PDA

View Full Version : UEFA EURO 2004

Ratonu
28-05-2004, 12:19 PM
Grupa A:
Grecia
Portugalia
Rusia
Spania

Grupa B:
Croatia
Anglia
Franta
Elvetia

Grupa C:
Bulgaria
Danemarca
Italia
Suedia

Grupa D:
Cehia
Germania
Letonia
Olanda

LiviuRO
28-05-2004, 04:19 PM
Cred ca din grupa D (cea mai dificila dupa mine), vor merge mai departe cehii si olandezii, care se vor intalni si in semi-finale, iar Olanda va lua Euro. Au cei mai valorosi jucatori, poate nu la fel de multi ca francezii, dar mi se par mai in forma. Plus ca sunt printre cei mai odihniti dintre jucatorii echipelor mari. Iar Ruud va deveni golgeterul Euro. Asa sper. Pt. Olanda a venit momentul sa demonstreze ca este in continuare o forta in Europa.

RaPiDuTz
28-05-2004, 05:17 PM
dupa mine (si nu numai :) ) Franta este favorita...in meciul cu Brazilia sa vazut ca au super jucatori.
Ramane de vazut daca vor avea forta de a o opri Olanda,Italia sau Anglia...pt ca alta inafara de acestea nu vad cum ar putea

danutz_andrey
28-05-2004, 05:23 PM
Si eu o consider pe Franta favorita la castigarea trofeului,dar eu cred ca doar Olanda o poate opri...bine..poate si Italia!In rest vor dezamagi Germania,Anglia,iar o surpriza poate fi Suedia!

Tuby
28-05-2004, 08:53 PM
Am votat Olanda...pentru ca sunt favoritii mei......au jucatori tineri foarte talentati...oameni de gol...fotbal modern...
Totusi sunt de parere ca Portugalia va castiga campionatul...am o presimtire....va juca finala cel putin....si la fel ca si Olandezii au jucatori tineri talentati si practica un foarte frumos fotbal modern...

Ady
28-05-2004, 09:11 PM
yo zik ca finala poate fi Franta - Olanda sau Franta - Portugalia
olandezii au niste jucatorii tineri meseriasi (Sneijder de la Ajax un jucator cheie)
Portughezii l-au pe nuno gomez omu cu golu
iar francezii au in mare parte numai jucatori meseriasi

LiviuRO
29-05-2004, 12:56 AM
Da, si portughezii au o sansa mare, mai ales ca sunt si gazde. Si parca a sosit si momentul unui Rui Costa, Figo, Pauleta, Nuno Gomes, Andrade. Au jucatori buni, poate nu la fel de buni ca Franta si Olanda, dar vor avea publicul. Si eu merg pe mana lor, cel putin in semi-finale.

Ratonu
29-05-2004, 12:37 PM
Din pacate, nu prea vad alta castigatoare decat Franta, intr-o finala cu Spania sau Portugalia (depinde cum stau lucrurile in grupa A). Cat despre olandezi, sunt si favoritii mei, dar cred ca le va fi foarte greu chiar sa treaca de faza grupelor... Ramane de vazut; loturile sunt deja decise, mai sunt vreo 2 saptamani si ceva pana la Euro; sa speram ca nu vor fi accidentari importante in nici o formatie (apropo, stie cineva ceva de accidentarea lui Ludovic Giuly?).

Tuby
29-05-2004, 01:40 PM
Ruptura musulara....vreo 6 saptamani out...==> No European Championship for him....
Din pacate pentru el sunt 2 vesti proaste in decurs de cateva zile...ratarea Champions League si ratarea Campionatului European....sa vedem cat de mult ii vor afecta evolutiile...

Ady
29-05-2004, 06:04 PM
Grupa A : Portugalia si Spania(poate Grecia)
Grupa B : Anglia si Franta
Grupa C : Italia si Bulgaria (poate Suedia)
Grupa D : Olanda si Cehia
cam astea le pun yo ca se califica mai departe
imi pare rau pentru Giuly
nu merita asa ceva

danutz_andrey
29-05-2004, 06:29 PM
De Giuly am auzit,dar nu stiti va juca Rio Ferdinand?

Ady
29-05-2004, 06:53 PM
pai nu va juca dak nu a jucat nici un meci
aia au spus ca nu are voie sa joace nu stu cate luni

Sirius
29-05-2004, 09:49 PM
La fiecare europene eu am tinut cu altcineva (in afara de Romania). Data trecuta am tinut cu nemtii, acuma-s italienii la rand. Sa vedem ce va fi peste patru ani.
Asa ca ''Hail Caesar!''
PS:Olanda va castiga europenele ''ad calendas graecas''

mns
29-05-2004, 10:37 PM
Eu tin cu englezii, si as vrea sa-i vad castigand campionatul. Pe francezi nu-i suport si pe altcineva nu vad castigand. :P Italia nu, Spania nu...

LiviuRO
30-05-2004, 12:22 AM
Olanda da! :) Chiar, facem un concurs de pronosticuri pe parcursul Euro 2004?

Tuby
30-05-2004, 12:23 AM
Of course..!!! :D
Tot in genul pronosticurilor din div A ?

dj-cata
30-05-2004, 12:28 AM
liviu vrei sa te bat si aici ? nu ti-a ajuns la divizia A ? :)

dj-cata
12-06-2004, 06:55 PM
primu meci....prima repriza..prima surpriza...portugalia - grecia 0-1...sper ca pana la final portugalia sa castige

Tuby
12-06-2004, 07:23 PM
A doua repriza..surpriza continua...ba chiar se contureaza un esec resunator pentru Portughezi socrul este acum 0-2 :P

danutz_andrey
12-06-2004, 07:55 PM
Si scorul final Portugalia-Grecia 0-2!Prima mare surpriza!

DarkComy
12-06-2004, 08:06 PM
Danutz scorul a fost Portugalia - Grecia 1-2

danutz_andrey
12-06-2004, 08:12 PM
O greseala de scriere......am uitat de golul lui C.Ronaldo!

DarkComy
12-06-2004, 08:20 PM
NO PROBLEM sheet hapends :lol: :mishto:

MaPaX
12-06-2004, 08:32 PM
Portugalia 1 - 2 Grecia
6' [0 - 1] Giorgios Karagounis
51' [0 - 2] A. Basinas (pen.)
90' Cristiano Ronaldo [1 - 2]

Portugalia: Ricardo , Paulo Ferreira , Rui Jorge, Jorge Andrade, Fernando Couto, 66' Costinha, Maniche, Figo, 46' Sabrosa Simao, 46' Rui Costa, Pauleta. (Schimbari: 66' Nuno Gomes, 46' Deco, 46' Cristiano Ronaldo)

Grecia: Antonios Nikopolidis, Giourkas Seitaridis, Traianos Dellas, Angelos Basinas, Theodoros Zagorakis, 68' Stelios Giannakopoulos, 75' Angelos Charisteas , Takis Fyssas , Zivis Vryzas , Michalis Kapsis, 46' Giorgios Karagounis. (Schimbari: 46' Kostas Katsouranis, 75' Vasilis Lakis, 68' Themistoklis Nikolaidis

Gladiator
12-06-2004, 08:40 PM
Prima surpriza GRECIA INVINGE PORTUGALIA. Slabut meci dar grecii si-au facut treaba.

LiviuRO
12-06-2004, 09:01 PM
Meciul asta nu l-am vazut. Adica, am vazut pana la pauza, 1-0 pt greci. Cum zicea Piti, spectacolul va lipsi, cel putin acum, la inceputul turneului.

MaPaX
12-06-2004, 10:37 PM
Spania 1 - 0 Rusia (59' J. Valeron)

Spania: Iker Casillas, Carles Puyol, Carlos Marchena, Ivan Helguera, Raul Bravo, Joseba Etxebarria, David Albelda, 59' Ruben Baraja, Vicente Rodriguez, Fernando Morientes, 78' Raul Gonzalez (Schimari: 59' Juan Valeron, 59' Xabi Alonso, 78' Fernando Torres)

Rusia: Sergei Ovchinnikov, Aleksei Smertin, 74' Marat Izmailov, 46' Rolan Gusev, Dimitri Bulykin, Alexander Mostovoi, Roman Sharonov, Dmitry Alenichev, Vadim Evseev, Dmitri Sennikov, 68' Evgeni Aldonin. (Schimbari: 46' Vladislav Radimov, 68' Dmitri Sychev, 74' Andrei Kariaka)

Grupa A P W D L F A Pts
1. Grecia 1 1 0 0 2 1 3
2. Spania 1 1 0 0 1 0 3
3. Portugalia 1 0 0 1 1 2 0
4. Rusia 1 0 0 1 0 1 0

Floyd
12-06-2004, 11:19 PM
Cred ca Italia va avea un cuvand greu de spus la aceste Euro. N-au mai luat nimic cam de multa vreme si sunt de parere ca vor ajunge macar in finala, daca nu mai mult. Favorita mea era Portugalia dar am ramas complet dezamagit de ce a jucat azi. Nu stiu cine ar fi putut paria pe Grecia! Eu sper ca si Anglia sa faca o figura frumoasa, desi nu par ca ar avea forta sa castige C.E.

RaPiDuTz
13-06-2004, 02:08 AM
D_Dogg, spectacol a fost azi, mai ales in al doilea meci unde Spania a jucat fotbal dar cat de cat si Rusia...per total un meci frumos

sa vedem maine primul derby al competitiei : Franta - Anglia !!!

LiviuRO
13-06-2004, 02:46 AM
Eu cand am postat se adeverise previziunea lui Piti. Oricum, din meciurile de deschidere am vazut exact 60 minute :). Dar, din ce am inteles, nu am pierdut mare lucru.

Oricum, cred ca peste o sapt asa vor incepe meciurile cu adevarat frumoase, cand una din echipe va trebuie sa joace ofensiv, sa invinga. Cred ca vom mai vedea surprize!

Sirius
13-06-2004, 12:30 PM
Pai au fost primele meciuri; toata lumea vrea sa inceapa bine si de aceea au fost mai crispati. Dar isi dau ei drumul...
Fortza Italia!

mns
13-06-2004, 12:38 PM
eu nu am vazut decat din minutul 60 meciul grecia-portulgalia, si la cum s-a jucat, nu prea vad pe portugalia sa castige campionatul, pai au jucat aiurea rau, toate centrarile si pasele parca mergeau tot la greci sau in aut, grecii se aparau ca nesimtitii si facea antifotbal...naspa

meciul al doilea nu l-am vazut ca mi s-a parut prea plictisitor, spania rusia 1-0, sec rau

dj-cata
13-06-2004, 03:24 PM
daca intrau titulari deco si ronaldo poate alta era soarta meciului...asta e..greseala antrenorului...si a platit pt asta

sper ca diseara anglia sa nu ia gol..ca trebuie sa castig la fantasy football :) iar primul meci cred ca va fi plictisitor..nici nu cred ca o sa ma uit la el

MaPaX
13-06-2004, 04:00 PM
Asa zic si eu Cristiano Ronaldo merita titularizat in nationala Portugaliei!

danutz_andrey
13-06-2004, 04:30 PM
Merita chiar daca are numai 19 ani......e un jucator de super-clasa!!!Da bine cu capul,dribleaza excelent....merita sa fie titular!

MaPaX
13-06-2004, 07:59 PM
Elvetia 0 - 0 Croatia

Elvetia: J?rg Stiel, Bernt Haas, Murat Yakin, Benjamin Huggel, Johann Vogel, 83' Raphael Wicky, Christoph Spycher, Patrick Muller, Alexander Frei, 87' Hakan Yakin, 55' Stephane Chapuisat. (Schimbari: 55' Fabio Celestini, 83' Stephane Henchoz, 87' Daniel Gygax)

Croatia: Tomislav Butina, 61' Dario Simic, Josip Simunic, Boris Zivkovic, Nico Kovac, Tomislav Sokota, 46' Ivica Olic, Ivica Mornar, Robert Kovac, 74' Nenad Bjelica, Dado Prso. (Schimbari: 46' Milan Rapaic, 61' Darijo Srna, 74' Giovani Rosso)

Floyd
13-06-2004, 08:37 PM
Pentru cine pariaza, regula nr. 1: nu pariati cu sufletul! Nici eu n-am tinut cont de asta si am luat tzeapa azi cu Croatia. Dezamagitor jocul croatilor. Au ratat o ocazie monumentala in repriza I iar in partea a doua nu au avut fortza si creativitate pentru a depasi Elvetia, o echipa fara pretentii si in inferioritate numerica. Personal, nu dau nici o sansa de calificare mai departe celor doua echipe.

MaPaX
13-06-2004, 10:42 PM
Franta - Anglia: 2 - 1 (91' si 93' din penalti ZIDANE / 38' Frank Lampard)
In minutul 73' Beckham rateaza penalti, apara Barthez.

Franta: Barthez, Lizarazu, Gallas, Silvestre, Thuram, Vieira, Makelele, 76' Pires, Zidane, Henry, Trezeguet. (Schimbare: 76' Wiltord)

Anglia: David James, Gary Neville, Ashley Cole, Ledley King, Sol Campbell, Steven Gerrard, David Beckham, Frank Lampard, 76' Paul Scholes, 76' Wayne Rooney, 69' Michael Owen. (Schimbari: 69' Darius Vassell, 76' Emile Heskey, 76' Owen Hargreaves)

Grupa B P W D L F A Pts
1. Franta 1 1 0 0 2 1 3
2. Croatia 1 0 1 0 0 0 1
3. Elvetia 1 0 1 0 0 0 1
4. Anglia 1 0 0 1 1 2 0

Floyd
13-06-2004, 10:56 PM
La un pas de dreptate! Asa pot sa rezum intalnirea Franta - Anglia. Englezii au fost din punct de vedere tactic peste adversarii lor de azi. Apararea a functionat exact insa grava gresala (si singura) a mijlocasului Gerard din ultimul minut de prelungiri, a naruit totul! Beckham ar fi putut elimina acest deznodamant ironic daca si-ar fi adus aminte cate zeci de milioane de cohones valoreaza pe hartie. Asta l-ar fi obligat sa execute onorabil acel penalty!

LiviuRO
14-06-2004, 12:43 AM
Ce caterinci de meciuri au fost azi. Ambele slabute tehnico-tactic. Fra-Ang m-a dezamagit totat cel putin. Ce-i drept Zidane este cel mai mare jucator din lume. Dar nu-mi venea sa cred, ce bine mergeau toate pana in minutul 91...

dj-cata
14-06-2004, 01:43 AM
in 99 englezii au avut noroc....acum au avut ghinion...asta e...se mai intoarce roata :)

oricum nu mi-a placut jocul angliei, au atacat cateva minute la inceput dupa care s-au retras in aparare si acolo au stat tot meciu..avand doar cateva contraatacuri. nici jocul frantei nu a stralucit dar tot a fost mai frumos decat primu meci....la care am adormit si m-am trezit in pauza cand urla publicitatea :)

Sirius
14-06-2004, 08:21 AM
Se pare ca asa e fotbalul modern, in primul rand apararea si apoi vezi daca poti sa dai gol. A fost mai fain Spania-Rusia decat Franta-Anglia...

