View Full Version : Cupa Balcanica
tudosebogdan
25-02-2003, 08:39 PM
Am vazut aseara la stiri cum mai multe cluburi din tarile balcanice incearca sa reinfiinteze Cupa Balcanica. Cluburile participante sunt:
Clubul Tara Locul la zi ?n clasament
Rapid Bucuresti Rom?nia 1
Steaua Bucuresti Rom?nia 3
Dinamo Bucuresti Rom?nia 2
Galatasaray Istanbul Turcia 2
Besiktas Istanbul Turcia 1
Olympiakos Grecia 2
PAOK Salonic Grecia 3
Steaua Rosie Belgrad Serbia 3
Partizan Belgrad Serbia 1
Hajduk Split Croatia 2
Apoel Nicosia Cipru 2
Maribor Slovenia 4
TSKA Sofia Bulgaria 1
Levski Sofia Bulgaria 2
Sahtior Donetk Ucraina 1
Dinamo Kiev Ucraina 4
Mai multe amanunte aflati aici
http://www.prosport.ro/articol/index.php?t...ther%20Articles (http://www.prosport.ro/articol/index.php?table=article&id=12484&chapter=Main%20Other%20Articles)
Care sunt parerile voastre despre aceasta initiativa?
sanshine
26-02-2003, 02:31 PM
Ideea mi se pare foarte buna, sa ne facem o "mini-cupa" in care sa avem si noi o sansa. Si chiar daca nu castigam nimic, macar castigam ceva experienta internationala... Banuiesc ca nu o sa participe echipele puternice, care or sa prefere sa-si incerce sansele in Champions League, asa ca probabil Galata si Dinamo Kiev nu o sa participe... Sunt curios care or sa fie criteriile de participare...
tudosebogdan
26-02-2003, 07:48 PM
stai asa ca eu intelesesem ca echipele prezentate sunt deja de acord sa participe. problema mea ar fi: unde si cand se mai joaca si in cupa asta?
romanii sigur nu au sanse in cupa dar macar sa fie si ei cu numele pe acolo poate-poate mai vand si ei un jucator.
sanshine
27-02-2003, 09:01 AM
eu stiam ca doar vreo 8 echipe isi dadusera clar acordul. cupa trebuia sa se joace primavara, cand mai toate echipele din estul europei sunt deja eliminate din celelalte cupe. oricum, UEFA "si-a aratat scepticismul fata de acest proiect", si fara acordul UEFA nu poti sa faci decat un turneu ceva intre Norcia Winter Cup si InterToto :)
eu nu cred ca am avea vreo sansa in cupa asta, pai galatasaray, besiktas, dinamo kiev dar si alele le-ar rupe pe dinamo, rapid si steaua, mai intai cluburile noastre ar trebui sa se gandeasca daca vor face fata competitiei nu la cati bani vor intra in banca, ca daca vom juca ca in uefa sau ucl(rundele de inceput) vom fi dati afara si de aici...
A aparut in presa ca una din initiatoarea proiectului e dinamo! Vreau sa se stie ca doar Olympiakos a venit cu ideea si inca de anul trecut era in presa din Bulgaria.
Din pacate celelalte mari echipe din Grecia nu sunt interesate (PAO,PAOK,AEK)
Macar daca ar iesi ceva
Eu am creat in FIFA 2002 o astfel de liga inca de acum 5 luni :)
mininu
01-03-2003, 11:15 AM
Ideea mi se pare excelenta, mai ales pentru noi care oricum, se poate spune ca incepand din luna Septembrie jucam doar meciuri in campionatul intern. Iar puiule, te contrazic! Dimamo(care se scrie cu litera mare la inceput, in caz ca nu stii), alaturi de Olympiacos au venit cu propunerea! Se pare ca iti cam este frica ca o echipa din Romania poate sa faca si lucruri bune.
Si Bogdane, ai scris mai sus "Clubul Tara Locul la zi ?n clasament". Modifica locurile intre Dinamo si Steaua!
