View Full Version : Drivere video
Emil Sandoi
03-12-2004, 03:30 PM
Am instalat atat 66.81 cat si 66.93 (NVIDIA) si experimentez probleme mari cu ele...Nu intzeleg de ce caci primul e de la MSI (placa mea) si al doilea de la NVIDIA...Precizez ca am MSI FX5600 VTDR 128 Mb 128 bit(bus)
Am probleme cu sincronizarea orizontala a imaginii in partea de sus a imaginii.
Va multumesc
Edy_smf
03-12-2004, 11:04 PM
sti care e diferenta dintre cea mai proasta ATI si cea mai buna NVidia?
....daca afli cumva sa imi spui si mie ca eu nu prea am vazut niciuna :D :D :D
satto
07-12-2004, 11:44 PM
Baga un 3DMARK2003 sau mai nou si-o sa vezi o gramada nu una.
Pe XP Media Center merge cu orice drivere de la 56 in sus.Il joc pe
1280x720 cu detaliile pe high.Si merge perfect .Incearca si pe ATI moshule sa vedem dc tot nu vezi diferente.
Edy_smf
08-12-2004, 09:36 AM
nu stiu,dar eu nu pot sa joc pe rezolutia aia,mi se vede naspa...e prea naspa placa mea ATI sa joc pe 1024X768X32 asa ca joc pe 1280X1024X32 high details....si ups se vede ,ba chiar se si misca super...vai a trecut de 125 frameuri si urca vertiginos....naspa ATI asta... Chiar ia sa incerc pe un Gforce azi sa vedem...tare mi-e ca nu pleaca pe mai mult de 1024X768...
Apropo 3d mark am bagat si chiar este diferenta....chiar mare de tot intre ATI Radeon 9600XT 128/128 si Gforce5600FX 256/256...ciudat Gforce unele teste nici nu le face :D iar la punctaj ...mult sub ATI...daca dau enable si la antialiasing Gforce deja scoate fum....
o sa fac un test mai nou cit de curind sa-ti spun si punctajul obtinut,si cu poza aferenta sa nu fiu banuit de povesti de 2 bani
satto
08-12-2004, 11:46 PM
Taticu mai lasa-ma bre cu gogoshile astea mai musca din ele ca
m-ai umplut de sange.
In al doilea rand n-am FX am Titanium
Ia baga matale 3DMARK 2005 sa vedem dc mai esti asa incantat
Yo nu vreau sa ma cert cu tine ca la gradinita care avem placi mai bune
da` nVidia e mult superioara ATI .Vezi ca sunt sondaje arunca o privire.
Si pt informatia ta ar terbui sa-ti vinzi calculatoru` cu totu` ca sa-ti iei
Gforce 4 Titanium .Bafta!
Am instalat atat 66.81 cat si 66.93 (NVIDIA) si experimentez probleme mari cu ele...Nu intzeleg de ce caci primul e de la MSI (placa mea) si al doilea de la NVIDIA...Precizez ca am MSI FX5600 VTDR 128 Mb 128 bit(bus)
Am probleme cu sincronizarea orizontala a imaginii in partea de sus a imaginii.
66.81 are ceva probleme si nu numa la fifa 2005
ceea ce iti recomand e sa iti faci rost de 61.77 (pt xp si 2000) si de 61.76 (pt me si 98)
si au am avut aceeasi problema
astept un nou driver de la nvidia da inca nu a aparut
p.s. 61.77 si 61.76 is versiunile aparute chiar inainte de 66.81 si 66.93 (daca io is bine informat :D )
Edy_smf
09-12-2004, 05:20 AM
hai sa ne spargem in placi:)...cit ai dat pe ea si ce model e exact sa ma documentez si eu?,nu e exclus dar poate fi o exceptie...iar despre gogosile mele daca vrei documenteaza-te de ATI Radeon 9600XT extreme 128/128 daca ai ocazia pe undeva (GeXcube din pacate,nu am avut mai multi bani sa imi pot permite una originala dar pe viitor e in plan)....nu zic ca e cea mai buna ATI ,daca vrei performanta adevarata incearca un ATI Radeon 9800XT 256/256 sau cele pe PCI extreme RXT-urile ORIGINALA BUILT BY ATI nu POWERED BY ATI...
Mie imi place sa ma documentez in general,trimite-mi te rog modelul placii sa citesc si eu ceva despre ea...cine stie or fi invatat si NVidia ce e ala TRUEFORM de la FX5600 incoace,sau ma rog multe chestii pe care le sare in 3d mark2005,iar cit priveste pretul unei NVIDIA de cea mai buna calitate daca se poate spune asa reflecta de cele mai multe ori si calitatea ei...din cite am vazut eu sint destul de ieftine pt ca astia nu fac decit placi video pt consumatori nu pt performanta.