MaPaX
14-06-2004, 08:39 AM
ASTĂZI PE STADIOANELE EURO 2004
14 iunie, Guimaraes, grupa C, stadion: "Alfonso Henriquez", ora 19.00
DANEMARCA - ITALIA
Palmares: 10 3 0 7 13-19
?n ?ntrecerea continentală, istoria consemnează o singură confruntare ?ntre cele două echipe. La 17 iunie 1986, pe stadionul din Koln, "squadra azzurra" lui Azeglio Vicini reuşea să depăşească, după un meci echilibrat, revelaţia ediţiei mexicane a Cupei Mondiale - 1986 cu scorul de 2-0, prin golurile semnate de Altobelli (min. 67) şi De Agostini (min. 87). La danezi a evoluat şi Morten Olsen, actualul antrenor al scandinavilor, care la cei 38 de ani devenea cel mai v?rstnic jucător din ?ntreaga istorie a competiţiei continentale. Italia a urcat ?n "sferturi", ?n timp ce nordicii lui Seep Piontek au ocupat ultimul loc ?n grupa 1, fără nici un punct!!
Arbitru: Mejuto Gonzales (Spania)
--------------------------------------------------------------------------------
14 iunie, Lisabona, grupa C, stadion: "Jose Alvalade", ora 21.45
SUEDIA - BULGARIA
Palmares: 11 7 2 2 15-8
La 10 ani după ce Suedia juca finala C.M. din 1958, cele două echipe au făcut parte din grupa a 2-a preliminară a C.E. Spre surprinderea generală, bulgarii s-au impus la pas ?n ambele meciuri, 2-0, pe "Rasunda" din Stockholm, goluri Jekov (min. 23) şi Dermengiev (min. 82) şi 3-0, pe "Vasil Levski" din Sofia, prin punctele lui Mitkov (min. 43), Kotkov (min. 44) şi Asparuhov (min. 75). Rolurile aveau să se inverseze ?n grupa a 5-a preliminară pentru EURO 2004. H. Larsson a ?nscris golul victoriei pentru Suedia la Burgas (min. 62), pentru ca Alexandersson să puncteze decisiv (min. 65) ?n returul de la Stockholm. Foarte mulţi dintre protagoniştii de atunci se află şi astăzi ?n teren.
Arbitru: Michael Riley (Anglia)

Ratonu
14-06-2004, 09:15 AM
Bah mare figura si Barthez asta...
Ati vazut stadionul de la Elvetia - Croatia? Interesanta ideea cu scaunele multicolore menite sa dea impresia ca stadionul e plin...

Ady
14-06-2004, 11:27 AM
ce arbitru prost la Elvetia-Croatia
mai prost ca Tudor
chiar dak a fost primul lui meci la seniori

LiviuRO
14-06-2004, 12:17 PM
Barthez este o caterinca de portar. Beckham, marele Beckham, a mancat meciul Angliei, in timp ce marele Zidane a castigat meciul pentru Franta. Restul jucatorilor de pe teren au fost prea putin importanti.

RaPiDuTz
14-06-2004, 01:17 PM
lol Ratonu, pan` la urma asta era menirea culorilor la scaune ? :D

o caterninca de portar care totusi a scos un penalty foarte imp. pt ca la 2-0 pt Anglia meciul era terminat...
Zidane a jucat mediocru cele 90 de minute dar in prelungiri a stralucit cum rar a facut-o in ultimele meciuri...sa nu uitam ca la Real nu prea mai face mare lucru cum de fapt mai tot de acolo au avut prestatii slabe in acest campionat.
Sunt curios ce a simtit Beckham la finalul meciului cand a dat mana cu colegul lui de la Real dupa ce el ratase un penalty ar acesta a adus de unul singur victoria pt Franta :)

MaPaX
14-06-2004, 07:05 PM
La pauza Danemarca - Italia: 0-0. a fost o faza frumoasa pe finalul primei repriza cand Del Piero a sutat, a resipins portarul Sorensen, mingea a ajuns la Totti, care a reluat dintr-o pozitie grea, si portarul Sorensen a avut inca o interventie buna
Frumoase refelxele danezului

vali16_84
14-06-2004, 07:40 PM
Danemarca - Italia 0 -0 minutul 76, nu cred ca se mai dau goluri, dar as vrea sa bata Italia, s-ar putea sa castige cu 1-0, da gol Francesco Totti :mishto:

MaPaX
14-06-2004, 09:22 PM
Danemarca - Italia : 0 - 0

Danemarca: Thomas Sřrensen, Rene Henriksen, Martin Laursen, Niclas Jensen, Thomas Helveg, 72' Martin Jřrgensen, Daniel Jensen, Dennis Rommedahl, 76' Christian Poulsen,69' Ebbe Sand,Jon Dahl Tomasson. (Schimbari:69' Claus Jensen, 72' Kenneth Perez, 76' Brian Priske)

Itaia: Gianluigi Buffon, Christian Panucci, Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, 57' Cristiano Zanetti, Simone Perrota, 68' Mauro Camoranesi, Francesco Totti, 64' Alessandro Del Piero, Christian Vieri. (Schimbari: 57' Gennaro Gattuso, 64' Antonio Cassano, 68' Stefano Fiore)

Sirius
14-06-2004, 09:33 PM
Dupa ce am fazut reflexele lui Sorensen, mai ca l-am iertat pe Bratu pentru ratarile din meciul cu Danemarca. Insa Mutu nu merita iertare...
Oricum, daca iar castiga Franta imi bag...avionu' in marsalier.

Tuby
14-06-2004, 10:24 PM
Franta...HA !!....are jucatori valorosi....are tactica..are de toate....dar mai da-o in `zda masii....cat noroc sa ai ma...???
Cum sa nu fie desemnata o echipa de super clasa cand acumulezi toate aceste calitati...+ acest noroc agasant...
90 min nu joci nimic.....ai noroc ca Beckham este cu gandul la viitorul tatuaj....iti pui sperantele intr-un egal.....venit ca prin minune de la o minune de jucator...si apoi primesti pe tava ( meritat insa) un penalty executat la fel....
Ma oftic la culme cand vad ca unele echipe au atat noroc si isi joaca ultima sansa pana in ultimele minute...si ma uit la a noastra nationala...care numai noroc nu poti spune ca are...

LiviuRO
14-06-2004, 10:43 PM
Noroc sa fi fost? Sau valoarea incontestabila, unica, a lui Zidane, care din 3 suturi a dat 2 goluri... Cred totusi ca in meciul viitor, Franta va face o surpriza placuta celor care ii urasca pe frantzuji, printre care ma numar si eu.

Socul de pana al Euro este fara indoiala acest 5-0 in Suedia-Bulgaria. Cand vezi astfel de meciuri, regreti ca echipa noastra nu a ajuns la Euro. Noi nu luam 5 nici de la Brazilia + Franta.

MaPaX
14-06-2004, 10:46 PM
Suedia - Bulgaria : 5 - 0 ( 32' F. Ljungberg, 57' si 58' H. Larsson, 78' Z. Ibrahimovic-pen si 90' M. Allback)

Suedia: 1. Isaksson, 5. Edman, 4. Mjaellby, 3. Mellberg, 15. Jakobsson, 16. Kallstrom, 17. A.Andersson, 8. A.Svensson, 9. Ljungberg, 11. Larsson, 10. Ibrahimovici

Bulgaria: 1. Zdravkov, 2. V.Ivanov, 3. Kirilov, 18. Pazin, 4. I.Petkov, 10. Dimitrov, 19. S.Petrov, 15. Hristov, 11. Lazarov, 9. Berbatov, 21. Jankovici

Tuby
14-06-2004, 10:51 PM
Originally posted by D_Dogg@Jun 14 2004, 10:43 PM
Noi nu luam 5 nici de la Brazilia + Franta.
Totusi am luat 5 de la danezi...chiar la noi acasa...
Problema si pune la nivel psihic...cand cazi...apai cazi rau....nimic nu mai merge...adversarii jaloneaza cu fundasii tai...si golurile vin foc continuu...
Totusi in meciul Romania - Danemarca 2-5 scorul nu a fost asemnea jocului practicat pr tot parcursul meciului....fata de meciul din seara asta...in care acest 5-0 arata clar diferenta de valoare a celor 2 echipe..
Se poate spune ca Bulgarii sunt ca si eliminati....iar Suedezii deja in Sferturi...

Floyd
14-06-2004, 11:14 PM
Dupa meciurile de azi, cred ca Italia va avea mari probleme in partida urmatoare cu Suedia. Italienii au lasat sa se vada o anumita suficienta in joc si s-au multumit si acum sa se apere si sa contraatace, de cateva ori foare taios. E posibil ca italienii sa regrete ca nu au castigat azi. Suedia are puterea sa-i invinga. Danemarca a jucat frumos, curajos iar Bulgaria e posibil sa plece acasa fara nici un punct.

dj-cata
15-06-2004, 01:17 AM
nu fiti asa de sigur ca suedia e ca si calificata..a jucat doar cu cea mai slaba echipa din grupa, urmeaza meciurile adevarate intre echipele care se vor lupta pt calificare

noi daca eram la euro nu ne faceam de ras...dar nici egal nu scoteam cu italia...asa cum a zis si ala de la tvr azi :)

sunt curios maine cat de slab o sa joace germania si daca letonia o sa aiba puterea sa reziste in fata cehiei....maine ne vedem viitoarele adversare din grupa si as vrea ca amandoua sa ajunga in finala :)

LiviuRO
15-06-2004, 01:36 AM
Olanda poate, dar cehii nu trec de grupe. Ori se scoala nemtii din "morti", or Letonia face surpriza competitiei. Ca are cu cine!

Ratonu
15-06-2004, 08:18 AM
Olanda? La cum face D**k Advocaat echipa, mai mari sanse are Letonia! Sa fim seriosi, ala parc-ar fi antrenor de Divizia A (pe bune... are niste fixuri... parc-ar fi Piturca)! Nu stiu de ce vedeti Germania asa varza; eu cred ca sunt mari sanse sa ajunga in semifinale.

Sirius
15-06-2004, 10:22 AM
Ei cred ca daca nemtii au luat-o de la noi cu 5-1, gata!, sunt la pamant. Dar ei intotdeauna au facut asa si sunt de acord cu Ratonu ca vor face figura buna.

MaPaX
15-06-2004, 12:05 PM
Grupa C P W D L F A Pts
1. Suedia 1 1 0 0 5 0 3
2. Italai 1 0 1 0 0 0 1
3. Danemarca 1 0 1 0 0 0 1
4. Bulgaria 1 0 0 1 0 5 0

15 iunie, Aveiro, grupa D, stadion: "Municipal", ora 19.00, TVR1
CEHIA - LETONIA
Palmares: 1 1 0 0 4-0
Fără ?ndoială, Letonia reprezintă pata de culoare a acestui turneu final, calificarea ?n ultimul act al lui EURO 2004 răm?n?nd cea mai importantă performanţă a unei ţări ?n care fotbalul ocupă abia locul trei ?n preferinţele spectatorilor, după baschet şi hochei pe gheaţă. ?nvinsă ?n grupele preliminare de Polonia şi Ungaria, formaţia baltică a primit un ajutor nepreţuit din partea Suediei, pe care a bătut-o surprinzător ?n deplasare şi trimiţ?nd-o la baraj a st?rnit m?nia polonezilor. Aici ?nsă, Verpakovskis a devenit erou naţional, golurile sale ?nscrise ?n poarta Turciei, medaliată cu bronz ?n Japonia şi Koreea, au adus o calificare istorică pentru mica ţară baltică. Cu Cehia va fi altceva...
Arbitru: Gilles Veissiere (Franţa)
--------------------------------------------------------------------------------

15 iunie, Porto, Grupa D, stadion: "Do Dragao", ora 21.45, TVR1
GERMANIA - OLANDA
Palmares: 35 13 12 10 69-60
Cele două mari puteri ale soccerului european şi mondial au scris istorie la turneele finale. Pe 14 iunie 1980, pe stadionul "San Paolo" din Napoli K. Allofs realiza o triplă spectaculoasă (min.20, 60 şi 65), dar p?nă la urmă nemţii au tremurat pentru că Rep (min.79) şi Van de Kerkhof (min.85) s-au apropiat ameninţător. Dramatică a fost semifinala din 1988, disputată la Hamburg şi arbitrată de I. Igna, D. Petrescu şi I. Crăciunescu. Matthaus a deschis scorul ?n min.54 din 11 m, ?nsă "portocala" a ?ntors rezultatul prin golurile lui R. Koeman (min.73 din 11 m) şi Van Basten (min.88). ?n fine, ?n 1992, pe stadionul "Ullevi" din Goteborg, olandezii s-au impus clar cu 3-1, goluri Rijkaard (min.4), Witschge (min.15), Bergkamp (min.72), respectiv Klinsmann (min.53), dar germanii au disputat finala...
Arbitru: Anders Frisk (Suedia)

RaPiDuTz
15-06-2004, 07:13 PM
surpriza la pauza meciului Cehia - Letonia...scorul este 0-1
asta ar fi a doua mare surpriza la euro 2004 dupa cea din primul meci... :D

MaPaX
15-06-2004, 07:56 PM
Cehia - Letonia : 2-1 (74' Baros, 86' Heinz/45' Verpakovskis )

Cehia: 1. Cech, 6. Jankulovski, 21. Ujfalusi, 5. Bolf, 2. Grygera, 11. Nedved, 4. Galasek, 10. Rosicky, 8. Poborsky, 15. Baros, 9. Koller

Letonia: 1. Kolinko, 16. Zirnis, 2. Stepanovs, 4. Zemlinskis, 7. Isakovs, 8. Bleidelis, 3. Astafjevs, 5. Laizans, 10. Rubins, 17. Pahars, 9. Verpakovskis

LiviuRO
15-06-2004, 11:03 PM
Eu am o propunere! Sa se termine meciurile prin minutul 89-90!

Meciul vedeta Ger-Ola 1-1 a fost in nota competitiei. Cele 2 echipe nu joaca nimic, se marcheaza cu mult noroc, dintr-o faza fixa aiurea, pe urma se mai ataca de 2-3 ori pe meci (atacuri consecutive) si in repriza a doua, pe final, se trezeste cate un super-jucator sa joace fotbal si schimba rezultatul. Cred ca Suedia-Bulgaria a fost o exceptie norocoasa de la ce vom vedea la Euro. Adica, cum a zis si Piti, meciuri mai mult palpitante decat spectaculoase. Si, nefiind implicati direct, cred ca e cam naspa...