Sirius
03-03-2003, 10:35 PM
O Cupa Balcanica ar fi o idee foarte buna pentru ca bineinteles, echipele care joaca in cupele europene nu ar juca la turatie maxima si astfel am avea si noi o sansa. Interesant...
tudosebogdan
04-03-2003, 04:34 PM
cred ca in multe din celelalte campionate a inceput sa se joace in cel mai serios mod deoarece s-au prins oamenii ca daca joaca bine castiga si bani mai multi. poate ca n-o avea cupa asta un super buget dar eu zic ca nu o sa se dea Galata la o parte ca sa bata Dinamo, Rapid sau Steaua. sa fim seriosi, ai nostri fac cu greu fata albanezilor, cipriotilor, norvegienilor pe cand turcii, grecii si ucrainienii fac cu greu fata englezilor, germanilor, francezilor, italienilor sau spaniolilor. nu credeti ca este o mica diferenta. :?
daca vor juca in cupa, voi tine cu ei fiindca sunt romani dar nu trebuie sa ma astept sa invinga fiindca sunt in acelasi timp si realist. :|
tudosebogdan
04-03-2003, 04:41 PM
Si Bogdane, ai scris mai sus \"Clubul Tara Locul la zi ?n clasament\". Modifica locurile intre Dinamo si Steaua!
Scuze, chiar nu a fost cu intentie, am incercat preluarea textului direct de pe site-ul Prosportului si uite ce a iesit. Sper sa nu existe alte modificari la nivelul celorlalte campionate! :oops:
eu daca ma gandesc mai bine, nu vad cupa balcanica ca o idee de perspectiva, probabil uefa nici nu va accepta propunerea...
apropo, editati mesaje daca ati uitat sa spuneti ceva si tonul mai putin rautacios :)
mininu
05-03-2003, 01:08 AM
N-o considera neaparat ca fiind o idee de perspectiva! Consider-o mai mult ca o cupa cu meciuri amicale care ne-ar permite si noua sa jucam cu echipele puternice din estul Europei.
da, dar si o modalitate de a fi batuti mar de alte echipe
tudosebogdan
06-03-2003, 08:15 PM
sau mai bine spus de a ne umili in public, dar unul mai pe masura noastra :oops:
Sirius
06-03-2003, 10:18 PM
Ce pesimisti sunteti! Eu raman la parerea ca nu avem niste echipe de invalizi :shock: asa ca am putea bate chiar si Galata. De la Besiku ne-am lua-o, dar in rest nu cred!
mininu
07-03-2003, 02:13 AM
Luam bataie? Asta e! Cel putin la nivel de echipe de club eu m-am obisnuit. Dar cine stie? Si eu zic ca nu e nimic de pierdut. Ati vazut de exemplu Dinamo-Real Madrid? Ce gol a dat Niculescu! Si la cateva zile a fost vandut afara. S-au mai scos niste bani. Acum nu vedeti ca nici nu mai avem pe cine vinde?
tudosebogdan
07-03-2003, 02:02 PM
un gol dat, 100 primite dar avem cu ce sa ne mandrim ca a mai plecat unul bun din tara si au ramas doar prostii... nu va suparati pe mine dar nu vi se pare ca astia care raman suntem noi nevoiti sa ii suportam pentru ca joaca pentru echipele cu care noi tinem si la care noi am vazut jucand generatii de jucatori talentati care si-ar fi dat viata pentru culorile cluburilor la care jucau?
mininu esti dinamovist da? ai vazut cat de magice erau meciurile in care Mateut cu Klein (Dumnezeu sa-l ierte) si cu Sabau si cu Andone pe de o parte jucau contra lui Hagi, Dan Petrescu sau Lacatus. Alea erau meciuri pentru care asteptai un an si suspinai dupa ele 365 de zile. Acelea erau adevaratele derby-uri Dinamo - Steaua si nu ce este astazi.
