View Full Version : Vine asteroidu'
habbib
30-09-2004, 08:29 AM
"Huge asteroid to fly past Earth
No chance of collision with Earth
SPACE.com -- The largest asteroid ever known to pass near Earth is making a close celestial brush with the planet this week in an event that professional and backyard astronomers are watching closely.
The space rock, named Toutatis, will not hit Earth, despite rumors of possible doom that have circulated the Internet for months. Humanity is very fortunate there won't be an impact, as the asteroid is large enough to cause global devastation. Toutatis is about 2.9 miles long and 1.5 miles wide (4.6 by 2.4 kilometers).
On September 30, Toutatis will be within a million miles of Earth, or about four times the distance to the Moon."
:lol: Ieri am auzit si la stiri de asteroidu asta, nu se stie exact la ce ora va trece pe langa terra,oricum din cate am inteles e de marimea unui oras de suprafata medie si daca s-ar fi indreptat spre pamant, acuma eu n-as fi stat cu zambetu pe buze sa va spun si voua :P ,am auzit ca s-ar putea sa fie unele mici turbulente :o :D ..mns-ule,hai sa ne urcam la tine in pod cu un telescop,sa obsevam fenomenu :naughty: :lol:
Pai daca ar fi existat posibilitatea de a lovi terra am fi stiut cu cativa ani inainte....la ce tehnologie exista..nu are cum sa fim luati prin surprindere..ci poate doar pusi in fata inevitabilului :P
Oricum...asteroizi, incalzire globala, razboi nuclear...our days are numbered :P
da mah, trebuia sa aflam deja de mult daca ne lovea, su poate nu vor americanii sa ne spuna :o dar am inteles ca au ei ceva programe de monitorizare a asteroizilor si cica exista unul care in viitorul apropiat (aici ma refer la cativa zeci de mii de ani) sa loveasca pamantul, ii zice Eros parca...
La cativa zeci de mii de ani :D Noi nu trebe sa ne facem griji, ca pe atunci nu vom mai fi, asa ca, noi inca traim linistiti :D
RaPiDuTz
30-09-2004, 11:58 AM
yep...sa traiesc eu ca dup`aia nu ma mai intereseaza...muahahaha :lol:
totusi straniu ca de abia ieri ne`au spus si astia de asteroid...mult prea tarziu...sau vroiau sa faca si astia ca in filme sa nu ne speriem si sa ne aruncam de pe blocuri ? :P
...noi sa fim sanatosi :mishto:
vali16_84
30-09-2004, 02:57 PM
lool :lol: eu cred ca daca ar sti astia ca o sa ne loveasca asteroidu' nu ne-ar spune :P ...macar sa cada si el peste vreo 40 de ani...dupa ce n-o sa mai fiu eu :P
Time2Chill
30-09-2004, 03:13 PM
Las' k nu ne loveste.............. da eu dak as stii k un asteroid loveste pamantu, sincer n-as zice...................... k s-ar crea o panica prea mare........................
Si daca ne loveste si daca nu..oricum rasa umana va disparea , cred eu ca in 1000 de ani maxim si 5 mil de ani cand soarele va fii prea departe de pamant. Oricum pretentii pt a traii avem prea multe omul a distrus mediul in care traieste, el si-a croit singur soarta. Ca si fiecare imperiu de pana acum, la inceput necivilizat, incetu' cu incetul sa ridicat pana a ajuns la "forma maxima" si s-a destramat. Acelasi lucru o sa se intample si cu rasa umana.
Scoutnight
30-09-2004, 09:41 PM
Au anuntat astia de la Discovery ca in 2034 un asteroid va lovi SIGUR pamantul. Asta nu e gluma ii chiar adevarat chiar si NASA a anuntat. Oricum pana in 2034 mai este dar cine poate stii daca vom scapa........... :alida:
Pana atunci mai sunt 30 de ani, deci am timp sa live it up ;) , oricum nu vruiam sa traiesc prea mult, decat sa fiu leguma mai bine 6 feet unda' .
Poet Of Tragedies
30-09-2004, 10:20 PM
pfuai,ce m-am speriat cand am citit titlul topicului :D
si eu cand am vazut, ma gandeam, iote, astai poate ultimul topic pe care il voi vedea :D
DarkComy
30-09-2004, 10:53 PM
Ma aveti si voi grija ce titluri pune-ti la topicuri ca fac oameni infarct inainte sa deschida topicul :lol:
RaPiDuTz
30-09-2004, 10:55 PM
lool mns :lol:
Blue > bine zis...inca treij de ani imi vor ajunge si mie ;)
Oricum la 50 de ani nu vad pot as putea sa ma distrez :D si sa merg la peste , la o tabla cu alti mosi sau sa stau la o bere despre discutii "mah ce era pe vremea noastra, si cum e tineretul azi..." nu prea am chef.