DarkComy
16-06-2004, 10:48 AM
frate ce ma enerveaza campionatele europene si mondiale Va dau un sfat sa nu mergeti la pariuri ca e posibil sa va scoata oricine frate numai meciuri surpriza :angry:

LiviuRO
16-06-2004, 11:07 AM
Acum in grupe, pe urma o sa poti sa iei la siguranta pe cine merge mai departe din sferturi incolo. Cote nu prea mari, dar sigure. Am inteles ca la Stanley Bet, dupa grupe, se va oferi iar posibilitatea sa pariezi pe castigatoare finala. Ar fi super, cotele vor fi atragatoare.

vali16_84
16-06-2004, 01:47 PM
de c***t a fost meciu' germania - olanda...daca joaca olanda asa si cu noi cred ca ii batem si pe ei cu 5-1 :mishto:

cel mai bine e sa pariezi pauza/final...la cate surprize au fost...si ai si cote frumoase...fratilor veniti sa pariati la gamebookers ca pana la 31 august nu-ti mai ia taxe... :bere:

MaPaX
16-06-2004, 02:02 PM
16 iunie, Porto, Grupa A, Stadion: "Do Bessa", ora 19.00, TVR1
GRECIA - SPANIA
Palmares general: 7 1 1 5 6-13
?n preliminariile EURO 2004, Grecia şi Spania au făcut parte din grupa a 6-a. La 7 septembrie 2002, pe stadionul "Apostolos Ni?co?laidis" din Atena, ?n faţa unui public vulcanic, noua echipă construită de Inaki Saez s-a impus clar cu 2-0, golurile fiind semnate de Raul Gonzales (min. 8) şi Valeron (min. 77). Se părea că lucrurile se aşează pe un făgaş normal. Numai că, ?n partida retur, disputată la 7 iunie 2003, pe "La Romareda" din Zaragoza, grecul Gianna?ko?pou?los a deschis scorul ?n min. 42. A urmat o furibundă cursă de urmă?rire a ibericilor, care au jucat cu fundaşii dincolo de linia de centru ?nsă ?n zadar. Şi prin jocul rezultatelor Spania a ajuns la baraj! Ce dor de răzbunare... Arbitru: Lubos Michel (Slovacia)

16 iunie, Lisabona, Grupa A, stadion: "Da Luz", ora 21.45, TVR1
RUSIA - PORTUGALIA
Palmares general: 4 1 0 3 6-4
Ce luptă extraordinară s-a dus pentru accederea la turneul final EURO 84 ?ntre fosta URSS şi Portugalia, ?n grupa a 2-a, pentru că Finlanda şi Polonia au făcut figuraţie. ?n primul meci, disputat pe uriaşul stadion "Lujniki" din Moscova, elevii regretatului Valeri Loba?novski şi-au umilit adversarii, administr?ndu-le un sec 5-0, golurile fiind ?nscrise de Cerenkov (min. 16 şi 63), Rodionov (min. 40), Da?mianenko (min. 53) şi Larionov (min. 86). ?n partida retur, pe vechiul "Da Luz" din Lisabona, lusitanii au c?ştigat cu 1-0, Rui Jor?dao a transformat un penalty (min. 44) şi au cucerit biletele pentru Franţa, pentru că ?ntre timp sovieticii au remizat cu Polonia, 1-1, la Var?şo?via!
Arbitru: Terje Hauge (Norvegia)

MaPaX
16-06-2004, 07:55 PM
Grecia - Spania : 1 - 1 (70' A. Charisteas/28' F. Morientes)

Grecia: 1. Nikopolidis, 14. Fyssas, 5. Dellas, 19. Kapsis, 2. Seitaridis, 20. Karagounis, 6. Basinas, 7. Zagorakis, 8. Giannakopoulos, 9. Charisteas, 15. Vryzas.

Spania: 23. Casillas, 5. Puyol, 6. Helguera, 3. Marchena, 15. Raul Bravo, 17. Etxeberria, 16. Xabi Alonso, 4. Albelda, 14. Vicente, 9. Torres, 7. Raul.

LiviuRO
16-06-2004, 08:11 PM
Ce ma bucur, eu nu-i suport pe spanioli. MaPaX, vezi ca e cam altfel echipa spaniei :)

Acum, e clar, daca Portugalia nu bate Rusia (ceea ce e greu de crezut), gazdele raman... acasa :). Iata cum o echipa fara mari valori, dar bine organizata, norocoasa, reuseste sa faca 4 puncte cu echipe de calibru.

Tuby
16-06-2004, 08:52 PM
Sincer io as paria pe rusi...Portigalia va suferi o mare deceptie aceasta editie de campionat european...exista prea multa presiune exercitata si cred ca vor ceda acesteia...
Olanda m-a dezamagit aseara...ma asteptam la un meci mult mai frumos..nemtii iar si-au impus acel joc care mie imi displace total..

Despre greci am numai cuvinte de lauda...dupa acest rezultat cred ca ei si cu spaniolii vor accede in sferturi...practica un fotbal frumos...si foarte eficient...spor

MaPaX
16-06-2004, 11:20 PM
Rusia - Portugalia : 0 - 2 (7' Maniche si 88' Rui Costa)

Rusia: Sergei Ovchinnikov, Aleksei Smertin, 79' Andrei Kariaka, 72' Marat Izmailov, Alexandr Kerzhakov, Dmitry Alenichev, Vadim Evseev, Dmitri Sennikov, Dmitri Loskov, Alexei Bugaev, 45' Evgeni Aldonin. (Schimbari:45' Viatcheslav Malafeev, 72' Vladimir Bystrov, 79' Dimitri Bulykin).

Portugalia: Ricardo, Jorge Andrade, Miguel, Ricardo Carvalho, Nuno Valente, Costinha, Maniche, 63' Sabrosa Simao, 78' Luis Figo, Deco, 57' Pedro Pauleta. (Schimbari: 57' Nuno Gomes, 63' Rui Costa, 78' Cristiano RONALDO).

LiviuRO
16-06-2004, 11:20 PM
Da, mare presiune. Poate daca jucau cu o echipa, nu cu Rusia, vedeam jdemii de portughezi plangand. Asa, Por a batut la pas, desi a jucat intre prost si slab.

dj-cata
16-06-2004, 11:26 PM
si meciul cu spania va fi finala grupei...echipa care va piede va iesi de la euro...oare care se duce la egal ? :)

si uite asa grecia se califica daca scoate egal cu rusia....ceva foarte posibil....si trimite acasa spania sau portugalia

Floyd
17-06-2004, 12:02 AM
Azi, spaniolii s-au crezut invingatori din start si au platit pentru asta. Grecii i-au taxat si cred ca vor castiga grupa.
Portugalia nu e in forma la acest Euro si sunt de parere ca au sanse foarte mici sa bata Spania.
Daca Ovchinikov a atins mingea cu mana in afara careului, atunci a atins-o cu parul de pe mana. Dar cred ca arbitrul nu avea cum sa-si dea seama pentru ca distanta dintre mana si minge a fost foarte mica. Eu spun ca totusi nu trebuia eliminat.

LiviuRO
17-06-2004, 12:13 AM
Eu am o presimtire asa, care ma cutremura (mai ales in perspectiva Fantasy-ului). Portugalia si Spa vor face egal, Gre si Rus la fel. Deci merg mai departe Gre si Spa. Si va trebui sa scot 2 jucatori...

dj-cata
17-06-2004, 01:53 AM
sa vedem maine daca se mai produc surprize ca pana acum.....au fost multe si mi-au dat toate planurile peste cap :) macar maine franta si anglia sa bata si sa nu mai fie surprize

MaPaX
17-06-2004, 07:25 AM
17 iunie, Coimbra, grupa B, stadion: "Municipal", ora 19.00, TVR1
ANGLIA - ELVEŢIA
Palmares direct: 22 15 4 3 65-18
Cu toate că p?nă acum Anglia şi Elveţia s-au ?nt?lnit de 22 de ori, totuşi ?n cadrul CE am găsit doar o dublă, disputată ?n grupa a 3-a preliminară pentru turneul final din 1972. La 13 octombrie 1971, pe stadionul "St. Jakob" din Basel, echipa lui Sir Alfred Ramsey, din care au făcut parte trei campioni mondiali ?n 1966, Banks, B. Moore şi G. Hurst s-au impus cu 3-2 (2-2), golurile fiind realizate de Jean?dupeux (min.10), Kunzli (min.44), respectiv Hurst (min.1), Chivers (min.12) şi Weibel (min.77 - autogol). ?n meciul retur, disputat pe "Wembley" şi arbitrat de rom?nul Constantin Bărbulescu, scorul a fost 1-1 (1-1), marcatori Summerbee (min.9), respectiv Odermatt (min.26), şi Anglia a mers mai departe...
Arbitru: Valentin Ivanov (Rusia)

17 iunie, Leiria, grupa B, stadion: "Dr. Magalhaes Pessoa", ora 21.45, TVR1
CROAŢIA - FRANŢA
Palmares direct: 3 0 0 3 1-7
Din trei ?nt?lniri care s-au jucat p?nă acum, francezii s-au impus pe toată linia, odată chiar la Zagreb, ?ntr-un amical, cu 2-0. Răm?ne ?nsă de referinţă acea semifinală a CM din Franţa - 1998, c?nd Cro?aţia şi Franţa s-au duelat pe "Stade de France", ?n faţa a peste 76.000 de spectatori. Suker a deschis scorul ?n min.46 şi a stre?curat un fior de gheaţă ?n s?nul francezilor. Fără ?ndoială a fost seara magică a lui Lilian Thuram, fundaşul de culoare ?nscriind de două ori, ?n min.47 şi 69, aceste reuşite răm?n?nd singurele din pal?ma?resul său. După şase ani ?n lotul campioanei Europei mai sunt Bar?thez, Lizarazu, Desailly, Zidane, Thuram, Vieira, Pires, Henry şi Tre?zeguet, ceea ce spune mult despre omogenitatea naţionalei Fran?ţei.
Arbitru: Kim Milton Nielsen (Danemarca)

Ratonu
17-06-2004, 08:50 AM
Bah ce dreq nu se gaseste nimeni sa-i dea o pasa ca lumea lui Pauleta pe bune ca devin enervanti portughezii... Daca nu-i bat pe spanioli, m-am fript rau de tot la Fantasy! (si sper sa-l bage naibii pe P. Ferreira, ca ar fi o solutie mult mai buna decat Miguel contra Spaniei, mai ales ca Raul Bravo e cam nesigur in aparare)
Ma bucur ca nu mi-a iesit pronosticul la Spania - Grecia!

MaPaX
17-06-2004, 08:11 PM
Anglia - Elvetia : 3 - 0 (23' si 76' W. Rooney, 82' S. Gerrard)

Anglia: James, G. Neville, A. Cole, A. Cole, Sol Campbell, Gerrard, David Beckham, Frank Lampard, 70' Paul Scholes, 83' Wayne Rooney, 72' Michael Owen. (Schimbari: 70' Owen Hargreaves, 72' Darius Vassell, 83' Kieron Dyer).

Elvetia: J?rg Stiel , Bernt Haas , Murat Yakin , Raphael Wicky , Alexander Frei, Hakan Yakin, 46' Stephane Chapuisat, 53' Fabio Celestini, Christoph Spycher, Benjamin Huggel, Patrick Muller. (Schimbari: 46' Daniel Gygax , 53' Ricardo Cabanas ).

MaPaX
17-06-2004, 10:47 PM
Croatia 2 - 2 Franta : 22' I. Tudor (autogol) 64' D. Trezeguet/48' M. Rapaic (pen.) 52' D. Prso)

Croatia : Butina, Simunic, Tudor, Simic, R. Kovac, Nico Kovac, Milan Rapaic, Giovani Rosso 73' Tomislav Sokota, 68' Nenad Bjelica, Dado Prso. (Schimbari: 68' Jerko Leko, 73' Ivica Olic)

Franta: Fabien Barthez,Lilian Thuram, , 82' William Gallas, Marcel Desailly, Mikael Silvestre, Patrick Vieira, 79' Olivier Dacourt, 70'Sylvain Wiltord , Zinedine Zidane, Thierry Henry, David Trezeguet (Schimbari:70' Robert Pires, 79' Bernoit Pedretti, 82' Willy Sagnol)

dj-cata
17-06-2004, 11:48 PM
alta zi...alta surpriza...e campionatu surprizelor. azi croatia merita sa bata a avut o repriza a doua perfecta si daca nu era pericolul public numit tudor , care si-a dat autogol si pase de gol la trezeguet (oare il puncteaza cu pasa de gol la fantasy ? :) ), croatia putea sa bata...mai ales ca in min 92 au avut o maaare ocazie

LiviuRO
18-06-2004, 12:01 PM
Era clar ca Franta este Zidane. Si Zidane iar a facut un gol. Dar mai mult, nu poate nici el. Golul lui Trezeguet a venit sa confirme ca echipele mari, desi joaca prost, obtin puncte cu mult noroc (a mai fost si hent pe deasupra). Oricum, eu speram sa se termine asa, ii urasc prea tare pe frantzuji. As putea chiar sa sper la o eliminare a lor din grupe. Cred ca vor remiza si cu Elvetia, 1-1.

RaPiDuTz
18-06-2004, 12:40 PM
e posibil la cum joaca...iar daca ii paraseste si norocul atunci e clar ca Elvetia poate face marea surpriza !