Voi de ce credeti ca a luat atunci Steaua Cupa Campionilor Europeni si a mai jucat si o finala iar Dinamo a jucat in semifinalele Cupei Cupelor cu Sampdoria. Pentru ca jucatorii nostri jucau fotbal si nu patronii sau actionarii cluburilor. :sorry:
Sirbu Mihail Bogdan
08-03-2003, 06:03 AM
Eu cred ca ar fi bine sa se reinfinteze.Ca in celelalte cupe nu avem sanse
macar asa sa mai jucam si noi cu echipe de afara, chiar daca nu cu cele occidentale,si unele dintre echipe noastre ar putea castiga meciuri daca nu cu valoare, cu ambitie! :twisted: si mininu nu te supara dar Dinamo n-ar trebui sa-l regerete pe niculescu, nu uita cum a ajuns acolo.
mininu
09-03-2003, 04:38 AM
Bogdane, aici ai dreptate! Dar cine reuseste sa-i pastreze pe fotbalisti in tara? Atunci era politica lui nea Nicu si nu puteau sa plece afara ca daca i-ar fi lasat sa stii ca ar fi plecat ei demult! Tu crezi ca mie imi convine sa joace Dinamo cu toti mercenarii veniti de la Craiova? Eu nu stiu ce cauta de exemplu Barcauan la o echipa de Divizia A. Baiatul asta si-a ratat cariera cand s-a apucat de fotbal. Astazi mi-era rusine acolo pe stadion! Pe mine m-a rupt unu la fotbal pe un maidan de divizia D si n-am voie sa fac efort 3 luni de zile, ma costa un RMN 150$ si o genuchera cu atele laterale in jur de 100$ si astia se plang ca nu si-au primit banii. Cert este ca Divizia noastra A nu mai are valoare si stau si ma intreb ce o sa faca Rapidul in primul tur preliminar din Champions League! O sa se califice mai departe?
Sirbu Mihail Bogdan
09-03-2003, 06:28 AM
Lu' Netoiu trebuie sa-i multumesti pentru "podoabele" alea ca se temea ca nu-si scotea banii si s-a gandit sa ia jucatori la duzina,normal ca valoare nu e prea mare sau deloc in unele cazuri.Toate echipele din Divizia A au jucatori de genu asta, de exemplu de la Craiova unul dintre trompete e Dunareanu de parca zici ca e dusman cu mingea, sare din el ca din coltu' mesei.Si cat despre plecatul jucatorilor,ei merg unde sint mai multi bani,cei din provincie pleaca in Bucuresti si de aici in strainatate cu mici exceptii(vezi Sava)...(a refuzat in repetate randuri Steaua si Dinamo ):D :D
mininu
10-03-2003, 12:58 PM
Voi suporterii lui Universitatea probabil ca sunteti fericiti ca ati scapat de Netoiu, dar eu nu cred ca Staicu face treaba mai buna. Ati scapat de "podoabele" lui Netoiu si ati dat de alte "podoabe" si mai "impodobite". Oricum oltenii de la Dinamo nu o sa mai reziste, deja 4 jucatori au fost trimisi la tineret, dintre care 3 fosti olteni(Barcauan, Burca si Domocos, alaturi de Tames), iar Sava, daca il consideri asa de bun sa ramana la voi. Nu cred ca are nimeni nevoie de jucatori cu viata extrasportiva asa cum are Sava.
tudosebogdan
10-03-2003, 06:36 PM
Turcii si grecii nu prea reusesc sa ii tina pe ai lor in tara dar sunt baieti destepti si importa in locul lor fie jucatori la inceputul carierei din care poti scoate bani buni, fie pe cei care au experiente si sunt la sfarsitul carierei si care pot aduce o claritate in joc. Asta-i diferenta si motivul pentru care jocul lor merge si al nostru nu. Ce vrei sa faci cu 11 romani pe teren cand aia vin cu 11 natii pe gazon? :oops:
eu cred ca ar fi o iee buna sa se bage iar o regula prin care jucatorii f tineri de pana in 21 de ani sa nu plece din tara, poate ca nu suna prea bine dar macar asa am mai pastra si noi valoriile cel putin un an doi.
