View Full Version : 10 probleme din Fifa2004...
Centru
09-07-2004, 11:02 PM
Nu o sa ma leg de chestii legate de jocul in sine (adica tehnica, suturi, driblinguri si etc, sper ca de astea s-a prins EA-ul). Ci de detalii importante. Ce-i aia 'detaliu important'? :huh:
1. La ecranul dinaintea partidei, nu poti sa vezi toti cei 11 jucatori din echipa ta sau a adversarului, ci numai 9.
2. Creation Center-ul nu poate schimba kituri.
3. Imposibil de a crea (fie cu Creation Center sau altfel):
- campionate noi
- jucatori noi
- echipe noi
4. Prea putine rezerve pe banca. Am lot de 22/32/cati jucatori vreau, dar nu pot sa pun decat 5 pe banca de rezerve. Nu stiu daca in Euro2004 au rezolvat problema asta :blink: , daca da felicitari.
5. De cate ori ati vazut reluarea unui gol aratata la poarta gresita? :rolleyes: E o chestie in viata reala sa il vezi pe Barthez ca se bucura, la un joc pe calculator vorbim clar de un bug.
6. Prea putine penalty-uri (uite ca ma pomenesc intrand in gameplay).
7. Despre gafa referitoare la imposibilitatea de a juca in Champions' League din primul sezon s-a vorbit destul, nu mai sunt multe de zis.
8. Isi mai aminteste cineva de meniurile din Fifa99? Sau de cele din Fifa2000? De ce trebuie sa devina atat de greu de folosit si de incete?
9. Doua cuvinte: conditii metereologice. Si-au amintit ca exista ploaie si zapada in Europa in Euro 2004 -parca- sper sa nu uite in Fifa 2005.
10. Am renuntat de mult sa am un portar pe banca de rezerve. Niciodata portarul meu nu se accidenteaza, nu ia cartonas rosu pentru hent in afara careului sau pentru fault de penalty. Portarii din Fifa 2004 sunt indestructibili si de aceea ar trebui exportati de EA (contra cost) in orice joc de strategie vreti voi.
Sper sa nu fiu inteles gresit, jocul imi place tare mult dar chestiile astea reprezinta pasi inapoi fata de - sa zicem - Fifa 2002. As mai fi putut pune lipsa unor optiuni tactice mai elaborate, sau faptul ca dupa un cartonas rosu nu-ti poti schimba tactica (adica dispunerea pe teren), dar mi se pare ca astfel de lucruri tin de preferinte personale si nu intra in primele 10.
Dspre conditiile meteorologice e o problema, pentru fiecare stadion trebuie o varianta de zi si noapte iar la astea sa adaugi si cate o varianta de ploaie, senin, cald, zapada ar insemna sa mai bage extrem de multe fisiere pentru stadioane
Dar in ultimul filmulet fifa 2005 s-a vazut ca fenomenul de ploaie este prezent si odata cu el acvaplanarea sau impotmolirea mingiei :P
Ce ar trebui modificat este sistemul de calificare in cupele europene si desfasurarea propriu-zisa a acestora..(cele 2 echipe din campionatul userului automat in grupa )
LiviuRO
10-07-2004, 03:27 PM
Tuby-> aia, cu apa care sare de zici ca ai aruncat o piatra in lac poa sa fie posibil numai in mintea celor de la EA. Nici pe ghencea nu sare apa asa draqului. Mi se pare o prostie faza asta.
Centru-> poti sa adaugi jucatori cu CC (e drept, are alte bug-uri mai enervante). Edit\Add new.
Faza cu rezervele este discutabila, in Anglia spre ex, care, dupa ati vazut este un campionat privilegiat de catre EA, sub doar 5 subs pe banca, inclusiv portarul (cu drept de joc ma refer).
In rest, la faza cu portarul, nu as putea sa fiu mai de acord. Aia e clar o porcarie.
Niciodata portarul nu s-a accidentat sau a primit cartonas ca sa fie suspendat, cu toate ca parca inainte de fifa 2003 sau 2004 ziceau ca si portarul poate fi eliminat au accidentat :P
eu as vrea un meniu mai simplu si mai viu, cel de la fifa 99 mi-a placut foarte bult
faza cu apa este penibila, inteleg ca apa poate influenta mingea si ucatorii, da nu sare asa ca si la dansand prin ploaie :P
RaPiDuTz
10-07-2004, 09:59 PM
ah da...meniul din 99, ce misto era...ce mai, super joc !
problema numaru 5 mi se intampla si mie pe cand jucam fifa 04 (vad ca au reparat`o insa in euro)...aveam impresia ca doar eu o pateam...phiu :)
Nu stiu exact, da am impresia ca cel mai reusit joc din seria fifa este FIFA '99. Nu numa ca avea un gameplay bunicel, dar si grafica e destul de buna, pentru vremea aceea... :)
danutz_andrey
11-07-2004, 06:57 PM
Cel mai k lumea era WC2002 datorita atmosferii si al gameplay-ului si cel mai nashpa 2000..... :offtopic:
RaPiDuTz
11-07-2004, 11:02 PM
:offtopic: topicul se cheama "10 probleme din Fifa2004..."
uitati`va la subiectul topicului inainte sa postati
http://fifaromania.computergames.ro/forums...wtopic=228&st=0 (http://fifaromania.computergames.ro/forums/index.php?showtopic=228&st=0)
Centru
13-07-2004, 10:31 PM
Chestiile cu portarul invincibil/afisarile a 9 jucatori/etc se pot rezolva eventual (desi chestia cu portarul-Robocop a fost in toate jocurile FIFA).