Ady
18-06-2004, 01:37 PM
a-ti vazut ce arbitru a fost?
nielsen acelasi prost
a fost rezerva la meciul ala in care a fost urs meier

vali16_84
18-06-2004, 02:37 PM
ce mi-ar place sa nu se califice franta....sa termine pe 3...nu merita nici un punct, a avut mult noroc adversarii i-au facut cadou 4 pct

MaPaX
18-06-2004, 02:40 PM
18 iunie, Braga, grupa C, stadion "Municipal", ora 19.00, TVR1
BULGARIA - DANEMARCA
Palmares general: 12 4 6 2 18-13
Astăzi, cele două formaţii se vor afla pentru a 13-a oară faţă ?n faţă şi ne ?ntrebăm cine va avea ghinion? ?n cadrul C.E., Bulgaria şi Danemarca s-au aflat o singură dată ?n luptă directă, acum mai bine de două decenii, pentru accederea la turneul final din Italia - 1980. Au făcut parte dintr-o grupă preponderent britanică, alături de Anglia, Irlanda de Nord şi Irlanda, ele ocup?nd la final primele trei locuri, ?n această ordine, ?n timp ce Bulgaria a fost a 5-a, iar danezii "lanterna roşie". La 11 octombrie 1978, pe "Parken Arena" din Copenhaga a fost 2-2 (1-1), golurile fiind semnate de Nielsen (min. 17), Lerby (min. 64), respectiv Panov (min. 34) şi Iliev (min. 84). ?n partida retur, disputată la Sofia, pe 31 octombrie 1979, bulgarii s-au impus lejer cu 3-0, goluri Geliaşkov (min. 21) şi Ţvetkov (min. 51 şi 88). Acum ?nsă danezii sunt favoriţi, dar atenţie mare pentru că vecinii noştri sunt răniţi de moarte după umilinţa ?n faţa Suediei!
Arbitru: Licilio Batista (Portugalia)

18 iunie, Porto, grupa C, stadion: "Do Dragao", ora 21.45, TVR1
ITALIA - SUEDIA
Din cele 20 de ?nt?lniri disputate p?nă acum de Italia şi Suedia 7 s-au jucat ?n C.E. ?n 1972, ?n grupa a 6-a, italienii au remizat 0-0 ?n deplasare şi au c?ştigat 3-0, acasă prin golurile lui Riva (min. 3 şi 83) şi Bonisegna (min. 40) merg?nd mai departe. Pentru EURO 84, cele două echipe au făcut parte din grupa a 5-a. Echipa "tre kronor" a c?ştigat ambele meciuri, 2-0 acasă, au ?nscris Eriksson (min. 31) şi Corneliusson (min. 55) şi... 3-0, la Napoli, prin punctele lui Strom?berg (min. 20 şi 27) şi Sunesson (min. 71), dar ?n Franţa a mers... Rom?nia! ?n 1988 s-au aflat ?n grupa a 2-a, victoriile fiind ?mpărţite, 1-0, a marcat H. Larsson (min. 25), ?n Scandinavia şi 2-1, goluri Vialli (min. 27 şi 47), respectiv H. Larsson (min. 38), la Mi?lano. Dar cea mai importantă confruntare a avut loc pe stadionul "Philips" din Eindhoven, la 19 iunie 2000, ?n cadrul turneului final EURO 2000. S-au impus italienii cu 2-1, prin punctele lui Di Biagio (min. 39) şi Del Piero (min. 88), H. Larsson marc?nd ?n min. 77, squadra lui Zoff ajung?nd ?n finală. Ce va fi acum?
Arbitru: Urs Meier (Elveţia)

Floyd
18-06-2004, 11:17 PM
Italia - Suedia, cel mai frumos meci de pana acum la acest Euro. Ibrahimovici - executie magistrala. Italienii in pericol de a pleca acasa devreme, chiar si in cazul unei victorii cu Bulgaria! Iar au platit pentru jocul lor defensiv practicat prea devreme. Daca nordicii fac un egal de la 2-2 in sus, merg impreuna in sferturi.

RaPiDuTz
18-06-2004, 11:23 PM
pai vb lu Gradinescu, Italia a parut ca un Ferarri condus de un pensionar... (pensionar aka. Trappatoni)
deci eu nu inteleg cum poti sa ai aceste super vedete si sa te retragi la 1-0 cand sti ca daca aia te egaleaza ai patit-o rau de tot si risti sa pierzi calificarea din grupe..nu il inteleg !!!! :o

dj-cata
18-06-2004, 11:46 PM
ce bine ar fi sa faca un blat danemarca cu suedia..ca doar sunt vecine si sa lasa italia acasa....sa scapam de jocul asta ultra defensiv..ca m-am saturat de el. poate pe langa ei mai pleaca acasa si francezii....si merg in sferturi croatii..

LiviuRO
19-06-2004, 12:47 AM
Ipoteza 1. Italia pierde sau face egal cu Bul, iar Dan-Sue se termina cu orice scor, merg mai departe Danemarca si Suedia.

Ipoteza 2. Italia bate Bulgaria (foarte posibil) si Sue si Dan termina egal, Sue merge sigur (toate cele 3 echipe ar avea punctaj egal, si egalitate intre ele ca puncte in meciurile directe) pentru ca a are cel mai bun golaveraj, si trebuie ca Italia sa bata Bulgaria la 3 goluri. In cazul in care Italia bate si Danemarca - Suedia se termina 1 sau 2, atunci echipa invingatoare merge in sferturi alaturi de Italia.

Ati inteles ? :)

vali16_84
19-06-2004, 10:23 AM
frate mi-ar place sa mearga acasa franta....dar italia sincer imi pare rau pentru ei...as fi vrut sa se duca acasa danemarca....da oricum cred ca suedia o sa-i bata pe danezi...si italia merge mai departe

MaPaX
19-06-2004, 10:47 AM
19 iunie, Porto, grupa D, stadion "Do Bessa", ora 19.00; TVR 1
LETONIA - GERMANIA
Palmares general: 2 0 0 2 1-6
Cele două echipe au disputat p?nă acum doar două partide di?recte, cu foarte mulţi ani ?n urmă, ?n 1935 şi 1937, ?nainte ca micuţa Letonie să fie ?nghiţită de Imperiul Sovietic. După prestaţia slabă din timpul campaniei de calificare pentru C.M. din Japonia şi Koreea de Sud, puţini au fost cei care vedeau naţionala minusculului stat baltic particip?nd la turneul final din Portugalia. ?n primul meci, cel de la Aveiro, cehii i-au cam persiflat, ignor?nd "echilibrul şi forţa colectivă a echipei", cum declara antrenorul Starkovs şi era gata-gata să o plă?tească. Se pare că nemţii au ?nvăţat din acest meci şi vor trata ?nt?lnirea cu Letonia aşa cum o fac de obicei, adică ?n forţă, la victo?rie, indiferent de numele adversarului.
Arbitru: Michael Riley (Anglia)

19 iunie, Aveiro, grupa D, stadion: "Municipal", ora 21.45, TVR1
OLANDA - CEHIA
Palmares general: 16 4 4 8 21-26
Deja cele două echipe s-au obişnuit să fie repartizate ?n aceeaşi grupă, ar fi pentru a... 5-a oară. La ediţia din 1976, găzduită de fosta Iugoslavie, Cehoslovacia şi Olanda au disputat o semifinală cu c?n?tec pe stadionul "Maksimir" din Zagreb. Ondrus a deschis scorul ?n min. 19, pentru ca tot el să trimită ?n proprie poartă (min. 77), ega?l?nd. ?n prelungiri, colegii săi Nehoda (min. 114) şi Vesley (min.118) au punctat decisiv ?ntr-un meci cu... 3 eliminaţi! La turneul final din 1980, cele două echipe s-au re?nt?lnit pe celebrul "San Siro" din Milano, meciul termin?ndu-se la egalitate, 1-1, goluri Nehoda (min. 16), pentru cehi, respectiv Kist (min. 59). ?n fine, ?n grupele pre?liminare ale ediţiilor din 1996 şi 2004, Olanda şi Cehia s-au aflat ?n "conflict" direct, cehii termin?nd de fiecare dată pe primul loc, ne??nvinşi (0-0 şi 3-1, ?n 1996, respectiv 1-1 şi 3-1, ?n 2004), iar batavii au disputat c?te un baraj!

MaPaX
19-06-2004, 07:58 PM
Letonia - Germania : 0 - 0

Letonia: Aleksandrs Kolinko, Igors Stepanovs, Vitalis Astafjevs, Mihails Zemlinskis , Andrejs Rubins, Olegs Blagonadezdins, Aleksandrs Isakovs, Imants Bleidelis, 67' Andrejs Prohorenkovs, 70' Valentins Lobanovs, 90' Maris Verpakovskis. (Schimbari:67' Marian Pahars, 70' Jurijs Laizans, 90' Dzintars Zirnis).

Germania: Oliver Kahn, Arne Friedrich, Christian W?rns, Frank Baumann, Philipp Lahm, Dietmar Hamann, Michael Ballack, 46' Bernd Schneider, Torsten Frings. 67' Fredi Bobic, 78' Kevin Kuranyi. (Schimbari: 46' Bastian Schweinsteiger, 67' Miroslav Klose, 78' Thomas Brdaric).

denad
19-06-2004, 08:34 PM
Pe mine incep sa ma enerveze comentatorii astia de ma doare capul. Chiar nu realizeaza ca orice se poate intampla (sau aproape orice :P ). Si oricum Letonia joaca destul de bine.

RaPiDuTz
19-06-2004, 08:56 PM
pai letonii au eleminat pe Turcia care totusi are o valoare, sau macar avea dupa CM...

in prima repriza au jucat foarte bine si puteau sa inscrie cu putin noroc mai ales daca albitrul nu era atat de chior si dadea penalty

denad
19-06-2004, 09:41 PM
Originally posted by RaPiDuTz@Jun 19 2004, 08:56 PM
pai letonii au eleminat pe Turcia care totusi are o valoare, sau macar avea dupa CM...
Pai si normal ca sunt buni, nici n-ai cum sa iesi pe locul III la un campionat mondial din intamplare.

Tuby
19-06-2004, 10:02 PM
Ce misto ii faza...Germania....Italia...au cate 2 puncte si is pe muchie de cutit...abia astept ultima etapa a grupelor...o sa fie meciuri de neuitat...se joaca calificarea si mandria echipelor mari...

MaPaX
19-06-2004, 10:53 PM
Olanda - Cehia : 2 - 3 ( 4' W. Bouma, 19' v. Nistelrooy/23' J. Koller, 70' M. Baros, 89' V. Smicer)

Olanda:Edwin Van der Sar, Jaap Stam, Wilfred Bouma, Giovanni v. Bronckhorst, Johnny Heitinga, Philippe Cocu,79' Andy van der Meyde, Edgar Davids, 86' Clarence Seedorf, 59' Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy. (Schimbari: 59' Paul Bosvelt, 79' Michael Reiziger, 86' Rafael van der Vaart).

Cehia:Petr Cech, 25' Zdenek Grygera, 62' Tomas Galasek , Marek Jankulovski, Karel Poborsky, Tomas Ujfalusi, Martin Jiranek, Tomas Rosicky, Pavel Nedved, Milan Baros, 75' Jan Koller. (Schimbari:25' Vladimir Smicer, 62' Marek Heinz, 75' David Rozehnal).

Floyd
19-06-2004, 11:00 PM
De laudat jocul si curajul cehilor! Se vede treaba ca azi occidentalii au cam luat-o pe coaja. Germania s-a intors la jocul mediocru practicat in ultima vreme. Letonii ar fi meritat chiar victoria. Un penalty clar neacordat si alte cateva decizii cel putin discutabile luate de arbitru in beneficiul nemtilor care nu au stiut sa profite. In aceasta partida au pierdut calificarea pentru ca ei nu au puterea sa invinga o Cehie care se afla pe val.

denad
19-06-2004, 11:28 PM
A fost frumos meciul, desi inainte de el mizasem pe un 3-0 pentru Olanda, dar Cehia a demonstrat ca are o echipa unita care poate sa treca peste momentele grele. Cred ca a fost cel mai frumos meci de pana acum la EURO 2004
Iar in celalalt meci, cred ca nu ar fi bine subestimezi Germania. Eu cred ca ea impreuna cu Cehia vor merge mai departe. :)

mininu
20-06-2004, 12:16 AM
sau Cehia?

Floyd
20-06-2004, 12:21 AM
Pai nu vad cum o sa bata Cehia! Nu au claritate cand trebuie sa atace.

MaPaX
20-06-2004, 11:15 PM
Spania - Portugalia : 0 - 1 (57' N. Gomes) :lol:

Spania: Cassillas, Puyol, Helguera, 81' Juanito, R. Bravo, 72' Joaquin, 66' Albelda, Xabi Alonso, Vicente, Raul, F. Torres. (Schimbari: 66' Baraja, 72' Luque, 81' F. Morientes).

Portugalia: Ricardo, Migue, J. Andrade, R. Carvalho, Nuno Valente, 78 Luis Figo, Maniche, Costinha, Deco, 85' Cristiano RONALDO, 46' Pedro Pauleta. (Schimbari: 46' Nuno Gomes, 78' Petit, 85' F. Couto).

Rusia - Grecia : 2 - 1 (2' D. Kirichenko, 17' D. Bulykin/43' Z. Vryzas)

Rusia: Viatcheslav Malafeev, Alexander Aniukov, 56' Roman Sharonov , Alexei Bugaev, Vadim Evseev, Rolan Gusev, Vladislav Radimov, Dmitry Alenichev, 46' Andrei Kariaka, 46' Dimitri Bulykin, Dmitri Kirichenko. (Schimbari: 46' Dmitri Sychev, 46' Igor Semshov, 56' Dmitri Sennikov).

Grecia: Antonios Nikopolidis, Giourkas Seitaridis, Michalis Kapsis, Traianos Dellas, 89' Stylianos Venetidis,Theodoros Zagorakis, Kostas Katsouranis, 42' Angelos Basinas, 70' Dimitrios Papadopoulos, Angelos Charisteas, Zivis Vryzas. (Schibmari: 42' Vassilis Tsartas, 70' Themistoklis Nikolaidis, 89' Takis Fyssas).

Blue
21-06-2004, 04:16 AM
Si uite asa grecii merg mai departe, o echipa care nu are nimic in comun cu fotbalul, ei nu practica sportul rege ci un sport mai nou intalnit deseori la echipele vara valoare, asa zisu-l statu' cu curu'-n poarta. Vad ca prinde sportul asta, toti ratatii , toti care sunt antitalente il practica si au rezultate. Nu-i nimic , sa vedem cat de sifonati vor iesii regii antijocului din confruntarea cu o forta EUROPEANA. Acum trebuie sa suport toti grecii care se vad deja campioni, "maslinarii" au inceput deja sarbatoare, pacat ca nu va dura foarte mult.

denad
21-06-2004, 06:37 AM
Eram sigur de cine va castiga si mai era putin sa-mi intre si scorul la Portugalia-Spania, dar au ratat portughezii ca prostii de 3 ori singur cu portarul (mi se pare ca o data erau chiar cu poarta goala). Lasati prostiile ca nu meritau grecii sa se califice. Intr-o grupa fiecare echipa joaca cu fiecare, astfel nu are cum sa nu se califice echipele mai bune. Spania de ce nu a invins cu 2-1 pe Portugalia? In opinia mea s-a calificat cine merita. Oricum, pe mine ma enerveaza de cand ma stiu spaniolii si nu cred ca ei pot sa bata o echipa cu adevarat mare.