DarkComy
30-09-2004, 11:05 PM
Ce aveti ma eu vreau sa traiesc pana la 100 !!!!! :lol: Glumeam evident nu pot sa zic cati ani vreau sa mai traiesc dar parca nu e frumos sa zici chestia asta . Asa zice taicamiu zice nu stiu cati ani mai vreau sa traiesc si gata . Si ma apuca dracii cand il aud :angry:
Ziceti voi acum 30 de ani dar daca aveti copii poate vreti sa ii vedeti la facultate sa va vedeti nepotii sau bla bla bla ;)
Ce panicosi sunteti :P ...bine si eu ma speriam daca sub titlul topicului era in loc de "za end of dayz" era ceva de genul "am belit-o frate " :P
Nu stiu de unde ati scos-o p-asta cu 2034..eu nu am auzit de asa ceva...dar ar fi bine sa fie ceva foarte mare ca sa nu ne chinuim prin ruine :P
vali16_84
01-10-2004, 12:39 PM
lol :lol: nici eu n-am auzit nimic...pana in 2034 mai e ceva timp :P tre' sa traiesc clipa la maxim :D
vladutz88
06-10-2004, 03:26 PM
de pe cnn.com
LONDON, England (Reuters) -- A giant asteroid is heading for Earth and could hit in 2014, U.S. astronomers have warned British space monitors.
But for those fearing Armageddon, don't be alarmed -- the chances of a catastrophic collision are just one in 909,000.
Asteroid "2003 QQ47" will be closely monitored over the next two months. Its potential strike date is March 21, 2014, but astronomers say that any risk of impact is likely to decrease as further data is gathered.
On impact, it could have the effect of 20 million Hiroshima atomic bombs, a spokesman for the British government's Near Earth Object Information Centre told BBC radio.
The Centre issued the warning about the asteroid after the giant rock was first observed in New Mexico by the Lincoln Near Earth Asteroid Research Program.
"The Near Earth Object will be observable from Earth for the next two months and astronomers will continue to track it over this period," said Dr Alan Fitzsimmons, one of the expert team advising the Centre.
Asteroids such as 2003 QQ47 are chunks of rock left over from the formation of the solar system 4.5 billion years ago. Most are kept at a safe distance from the Earth in the asteroid belt between Mars and Jupiter.
But the gravitational influence of giant planets such as Jupiter can nudge asteroids out of these safe orbits and send them plunging towards Earth.
:alida: :o
Ratonu
09-10-2004, 12:09 PM
Pai da, sa nu ne alarmam, ca are o sansa dintr-un milion, dar asa au multi asteroizi de genul asta asa ca pana la urma tot o sa fim loviti in curand, mai ales ca, din cate am inteles, am depasit deja intervalul de timp la care suntem loviti in general de catre un asteroid de-asta maricel... Oricum, sper sa gaseasca NASA o solutie pana atunci, ca eu vreau sa traiesc 128 de ani!
eu am inteles ca inca nu am depasit intervalul ala de timp si mai avem vreo 50 de mil de ani pana sa il depasim :P
RaPiDuTz
09-10-2004, 03:32 PM
mha macar cu un asteroid mori rpd...deci e bine :lol:
probabil se va intampla la fel ca in cazul dinozaurilor :P
Sirius
09-10-2004, 09:33 PM
Asteroizi sunt capetele alora care tot o tin cu fazele astea. Va vand un pont. Acuma e la moda ca fiecare sa prezica sfarsitul lumii. Unii-s cu asteroidu', unii zic ca extraterestrii, vulcanu', stratu' de ozon, soarele si asa mai departe. Eu va zic sa stati linistiti atata timp cat traieste Bruce Willis, ne-am scos! :D
Ratonu
13-10-2004, 08:03 PM
Originally posted by mns@Oct 9 2004, 01:54 PM
eu am inteles ca inca nu am depasit intervalul ala de timp si mai avem vreo 50 de mil de ani pana sa il depasim :P
Depinde de tipul de asteroid...