Uitati-va la mihalcea si la ceilalti plecati afara, ce fac ei acum, joaca in serie b...fotbalul nostru a intrat intr-un put adanc de unde nu prea cred ca va iesi prea curand si asta din cauza unor oameni ca netoiu, stefan, ragomir, dinu, borcea, padureanu fratii becali(impresarii) si altii
eu cand l-am auzit pe padureanu zicand ca nu mai face blaturi pt ca nu mai exista oameni de onoare am ramas mut, ce .... sa faci blaturi e o onoare sau trebuie sa fi om de onoare, eu l-as fi impuscat pe nesimtitu ala
mininu
14-03-2003, 01:12 AM
Turcii... Aia nu sunt jucatori! Au noroc ca au campionatul bun si le creste si lor cota, dar ca valoare lasa de dorit(zic eu).
tudosebogdan
14-03-2003, 08:04 PM
Turcii... Aia nu sunt jucatori! Au noroc ca au campionatul bun si le creste si lor cota, dar ca valoare lasa de dorit(zic eu).
Am o intrebare de baraj pentru tine: Si atunci de ce nationala Turciei cu vreo 9 titulari jucand in campionatul intern a ocupat locul 3 la CM 2002? Norocul prostului, nu-i asa? :?
Sirius
14-03-2003, 10:27 PM
Pai sa stii! Daca jucau cu Spania nu mai pupau locul 3!
mininu
14-03-2003, 10:53 PM
Cand joci cu Costa Rica si China cum sa nu ajungi in semifinale. Spune-mi te rog o echipa puternica care a fost eliminata de Turcia la Camp. Mondial. Sau spune-mi ce echipa puternica a batut Turcia in ultimii 8 ani.
eu as vrea in cazul in care s-ar infinta cupa asta sa-i snopim in bataie pe turci si pe campionatul lor, pur si simplu nu ii suport...cand vad cat ii pupa-n cur pe besiktas si inainte pe galatasaray, mi se face greatz (sunt cocalar de mirc)a...
mininu
14-03-2003, 11:27 PM
Mama mns, cata dreptate ai! Ce mi-as dori sa dispara campionatul astora. Nici eu nu pot sa-i inghit! Nu stiu daca i-am trecut la "echipe urate", dar sa stii ca sunt in capul listei. Mi-as dori sa plece Lucescu si sa antreneze o echipa puternica din Italia, ca are valoare, sa-i lase dracu de turci!
TRAIASCA TATAL STEFAN!!!
Sirbu Mihail Bogdan
15-03-2003, 12:47 AM
Sint si ei fericiti ca pana acum ceva timp nici nu s-a auzit de ei in fotbal,nu joaca spectaculos dar cred ca daruirea cu care joaca meciurile ar trebui sa fie un exemplu pentru jucatorii din campionatul nostru.Cu echipa nationala au avut noroc ,nu e Turcia nici pe departe de locul 3.
mininu
15-03-2003, 01:49 AM
Da de unde Turcia de locul 3? Si Coreea de Sud la fel! Aia cel putin au fost dopati la greu! Au facut acelasi lucru pe care l-au facut francezii acum 4 ani: si-au aranjat tot parcursul ca sa fie accesibil.
mah fratz (sunt cocalar de mirc)ilor nu stiu de ce credeti ca turcaleti au campionat tare. la ei sunt 3 echipe mai de doamne ajuta iar destu itit sspun sigur ca nu ar rezista la noi in divizia A.
da mah si sa stii c aturci icred ca sunt cei mai nesuportati oameni din lume, eu am un coleg turc , si tot se da mare cu turcia lui si fotbalu lor kkt.
ei au stiut sa-si puna in valoare spiritul practic, noi daca aveam oameni de valoare eram peste ei
Sirbu Mihail Bogdan
15-03-2003, 05:45 PM
Ba ar rezista ca ar pune de niste blaturi cu Jenel cu "Pinalty" cu Netz (sunt cocalar de mirc)oiu si cu altii.Sa vezi ce s-ar acomoda de n-ar retrograda niciuna :D :D
mininu
18-03-2003, 06:25 PM
Daca am fi reusit si noi sa ne pastram jucatorii de valoare in tara, acum am fi fost peste ei.