MaPaX
21-06-2004, 09:45 AM
Astăzi pe stadioanele EURO 2004
21 iunie, Coimbra, grupa B, stadion "Municipal", ora 21.45, TVR2
ELVEŢIA - FRANŢA
Palmares direct: 32 12 6 14 56-58
Istoricul disputelor dintre cele două echipe reprezentative coboară foarte mult ?n timp, ?n zorii soccerului european şi mondial, ele ?nt?lnindu-se ?n partide amicale ?ncă din 1905, la Paris şi 1908, la Geneva. Av?nd ?n faţa ochilor palmaresul direct şi evoluţia lor din momentul actual surprinde echilibrul ?nregistrat. Ultimul meci pe care cele două echipe l-au jucat ?n august 2003, la Geneva s-a ?ncheiat cu o victorie franceză, 2-0. Remiz?nd suprinzător cu echipa Croaţiei ne face să credem că astăzi la Coimbra "cocoşii" nu mai pot face uz de sentimentalisme şi normal că vor forţa victoria, pentru a fi siguri că vor ieşi din grupe.
Arbitru: Lubos Michel (Slovacia)

21 iunie, Lisabona, grupa B, stadion: "Da Luz", ora 21.45, TVR1
CROAŢIA - ANGLIA
Palmares: 2 0 1 1 1-3
Fără vedetele de altădată, Croaţia se ţine totuşi bine la actuala ediţie a Europenelor, dar totuşi prea des alternează "una caldă cu una rece", aşa cum a procedat şi ?n urmă cu doi ani la Cupa Mondială din Japonia şi Koreea de Sud. Egalaţi de francezi, cu largul concurs al arbitrului danez Kim Milton Nielsen, care n-a sancţionat un henţ comis de Trezeguet, elevii lui Otto Baric trebuie să-i ?nvingă pe englezi pentru a urca ?n sferturi. Dar pentru ?ndeplinirea acestui deziderat trebuie să joace bine şi să aibă un gram de noroc. P?nă acum croaţii au obţinut un egal, 0-0, pe "Wembley" (1996) şi au pierdut, 1-3, la Ipswich (2003).
Arbitru: Pierluigi Collina (Italia)

vali16_84
21-06-2004, 11:23 AM
pana la urma s-au calificat pe merit grecii, poate cu putin noroc, sa-i vedem ce o sa faca mai departe....si eu zic ca olanda-cehie a fost cel mai frumos meci de pana acum, o sa avem meciuri grele cu ei....dar sa speram ca nu o sa ne mai incurce arbitrii sau gazoanele..... :mishto:

Blue
21-06-2004, 03:28 PM
Grecia e o echipa de panarame, daca ar avea valoare ar juca deschis, nu sa stea cu in careu cu totii cand ataca adversarul. Ei nu au ce cauta la euro, cu atat mai putin sa fie in sferturi.

denad
21-06-2004, 03:30 PM
Nu-i asa blue boy. Fiecare echipa joaca cum vrea si cat timp castiga nu ar trebui sa i reproseze nimic.

Blue
21-06-2004, 03:36 PM
Joaca cum vrea, dar cand esti la un euro sau o cupa mondiala trebuie sa arati ca stii ceva fotbal, ca ai valoare. Nu iti trebuie foarte mult talent ca sa stai in careul propriu 75 de min.

denad
21-06-2004, 03:39 PM
Si de ce nu a facut si Spania la fel? Pentru ca nu poate. Sa stii ca nu e usor cum pare sa te aperi 75 de minute. :P

Blue
21-06-2004, 04:44 PM
Nu a facut asta , pentru Spania, este o forta, oechipa valoroasa. Nu stiu dcaa iti aduci aminte de Slovacia-Romania 0-0 , cand slavicii au stat cu tot efectivul in careu aproape pe intreaga duarata a meciului. Au facut antijoc, pentru ca ROMANII le erau net superiori, pentru ca ei nu au valori, si pentru ca sunt o echipa mica care nu are un joc de pase, nu combina pentru ca nu au valorea, la fel ca si grecii.

denad
21-06-2004, 04:47 PM
Originally posted by blue boy@Jun 21 2004, 04:44 PM
Nu a facut asta , pentru Spania, este o forta, oechipa valoroasa.
Asta chiar ma face sa rad. Spania? O echipa valoroasa? De ce? Ce au demonstrat din 1964 incoace? Sa-mi explice si mie cineva de ce sunt in acest moment pe locul 3 in lume.

danutz_andrey
21-06-2004, 04:49 PM
Pt. ca in campionatul lor exista echipe precum Barca,Real,Depor,Valencia.....si echipele astea ajung intotdeauna in fazele superioare ale cupelor europene!
P.S.>Suntem Off Topic

Tuby
21-06-2004, 06:28 PM
Spania era stiuta ca nu stie sa gestioneze bine un turneu final...aceasta nu este prima lor eliminare din fazele superioare si nu va fi nici ultima..
Dar nu poti sa contesti valoarea jucatorilor spanioli...valoarea campionatului spaniol...
Spania alaturi de Portugalia sunt echipele cu cea mai buna baza a tineretului...castigatoare la campionatele under 21...under 17...si festivalele de tineret...
Orice echipa care a ajuns aici nu merita sa-i fie contestata valoarea...

dj-cata
21-06-2004, 07:10 PM
si in acelasi timp Spania e de fiecare data echipa cu cei mai obositi jucatori de la euro...si de fiecare data s-a vazut asta. pe langa asta mai au si un antrenor tampit..care a facut schimbari gresite care i-a costat calificare..un gel de anghel al nostru. Acum sa vedem daca saez isi da demisia sau il copiaza pe al notru... :)

Tuby
21-06-2004, 10:28 PM
Isi da demisia...astia is oameni seriosi...
Si ca exemplu il am pe Ruud Guulit...care la euro 2000 a avut ca obiectiv castigarea trofeului ( in mare masura si pentru ca Olanda era tara participanta) si omu a fost eliminat in semifinale...si pentru ca nu a indeplinit obiectivul si-a dat demisia....mi s-a parut cel mai altruist moment al unui antrenor...

Floyd
21-06-2004, 10:54 PM
Anglia bate 4-2 si confirma forma foarte buna, atacand titlul! Pustiul Rooney si-a facut datoria cu varf si indesat. Singurul care a dezamagit in viziunea mea este Beckham. Astept sa vad un meci de zile mari intre Anglia si Portugalia, in sferturi!

MaPaX
21-06-2004, 10:56 PM
Croatia - Anglia : 2 - 4 (5' N. Kovac, 73' I. Tudor/40' P. Scholes, 45' si 68' W. Rooney, 79' F. Lampard)

Croatia: Tomislav Butina, 67' Dario Simic, Josip Simunic, Igor Tudor, Boris Zivkovic, 55' Milan Rapaic, Nico Kovac, Giovani Rosso, 46' Robert Kovac, Tomislav Sokota, Dado Prso. (Schimbari: 46' Ivica Mornar, 55' Ivica Olic, 67' Darijo Srna).

Anglia: David James, Gary Neville, Ashley Cole, Steven Gerrard, John Terry, Sol Campbell, David Beckham, 84' Frank Lampard, 70' Paul Scholes,72' Wayne Rooney, Michael Owen. (Schimbari: 70' Ledley King, 72' Darius Vassell, 84' Philip Neville).

Elvetia - Franta : 1 - 3 (26' J. Vonlanthen/20' Zidane, 76' si 84' T. Henry)

Evetia: J?rg Stiel, 86' Stephane Henchoz, Murat Yakin, Ricardo Cabanas, Raphael Wicky, 86' Daniel Gygax, Patrick Muller, Johann Vonlanthen, Christoph Spycher, Johann Vogel, 60' Hakan Yakin. (Schimbari:60' Benjamin Huggel, 86' Ludovic Magnin, 86' Milaim Rama ).

Franta: Fabien Barthez, Lilian Thuram, 46' Willy Sagnol, Mikael Silvestre, Bixente Lizarazu, Patrick Vieira, Claude Makelele, Robert Pires, Zinedine Zidane, Thierry Henry, 75' David Trezeguet. (Schimbari: 46' William Gallas, 75' Louis Saha, 90' Jean-Alain Boumsong).

LiviuRO
22-06-2004, 01:10 AM
Rooney ala e belea! Un fel de Owen prin 98-2000 asa. Tehnic, rapid, sut bun, ce sa-i mai ceri? Si la 18 ani! Totusi, cred ca Anglia va fi scoasa de Portugalia in sferturi.

Franta castiga clar, desi elvetienii au dominat, dar cand Zizou e in forma, poa sa joace oricine, oricum, el este regele!

dj-cata
22-06-2004, 01:15 AM
mare pacat....anglia - portugalia in sferturi...pacat ca trebuie sa iasa o echipa din astea 2 asa de repede...dar asta e..macar invingatoarea de aici sa castige si euro

LiviuRO
22-06-2004, 01:46 AM
In finala cu Franta. Din pacate, nu trece Ola de grupe, ca ar fi fost finala Por-Ola, asa, o sa fie Fra-Por...

RaPiDuTz
22-06-2004, 02:34 AM
Originally posted by D_Dogg@Jun 22 2004, 02:10 AM
Franta castiga clar, desi elvetienii au dominat, dar cand Zizou e in forma, poa sa joace oricine, oricum, el este regele!
au dominat aia ?
mie nu prea mi sa parut...

Mi`a placut jocul Frantei, cum a zis si comentatorul parca jucatorii pluteau...

denad
22-06-2004, 09:19 AM
Cum spunea D_Dogg, Rooney e un jucator complet, dar cred ca se va stinge devreme la fel si cum a fost Owen, care bineinteles ca e un jucator foarte bun, dar nu ca inainte.

Ratonu
22-06-2004, 10:16 AM
Fratilor azi ma duc sa pariez scor exact la Danemarca - Suedia! :P

denad
22-06-2004, 10:19 AM
Si ce scor bagi? Eu am jucat 1-1

Ratonu
22-06-2004, 10:32 AM
Evident ca 2-2! :P

Ady
22-06-2004, 10:37 AM
lol
toti sunteti ma cu 2-2?

denad
22-06-2004, 10:48 AM
Pai 2-2 ar fi scorul normal in meciul asta, dar eu merg pe 1-1. :P

Ratonu
22-06-2004, 10:57 AM
Pai n-ar fi misto? Dar sper sa faca si ei un meci mai 'plauzibil', ca sa zic asa, sa nu iasa scandal...

denad
22-06-2004, 11:03 AM
Depinde si de cat va fi scorul in celalat meci. Oricum cred ca Suedia nu poate rata calificarea (si nici n ar fi corect).

MaPaX
22-06-2004, 11:45 AM
Astăzi pe stadioanele EURO 2004
22 iunie, Porto, grupa C, stadion: "Do Bessa", ora 21.45, TVR1
DANEMARCA - SUEDIA
Palmares direct: 97 36 16 45 162-178
După ce duminică s-a disputat derbiul pensinsulei Iberice, Spania - Portugalia, astăzi asistăm la finala pensinsulei scandinave, Danemarca - Suedia. Cele două reprezentative nordice se pregătesc să joace a 100-a ?nt?lnire directă, ceea ce este un lucru extraordinar. ?n 1913, la prima confruntare, danezii s-au impus cu 8-0, iar patru luni mai t?rziu au c?ştigat chiar cu... 10-0!!! ?ntre timp, formaţia "tre kronor" a reuşit să ?ncline balanţa ?n favoarea sa. Singura partidă, la ?ntrecerea continentală au disputat-o la EURO 92, ?n grupa 1 a turneului final. La 14 iunie 1992, pe arena "Rasunda" din Stockolm, gazdele s-au impus cu 1-0, prin golul realizat de Brolin (min. 53), ?nsă danezii au c?ştigat trofeul, iar suedezii s-au oprit ?n semifinale (2-3, cu Germania). Se vorbeşte acum de un "complot" nordic, deoarece ?n cazul ?n care se va realiza un meci nul, dar de la 2-2 ?n sus, Italia va pleca acasă indiferent de ce se ?nt?mplă ?n partida Italia - Bulgaria!!! Răm?ne de văzut...
Arbitru: Markus Merk (Germania)

22 iunie, Guimaraes, grupa C, stadion: "D. Alfonso Henriques", ora 21.45, TVR2
ITALIA - BULGARIA
Palmares general: 12 6 4 2 23-11
Fără nici o ?ndoială, cea mai importantă partidă dintre Italia şi Bulgaria s-a disputat ?n semifinalele CM din SUA. La 13 iulie 1994, pe "Giants Stadion" din new York, ?n faţa a 75.000 de spectatori, cele două echipe au oferit o primă repriză fabuloasă, ?n care s-au ?nscris cele trei goluri, R. Baggio (min. 20 şi 25), pentru italieni şi H. Stoicikov (min. 44) pentru vecinii noştri de la sud. ?n C.E. cele două echipe s-au confruntat o singură dată, ?n "sferturile" ediţiei din 1968. La 6 aprilie 1968, pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia, Bulgaria ?ntrecea surprinzător Italia, cu 3-2, goluri Kotkov (min. 11 din 11 m), Dermengiev (min. 66), Jekov (min. 73), respectiv Penev (min. 60 - autogol), şi Prati (min. 83). Două săptăm?ni mai t?rziu, pe stadionul "San Paolo" din Neapole, "squadra azzura" c?ştigă cu 2-0, prin punctele ?nscrise de Prati (min. 14) şi Domenghini (min. 55). Italia a c?ştigat trofeul, după o finală dublă cu Iugoslavia.

vali16_84
22-06-2004, 12:13 PM
si eu ma duc azi sa pun la pariuri danemarca - suedia....pauza - final x/x sau x/2
ori face 2-2, ori bate suedia :mishto:

Ratonu
22-06-2004, 02:15 PM
Baaa am fost la pariuri si mi-au zis aia ca nu mai accepta pariuri speciale la meciurile din seara asta, ca trebuia sa vin de ieri (va dati seama ca toata lumea paria 2-2)... Nasol, avea o cota destul de frumoasa: 16. Am pus pana la urma pariuri simple la toate cele 4 meciuri care au mai ramas in grupe si castig cam 125.000 daca imi ies.