Sirius
17-02-2007, 10:32 PM
Iata ca unul dintre subiectele favorite ale oamenilor, sfarsitul lumii, revine in forta si asteapta sa produca o noua isterie. Candidat la postul de Grim Reaper pentru Terra este acum un asteroid pe nume Apophis care zice-se ca ar vrea sa se imbratiseze romantic cu lumea noastra in 2029 sau 2041. Articolul care da informatia respectiva este aici:
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9332&art=24667&cHash=c5a98ef0co
si
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9363&art=24715&cHash=48afa68d7bo
Pana una alta, citind articolul, mi se pare cel putin ciudat ca iar sunt romanii capul rautatilor. Sigur nu l-a chemat Base ca sa sfarame opozitia?
yahoo
17-02-2007, 10:53 PM
"Pai BA, ii dau 10k de $ lui BANEL ca sa salveze umenirea de acest dinamoid, sau cum se cheama asteroidul asta"
Dupa ce ca aveam atatea necazuri pe cap , asteroizi ne mai trebuie acum :lol:
Pana ne distruge asteroidul ne distrugem noi insine si nu prin polution de-mi creste temperatura medie cu 0.1 grad celsius pe an ci prin razboiul bengos ce pare inevitabil.
Deeny
17-02-2007, 11:35 PM
ii naspa pt noi(vorba lu bunicamea "Pentru noi nu e rau ca murim imediat dar pt voi tineretul de azi ii urat") PLUS ca io am o viata de trait...dar pana vine asteroidu ne distrugem cu POLUTION:mellow:
andreiutzu
17-02-2007, 11:46 PM
Viitoru' e cam sumbru:mellow:
tza2k
18-02-2007, 12:23 AM
Deci o sa murim tineri ? :lol:
Poate voi, unii o sa fie deja batrani :p
Jokes
18-02-2007, 12:49 AM
Daca nu ne afecteaza nu vad care este problema!? :confused:
-=FaN MaNcHeStEr=-
18-02-2007, 10:20 AM
cica o sa cada peste 40 de ani...deci vom muri pe la 50...dar poate nu se va intampla asa ceva...
poli tm in fifa
18-02-2007, 10:27 AM
poate creeaza americanii o arma laser si cine stie poate sacapam si noi...acuma lasand gluma la o parte viitorul nu suna prea grozav
Sirius
18-02-2007, 11:26 AM
Daca nu ne afecteaza nu vad care este problema!? :confused:
In primul rand chiar daca se spune ca o sa cada in Pacific sau pe unde se zice, nu e sigur ca exact acolo ar fi. Chiar daca traiectoria sa poate fi apreciata, sunt multi factori in cosmos care nu pot fi luati in considerare intr-un calcul fiindca sunt foarte relativi. Si acei factori pot creea deviatii mai mici sau mai mari ai acestei traiectorii. Asadar, poate foarte frumos sa-ti cada si tie in brate. Apoi mai exista problema ca daca ar cadea, fie pe pamant, fie pe apa, s-ar produce niste schimbari considerabile ale mecanismelor planetei, in plus fata de cataclismul impactului. Asa ca nu e prea placut...
sorin
18-02-2007, 11:52 AM
era o reclama la un operator de telefonie mobila acum cativa ani:Viitorul suna bine.Eu cred ca fazele astea cu sfarsitul lumii in 2012, asteroid in 2041, extraterestrii poimaine, sunt pure speculatii.Si daca imi amintesc bine a mai existat un asteroid anuntat cu tam-tam de NASA pt 2015 care si-a schimbat subit traiectoria.Asadar, nu vom stii niciodata daca vom fi loviti dar daca se va intampla asta, nu va fi prea frumos.
nigga_thebest
18-02-2007, 12:51 PM
nici eu nu cred .. asa a fost si la trecerea in mileniul 3... cati nu au zis ca va fi sfarsitul lumii? si pana la urma...
sisu_stelistul
18-02-2007, 01:19 PM
Parerea mea este ca sunt povesti inventate de americani, si fac parte din planul lor de a conduce toata lumea. Suna un pic ciudat ideea mea, poate nu am formulat-o bine dar concluzia e ca sunt niste inventii.
DeadHope
18-02-2007, 01:27 PM
Odata la 2 ani ne paste un cutremur...odata la 2 ani ne loveste un asteroid...odata la 2 ani se intampla ceva. Daca e sa fie ceva, va fi, fie ca vrem, fie ca nu vrem, fie ca stim, sau nu...
Jokes
18-02-2007, 02:07 PM
In primul rand chiar daca se spune ca o sa cada in Pacific sau pe unde se zice, nu e sigur ca exact acolo ar fi. Chiar daca traiectoria sa poate fi apreciata, sunt multi factori in cosmos care nu pot fi luati in considerare intr-un calcul fiindca sunt foarte relativi. Si acei factori pot creea deviatii mai mici sau mai mari ai acestei traiectorii. Asadar, poate foarte frumos sa-ti cada si tie in brate. Apoi mai exista problema ca daca ar cadea, fie pe pamant, fie pe apa, s-ar produce niste schimbari considerabile ale mecanismelor planetei, in plus fata de cataclismul impactului. Asa ca nu e prea placut...
