PDA

View Full Version : Le Tour de France

Ratonu
02-07-2004, 02:25 PM
Sambata, 3 iulie, debuteaza la Liege, in Belgia, editia 2004 a Marii Bucle. Favorit este, bineinteles, americanul Lance Armstrong, care poate intra in istorie ca fiind primul om care castiga de 6 ori Turul Frantei. Favoritii mei sunt Jan Ulrich si membrii echipei T-Mobile (fosta Deutsche Telekom) - pacat ca nu mai lucreaza impreuna de la incidentul din discoteca cu ecstasy-ul...
Asadar, reincepe cea mai importanta si spectaculoasa intrecere de ciclism a lumii!

RaPiDuTz
02-07-2004, 02:49 PM
am dat "altul" pt ca nu as vrea nici unul din astia sa castige :(
fara Pantani si Cipolini asta nu mai e ciclism... :(

Tuby
02-07-2004, 03:05 PM
Altul ar fi pentru mine Vinokurov (nu stiu daca asa se scrie )..mi-a facut o impresie foarte buna anul trecut...
Totusi as dori sa castige Armstrong pentru ca dupa ce a scapat de cancer...merita un loc in in istorie..

mns
02-07-2004, 04:40 PM
Nici sa nu aud de Jan Ullrich si de echipa lui de namtalai, nu-i suport, niciodata nu i-am suportat, sper sa castige ca de oicei Armstrong, dar mai mult decat lupta ppentru locul I astept cimentarilor celor doi Radu (Naum si Banciu) :P

Ratonu
02-07-2004, 04:45 PM
Da, si sper sa citeasca si anu asta pe post topicurile 'gratuite' de pe forumu sportline! :mishto:

sanshine
03-07-2004, 04:09 PM
eu tin cu Jan Ulrich. dracu' stie de ce. poate pentru ca restul de la mine din casa tine cu Armstrong :P

Blue
03-07-2004, 04:33 PM
E super turul Frantei, nu neaparat din pricina sportului pro priu zis, ci pentru ca peisajele sunt superbe.

Ratonu
04-07-2004, 11:58 AM
Aha, chiar ca...

Eu tin cu Jan Ulrich pentru ca de prin '96 am io o chestie cu nemti si tin cu ei cam la tot ce se poate (sincer sa fiu, nu prea stiu de ce :) ).

Cred ca ar fi trebuit sa-i pun la sondaj si pe Vinokourov si pe Heras (acum ca nu mai e sclavul de incredere al lui Lance). Nu am vazut tot prologul de ieri, dar mi se pare mie sau Beloki nu participa anul asta (nu l-am vazut in clasamentul pe lideri de echipa)!?!

Tuby
04-07-2004, 12:38 PM
Cele mai misto etape sunt cele din Pirinei si munti in general....ai si peisaj ai si spectacol caci in urcarile acelea de kilomentri se vede adevarata valoare a ciclistilor....
Prima zi...prima mare surpriza...Fabian Cancellara care se afla la debut in Turul Frantei a reusit sa castige prologul devansandu-l pe marele favorit Lance Armstrong...

Ratonu
07-07-2004, 02:16 PM
Etapa de astazi (a 4-a), contratimpul pe echipe, este cea in care cineva poate sa imbrace tricoul galben si sa-l poarte in tot restul etapelor de anul acesta.
Etapa a 3-a de ieri, de la Waterloo la Wasquehal, a fost castigata de francezul Jean Patrick Nazon de la ag2r. El s-a batut la sprint cu Erich Zabel de la T-Mobile (de 6 ori cel mai bun sprinter din Tour). Pe locul 3 a sosit australianul Robbie McEwen. Aceasta etapa a fost foarte importanta, pentru ca, cu ajutorul pavajelor imprumutate din Paris-Roubaix, a decis, practic, scoaterea lui Iban Mayo si a lui Ivan Basso din lupta pentru podiumul Turului Frantei. Thor Hushovd este si el istorie.
Tricou galben (lider al Turului): Robbie McEwen
Tricou verde (cel mai bun sprinter): Robbie McEwen (tricoul va fi purtat de J.P. Nazon)
Tricou polka dot (cel mai bun catarator): Paolo Bettini
Tricou alb (cel mai bun rutier sub 25 ani): Fabian Cancellara