Floyd
22-06-2004, 11:08 PM
Italia bate greu Bulgaria 2-1. Un joc disperat pe final al italienilor dar si mai disperata manifestarea de dupa golul 2 cand au aflat ca nordicii au remizat 2-2. Eu ma bucur ca Italia a iesit, dintr-un motiv personal si subiectiv, evident. Dar gandind obiectiv, Italia s-a batut singura nefiind in stare sa castige macar un meci din primele doua, astfel evitand sa ramana la mana nordicilor.
Pana acum doua favorite la castigarea titlului au fost eliminate: Spania si Italia.
Oare urmeaza Olanda? Totusi, eu merg pe un egal in meciul Germania - Cehia.

dj-cata
22-06-2004, 11:50 PM
ce bine ca a plecat italia..am scapat de jocul lor super-defensiv...

nu credeam ca dan-sue vor face chiar 2-2..era mai frumos un 3-3 :)

Blue
23-06-2004, 03:41 AM
1 down 1 to go ;)

MaPaX
23-06-2004, 08:45 AM
23 iunie, Lisabona, grupa D, stadion "Jose Alva?lade", ora 21.45, TVR1
GERMANIA - CEHIA
Palmares general: 20 13 4 3 43-27
Puţine formaţii prezente la festinul din Portugalia se pot lăuda că au disputat două finale ale C.E., aşa cum s-a ?nt?mplat cu Cehia şi Germania. La 20 iunie 1976, pe stadionul "Steaua Roşie" din Bel?grad cele două echipe s-au ?nt?lnit ?n ultimul act al celei de-a 5-a ediţii. După epuizarea celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost egal, pentru Cehoslovacia au ?nscris Svehlik (min. 8) şi Dobias (min. 25), respectiv D. Muller (min. 28) şi Holzenbein, care a punctat ?n min. 89, trimiţ?nd meciul ?n prelungiri, ?n care nu s-a ?nt?mplat nimic. La Loteria penaltiurilor, cehii s-au impus cu 5-3! După două decenii, la 30 iunie 1996, Cehia şi Germania erau din nou ?n finală pe gazonul stadionului "Wembley" din Londra. Berger a deschis scorul ?n min. 59 din 11 m şi cehii erau ?n grafic. ?n min. 69, B. Vogts ?l introduce ?n teren pe O. Bierhoff, acesta devenind eroul ger?man, egal?nd ?n min. 73 şi apoi a marcat "golul de aur" ?n min. 95!!
Arbitru: Terje Hauge (Norvegia)

23 iunie, Braga, grupa D, stadion: "Municipal", ora 21.45, TVR2
OLANDA - LETONIA
Palmares general: nu s-au ?nt?lnit
?naintea primului fluier al turneului final din Portugalia, Olanda ocupa locul 5 ?n topul pariurilor, cu o cotaţie de 8/1. Acum, după prima fază, cea a grupelor este la un pas de a pleca acasă. Ho?tăr?tor ?n acest sens este rezultatul care se va ?nregistra ?n cealaltă partidă, Germania - Cehia, ce se dispută la Lisabona. Cu sacii ?n căruţă, cehii au anunţat deja că vor odihni piesele grele ?n vederea abordării fazei a doua a competiţiei. Marea majoritate a celor pre?zenţi ?n Portugalia acreditează ideea că nemţii vor beneficia de clemenţa lui Karel Brukner, av?nd ?n vedere afinităţile germane ale cehilor şi faptul că o mare parte din componenţii lotului său joacă ?n Bundesliga, Ujfalusi, Rosicky, Tyce, Koller şi Lokvenc. Nu ar fi pri?ma oară c?nd selecţionata germană accede ?n fazele superioare prin metode mai puţin ortodoxe. Ne amintim că la C.M. din Spania - 1982, Austria s-a lăsat ?nvinsă pe terenul din Gijon, marea perdantă fiind Algeria!
Arbitru: Kim Milton Nielsen (Danemarca)

Ratonu
23-06-2004, 10:00 AM
Bah sa ma kc pe aia de la pariuri aveam acum 500.000 bulangii rau sa mor io mai bine cautam alta casa unde mergeau pariuri speciale la meciu ala... Asa castig doar 125.000 daca diseara bat Germania si Olanda.
Bravo Danemarca si Suedia! Ma bucur ca a iesit Italia, dar intr-un fel mi-a parut rau si pentru italieni (mai ales pentru Cassano) cand i-am vazut plangand la aflarea rezultatului de pe Do Bessa (apropo, cine-i idiotul care i-a anuntat chiar dupa marcarea golului, cand se bucurau?).

vali16_84
23-06-2004, 11:19 AM
sa-i F.. :cenzurat: ..t am vrut si eu sa pun scor corect 2-2 dar si mie mi-a zis la fel :P la toate casele de pariuri a fost asa....
mie imi pare rau ca s-a calificat danemarca....nu ca as fi vrut sa se califice italia ca nu prea ar fi meritat...dar danemarca trebuia sa fie acasa acum si noi in locul lor...

mns
23-06-2004, 10:13 PM
Ce sa fie ma in locul lor, ei sunt le euro pentru ca merita si noi pentru ca avem o echipa de prima done si de tembeli....fii serios, tu chiar crezi ca meritam sa fim la euro cand nu am castigat nici un meci cu norvegia si danemarca...am batut doua puteri europene, luxemburg si bosnia...o nedreptate crunta, pai daca eram noi la euro acum deja eram in semifinale nu, ca doar avem echipa super...

Pe mine ma enerveaza si mai mult comentariile oamenilor romani de fotbal, pai nu le este lor rusine sa zica ca suedia danemarca a fost blat cand gunoaiele de la noi numai asta fac in fiecare etapa? Sau jucatorii de la noi precum Cernat sau alti tarani sa comenteze pe seama meciurilor si echipelor de la euro..pai toti tricolorii ar trebui sa intre in pamant de rushine, si ei si toti oficiali de la lpf si frf ca din cauza astora (jucatori, liga sifrf) am pierdut noi calificarea, toti sunt de vina, si i comenteaza ca unii fac blat la euro sau altii joaca prost...pai aia au ajuns acolo, noi stam la gratare si la plaja la mamaia, avem jucatori in china, ucraina si moldova si tot noi ne plangem...pfuaiii rusine

Floyd
23-06-2004, 10:22 PM
Cehia conduce cu 2-1 si mai sunt 10 minute. Nu cred ca nemtii mai au ce face, in afara de bagaje!:) Mi-ar fi parut rau sa nu mearga Olanda mai departe.

RaPiDuTz
23-06-2004, 10:37 PM
2-1 scor final...nemtii se duc acasa :D

MaPaX
23-06-2004, 11:08 PM
Olanda - Letonia : 3 - 0 ( 27' v. Nistelrooy (pen.), 35' v. Nistelrooy, 84' R. Makaay)

Olanda:Edwin Van der Sar, Michael Reiziger, Jaap Stam, Giovanni v. Bronckhorst, Frank de Boer, Philippe Cocu, 63' Andy van der Meyde, 77' Edgar Davids, Clarence Seedorf, Arjen Robben, 70' Ruud van Nistelrooy. (Schimbari:63' Marc Overmars, 70' Roy Makaay, 77' Wesley Sneijder ).

Letonia:Aleksandrs Kolinko, Igors Stepanovs, Vitalis Astafjevs, Mihails Zemlinskis, Olegs Blagonadezdins, Aleksandrs Isakovs, 83' Imants Bleidelis, Andrejs Rubins, 74' Andrejs Prohorenkovs, Valentins Lobanovs, 62' Maris Verpakovskis. (Schimbari: 62' Marian Pahars, 74' Jurijs Laizans, 83' Andrejs Stolcers).

Germania - Cehia : 1 - 2 (21' M. Ballack /30' M. Heinz, 77' M. Baros)

Germania: Oliver Kahn, Arne Friedrich, Christian W?rns, Jens Nowotny, Philipp Lahm, Bernd Schneider, 79' Dietmar Hamann, Michael Ballack, 46' Torsten Frings, 86' Bastian Schweinsteiger, Kevin Kuranyi. (Schimbari: 46' Lukas Podolski, 79' Miroslav Klose, 86' Jens Jeremies).

Cehia: Jaromir Blazek, Pavel Mares, 46' Tomas Galasek, Rene Bolf, 59' Vratislav Lokvenc, Martin Jiranek, Stepan Vachousek, Marek Heinz, Roman Tyce, 70' Jaroslaw Plasil, David Rozehnal. (Schimbari: 46' Tomas Hubschman, 59' Milan Baros, 70' Karel Poborsky).

Grupa D P W D L F A Pts
1. Cehia 3 3 0 0 7 4 9
2. Olanda 3 1 1 1 6 4 4
3. Germania 3 0 2 1 2 3 2
4. Letonia 3 0 1 2 1 5 1

MaPaX
24-06-2004, 09:09 AM
24 iunie, Lisabona, "sferturi", stadion "Da Luz", ora 21.45, TVR1
PORTUGALIA - ANGLIA
P?nă acum, Portugalia şi Anglia s-au ?nt?lnit de 20 de ori, pal?maresul este net favorabil insularilor, 9 victorii, faţă de doar 3 ale lusitanilor, 8 ?nt?lniri termin?ndu-se la egalitate. La 25 mai 1947, pe "Estadio Nacional" din Lisabona, Anglia a c?ştigat cu... 10-0! Fot?baliştii din Albion au fost de atunci mai tot timpul ?n avantaj, abia ?n grupele preliminare pentru C.M. din Chile - 1962, Portugalia a reuşit primul rezultat de egalitate, 1-1, ?nsă a cedat la Londra cu 0-2 şi a ratat calificarea. Patru ani mai t?rziu, la 26 iulie 1966, pe uriaşul stadion "Wembley" din Londra, ?n faţa a 94.000 de spectatori, elevii lui Sir Alfred Ramsey au c?ştigat cu 2-1 (1-0), ?n semifinalele CM, golurile fiind realizate de B. Charlton (min. 30 şi 79), marele Eusebio a reuşit doar golul de onoare ?n min. 82, din lovitură de pedeapsă şi "generaţia de aur" ?n frunte cu "Perla din Mozambic" a părăsit te?re?nul ?n hohote de pl?ns. Două decenii au aşteptat portughezii revanşa, care a venit la 3 iunie 1986, ?n Mexic, atunci c?nd pe stadionul "Tecnologico" din Monterrey, o altă generaţie a lusitanilor s-a impus cu 1-0 (0-0), singurul gol fiind realizat de Carlos Manuel (min. 76). A fost ?nsă o victorie platonică, deoarece grupa a fost c?ş?tigată surprinzător de... Maroc!!
La C.E., Anglia şi Portugalia s-au confruntat pentru prima oară ?n grupa 1 preliminară, pentru turneul final din 1976, organizat ?n Iu?goslavia. Pe "Wembley" (20 nov. 1974) a fost 0-0, ?n timp ce pe vechiul "Jose Alvalade" din Lisabona (19 nov. 1975) partida s-a ?ncheiat din nou la egalitate, 1-1, goluri Rui Garcia Pinto (min. 16), respcetiv Channon (min. 42), numai că la turneul final a plecat Cehoslovacia, care a cucerit trofeul. Abia după 24 de ani, cele două naţionale s-au duelat ?n cadrul grupei A a turneului final EURO 2000, unde au evoluat alături de Rom?nia şi Germania. La 12 iunie 2000, pe stadionul "Philips" din Eindhoven englezii au ?nscris repede două goluri prin Scholes (min. 8) şi McManaman (min. 18) şi se părea că nu vor avea probleme. P?nă la pauză, Figo (min. 22) şi Joao Pinto (min. 37) au reuşit să egaleze, iar Nuno Gomes a dat lovitura de graţie ?n min. 59 şi Portugalia a c?ştigat grupa, păşind ?n sferturi alături de reprezentativa tricoloră. Ultimele meciuri, două amicale s-au terminat cu acelaşi scor, 1-1, unul chiar ?n februarie curent.
Astăzi, elevii lui Scolari au un ascendent moral, ?n timp ce englezii nu pot uita că ?n două r?nduri au pierdut ?mpotriva echipelor gazdă, 0-1, cu Italia (1980) şi 1-2, cu Suedia (1992).

Ratonu
24-06-2004, 09:11 AM
Bah aiurea rau nemtii si Bernd Schneider ala rateaza cu juma de poarta goala... Ma oftic ca am pierdut la pariuri (nu era o suma mare, dar nu am mai castigat de mult si era o suma pe care as fi pariat-o mai departe)! Mi-a placut de la nemti Bastian Schweinsteiger, care, alaturi de Phillip Lahm si (oarecum surprinzator) Michael Ballack a fost printre putinii germani cu capul pe umeri...
Astept semifinalele, care cred ca or sa fie foarte interesante (si greu de intuit)!

LiviuRO
24-06-2004, 11:58 PM
nemtii e niste prosti, care este. Sincer, ma bucur ca a trecut Olanda, chiar nu mai speram! Imi pare rau ca nu am avut incredere in Ruud. Vor trece far probl de Sue si or sa joace cu Fra finala.

Ma bucur ca a batut POR, desi imi placea si ANG. Sunt curios daca reusesc sa le puna probleme olandezilor in semi`s.

MaPaX
25-06-2004, 12:04 AM
Portugalia - Anglia : 2 - 2 (83' H. Postiga, 110' R. Costa/3' M. Owen, 115' F. Lampard) la penlati-uri: 6-5

Portugalia : RICARDO, 79' Miguel, Jorge Andrade, Ricardo Carvalho, Nuno Valente, Cristiano Ronaldo, 63' Costinha, Maniche, Deco, 75' Luis Figo, Nuno Gomes. (Schimbari: 63' Sabrosa Simao, 75' Helder Postiga, 79' Rui Costa).

Anglia: David James, Gary Neville, John Terry, Sol Campbell, Ashley Cole, Frank Lampard, 81' Steven Gerrard, 57' Paul Scholes,David Beckham, 27' Wayne Rooney, Michael Owen. (Schimbari:27' Darius Vassell, 57' Philip Neville, 81' Owen Hargreaves).

D. Beckham rateaza, Deco inscrie
Simao inscrie, M. Owen inscrie
Rui Costa rateaza, Lampard inscrie
Cristiano Ronaldo inscrie, J. Terry inscrie
Maniche inscrie, O. Hargraves inscrie
Helder Postiga inscrie, A. Cole inscrie
RICARDO apara, RICARDO inscrie
PORTUGALIA in semifinale!

vali16_84
25-06-2004, 09:56 AM
ce meci a fost aseara....super tare, imi pare rau pentru anglia, da asta e...antrenorul angliei cred ca e de vina....daca nu se aparau ca prostii probabil ca ar fi castigat meciul...oricum a fost un meci frumos

Ratonu
25-06-2004, 03:51 PM
Meci super, pacat ca baietii mei de la Fantasy n-au facut mare lucru (din punctul de vedere al concursului). Ma rog, mi-a placut meciul si ma bucur ca s-a calificat Portugalia si ca echipele nationale care imi displac cel mai mult (Italia, Spania si Anglia) au parasit competitia. Nu stiu cum sa explic prestatiile lui Helder Postiga si Ricardo in finalul meciului (daca a fost inconstienta, nebunie sau inspirate), dar asta nu prea mai conteaza.

Yeeey fratilor tocmai am primit telefon ca am castigat o minge Adidas Roteiro!!! Am participat mai demult la un concurs pe care l-am vazut intr-o revista a unei colege, am trimis si io SMS acolo, chiar uitasem de el! :mishto:

Floyd
25-06-2004, 08:14 PM
Bravo Ratonule!
Iar a dat Beckham spectacol de comedie pe terenul de fotbal :nashpa:
Cat ziceau astia ca valoreaza...pe hartie?

Tuby
25-06-2004, 09:31 PM
Dupa ultimele prestatii Beckham ar putea incepe o cariera de succes ca jucator de Rugby...a vrut vinclu si cred ca a dat-o la incheietura nocturnei :P
Oricum nici la Real nu facea meserie..cred ca ar trebui sa inceapa sa se gandeasca si la fotbal si sa puna ceva suflet ca nu mai tine cu atitudinea asta..

As vrea sa vad atitudinea francezilor in meciul de azi...cred ca majoritatea sa vad deja in semifinale....totusi Grecia are potential...si io o vad in stare de a elimina Franta....ramane de vazut insa...