Din ce inteleg eu,daca Romania scapa, dezastrele naturale o sa ne afecteze asa de mult incat mai bine ne-ar lovi si pe noi?! :mellow:
shinoda
18-02-2007, 04:08 PM
Haha, chiar am fost ieri la o conferinta aici in Galati, la planetariu, conferinta tinuta de cel mai mare astronom roman, Ovidiu Vaduvescu. Acesta chiar a amintit la un moment dat de un asteroid care se invarte in jurul Terrei, si a mentionat ca este posibil sa loveasca Terra in anul 2029. Cat despre conferinta, a fost una extrem de interesanta, in care Vaduvescu si`a prezentat toata cariera. A prezentat locurile unde a studiat cat si observatoarele la care a lucrat sau la care a fost invitat. Daca va interseaza, la Mauna Kea, in insulele Hawaii se afla cele mai mari observatoare din lume, Keck 1 si Keck 2, observatoare de 10m (pt necunoscatori, 10 m reprezinta diametrul oglinzii observatorului). In Romania, momentan cel mai mare observator este de de 50cm, si se afla in Bucuresti parca. Alt lucru interesant, acest Vaduvescu impreuna cu alti astronomi romani si cu o organizatie straina au inchiriat un observator de la Muana Kea pentru a studia pe viitor planele, stele sau diverse fenomene din univers.
iata si o poza cu Keck 1 si 2
http://img63.imageshack.us/img63/9959/67091780xb5.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=67091780xb5.jpg)
-=FaN MaNcHeStEr=-
18-02-2007, 05:14 PM
inseamna ca de aici s-ar putea da alerta...in caz de ciocnire cu pamantul...
-Dany-
18-02-2007, 05:19 PM
dar nu prea inteleg..in ce regiune va lovi exact acest asteroid...adica nu se stie...deci daca loveste america..nu cred ca o sa murim..o sa fie distrugeri in Romania..dar nu cred in moarte
OvidutzTM
18-02-2007, 05:55 PM
referitor la titlul topicului ... "vine asteroidu" ... eu zic .... asa ... shi????
se shtie k romanii sunt primitori ... probabil il vor primi cu bratzele deschise ... bucatele pe masa ... shi flacoanele de vin shi sifon(pentru shpritz) langa paharele pline cu palinca de ardeal!
yo nu am nimic impotriva ... dak vine ... si ne "paleshte" ... sa aiba grija sa nu imi distruga compu ca ii rup fashu ...
yo cum mai organizez campionate de fifa cu dracii in iad??? va fi o problema acolo cu temperatura ... k shi asha mi se incalzeshte prea tare ... acolo o sa fiarba proc'u ...
andreiutzu
18-02-2007, 07:05 PM
Lasa...ca dracusorii sunt primitori si ei...va jucati in cazane
OnTopic: Poate se intampla ca in "Oceanul de foc"(Meltdown: Days of Destruction)Nu ne distruge asteroidu,decat ne "impinge" mai aproape de soare...
DeadHope
18-02-2007, 08:30 PM
dar nu prea inteleg..in ce regiune va lovi exact acest asteroid...
Daca loveste la noi aici in Oltenia nu apuca sa atinga suprafata pamantului ca il si fura coloratii din Strehaia si alte sate pline de rromani :D
stelistul_1000
18-02-2007, 09:02 PM
Sa fim seriosi oameni buni, cate avertismente au fost lansate si cate din ele s-au adeverit?! :mad:
Saint
18-02-2007, 10:07 PM
Dracu stie :p
Poate se adevereste ce a zis Nostradamus :lol: ca o sa vina Al III-lea Razboi Mondial... si asta de, e plauzibila :coco:
andreiutzu
18-02-2007, 10:09 PM
Ar fi plauzibila daca ar deveni Jiji presedinte..^_^
Al III-lea Razboi mondial va veni inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, suntem o lume de razboinici, toti!
Saint
18-02-2007, 10:55 PM
Pai oricum sunt cateva tari in tensiune. Mai nou am auzit ca SUA vrea sa atace din nou Iranul, etc. Eu presimt ca americanii astia o sa si-o ia rau ;)
gianni
19-02-2007, 08:32 AM
Deja Sua a devenit un fel de Germania lui Hitler! S-au "imprastiat" peste tot! Am auzit si eu de faza cu asteroidul! Nu se stie nimic, asa ca "adevarul este dincolo de noi"!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.