View Full Version : Of, cultura mea...
Ratonu
13-11-2004, 07:39 PM
Cum cultura e cam la pamant aici la noi in Romania, propun sa ne mai laudam si noi cu ce am mai citit, cum ne-am mai culturalizat (teatru, Discovery etc.)... De exemplu, care ar fi ultima carte pe care ati citit-o? Sau cea mai memorabila piesa de teatru la care ati fost?
La mine: ultima carte - Quo Vadis (Henryk Sienkiewicz), piesa de teatru - n/a.
;)
eu ma culturalizez uitandu-ma la discovery si invat multe lucruri folositoare, precum in ce vas puneau egiptenii matu gros de la mumie, sau in ce luna se imperecheaza pinguinii cu cioc albastru, din ce este alcatuita urina berzei precum si alte lucruri interesante cu care imi voi umple capul si voi zice mai apoi ca's destept :P
Ratonu
13-11-2004, 07:54 PM
Bravo tata, uitati aicea om cult! :mishto:
Ultima chestie interesanta pe care am invatat-o de la Discovery e cum poti sa sari in aer daca intri in masina in timp ce o alimentezi cu benzina... :)
stefan
13-11-2004, 08:31 PM
si eu ma uit pe discovery la constructii din fiare vechi, americam choppers, rides si alte emisiuni de genu asta care o sa ma invete sami construiesc propriu tractor si dupa asta sa investesc banii de pe arat si discuit in motociclete la comanda si masini de 1 mil $. ma mai uit si la documentarele cu al doilea razboi mondial, da la alea pt relaxare, nu pt culturalizare cum is emisiunile amintite mai sus :P
Yo ma uit la crime pe Discovery...ma educ de pe acum! ;)
La teatru cred c-am fost ultima oara in a IV-a, iar ultima carte e Stapanul Inelelor.
Oricum, mie nu-mi prea place sa citesc si sa ma uit la televizor de felul meu (in afara de meciurile Rapidului si unele din CHL), insa pot spune ca-s peste media culturii din Romania.
dada, si eu ma uit la american choppers, scrapheap (constr din fiare vechi), mythbusters si multe altele, chiar ieri am invatat ca daca mananci bomoboane explodatoare si bei 6 litri de suc nu mori, sau daca pui 3 rachete pe un chrisler din 66 poti atinge 300Km/h
screapheap rulz...... da nu am mai vazut de mult o emisiune..si e enervant ca tot bag reluari...in rest nu prea ma cultivez..
Carti, emisiuni la tv deobicei pe discovery, documentare si vorbe ale batraniilor. Cam la asta se rezuma cultura, teatru mai putin, nu sunt un fan.
hai sa va dau un sfat, TV nu inseamna cultura :P
La Discovery ma uit numai pe Science si Travel iar pe cel normal Forensic Detectives si mistere inca neelucidate
Teatru -> not really :P
Ultima carte pe care am incercat s-o citesc a fost Shogun...dar m-am stins pe parcurs :P
Time2Chill
14-11-2004, 03:58 PM
eu ma chinuiesc sa citesc fratii jder de vre-o 5 saptamani, da nu prea e chef.......
editat de mns
Mesajul cu numarul 40000 :P
DelPiero
14-11-2004, 09:30 PM
Eu am inceput sa citesc Enciclopedia Copiilor [Am 13 ani d'oh :)]. Are doar 600 de pagini, nu e asa de mare :o :)
RaPiDuTz
14-11-2004, 10:39 PM
hmz...nu citesc carti (cel putin nu in ultimu timp)...nu ma duc la teatru (desi am fost de cateva ori in ultimu timp din greseala :D )... si nu ma uit pe discovery :P DAR inainte chiar citeam carti iar acu am cduri cu Encarta...e super ;)
Carti in ultimul timp nu mai citesc ca nu prea timp, Razboi si Pace e pe undeva pe masa cu semnul la jumatatea cartii. Teatru nu mi-a placut niciodata , in schimb mai mergeam din cand in cand la concerte ale orchestrelor simfonice.
Floyd
15-11-2004, 02:31 PM
Mda, rareori putem spune ca ne consolidam cultura in fata televizorului. Ultima carte pe care am citit-o se numeste "Pacatul impotriva spiritului" de Ioan Petru Culianu. Prefer literatura cu subiecte, sociale, istorice, idealiste, politice si o anumita parte a filosofiei. Citesc si poezie, preferatul meu fiind Nichita Stanescu.
Cand ies in oras prefer sa merg la teatru, in cluburi unde se canta muzica rock, blues sau jazz. Nu prea imi place sa pierd vremea prin alte parti.
Scoutnight
15-11-2004, 10:33 PM
pai ultima carte ar fi Eneida lui Homer. Pe Discovery ma uit numa la Civilisation.
Sirius
16-11-2004, 10:55 PM
Ati ajuns pe taramul meu, oamenilor... :D
Carti am citit sute (ma rog, nu ma laud), ultima fiind Clubul Dumas, care a fost ecranizata sub titlul ''A noua poarta''.
Ma uit si la Discovery destul de mult, dar nu la o emisiune anume, ci cand vad ceva pe o tema care-mi place, ma uit. De exemplu, alaltaieri a fost ''Secretele Somnului'' pe Science. Un documentar excelent, realizat in stil gotic; vi-l recomand daca vreti sa incepeti sa va puneti mai multe intrebari despre viata.
In rest, privind cultura, acum iau notiuni de arta si arhitectura (ideosebi arta)-ceea ce nu inseamna ca sunt artist-si fac multe excursii prin diverse locuri spre a studia respectivele domenii.
Si cel mai important lucru legat de cultura, il cunosc pe insusi ministrul culturii si cultelor, domnul Razvan Theodorescu. Dha, dhragha dhomnule!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.