RaPiDuTz
25-06-2004, 11:33 PM
uite ca Grecia chiar a fost in stare sa o elimine pe Franta... :(
cat de penibil au jucat in prima repriza...doar o ocazie la poarta lu` nikopolidis si aia destul de mica :(
sa nu mai vb de aparare care la faza golului dat de charisteas a gresit lasandu`l liber in careu :(

MaPaX
26-06-2004, 02:58 PM
26 iunie, Faro, sferturi de finală, stadion: "Al?gar?ve", ora 21.45, TVR1
SUEDIA - OLANDA
Primele confruntări dintre Suedia şi Olanda coboară mult ?n is?torie şi sunt legate de Jocurile Olimpice moderne. La ediţia desfă?şurată la Londra, ?n 1908, cele două reprezentative au luptat pentru medaliile de bronz, adjudecate ?n cele din urmă de olandezi, ?n?vin?gători cu 2-0. Deşi au participat şi la turneele olimpice de la Stock?holm (1912) şi Anvers (1920), Suedia şi Olanda nu s-au ?nt?lnit de?c?t la Paris, ?n 1924 şi culmea tot ?n finala mică. De această dată s-au impus scandinavii cu 3-1, obţin?nd bronzul!
După aceste meciuri, au trebuit să treacă 50 de ani p?nă c?nd Olanda şi Suedia să se afle din nou faţă ?n faţă. Se ?nt?mpla pe 19 iunie 1974, cu ocazia turneului final al C.M. din Germania. Pe "West?falenstadion" din Dortmund s-a consemnat un rezultat de ega?litate, 0-0, ?n grupa a 3-a a primei faze, iar echipa condusă de Johan Cruyff, denumită de atunci "Portocala mecanică" a mers mai de?parte, disput?nd finala cu Germania, pierdută cu 1-2.
P?nă acum, palmaresul general este echilibrat, din 18 dispute, olandezii au c?ştigat 8, suedezii 7, 4 termin?ndu-se la egalitate. La EURO 2004, naţionala "tre kronor" a evoluat ?n forţă, arăt?nd o forţă ofensivă remarcabilă, ?nscriind 9 goluri. Olanda ?n schimb a desenat frumos pe teren, ?nsă insuficient...
Arbitru: Lubos Michel (Slovacia)

vali16_84
26-06-2004, 05:14 PM
ce bine imi pare ca a plecat acasa franta :D grecii au facut dreptate...francezii nu meritau sa se califice, imi pare rau ca nu am pus la pariuri pe greci, aveau cota 8 :mishto:

MaPaX
27-06-2004, 08:48 AM
27 iunie, Porto, sferturi de finală, stadion: "Do Dragao", ora 21.45, TVR1
CEHIA - DANEMARCA
Palmaresul ?nt?lnirilor directe dintre Cehia şi Danemarca este stu?pefiant, din 14 partide jucate, cehii au c?ştigat 9, 4 s-au ?ncheiat la egalitate, nordicii impun?ndu-se o singură dată! Aceasta se pe?trecea la 2 iunie 2001, pe stadionul "Parker" din Copenhaga, c?nd danezii au ?nvins cu 2-1 ?n grupa a 3-a preliminară pentru C.M. 2002. Şi cum ?n tur a fost 0-0, cehii au fost trimişi la barajul cu Belgia, pe care l-au pierdut!
?n competiţia continentală, cele două echipe s-au ?nt?lnit ?n "op?timile" primei ediţii, cea din 1960. La 23 sept. 1959, pe "Parken" a fost 2-2, goluri Pedersen (min. 81), Hansen (min. 20), respectiv Kacani (min. 30) şi Dolinsky (min. 43). Returul disputat la 18 oct. 1959, pe "Mestsky" din Brno, cehii s-au impus cu un zdrobitor 5-1, prin punctele semnate de Bubernik (min. 38 şi 56), Scherer (min. 49 şi 87), Dolinsky (min. 63), respectiv Kramer (min. 35). ?n grupa a 6-a preliminară pentru EURO 88, s-au consemnat două egaluri, 0-0, la Copenhaga şi 1-1, pe stadionul "Tehelme Pole" din Bratislava şi scandinavii au mers mai departe. ?n fine, ultima confruntare s-a derulat la 21 iunie 2000, pe arena "Sclessin" din Liege, la Turneul final EURO 2000. După un meci echilibrat, Smicer a punctat decisiv pentru cehi ?n min. 64 şi 67, dar mai departe au urcat... Franţa şi Olanda! Deci, un bun prilej de revanşă pentru elevii lui Morten Olsen...

Floyd
27-06-2004, 12:11 PM
Dupa seriozitatea cu care abordeaza meciurile si dupa valoarea echipei, eu vad Cehia castigatoare a acestui Euro! Daca se va intampla asa, voi fi bucuros sa constat ca a castigat cine a meritat.

Ady
27-06-2004, 12:17 PM
ce bine imi pare ca a iesit Suedia
acum mai vreau sa iasa Portugalia si desigur Danemarca

MaPaX Posted on Jun 26 2004, 02:58 PM
SUEDIA - OLANDA

P?nă acum, palmaresul general este echilibrat, din 18 dispute, olandezii au c?ştigat 8, suedezii 7, 4 termin?ndu-se la egalitate.
loooool
cum vine asta?

RaPiDuTz
27-06-2004, 03:12 PM
lol Ady, greseala de marcaj :D

de abia astept meciul de diseara...cum Baros le va da 2 goluri danezilor...muahahahaha :D

Ady
27-06-2004, 03:32 PM
si yo
le da si baros le da si heinz poate si rosicky

o stire despre unul dintre antrenorii Suediei

"Unul dintre selecţionerii Suediei, Tommy Soderberg, a anunţat că va ocupa postul de antrenor al reprezentativei de tineret, aşa cum a fost prevăzut, a doua zi după eliminarea de la Euro 2004, informează AFP.

Tommy Soderberg şi Lars Lagerbaeck au condus Suedia şi ?n faza finală la Euro 2000, dar şi la Euro 2004.

Soderberg le-a mulţumit jucătorilor din prima reprezentativă pentru tot ceea ce i-au oferit ?n ultimii ani.

Tommy Soderberg, ?n v?rstă de 55 de ani, a preluat reprezentativa Suediei din 1998, ?n timp ce Lars Lagerbeck a sosit la selecţionata de la Stockholm ?n 2000.

"Am apreciat mereu să lucrez cu tinerii, mai ales că am fost profesor", a spus Soderberg, care a mai condus echipa de tineret a Suediei ?n perioada 1994-1997.

Lars Lagerbaeck răm?ne ?n funcţia de selecţioner al Suediei şi va fi ajutat de Roland Andersson, care a fost, p?nă ?n prezent, secundul lui Sven Goran Eriksson, la reprezentativa Angliei.

Suedia a fost eliminată, aseară, ?n sferturile de finală ale Euro 2004, de către Olanda, scor 4-5, după executarea loviturilor de departajare."

MaPaX
27-06-2004, 10:44 PM
Cehia - Danemarca : 3 - 0 (49' J. Koller, 63' si 65' M. Baros)

Cehia: Petr Cech, Tomas Galasek, 64' Rene Bolf, Tomas Ujfalusi, 39' Martin Jiranek, Marek Jankulovski, Pavel Nedved, Tomas Rosicky, Karel Poborsky, Jan Koller, 70' Milan Baros. (Schimbari: 39' Zdenek Grygera, 64' David Rozehnal, 70' Marek Heinz ).

Danemarca: Thomas Sorensen, Kasper Břgelund, Rene Henriksen, Martin Laursen, Thomas Helveg, Thomas Gravesen, 77' Jesper Gronjkaer, 70' Claus Jensen, Christian Poulsen, 85' Martin Jorgensen, Jon Dahl Tomasson. (Schimbari: 70' Peter Madsen, 77' Dennis Rommedahl, 85' Peter Lovenkrands).

RaPiDuTz
27-06-2004, 11:52 PM
Originally posted by RaPiDuTz@Jun 27 2004, 04:12 PM
de abia astept meciul de diseara...cum Baros le va da 2 goluri danezilor...muahahahaha :D
ete ca nu l`am asteptat degeaba... :hump:
MIIIIIILLLLLAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNN
BAAAAAAAAARRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!

Ady
28-06-2004, 12:01 PM
stiri de ultima despre jucatori importanti

Ultima Ora! - Chelsea vrea să ?l v?ndă pe Mutu
Conducerea clubului Chelsea este dispusă să ?l v?ndă pe internaţionalul rom?n Adrian Mutu, de care este interesată formaţia italiană Juventus Torino.
Clubul Juventus vrea să ?l readucă pe Mutu ?n Serie A fie printr-un ?mprumut, fie prin plata unei sume de transfer rezonabile.
Adrian Mutu a fost achiziţionat de Chelsea cu 18 milioane de euro de la clubul italian AC Parma.
Conform cotidianului britanic, noul antrenor al echipei Chelsea, Jose Mourinho, trebuie să ia o decizie rapidă, deoarece are oferte de la alte cluburi şi pentru jucătorii Jimmy Floyd Hasselbaink şi Eidur Gudjohnsen.
Atacantul Hernan Crespo este şi el pe lista jucătorilor disponibili ai tehnicianului portughez, ?nsă, pentru moment, acesta nu este de v?nzare.
Clubul Chelsea intenţionează să v?ndă doi dintre atacanţii săi pentru a-l putea achiziţiona pe internaţionalul englez Wayne Rooney.
Cotidianul "The Independent" notează că Mutu nu a dat satisfacţie ?n sezonul trecut. "Mourinho vrea să facă loc pentru forţe proaspete, iar Mutu va fi sacrificat. Forma lui Mutu s-a ?nrăutăţit şi s-ar putea să i se ofere şansa de a-şi recăpăta ?n Italia ?ncrederea pierdută".

Ultima Ora! - Rooney ?n locul lui Van Nistelrooy
Antrenorul formaţiei Manchester United, Alex Ferguson, ar fi dispus să-l cedeze pe atacantul Ruud van Nistelrooy la Real Madrid, contra sumei de 30 de milioane de lire sterline, pentru a-l putea achiziţiona pe Wayne Rooney de la Everton.
Conform sursei citate, Manchester United pregăteşte o ofertă de 22 milioane de lire sterline pentru aducerea lui Rooney, deşi Everton a anunţat că această sumă nu este suficientă.
"?n mod normal, Ferguson nu i-ar da drumul olandezului, dar este disperat să-l aducă pe Rooney. Atacantul lui Everton nu vrea să plece din nord-vestul Angliei, aşa că un transfer la Chelsea iese din discuţie. Legendele lui Manchester, George Best şi Peter Schmeichel, susţin că Old Trafford ar fi locul ideal pentru Rooney", notează "The Sun".

yahoo
28-06-2004, 07:52 PM
PORTUGALIA RUUULLLLZZZ, Olanda sux, GRECIA RUULLLZZZ, Cehia rulz

Ratonu
29-06-2004, 01:41 PM
Bah sa mor io ce-a nimerit-o cata cu bara lui Cocu cu stangu acuma am observat si io!!! :mishto:

Ma rog, am fost ieri sa-mi iau premiul... Din pacate, nu este Roteiro-ul de la Euro, este Roteiro Vuelo (galben fosforescent). Oricum, e minge originala si e buna!

MaPaX
29-06-2004, 11:36 PM
ora 21.45, stadion Alvalade
Olanda - Portugalia
Fără ?ndoială, Olanda este una din marile puteri ale soccerului european şi mondial, ?nsă de-a lungul timpului a alternat momente sclipitoare (de două ori vicecampioană a lumii şi c?ştigătoare a C.E. ?n 1988), cu evoluţii penibile. ?n "optimile" ediţiei 1964, batavii au furnizat cea mai mare surpriză din istoria competiţiei europene, fiind eliminată de Luxemburg, 1-1, la Amsterdam şi... 1-2, la Rotterdam, după ce federaţia din Marele Ducat acceptase să dispute meciul de "acasă" pe terenul Feyenoord!!! Acum s-a t?r?t ?n coate şi genunchi p?nă ?n semifinale, urm?nd să ?nt?lnească echipa ţării gazdă, un meci ?n care se poate ?nt?mpla orice.
Paradoxal, dar Portugalia şi Olanda nu s-au confruntat niciodată p?nă ?n 1990! La 17 octombrie 1990, pe stadionul "Das Antas" din Porto, ?n cadrul grupei a 6-a preliminară pentru EURO 92, lusitanii ?ntreceau surpinzător Olanda, campioana europeană en-titre, din care făceau parte adevăraţi monştri sacri ai fotbalului mondial: R. Coeman, Fr. Rijkaard, D. Bergkamp, M. Van Basten ori R. Gullit. A fost 1-0 (0-0), prin golul semnat de Rui Aguas (min. 54), lusitanii punct?nd primul succes de p?nă acum din 8 jocuri disputate. Elevii lui Rinus Michels vor c?ştiga un an mai t?rziu (16 oct. 1991), pe arena "De Kuip" din Rotterdam cu 1-0 (1-0), unicul punct purt?nd semnătura lui Witschge (min. 20) şi ocup?nd primul loc au acces la turneul final, fiind stopaţi de Danemarca, ?n semifinale, 2-2 şi 4-5 după executarea loviturilor de la 11 m.
Vreme de zece ani au t?njit lusitanii după revanşă, care a venit ?n preliminariile World Cup 2002. Plasate ?n grupa a 2-a europeană, cele două naţionale au dus o luptă cr?ncenă, ?n cărţi intr?nd şi Irlanda. La 11 octombrie 2000, pe stadionul "De Kuip" din uriaşul port Rotterdam, Portugalia a c?ştigat cu 2-0 (2-0), lu?nd o opţiune serioasă pentru a ajunge ?n Japonia şi Koreea. Rănită de moarte, "Portocala mecanică" a ?nceput ?n forţă returul de pe "Das Antas" din Porto, conduc?nd cu 2-0, dar p?nă la urmă portughezii au egalat şi olandezii n-au prins nici măcar barajul!!! Ultima confruntare s-a derulat ?n aprilie 2003, la Eindhoven, cele două teamuri termin?nd nedecis, 1-1, golurile fiind ?nscrise de Kluivert, respectiv Simao Sabrosa.
Depăşind momentul psihologic al ?nfr?ngerii cu Grecia, lusitanii sunt pe val şi par hotăr?ţi să aducă primul mare succes pentru ţara lor, care a făcut eforturi uriaşe pentru a organiza competiţia. După 38 de ani, Portugalia este din nou ?n semifinalele unei confruntări de anvergură, iar Felipe Scolari vrea să devină primul antrenor campion mondial şi european!! Mai are doar două hopuri de trecut...
Arbitru: Anders Frisk (Suedia)

MaPaX
30-06-2004, 10:56 PM
Portugalia - Olanda : 2 - 1 (26' C. RONALDO si 58' Maniche/63' J. Andrade-autogol)

Portugalia: Ricardo, Miguel, Jorge Andrade, Ricardo Carvalho, Nuno Valente, 87' Maniche, Costinha, Luis Figo, Deco, 67' Cristiano RONALDO, 75' Pedro Pauleta. (Schimbari: 67' Petit, 75' Nuno Gomes, 87' Fernando Couto).