Poate nu mai stiu eu preturile dar cu banii care i-am dat acum 3 luni cam asa puteam sa-mi iau doua FX5600 daca ma chinuiam putin si mai puneam o diferenta infima...dar daca nu vrei sa faci upgrade din 3 in 3 luni e bine sa nu te zgircesti chiar daca faci un efort pt niste bani in plus...
Bafta si nu o lua ca o dusmanie...dar am avut si eu mai multe Nvidia la viata mea si stiu cit pot face...inca mai am una pe serverul de internet(GF4mx440 128/64)...
satto
09-12-2004, 11:33 PM
Mah nene hai sa-ti explic cum sta treaba.
Yo lucrez la o reprezentanta in Romania a unui producator de jocuri.
Deci toata ziua testez jocuri, cu alte cuvinte ma joc de-mi sar ochii din cap shi pe
deasupra mai iau shi bani frumoshi pe treaba asta.Datorita acestui fapt am avut ocazia sa testez majoritatea placilor video existente pe piata.Cum apare un model il bagam la teste.
Asta a fost punctul unu.
Acu` punctul doi: si nVidia are rebuturi si ATI are rebuturi.Yo ma refer la modu`
general nVidia a lasat in urma ATI de mult.
Punctul trei: dc ai observat la majoritatea jocurilor care au aparut shi apar in ultima
vreme inainte sa se incarce jocul respectiv intra un filmulet unde poti sa citesti
"nVidia meant to be played".Asta pt ca orice joc inainte sa apara pe piata e testat si arhitestat pe toate modelele de placi existente,bine in afara de cele genu` RIVA TNT 32 RAM.De aici trage tu concluzia.
Dc vreodata poti sa faci rost de vreun Gforce TI chiar si 2 ia-ti si o sa ramai
perplex ce poate un procesor TI.
A si sa stii ca MX-urile sunt cele mai varza de la nVidia.
Bafta!
satto
09-12-2004, 11:54 PM
Hai ca uitam ...yo acas` am un Gfroce 4 TI 4400 VIVO 128/128 mi-am luat-o anu` trecut am dat pe ea in jur de 7-8 mil nu mai stiu exact. Dar asta nu e cea mai buna din seria TI am vazut si la 15 mil.Oricum deja mi se pare ca nVidia nu mai fabrica procesoare TI a fost editie limitata.Mai gasesti prin bucuresti la cunoscatori dar probabil sunt f scumpe.
Edy_smf
09-12-2004, 11:59 PM
Pai am avut un GForce 3 Ti 3200 si nu am fost prea incintat,ba dimpotriva am dat-o pe un ATI 8700 pro la vremea aia (2002 toamna) care mi s-a parut peste(bineinteles testat 3d mark,serious sam,return to caslte wolfenstein si mai multe jocuri...)
Zi-mi de GF 4 Ti asta ce model e sa vad si eu cam ce poate(am tot cautat-o pe internet si nu prea dau de ea:( ),sint deschis la orice,poate am posibilitatea s-o testez si cine stie daca e ok poate imi schimb si parerea despre Nvidia...
Cit despre jocurile alea cu sigla Nvidia alea stiam ca sint facute in colaborare cu ei deci asta nu inseamna ca nu merg foarte bine si pe ati (XIII mi-a mers impecabil pe 1280X1024X23 cu refresh 100 cu placa Radeon 9600XTextreme128/128 pe monitor compaq p 1100 21')
Apropo,cind testez placile eu o fac pe acelasi sistem cu aceleasi setari bios,sa nu fie influientat rezultatul de procesor,placa de baza sau de ram)
Edy_smf
10-12-2004, 12:04 AM
apropo,daca spui ca lucrezi la o anumita firma reprezentanta,mi se pare si normal daca e intr-un fel sponsorizata sau subsponsorizata indirect de Nvidia sa se faca teste si optimizari in favoare lui Nvidia,dar sint si firme care fac optimizari si teste in favoare ATI,vezi DivX care optimizeaza codecurile pt ATI mai mult dar asta nu inseamna ca nu merge si pe Nvidia
satto
10-12-2004, 11:17 PM
Prietene hai s-o lasam balta ca asta e forum de fifa nu de placi video si se supara oamenii pe noi.Io intru aici pt ca-mi place fifa il joc de cand a aparut nu ca sa discut de placi video. Dc stai in buc si vrei neaparat sa-ti demonstrez face to face vorbim si vii cu mine la firma.Si poate dc esti priceput ...cine stie
Hai bafta!
Edy_smf
12-12-2004, 04:10 PM
mi-ar fi placut satto dar sint din constanta,dar poate cu prima ocazie cind ajung prin bucuresti si am timp mi-ar face placere sa accept invitatia ...
Pina la urma ai dreptate,daca ne place fifa ce conteaza cu ce placa video jucam,important este sa mearga si sa ne putem bucura de joc
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.