A, in legatura cu Beloki si Vinokourov, cei doi nu participa anul acesta. Beloki nu mai are echipa, iar Vinokourov este accidentat. Asadar, al treilea favorit este considerat americanul Tyler Hamilton de la Phonak.

Ratonu
08-07-2004, 10:03 AM
Contratimpul pe echipe castigat de US Postal - Berry Floor... Pe locul 2 Phonak Hearing Systems... Pe 3 Illes Balears Banesto Santander... Pe 4 T-Mobile... Diferenta de timp dintre castigatori si locul 2 a fost de peste 1 minut, dar datorita noii reglementari, aceasta nu poate fi mai mare de 20 de secunde. Ma rog, mai multe informatii despre aceasta noua reglementare la http://www.sportline.ro/sportforum/viewtopic.php?t=390 .
Tricoul galben este preluat de Lance Armstrong... Celelalte tricouri raman la fel (nu s-au acordat bonificatii in aceasta etapa).

yahoo
09-07-2004, 01:02 PM
Etapa a 5-a: Castigator a fost Stuart O'Grady de la ekipa Cofidis.
Tricoul galben va fi purtat astazi de Thomas Voeckler de la Brioches La Boulang?re.
Etapa de astazi (6) va fi intre Bonneval - Angers pe distanta de 190 km.

Ratonu
09-07-2004, 01:39 PM
S-a mai schimbat, de asemenea, si tricoul alb, care ii revine tot lui Voeckler, insa va fi purtat de Sandy Casar de la fdjeux.com (cel sosit pe locul 3 in etapa de ieri; pe 2 a fost Piil de la CSC, pe 4 Voeckler, iar pe 5 Backstedt de la Alessio; plutonul a sosit la peste 12 minute de cei 5 evadati, care momentan sunt primii si in ierarhia generala). Lance Armstrong este la 9'35" de Thomas Voeckler in clasamentul tricoului galben.

yahoo
09-07-2004, 07:56 PM
Etapa a 6-a: Castigator a fost belgianul Tom Boonen de la ekipa Quick Step cu timpul de Tom Boonen. Pe locul doi a fost australianul Stuart O'Grady de la Cofidis si pe trei germanul Erik Zabel de la Team T Mobile. Tricoul galben si va fi purtat de in continuare de Thomas VOECKLER. Cel verde ii revine lui Stuart O'Grady. Spre finalul cursei un accident a cauzat intirzierea mai multor ciclisti si accidentarea lor si din aceasta cauza toti ciclisti vor fi cronometrati cu timpul castigatorului. Etapa de maine (7) va fi intre Ch?teaubriant - Saint-Brieuc pe distanta de 190 km

Ady
27-07-2004, 03:21 PM
si iata ca s-a terminat o noua editie a Turului Frantei
castigator si de data asta a fost Lance Armstrong
iar echipa care a castigat a fost T-Mobile o echipa germana fara mari realizari individuale

RaPiDuTz
27-07-2004, 08:52 PM
pai ursache saraku nu a facut un "Tour de Lance" excelent... :D
Armstrong desi a fost la 9 minute de lider nu a avut probleme si a castigat, chiar daca nu pot sa zic ca tin cu el nu ma supar ca a castigat...ca om imi place pt ce a facut, sa castigi atatea tururi dupa ce ai avut cancer mi se pare o realizare...sa vedem daca nu cumva a fost dopat :D
Mi`ar fi placut sa castige Basso dar asta mai putin conteaza pt ca e tanar si in ani viitori are sanse mari zic eu