PDA

View Full Version : Drepturile TV

mns
30-07-2004, 10:59 AM
Cine credeti ca are drepata in conflictul drepturilor de televizare, mie contractul mi se pare abuziv, pentru ca echipele nu mai au dreptt\ul nici macar sa foloseasca imigini de la propriile meciuri fara acordul Telesport sau acordul celor care detin drepturile de imagini in miscare pentru meciul rescpectiv.

In al doilea rand, unele echipe ar castiga mult mai multi bani din chestia asta, dar la noi echipele mici fiind sigure ca nu vor castiga nimic se multumesc cu putinul asta...intr-un fel poate si cluburile mici au dreptate ca la noi nu se sta ca in spania ca orice meci e urmarit de sute de mii de oameni...

denad
30-07-2004, 11:21 AM
Pai mie mi se pare normal ca fiecare echipa sa-si negocieze singure drepturile de televiziune, ca oricum in sezonul asta s-ar fi transmis toate meciurile din Divizia A. Uitati-va in Anglia unde aia dau secvente si din meciurile din divizia a treia (cum ar veni la noi a patra ;) ). Echipele mai mari ar fi avantajate daca si-ar negocia singure drepturile TV, dar e normal.

Blue
30-07-2004, 02:49 PM
Nu ar fii corect , echipele mici sau nou promovate ar primii bani doar cand ar juca cu o echipa buna, si ar iesii in pierdere. Cel mai corect ar fii ca banii sa se dea dupa clasament.

Floyd
30-07-2004, 06:16 PM
Trebuie sa se inteleaga si la noi un lucru care este evident in afara! Orice grupare isi poate negocia drepturile pentru orice tine de propria imagine. Cluburile sunt constituite ca persoane juridice si au dreptul prin lege sa actioneze ca atare! Negocierea drepturilor unui club de catre un alt for se poate face numai cu acordul acelui club. Nu poate nimeni sa reprezinte o persoana juridica fara acordul acesteia si cu atat mai putin nu-i poate negocia drepturile daca acel for nu este instituit intr-un acord intre ambele parti. Daca acel acord exista, el poate inceta la dorinta expresa a celui reprezentat.
Varianta pentru echipele mici ramane reprezentarea si negocierea prin liga a drepturilor. Dar fiecare club poate decide asta in ceea ce-l priveste.

DarkComy
30-07-2004, 06:53 PM
mie nu mi se pare corect deloc ca echipele mici mai ales cele din provincie ar pierde foarte mult asa ca e bine cum e acum

denad
30-07-2004, 07:41 PM
Si daca ar pierde ce? Daca sunt echipe mici sa joace bine si sa devina mari :P . Este normal ca o echipa mai mare sa primeasca mai multi bani (sau mai putini, daca nu stie sa-si negocieze contractul :D ). Echipele mici din anglia cum supravietuiesc?

Blue
30-07-2004, 09:41 PM
Pai fara bani nu prea au cum sa devina echipe puternice...echipele mici ar pierde mult daca contractele s-ar negocia separat. Uita-te la Otelul care a terminat pe 5 si a primit parca aproape de 300 000 $, daca isi negociau drepturile separat, se puteau considera fericiti daca strangeau 100 000$.

stefan
30-07-2004, 10:09 PM
Pe mine ma enerveaza ca sau vandut drepturile la kktzii de telesport, si in iasi asa ceva nu se prinde. Apulum - Poli se transmite pe telesport....deci muje lor

Floyd
31-07-2004, 06:24 AM
Telesport nu este preluat deocamdata de cele doua mari companii de tv cablu: RCS si Astral. Directorii celor doua companii tergiverseaza preluarea acestui post tv din cauza unor interese personale. La fel s-a intamplat si in priviinta postului TV Sport pentru a care "distinsii" domni au primit mai intai actiuni in valoare considerabila la acel post tv si dupa aceea au acceptat includerea lui in grila de programe. Deocamdata nu se cunoaste o data la care cele doua companii vor accepta sa includa Telesport in grila de programe.

vali16_84
31-07-2004, 02:14 PM
bine zis dj_mozart....mujeeeeee telesport....
da ce plm echipele mici nu poa' sa-si negocieze drepturile...la fel cum e posibil sa-si ia mai putini bani, tot asa poa' sa-si ia mai multi bani...cel putin pentru cluburile din capitala ar fi mai bine sa-si negocieze singure drepturile tv.

Floyd
31-07-2004, 04:49 PM
Fiecare e liber sa aleaga pentru meciurile de pe teren propriu. Ori isi negociaza singuri drepturile daca sunt capabili si au un bun management, ori lucreaza cu liga. Lucrurile nu sunt atat de complicate. Si la o adica cine nu e in stare sa supravietuiasca pe propriile picioare sa se apuce de alte sporturi. In fiecare oras mare exista oameni cu bani multi. Numai ca prea putini sunt aceia care doresc sa faca o investitie pe termen lung. Majoritatea vor sa dea tunuri. Si de ce sa fie tinute in spate echipe care niciodata nu au dorit sa faca performanta? Doar asa ca sa mai aiba cine cu cine sa faca mici intelegeri si sa mai creasca un jucator la 2 ani pe care sa-l vanda ca anul viitor sa o ia de la capat? Cand s-au dorit 16 echipe toata lumea si-a pus mainile in cap. De ce? Pentru ca sunt interese personale la mijloc.
Daca nu esti capabil sa tii o echipa de fotbal, mai bine te apuci de popice.

Time2Chill
31-07-2004, 05:01 PM
Fiecare are dreptate, totul depinde din ce unghi privesti intreaga poveste. Cluburile mici vor sa negocieze Liga k sa primeasca ele mai multi bani si cluburile mari vor sa negocieze ele tot pt acelasi motiv. Normal, dupa parerea mea, ar fi ca fiecare club sa-si negocieze singur drepturile.