Olanda: Edwin Van der Sar, Michael Reiziger, Jaap Stam, 56' Wilfred Bouma, Giovanni v. Bronckhorst, Philippe Cocu, Edgar Davids, 46' Marc Overmars, 81' Arjen Robben, Clarence Seedorf, Ruud van Nistelrooy. (Schimbari: 46' Roy Makaay. 56' Rafael van der Vaart. 81' Pierre van Hooijdonk).

Tuby
30-06-2004, 11:59 PM
Dupa majoritatea asteptarilor Portugalia a ajuns in finala si are mare sansa de a o castiga...
Nimeni nu contesta valoarea jucatorilor sai care este intr-adevar de luat in seama...dar parca prea se vrea ca anul acesta sa fie anul Portugaliei...(UEFA Champions League...Campionatul European...)..repet jucatorii sunt extraordinari de talentati dar sa nu priveasca poate echipe mai merituoase de a-si atinge visurile...

MaPaX
01-07-2004, 09:10 AM
1 iulie, Porto, semifinale, stadion: "Do Dragao" ora 21.45, TVR1
CEHIA - GRECIA
Astăzi, pe arena "dragonilor" din Porto se va consuma cea de-a doua mare confruntare dintre Grecia şi Cehia, la o competiţie de anvergură aşa cum este turneul final european. Prima a avut loc la 14 iunie 1980, pe "Olimpico" din Roma, ?n cadrul grupei A. Naţionala fostei Cehoslovacii se prezenta ?n postura de deţinătoare a trofeului, din echipa care ?nvinge R.F. Germania la Belgrad, antrenorul dr. Jo?sef Venglos i-a păstrat pe Ondrus, Jurkemik, Panenka, Gogh, Mas?ny şi Nehoda. De partea cealaltă, legendarul antrenor al elenilor, Al?ke?tas Panagulias dispunea de o generaţie foarte talentată, ?n frunte cu Nikos Anastopoulos şi Thomas Mavros. Panenka a deschis re?pede scorul (min. 6), ?nsă ?n min. 14, Mavros şi Anastopoulos au creat o fază de generic, ?ncheiată cu reuşita ultimului, gol ce a ocu?pat primul loc ?n clasamentul celor mai frumoase execuţii ale tu?neului italian. Totuşi, p?nă la urmă grecii au cedat ?n faţa maşinii de fotbal a cehilor, Vizek (min. 26) şi Nehoda (min. 63) marc?nd golu?rile victoriei. Interesant este faptul că ?n formaţia Greciei a evoluat ?n acest meci şi Anthimos Kapsis, nimeni altul dec?t tatăl lui Michalis Kapsis fundaşul lui AEK Atena şi al naţionalei elene, care atunci avea doar... 7 ani! Ultimul meci disputat ?ntre cele două echipe s-a consumat la Ioannina, ?n aprilie 2002 şi s-a terminat cu un scor alb, 0-0.
După ce Germania, Italia, Anglia şi Franţa, adică tot tezaurul de aur european la mondiale sunt de multişor acasă, am fi tentaţi să credem că la actualul turneu final al CE a rămas doar... plevuşca! Ar fi o simplă presupunere, pentru că la această oră at?t au putut să mai stoarcă din ele, nişte formaţii pentru care m?ndria naţională a apus demult după munţii de bani pe care vedetele lor le ?ncasează din ?ntrecerile rezervate cluburilor şi mai ales din publicitate!
Sigur la sf?rşitul meciului din această seară vom vărsa o lacrimă pentru cei ?nvinşi, deoarece at?t Cehia, c?t şi Grecia, de departe pro?tagonistele lui EURO 2004 meritau să c?ştige coroniţa de lauri. Dacă elenii lui Otto Rehhagel vor defila ?n marş cadenţat pe iarba stadionului din Porto, ne ?nchipuim ce va fi la Atena, oraşul pregătit să găzduiască Jocurile Olimpice! Probabil, cea mai grandioasă competiţie, plecată ?n urmă cu două milenii tot de pe aceste me?leaguri va intra ?ntr-un con de umbră. Va fi ?nsă greu, deoarece Zagorakis şi compania vor avea ?n faţă o maşină de fotbal bine re?glată, ce va arunca spre poarta lui Nikopolidis o ploaie de "ghiulele" din toate gurile de foc, iar uriaşul Koller va fi stăp?nul absolut al spaţiului aerian din faţa porţii elene. Oricum, ?nvingătoarea, sigur va avea un cuv?nt de spus ?n finală...
Arbitru: Pierluigi Collina (Italia)

Sk8erBoy
01-07-2004, 09:53 AM
Va spun eu sigur
Grecia ia turneul fara probleme

RaPiDuTz
01-07-2004, 03:22 PM
daca trece si de Cehia da... :o

vali16_84
01-07-2004, 03:40 PM
ar fi tare sa-i bata iar pe portughezi si in finala :P si sa castige grecia euro :D :P

danutz_andrey
01-07-2004, 07:31 PM
Nici chiar asha....nimeni nu-i mai opreste pe cehi!

MaPaX
01-07-2004, 11:25 PM
Grecia - Cehia: 1 - 0 (105' T. Dellas)

Grecia: Antonios Nikopolidis, Giourkas Seitaridis, Traianos Dellas, Michalis Kapsis, Takis Fyssas, 72' Angelos Basinas, Theodoros Zagorakis, Kostas Katsouranis, Giorgios Karagounis, 91' Zivis Vryzas, Angelos Charisteas. (Schimbari: 72' Stelios Giannakopoulos, 91' Vassilis Tsartas).

Cehia: Petr Cech, Zdenek Grygera, Tomas Ujfalusi,Tomas Galasek, Rene Bolf, Marek Jankulovski, Karel Poborsky, 40' Pavel Nedved, Jan Koller, Rosicky, Milan Baros (Schimbare: 40' Vladimir Smicer).

RaPiDuTz
02-07-2004, 03:37 AM
Originally posted by danutz_andrey@Jul 1 2004, 08:31 PM
Nici chiar asha....nimeni nu-i mai opreste pe cehi!
of of...mai mai :(
bulan mare pe grecii astia...
daca Nedved ar fi ramas pe teren tot meciul ar fi castigat usor cehii :alida:

danutz_andrey
02-07-2004, 06:40 AM
Nashpa treaba cu cehii.....nu credeam ca i mai opreste cineva!
Meciul de aseara a fost nashpa rau.....gracii au stat numai in aparare si pe sfarsit au marcat!

dj-cata
02-07-2004, 12:09 PM
si uite asa o sa avem o finala de kk...o echipa care va ataca tot meciu si una care se va apara tot meciu si probabil ca va fi cea mai urata finala din istoria campionatelor europene....nici nu cred ca o sa ma uit la ea......prefer sa fac alte lucruri :)

inca ceva...nu prea ati nimerit aici la cine va castiga euro...nu vad grecia pe aici :))

RaPiDuTz
02-07-2004, 12:29 PM
da dar e Portugalia in top :P

Floyd
02-07-2004, 02:14 PM
Bai da' cred ca grecii le-au facut vraji tuturor echipelor pe care le-au intalnit:)
Euro se termina cu acelasi meci cu care a inceput, numai ca acum scorul va fi invers. Daca castiga Grecia finala ma fac microbist la cricket! :o

vali16_84
03-07-2004, 11:16 AM
da ma ce chestie euro se termina cu acelasi meci cu care a inceput :P ar fi tare sa-i bata iar grecii pe portughezi, cred c-ar innebuni aia :D

RaPiDuTz
03-07-2004, 05:10 PM
ar fi prea de tot dar la cat bulan au grecii totul e posibil in finala :o

danutz_andrey
03-07-2004, 06:09 PM
N-au nici o sansa grecii.....portughezii n-au cum sa piarda!IMPOSIBIL!

vali16_84
03-07-2004, 07:33 PM
io chiar as paria pe greci...au cota buna 6...pun 100.000 si m-am scos :mishto:

MaPaX
04-07-2004, 09:40 AM
4 iulie, Lisabona, finala, stadion: "Da Luz", ora 21.45, TVR1
PORTUGALIA - GRECIA
Palmares general: 11 4 4 3 15-15
Portughezul Fernando de Magellan a fost primul care a demon?strat lumii că păm?ntul este rotund. După aproape cinci secole, ur?maşii marelui navigator, av?ndu-i ?n "caravelă" pe greci s-au ?ntors ?n acelaşi punct de unde au plecat ?n urmă cu o lună. Este pentru prima dată ?n istoria marilor competiţii fotbalistice c?nd ?n ultimul act se vor ?nt?lni exact aceleaşi formaţii ce s-au duelat ?n partida de ?n?ceput!
Grecia şi Portugalia s-au confruntat pentru prima oară ?n grupa 1 preliminară a C.M. din Mexic 1970. Pe 11 decembrie 1968, la Pireu, grecii legendarului Domazos c?ştigau cu 4-2, obţin?nd apoi o re?miză, 2-2, pe "Das Antas" din Porto, ?nsă la turneul final avea să meargă... Rom?nia! Au urmat apoi trei partide amicale, portughezii reuşind două victorii, ambele cu 2-1, ?n 1982 şi 1989, la Atena, una termin?ndu-se la egalitate, 1-1, la Lisabona.
Pentru EURO 92, cele două echipe au făcut parte din aceeaşi grupă preliminară, a 6-a. La 23 ianuarie 1991, pe arena "Maroussi" din Atena, Grecia ?nvingea Portugalia cu 3-2 (1-1), golurile fiind ?nscrise de Borbokis (min. 7), Manolas (min. 68) şi Tsaloukidis (min. 85), respectiv Rui Aguas (min. 18) şi Futre (min. 62). Lusitanii s-au revanşat pe "Das Antas" din Porto (20 noiembrie 1991), scor 1-0 (1-0), gol Joao Pinto (min. 17), numai că şi de această dată au rămas de căruţă, ?n Suedia plec?nd "Portocala mecanică". Alte trei meciuri amicale au curs fără ca elenii să cunoască gustul victoriei, 0-1 (1996), 0-0 (1997) şi 1-1, ?n noiembrie 2003, la Aveiro. ?n fine, pe 12 iunie 2004, ?n ?nt?lnirea care a deschis balul de la EURO 2004, surprinzător (doar pentru cei care nu au vizionat meciul), trupa lui Otto Rehhagel s-a impus cu 2-1 (1-0), golurile fiind semnate de Karagounis (min. 7), Basinas (min. 51 din 11 m), Cr. Ronaldo reduc?nd din scor ?n min. 90+3. N-ar fi ?nsă pentru prima oară c?nd două formaţii se ?nt?lnesc de două ori la aceeaşi ediţie a euro?pe?nelor. ?n 1988, ?n grupe, URSS ?ntrecea Olanda cu 1-0, pentru ca a?poi să cedeze ?n finală cu 0-2. Germania şi Cehia au jucat două par?tide ?n 1996, ambele c?ştigate de nemţi, 2-0 ?n grupă şi 2-1, "gol de aur" ?n finală!
Dacă la ?nceputul C.E., Portugalia ocupa locul doi la bursa pa?riurilor, cu o cotă de 6/1, Grecia nu avea aproape nici o şansă, cu 50/1. Sigur, duminică vom asista la o luptă cr?ncenă, lusitanii evo?lu?nd ?n faţa propriilor suporteri, ?n timp ce elenii, deja cu obiectivul depăşit, vor evolua sub deviza "dacă nu acum, atunci c?nd?!".
Arbitru: Markus Merk (Germania)

danutz_andrey
04-07-2004, 10:41 PM
Au castigat :o :o :o :o :o
N-AM CUVINTE!

Blue
04-07-2004, 11:20 PM
Mda au castigat grecii , baietii dintr-un mediu mai rural al Europei, crescuti pe munti de piatra, au reusit sa scoata totul din piatra seaca. Fara talent, cu niste jucatori sub medie, care nu pot face un stop ,care nu pot sa dea o pasa, au aratat lumii cum poti sa castigi un trofeu chiar daca fotbal nu prea stii sa joci.

LiviuRO
04-07-2004, 11:45 PM
Acest Euro demonstreaza ca pregatirea fizica este mai importanta decat sclipirile unor mari jucatori (Zidane, Figo sau Van Nistelrooij). Grecia a invins pentru ca a jucat un fotbal urat, dar eficient, pentru ca a avut jucatori care au jucat din suflet, nu din experienta, vezi Franta, Spania sau Anglia chiar. Fara individualitati, dar cu un joc colectiv foarte bine organizat, cu o forta de grup deosebita.

Felicitari Grecia, felicitari Otto, ati demonstrat ca fotbalul din Europa nu este facut doar din miloane de dolari/euro si ca inca este importanta dorinta de victorie si placerea de a juca fotbal.

Tuby
04-07-2004, 11:46 PM
Chiar ma bucur pentru ei...au dovedit ca desi nu practica un fotbal spectaculos...ci cu o tactica foarte bine pusa la punct poti ajunge foarte departe..
Sigur au fost acuzati ca omoara jocul si spectacolul cu tacticile ultra-defensive dar iata ca au dat roade....
Toata Romania a sarit in sus cand am pierdut amicalul cu grecii...dar se vede treaba ca i-am subestimat...toti i-au subestimat...
Cum se spune ca "atacul este cea mai buna aparare" grecii au demostrat in aceasta editie de campionat ca "apararea este cel mai buna atac" :P

RaPiDuTz
04-07-2004, 11:58 PM
ce surpriza...poate cea mai mare din istoria europenelor :o
Grecia era outsider ca Letonia si totusi a reusit sa castige competitia fiind prima care reuseste asta cu un antrenor de alta nationalitate...si daca ne gandim ca au reusit asta cand ei nu castigasera nici un meci in competitiile din trecut e si mai si... :o

Felicitari fratiilor nostri greci !

Floyd
05-07-2004, 12:03 AM
Grecii au castigat Euro pe merit! Cel mai important zeu al lor a fost antrenorul Rehhagel care a aplicat o tactica foarte bine pusa la punct si a imprimat echipei Greciei un joc care imi aminteste de prestatiile Germaniei de pana acum 5-6 ani, dar mai ales din anii 80. Singura deosebire e ca ei marcau mai mult decat grecii si asta vine din diferenta de valori individuale pe care le aveau nemtii si, evident, din curajul atacului unei echipe faimoase.
Raman cu dezamagirea ca acest Euro a fost unul lipsit de spectacol fotbalistic, spectacol ce a fost inlocuit de jocuri foarte pragmatice, foarte inchise care si-au aratat reversul, aducand rezultate defavorabile echipelor care le-au prestat. Din aceasta categorie ar putea face parte si Grecia, dar ea a fost exceptia de la regula.

danutz_andrey
05-07-2004, 06:32 AM
A fost o finala fara spectacol.....fara mai nimik....singurul momenten interesant a fost acela cand a intrat suporterul Barcei pe teren si i-a aruncat in fatza lui Figo,steagul Barcei!