armata

Sirius
04-04-2003, 09:51 PM
Si eu tot pe CNN le-am vazut, ca la televiziunea Irakiana nu obisnuiesc sa ma uit :D
Acolo se vedea ceva de genul ''LBN tv''... apoi ceva scris in arabeste...si dedesubt ''Live''. Asta si zicea Jim Clancy ca e imposibil sa fie Live pen' ca la Bagdad e ora 21.30. Tot el a zis si chestia cu fumu' asa ca eu doar am repetat ce a zis.

mns
04-04-2003, 09:58 PM
eu credeam ca sunt inregistrate, ca eu cand am vazut imaginile era lumina la noi ( sau in arad) si banuiesc ca nu e decat o ora intre romania si irak (sau poate gresesc, ca stiu ca ma uitam la meciuri din bucuresti, si in arad era lumina si acolo era destul de intunecat) :D

shinoda
04-05-2006, 06:21 PM
Eu tin cu Americanii...ca irakienii's imputiti :D

r5m
04-05-2006, 06:28 PM
Razboiul s-a terminat de mult :P

andreiutzu
04-05-2006, 06:35 PM
Ba nu ,mai e razboi!!!!!!!!(inca)

shinoda
04-05-2006, 10:35 PM
stiu, dar eu vroiam sa'mi fac publica opinia :P