sanshine
20-03-2003, 11:03 AM
ei au stiut sa-si puna in valoare spiritul practic, noi daca aveam oameni de valoare eram peste ei
spiritul practic = BANII
de-aia oamenii de valoare (aproximativ, vezi Radu Niculescu) pleaca din Romania in Turcia, si nu invers. Si unde s-au bagat bani au aparut rezultatele: jucatorii si antrenorii straini adusi au crescut profesionalismul jucatorilor ==> rezultate. Noi suntem cam cu 5-10 ani in urma turcilor, de-abia acum apar niste straini mai seriosi (nu ciurucuri aruncate de altii) in tara... Bine, ca sa apara si profesionalismul mai trebuie indeplinite niste conditii, care sunt incompatibile cu Dragomir si clica lui...
tudosebogdan
20-03-2003, 08:25 PM
Mai baieti si Mihai Viteazu i-a snopit in bataie pe turci da' voi nu vedeti cat sunt de-ai naiba ca nu s-au lasat? Sunt curios totusi ce face echipa lui Mircea Lucescu (nu spun care) in seara asta. :P BAFTA, IL LUCE! :crazyboy:
Sirius
20-03-2003, 10:16 PM
Aoleo, ce si-o ia Besicu'. Lazio conduce cu 2-0 si acum toti jucatorii italieni ''s-au pus pe linia portii''. S-a terminat si visul lui Lucescu. :|
bravo lazio, ce bine imi pare ca ii bat, poate imi zice careva acum ca nu sunt patriot sau ceva de genul asta :P
Sirius
20-03-2003, 10:37 PM
Mi-ai amintit de o fraza a unui profesor: ''am ajuns sa tinem ccu turcii, care ne-au subjugat atata...'' desi este o expresie ca aiurea din partea unui profesor, ea te dezvinovateste.
Sirius
20-03-2003, 10:50 PM
Besiktas a dat un gol! Insa nu cred ca mai pot sa dea 3. E imposibil defapt.
sanshine
21-03-2003, 01:43 PM
lasa ma, bine ca a trecut Ajax.
tudosebogdan
21-03-2003, 04:47 PM
:( pentru Lucescu si Pancu dar f. :D pentru Ajax. cred daca mai tinea 5 minute facea tata infarct. cea mai dura faza de la meci i-a avut protagonisti pe comentatori si a durat cam 35 de minute. prin minutul 60 astia au inceput sa numere cate minute mai sunt pana la fluierul final. initial nu am dat importanta dar cand au inceput sa spuna mai sunt 27 de minute, apoi 25, apoi 22, apoi 17, apoi 15, apoi 10, apoi 7, apoi 5, apoi 3, apoi 4 de prelungire, apoi 2 ... cred intelegeti ideea. imi pare rau ca nu i-am inregistrat. :oops: mi s-ar face rusine daca as fi comentator si nu as avea ceva sa le spun telespectatorilor.
lol, poate or sa apara la cronica carcotasilo, eu nu am observat ca ma uitam la meci pe mut, ca ascultam ceva mizica :D
imi pare bine de ajax, si poate putin de lucescu, dar nu cred ca besiktas avea valorae de cupa uefa (semifinale sau optimi sau sferturi :crazyboy: )
mininu
22-03-2003, 06:37 PM
"La revedere Lucescu, nu ma bucur pentru tine, dar ma bucur pentru echipa ta!"
Forza Ajax!
Sirbu Mihail Bogdan
22-03-2003, 10:46 PM
Acum ca Ajax o sa joace cu Milan cu cine o sa tii???? :? :?
mininu
22-03-2003, 10:59 PM
Cu Milan, cu toate ca nu vreau sa fie eliminata Ajax. Ii simpatizez si pe olandezi chiar daca nu ar juca la ei Chivu si Lobont.
eu zic ca ajax o sa castige , chiar daca si eu tin cu milan, i-am vazut in jocurile de campionat , nu joaca aproape nimik.
Sirbu Mihail Bogdan
23-03-2003, 04:44 PM
La ce vedete are Milan eu cred ca ar trebui sa castige,daca faci comparatie intre loturi este favorita. :D desi o sa-mi para rau de Chivu si Lobont :(
eu sper sa ia ajax liga campionilor, ca am pus un pariu pe cine castiga si as putea pierde destul de mult, nu mai am decat 2 echipe dun 4 in pariu si ajax are mai multe sanse decat valencia :P
apropo, toata chestia asta e deja off topic, daca vreti sa vorbim despre cupa campionlior faceti un topic nou
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.