Meniurile insa de la Fifa2003 incoace au devenit infioratoare. Si grele, si incete. Inteleg ca vor sa atraga pe oamenii cu gamepad, dar a juca un Fifa recent e o experienta urata si care cere rabdare.
(da, am reinstalat, n-am probleme in background, procesorul/RAM-ul sunt bune, etc.)
Ca sa nu deviez prea tare de la topic, va rog cine are EURO 2004 dati-mi un PM si spuneti-mi si mie daca meniurile sunt la fel de idioate/incete/nasoale. Multumesc tare mult.
LiviuRO
14-07-2004, 12:56 AM
Centru-> la euro, prbl este ca verifca de fiecare data memoria, mai ales cand intri sa incarci/salvezi ceva. Si mie imi merg la fel de prost. Singura chestie buna pe care am descoperit-o, pastreaza un singur saved game, 2 dubleaza timpul de miscare al meniului, 3 il tripleaza, etc.
TVSPORT
27-08-2004, 10:11 PM
2005 ar trebui sa aiba comentarii ale meciurilor si pe alte limbi: romana, spaniola, portugheza, franceza etc...ar fi fain...
2005 ar trebui sa fie facut mult mai real la capitolul suporteri si anume: la 2004 suporterii nu se misca, stau nemiscati, eu zic ca-n 2005 ar fi beton sa fie mult mai reali suporterii.
2005 ar trebui sa aiba cand joci in sezon si cand termini pe primele pozitii sa intri in uefa cl/uefa...
2005 ar trebui sa aiba si ploaie (mai putin ninsoare) si jocul sa fie facut ceva mai real cand joci meci, sa fie si limita dintre zi si seara (dar nu tot timpul), adica cand incepi meciul sa fie ziua si la pauza sau mai la final sa fie seara.
2005 ar trebui sa aiba si divizia a (desi e slaba), plus f. multe campionate noi: Turcia, Rusia (d c nu?), etc...
Macar astea daca s-ar rezolva ar fi ceva...
a...si inca ceva..2005 ar trebui sa fie facut in asa fel incat toate reclamele sa fie ca-n realitate, necontand in ce campionat joci....
ar mai fi si in 2005 sa nu mai puna bannerele ale suporterilor pt. acea echipa pe reclamele de pe margine (faza asta e ridicola).
Cand joaca 2 echipe nationale sa cante imnul acelor echipe.
Cand castigam un trofeu sa fie asemanator ca-n realitate(depinde de trofeu).
Antrenorii sa fie pe margine si sa se manifeste la fel ca-n realitate (depinde de antrenor), asemanator ca-n realitate.
Antrenorii sa fie cei reali si sa se vada in meci cum se manifesta, etc...
Sa aiba toate competitiile din realite, absolut toate.
Fiecare echipa (absolut toate din joc) sa aiba stadionul ei cel real.
Comentatorii ar trebui sa aiba un comentariu muuuuuuult mai dinamic, sa povesteasca cate ceva din etapele trecute, sa mai spuna alte rezultate etc...
Sa aiba muzica mai reala in meniu, muzica mai de fotbal, nu muzica la intamplare.
TVSPORT
27-08-2004, 10:19 PM
Originally posted by Centru@Jul 9 2004, 11:02 PM
5. De cate ori ati vazut reluarea unui gol aratata la poarta gresita? :rolleyes: E o chestie in viata reala sa il vezi pe Barthez ca se bucura, la un joc pe calculator vorbim clar de un bug.
Asta e naspa...intr-adevar...si portarul ala nici macar nu se bucura..bate doar din palme ca un prost :D
RaPiDuTz
27-08-2004, 11:01 PM
si jocul sa fie pe 5 cd-uri...este ? :D
crezi ca astia de la EA nu au alta treaba decat sa ii ia pe kkti nostri de comentatori si sa faca si in romana ?
adik nu exista comentarii pt tari care apar in fifa si ar baga tocmai Romania...lol
mie la 2004 mi se misca suporterii...se duc si la baie chiar...sau sa ia de jos apa cu cola...
2005 va avea ploaie...e klara treaba ;)
de faza cu banerele peste reclame chiar nu am auzit :o
TVSPORT
18-02-2005, 02:23 PM
Muuuulte probleme din fifa 2004 s-au rezolvat.
stefan
18-02-2005, 02:42 PM
sau nu....
CLOSED
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.